tamam meyvenullcum çünkü hersabah aynı şeyi yemek bazen sıkıyor:=) iş yerine almayı düşünüyorum öyle br şey sence iimidir=?
aeben ablamız bugün zaten pek uğrayamadı maalesef:S
evt safinaz canım onlar iyi olsun gehrisi boş.zilligurtinin yazdığınıda bulmak lazım bir araştirim
aksöğüt kabuğu ararken neler buldum:) faydalı olur umarım bir bakın kızlar...
http://sagliginonemi.blogcu.com/nefes-kokusu-bas-agrisi-adet-sancisi-hafiza-problemi-pra/3940568
kızlar ülkerin lifalıf yulaf ezmasi meyvesiz sade olanı var bunun dısındakiler yasak..
Bir bilgeye sormuşlar:
Bir insanın zekâsını nereden anlarsınız?
Konuşmasından. Ya hiç konuşmazsa? O kadar akıllı insan yoktur ki!
Bir bilgeye nasıl bu kadar doğru kararlar alabildiğini sormuşlar: Deneyim demiş. O deneyimi nasıl kazandın diye sormuşlar: Hatalarımla demiş
Bir bilgeye sormuşlar:
Efendim canınız ne istiyor
Bilge cevaplamış: Canım hiçbir şey istememeyi istiyor ve devam etmiş...
Bu ruh halinin adı gönül yorgunluğudur...
Bir bilgeye Nasıl insan oluruz? Diye sormuşlar
Üç adım atlama gibi bir cevap vermiş bilge kişi:
önce sana kötülük yapanlara kötülük düşünmemen gelir
insanlığa attığın ilk adım budur... Sana kötülük yapanlara iyilik yapabildiğin an ise ikinci büyük adımı atar ve hakiki insan olmaya başlarsın.
Nihayet sana iyilik yapanla kötülük yapan arasında bir fark
hissetmeyecek hale geldiğin zaman insan olursun.
Bilgeye sormuşlar dünya da en güzel şey ne diye?
´Sevmek´ demiş...
Peki sonra? Demişler...
´Sevilmek´ demiş... Peki, neden sevmek sevilmekten önce geliyor? Demişler...
O da demiş ki ´insan sevdiğine sevildiğinden daha çok emindir...
Bilgeye Sormuşlar insan neden dilek diler?
İnsan gerçekleşmesi için diler ama bilmez ki gerçekleştirmek için dilemek gerek.
Bir bilgeye sormuşlar en mutlu insan kimdir?
İşte o dağdaki çobandır demiş.
Neden diye sormuşlar. Çünkü demiş insan bildikleriyle yaşar,onun bildikleri koyunları ve çevresiyle sınırlı,kendisini mutsuz edecek veya kafasını karıştıracak fazla bir bilgiye sahip değil.
kızım ödev araştırması yapacakmış, şimdilik kaçtımmm, görüşürüz hanımlar...
kızlarya soğan suyu nasıl bişi onumu yapsam acaba birde
kızlar ben kaçar kuzumu alayım gidipte öptüm hepinizi.
kızlarya soğan suyu nasıl bişi onumu yapsam acaba birde
hadi daha fazla meraklandırmayayım ...hakikatten topik kalabalıklaşmış....şu an yanımda bu kiloları veren arkadaşım..hiç boğazına daanamayan biri bu arkadaşım.okuldan.adıda firuzan..sizlerle tanıştığınada memnun olmuş efemmm...müşerrek oldum diyor kendileri....(eze eze suyunu çıkarttım tamam hemen geçiyorum önemli mevzumuza:))
ben uzun zamandır görmüyordum bu arkadaşımı.106 kiloymuş önceden ama tüm okula yalan söyleyip 90 diyormuş onuda az evel öğrendim lülülülülülü şu anda 77 kiloymuş efenizm kendileri gene yalan söylüyor olabilir diye gittim tatıya çıkarttım walla laelaelaelaelae
şaka maka kızlar yarı yarıya incelmiş görseniz...o eski halinden eser kalmamış...boyuda 177 cm valla hafif balık etli gibi olmuş ama onuda verir eminim...
