Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

hayır bide kabak tatlısına bile direndim kızlar yalvardı ucundan al o kadar seviyosun diyee ya hep ya hiç dedim:S:S

havucuda rendelemişler işteee sanırım o da gitti pirinçleri ayırmaya çalıştım o da olmadı beceremedim:S

protein derken ben hala tam ayırt edemiyorum onları sebze falan mı?

şu an beynim durdu resmen etkilendim yaaaa

slm kızlar bende bu diyeti başalamak istiyorum ama cesaretim yok ya beceremessem
ilk sayfayı okudum ama tam anlamadım tekrar okuycam
bide bu diyetin kitabımı var eğer varsa nerden temin edebilirim acaba

ama nazcım yarın tartılma günü ve ben kendimi çok motive etmiştim şu an bütün motivem gitti tabiki yemiycem ama ben bu kadar dikkat ederken herşeye reva mı bu?

fasıla bile gitmiyorumm yoldan çıkmıyım diye:teselli::teselli:

geçmiş olsun gamzecim...
paşaya nazarmı değdi nedir bu ara toparlanamadı bir türlü...CADIARZUzencefil polen karışımı içir dicem ama paşa süt içmiyordu yanlış hatırlamıyorsam...ıhlamuruna karıştırabilirsin..
birde bıldırcın yumurtası ben oğluşumun gece sütüne koyardım...çok faydasını gördüm...Allah korusun evlerden uzak verem testi bile istemişti doktorumuz o derece müzmin bir öksürüğü vardı....çok şükür temiz çıkmıştı...olumunekankayizsmilebüyüttüm ama zor günlerdi....geçer canım üzülme...

mimucum sen cok yasa canım ..
üzme kendini et tavuk balık yumurta süt ve süt ürünleri protein tatlım..
bak sen simdi yemeğin üzerine yeşil cay iç varsa tarcınlı karanfilli olandan iç..
moralinide bozma yarın sabah vermiş olucaksın..onu düşün..

alcakmışım gibi geliyo:S
içtim zaten canım ama yaseminli vardı ondan içtim...
zaten çok sabırsızım ben bide böle hatalarla iice moralim bozuluyooo

bi de dün tansaşta doğanın şekersiz reçellerini gördüm şeker ve katkı maddesi yoktur yazıyoo hiç denedin mi:S

slm kızlar bende bu diyeti başalamak istiyorum ama cesaretim yok ya beceremessem
ilk sayfayı okudum ama tam anlamadım tekrar okuycam
bide bu diyetin kitabımı var eğer varsa nerden temin edebilirim acaba
hosgeldin zilan...

tesekkur edrim ablacım sorma nazar degdi sanırım hiç hasta olmuyo derken nerdeyse 1 ay olucak bir turlu duzelemdi zencefili ıhlamurla deniycen abla mutlaka aksamda bıldırcın yumurtası aldırıcam kocama içeriyim gece inşallah bir an once gecer artık hastane gormek istemiyorum:a015:

Son düzenleme:

sabırlı ol bi günde almadık kiloları bi günde veremeyiz..gerci vermek almakdan daha uzun sürüyo ama olsun..er yada gec vericez..
doğanın receli değilde marmelatını tavsiye ediyo aeben abla. kendisi ondan kullandımı bilmiyorum ama tavsiye ettiğini biliyorum..acıkcası bana pahalı geldi ve almadım kücücük bi kacanoz 300 gr mı ne 8 bucuk..cok canım marmelat isterse evde yaparım sekersiz sadece meyve marmelatı dedim..

çok geçmiş olsun oğlun kaç yaşında?

gamzecim gecmiş olsun annem balgam söktürücü olarak kardeşime ballı süt falan içiriyordu sema ablanın dediği gibi bıldırcın yumurtaları pekmezler falan...

HAYATTA KALMA İÇGÜDÜSÜ

düşük kalorili rejim yapanların hepsi ilk zamanlarda bir türlü sabit kiloda kalamadıklarını görürler.daha kötüsü bir çok durumda fazladan kilo bile alırlar.
bu yüzden organizmanın davranışını inceleyerek bunun nedenini anlamaya çalişacağız.
diyelimki bir insanın harcadığı günlük kalori miktarı 2500 kalori civarında bulunsun ve bir kaç kiloda fazlası olsun.klasik düşük kalori yaklaşımıyla günlük kalorisini 2000 e düşürürsek 500 kalorilik bir açık elde ederiz.

