Teyzemin komşusu geldi aklıma:))) kendisi asker emeklisi, bi akşam misafirleri gelmiş, gece 1 olmuş, 2 olmuş artık saat 3'e doğru adamcağız dayanamamış ve allah misafirin de hayırlısını versin demiş:roflol::roflol::roflol: şu durumda senin misafirler için de bunu söyleyebiliriz herhalde Aeben, bakasana nasıl zora sokmuşlar seni:)))
Teyzemin komşusu geldi aklıma:))) kendisi asker emeklisi, bi akşam misafirleri gelmiş, gece 1 olmuş, 2 olmuş artık saat 3'e doğru adamcağız dayanamamış ve allah misafirin de hayırlısını versin demiş:roflol::roflol: şu durumda senin misafirler için de bunu söyleyebiliriz herhalde Aeben, bakasana nasıl zora sokmuşlar seni:)))
şafiş istersen tuglada ye yumurtayı AMA EKMEKLE YEME ...:roflol:kızlar montide kiremitte yumurta yiyebiliyormuyuz fırında pişmiş
sabah kahvaltısında tb ekmek yanında oluyormu?
yok aslında beni düşünüp okadar kişiye ne yemegi deyip istememişler ..sempatiksalakcinni
bende eşime dedim ,tekrar arada ''hanım yemege çagırıyor de ''dedim ...QUOTE]
Ay neyse yaa en azından güzel bir menü hazırlar misafirlerini ağırlarsın, öteki türlü gerçekten ne yapacağını bilememek elde değil:)
teşekkür ederim banucum bu hafta kg veremedim biraz canım sıkıldı..sema ablam nasılsınnn
teşekkür ederim banucum bu hafta kg veremedim biraz canım sıkıldı..( artık basküle çıktığımda ikili rakamları görmek istiyorum...
geçen hafta sonu arkadaşa gittim sadece 1 öğünde kaçamak yapmak bile dengemi bozdu...ancak bugün kendime gelebildim...
kızlar montide kiremitte yumurta yiyebiliyormuyuz fırında pişmiş
sabah kahvaltısında tb ekmek yanında oluyormu?
bakıyorumda 1 hafta takıldın kaçamakdan diye hemen moral kaybetmişin .kaydirigubbakcemilesema abla ve banu siz 20 kilo vermişssiniz duraklama yasamanız normal ben 10 kilo fazlamı aylardır veremedim nefsime hakim olamadım bir türlü :sinifsinif:
üzülmeyin bu kadar veren daha neler verir ..
bakıyorumda 1 hafta takıldın kaçamakdan diye hemen moral kaybetmişin .kaydirigubbakcemile
görmeyim bidaha ...:mymeka: kilo verdigin haftada olacak ,aldıgın haftada ... kilo verme işine bir bütün olarak bak meyvem ..boshayallersmile
meyvecimmm senin bana gönderdiin msj d alnki açamıyorum burdan verirmisin cnm linki bir kezde
kızlar diğer topicteki bir arkadaş paylaşmış bu yazıyı bende sizlerde okuyun diye kopyaladım ( çaldım )
MSG (Mono Sodyum Glutamat) Nedir?( hazır gıdalardaki tehlike )
Bunu buraya aktarmamın sebebi hazır çorba yemenin sağlıklı olup olmadığı sorulmuştu, önceki mesajlarda. Bende bir arkadaştan hazır çorbanın içerisinde bulunan bu maddenin zaralı olduğunu duymuştum. Ve araştırdığımda öyle olduğunu görünce sizinle paylaşmak istedim.
MSG
MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var. MONO SODYUM GLUTAMAT. Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor. Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu, MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar.
MSG
MSG Zararlı Mı?
Buna okuduktan sonra siz karar verin...
Bu madde, Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SARA (Epilepsi), Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı), Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite. Büyüme hormonu baskılanması. Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet. Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar...
Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor. Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta. Hazır köfte harçları, et suyu tabletleri, hazır çorbalar, dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var.
Şimdi diyeceksiniz ki, madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar? Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri, insaf-merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı, çok kâr etmek, çok daha büyümektir.
Bu mamuller, albenisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur. Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız. Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta.
Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz. Mesela Cips. Semt pazarlarında 3 kg . patatesi 1 TL ye alabilirsiniz. Oysa ki 50 gram CİPS 1 liradır. Yani 1 kg . Cipsi, 20 ytl.den tükettiğimizin farkında bile değiliz. Olumsuz etkileri de cabası. Bu mamulleri üretenler, kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik ve doğaldır.
Gelelim genel sağlık boyutuna; Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına bağlı yaşamaya mahkum edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun %12'sine çıkması ve benzerleri.
BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENIN İSMİNİ DEĞİŞTIRMEYE BAŞLADILAR. IÇINDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMIC ASIT KISACA GLUTAMIN VEYA GLUTAMAT BULUNAN SEYLERDEN UZAK DURULMALI.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?