sırrı ise AKSÖĞÜT KABUĞU çayıymış kızlar bende yeni duydum ve sizlere bahsetmeden evvel araştırayıım sağlıksız bir şeyse size hiç söylemiim diye ama allahın bildiğimiz söğüdün kabuğuymuş.bunu çayını her gün 3 kupa içmiş.onada ankaradan bir arkadaşı yollmaış nlar kendileri imal etmiş bunu ama aktardada vardır diyor arkadaş.montiye benzer bir beslenme şkelide uygulamış kızartmayı pilavı falan kesmiş ama 3 aydada 30 ilo verilmezya bu kadar kesme ile aksöğüt kabuğu çayı ile vermiş yani...nette çok bilgi yok ama kısıtlıda olsa araştırdıklarımdan çok işe yarayan bir bitki olduğunu anladım.bulursanız deneyin.zararı olmaz diye düşünüyorum .ama bu çayı içiyoruz diye sakın montiyi salmayın.işte sırrım buydu..oh söledim rahatladım....inşallah işinize yarayan bir bildi olur.zayıflaya zayıflaya söğüt yaprağına benzersiniz...kuruyun dal gibi olun inşallaaah:)laelaelaelaelae
canım ben denedim iğrenç ötesi bişey...kafamçokkarıştımidem ağzımda dolaştım o gün...böööööggggggggg...hem onu daha çok kadın hastalığı yumurtalık iltihabı vs için içiyolar ben öğrendiğimde geç olmuştu...)) içmiştim bile...akannehirkafamçokkarıştı
Kızlar, sadece konuyu bildiğimden naçizane bir tavsiyede bulunmak istedim. Bu ara ara tvde gördüğümüz, gazetede okuduğumuz, arkadaşlarımızdan duyduğumuz zayıflatan bitkiler var ya, bunlar sağlığınıza çok çok zararlı olabilir. Nasıl mı?
Örnek olarak bu aksöğüt kabuğundan gidelim. İçinde salisilik asit var. Yani Aspirin'in etken maddesi. Şimdi, sizde ortaya çıkmamış bir mide rahatsızlığı olabilir, ki bu durumda salisilik asit mide kanaması yapabilir, Allah korusun ani bir rahatsızlık ile ameliyata alınmanız gerekse salisilik asit kanama eğilimini yükseltmiş olduğundan beklemek gerekebilir, risk alırsınız. Bilmediğiniz ama saklı bir hemeoroid yani basur eğilimi varsa vücudunuzda, salisilik asit içtiğinizden kanama yaşayabilirsiniz. Ayrıca salisilik asit varisler için de hiç iyi değildir, sayılarını ve boyutlarını arttırabilirler.
Lütfen içtiğimiz, yediğimiz şeylere dikkat edelim, çünkü onlar sadece midemizde sindirilip barsaklarımızdan atılmıyor, vücudumuzun neredeyse her noktasına kan dolaşımı ile iletiliyor.
Başka bir nokta da aldığınız ürünlerin nereden alındığı. Ot çöp demeyin, aktardan aldığınız aksöğüt yaprağı yada kabuğunun gerçekten o bitkiye ait olduğundan nasıl emin olacaksınız? Ha aktarınız tanıdık ve sizi aldatmaz, peki ya onu da aldattılarsa?
Şu an Türkiye'de bitkilerle tedavinin eğitimini alan tek bir meslek grubu var: eczacılar. Lütfen bitkilerle ilgili tüm alışverişlerinizi eczanenizden yapın. Kahvaltılık adaçayı ıhlamurunuzdan nezle gripte kullandığınız nanenize, yemeklik kekiğinize kadar. En azından eğitimli biriyle ve bilinen markalarla muhatapsınız. Ters bir etkide size yardım edebilir, ya da böyle bir şey yaşamamak için sizi uyarabilirler.
Ukalalık gibi algılamayın, sadece uyarmak istedim...yerimseniben
yanında deyilde 15 dk ardından uygundur mimü .kızlar birazdan akşam yemeği olarak 1 mandalina 1 portakal 1 elma yiyim diyorum (iş çıkışı direk spora gideceğim için hemde aerobik) yanında süt ve 3 4 tane badem yemek uygunmudur?
eve gidip uyumak istiyorumm....
Ohooo saat 5 olmuş daha yemek hazır değil! Ben hemen menü verip kaçar kıslar. Bugün biraz et bombardımanı oldu-olacak ya umarım kötü olmaz benim için...
Sabah öncesi 3 kuru kayısı ve su
Sabah 2 yumurta, lor, yeşillik, biber, salatalık, 2 zeytin
Öğle tavuk şiş, yoğurt salata
Akşam peynirli salata balık
belki 2 veya 1 porsiyon meyve
İyi akşamlar yarın görüşürüz...
kızlar birazdan akşam yemeği olarak 1 mandalina 1 portakal 1 elma yiyim diyorum (iş çıkışı direk spora gideceğim için hemde aerobik) yanında süt ve 3 4 tane badem yemek uygunmudur?
mönün gayet güzel ak'cım afiyet olsun ...alkisalkisalkisOhooo saat 5 olmuş daha yemek hazır değil! Ben hemen menü verip kaçar kıslar. Bugün biraz et bombardımanı oldu-olacak ya umarım kötü olmaz benim için...
Sabah öncesi 3 kuru kayısı ve su
Sabah 2 yumurta, lor, yeşillik, biber, salatalık, 2 zeytin
Öğle tavuk şiş, yoğurt salata
Akşam peynirli salata balık
belki 2 veya 1 porsiyon meyve
İyi akşamlar yarın görüşürüz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?