günde 2500 kaloriye alışan organizma hemen yoksunluk hisseder ve bu 500 kaloriyi depolanmış yağlardan sağlamaya kalkışır.böylece o kadar zayıflamış olur..
bir süre sonra ki bu süre kişiden kişiye değişir,düşük kalorili rejim uyguladığı halde insan artık zayıflamadığını görür.Alınan kalorilerle harcananlar arasındaki denge yavaş yavaş kurulmuştur..2000 kalori alındığı sürece organizma gerçekten bununla yetinmeye karar verir..böylece kiloda bir durgunluk görülür.
bir süre ara verdikten sonra belki yeniden kilo alırız diye düşünerek denemeyi daha da sürdürmeye karar verirsek uğrayacağımız düş kırıklığı daha da büyük olacaktır.gerçekten de ağırlık eğrisinin kararlı bir şekilde yükseldiğini fark ederiz.akıl almaz bir durum ortaya çıkar.az yediğimiz halde şişmanlarız..

bu durumun açıklaması kolay.aslında insan organizması bir kısıtlama tehlikesiyle karşı karşıya kalır kalmaz yaşama iç güdüsüyle canlanır.enerji girişi zamanla kısıtlandığı ölçüde harcamları girişe göre ayarladıktan sonra yaşama içgüdüsü organizmanın harcamasını 1700 kaloriye kadar indirir.yani 300 kalori tasarruf ederek yeniden depolamaya başlar.
eski kısıtlamaların yol açtığı yoksunlukların fazla geride kalmadığını akıldan çıkarmamak gerekir.bunların anıları bilinçdışı anıları arasına gizlenmişse bile en küçük bir uyarıda yeniden ortaya çıkalbilir.insan organizması açlıktan ölüyor olsa bile kemiklerini toprağa gömen köpekteki aynı içgüdüyle canlanır harekete geçer.aç olduğu halde kendini koruma içgüdüsüyle yiyeceğini saklayan hayvanın durumu oldukça gariptir.

alıntı (yedikçe zayıfla ve ince kal)

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
alkisalkisalkis alkisalkisalkisalkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

yağmurum benim prensesim de kaçgündür dolu dolu öksürüyor.özellikle yatarken..
tatlış bu yumurtayı çiğ olarak mı ekliyodun nasıl yapıyodun anlatırmısın canım ya
süt içer benimki..her mevsim gçişi döneminde yaşarız bunu ve bir kış dolu bronşlarla gezer yavruşum yaa..ilaç içirmek istemiyorum artık..öksürdükçe geceleri acizliğimden sinirlerim bozuluyor..bir bardak süte kaç bıldırcın yumurtası koymalıyız şekercim..

akrepcim geçmiş olsun...kaç yaşında prensesimiz?
1 bardak süte 1 tatlı kaşığı bal,1 tane de yumurta iyice karıştırınca belli olmuyor içinde anlamadan içer...bal yoksa pekmezde olur...

birde arı poleni, zencefil iyi geliyor...( poleni aktarlardan bulabilirsiniz )
1 bardak süte
1 çay kaşığı toz zencefil,1 çay kaşığı polen

tatlışş 6 yaşında..10 eylül de 7 ye girdi..şimdi birinci sınıfta..bebekliğinden bu yana çekiyor bunu yaa bilmiyorumkismile :çok üzgünüm:
çok teşekkür ederim şekerimm..
bu çözüm olur inşallah

HAYATTA KALMA İÇGÜDÜSÜ(devam)

ayrıca yoksunluk durumunda yani az yiyecek aldığı zaman organizma özellikle savunmaya geçer ve eline fırsat geçer geçmez depolamak için hiç zaman yitirmez.

düşük kalori rejimine alışkın olanlar zaten bunu çok iyi bilir ne kadar küçük çaplı olursa olsun rejimi birkez bozdularmı vermek için haftalarca uğraştıkları iki üç kiloyu bir anda geri alıverirler.( montiden önceki ben )işte bu nedenlerden biri yüzünden okuyucalırımıza zayıflamak isteyen pek çok insanın yaptığını yapmamalarını bir öğün bile atlamamalarını öğütlüyoruz.

gerçekten de bir öğünde besinden yoksun kalan organizmanın durumu bir anda bozulur ve yoksunluğu gidermek için bir sonraki yemekten vücuda fazladan depolama ihtiyacı duyar.

açıkça daha pratik olduğu için köpeğe günde bir kez yemek vermek aslında çok saçmadır ve bir çok evcil hayvanın fazla kilolarının nedeni de bu alışkanlıklarla açıklanabilir.labaratuar hayvanları üzerinde yapılan deneylerin çok belirgin bir biçimde ortaya koyduğu gibi aynı günlük yiyecek miktarı yemeklerini günde tek seferde yiyen köpeklerde şişmanlığa neden olurken aynı miktarı gün içinde 5-6 öğünde yiyen köpekler ideal kilolarını korur..

alıntı (yedikçe zayıfla ve ince kal)

akrep ablacım sütle pekmez olmuyo pekmezdeki kan yapıcı öğeri bağlıyo süt bu yüzden pekmezin etkisi sıfırlanıyor..

SEBZE VE MEYVELERİ TANIYALIM...
Soğanın içerisinde bulunan bileşenlerden organik kükürtlü bileşikler ve flavonoi...tlerin özellikle kersetinin sağlık açısından önemli etkilere sahip olduğu belirtiliyor.

Kanser ve birçok hastalığın önlenmesi ve tedavisinde dikkat çeken kersetinin soğanda yüksek oranda bulunur.

Beslenmelerinde bolca soğan ve sarmısak bulunduran kişilerin, yumurtalık, bağırsak, gırtlak gibi bazı kanser türlerine yakalanma olasılığının daha az olduğu belirtilmektedir.

American Journal of Clinical Nutritionda yayınlanan araştırma sonuçlarına göre soğan ve sarmısakta bulunan bazı bileşikler tümörlerin büyümesini engelleyebilecek özelliktedir.

Soğan suyunda bulunan kükürtlü bileşenler bronşial astım krizlerinde olumlu etkiler gösterir.

Yapılan bir deneyde soğan suyunun astım krizlerini tetikleyen bazı bileşenleri baskıladığı tespit edilmiştir.

Kadınlarda menopoz sonrası ortaya çıkan kemik erimesine karşı soğan doğal bir ilaçtır. Kuru beyaz soğanda yeralan GPCS adlı bileşimin kemik erimesine karşı etkili olduğu belirtiliyor.

Beyaz kuru soğanın, erkeklerde 65 yaş sonrası, kadınlarda menopozla ortaya çıkan kemik erimesine karşı olumlu etkilere sahip olduğu belirtiliyor.

Soğan suyu kalbi güçlendirir.

Dolaşım bozukluğunu giderici etkiye sahiptir.

Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.

Vücutta yağlanmayı azaltır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kan pıhtılaşmasını düzenler. İçindeki esterler kanın pıhtılaşmasını önleyici etkidedir.

Kansızlığı giderici etkileri vardır.

Taşıdığı flavonoid damarları genişleticidir.

Yapılan bir çalışmada pişmemiş soğanın yemek sonrası kan plazması total gliserit miktarını düşürdüğü saptanmıştır.

Kan şekeri ve tansiyon düşürücü özelliğinin yanında birçok çok vücut fonksiyonu üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Kuru soğan prostat içi iltihaplanmaya bağlı olarak görülen ağrılara karşı rahatlatıcıdır.

Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu soğanın damar sertliğinden koruma ve iştahsızlıkta kullanılabileceğini belirtmiştir.

Stresi giderici etkisi soğan yararları arasındadır.

Mide mukozasındaki bezlerin salgısına uyarıcı etki yaptığından dolayı iştah açıcı yönü vardır.

Bronşit, öksürük, boğaz iltihabı ve boğaz ağrısı için soğan suyuyla balın karıştırılmasıyla hazırlanan macun yararlı etkilerde bulunur.

Balgam söktürücüdür.

Kuru soğan, polykistik Over Sendromu olan kadınlar için doğal bir yardımcıdır.

Erken menopoza giren kadınlar için rahatlatıcı etkilere sahiptir.

Kuru soğandaki dimethylthiophen grubu ve türevleri ile isofucosterol etkin maddeleri menopoz şikâyetlerinde görülen ateş basmalarına karşı etkilidir.

Kuru soğan kürü küçük ve orta çaplı miyomu bulunan kadınlar içinde yararlıdır.

Vücudda üretilen kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon un üretimi için cystein maddesinin soğan yenilerek alınması gerekiyor.

Soğandaki cystein maddesi balgam sökücü olarak eczanelerde satılan bazı ilaçların ana maddesiyle aynıdır.

Soğanın içinde serbest radikalleri zararsız hale getiren Quercetin adlı güçlü bir antioksidan bulunur.

Antibakteriyel ve ağrı kesici maddeler yer alır.

İçeriğindeki sulfosid antibiyotik özelliktedir.

Soğan düzenli ve sürekli şekilde çiğ olarak yenmeli ya da günde üç kez yemeklerden önce bir çorba kaşığı soğan suyu içilmek suretiyle tüketilmelidir. Bazı sorunlar için de kür şeklinde kullanımı önerilmektedir. Soğan kürü uygulaması yapılırken taze olarak hazırlanması ve ılık olarak içilmesi gerekiyor.

Prostatit ağrılar, menopoz şikâyetleri ve polikistik over durumunda kuru soğan kür olarak uygulanır.

Soğanın Besin Değerleri : 100 gr için.

Vitamin A: 50 İ.Ü.

Vitamin C: 9 mg .

Kalsiyum: 32 mg .

Fosfor : 44 mg .

Potasyum : 300 mg .

Karbonhidratlar : 10,3 gr .

Protein: 1,4 mg .

Kalori: 45

Allah bağışlasın canım..umarım iyi gelir...dene bakalım bir süre...
akrep ablacım sütle pekmez olmuyo pekmezdeki kan yapıcı öğeri bağlıyo süt bu yüzden pekmezin etkisi sıfırlanıyor..

meyvecim ben bunu bilmiyordum...hiç duymamıştım...biz öyle büyüdük...büyüttük...bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…