Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

aaaa..tatlım öyle deme ben senin tariflerinin çıktısını alıyorum sositososito çok yararlı oluyor canım..ben bu topiğe pek yazamıyorum ama genelde okuyorum sizi elimden geldiği kadar montiye uyuyorum kitabı da aldım ama arada tatlı kaçamaklarım olduğu için kilo vermede başarıyı yakalayamadım ne yazık ki..ama en kısa zamanda tatlı kaçamaklarıma da son vereceğim bukadar emek veriyorum tam olsun artık..

Keten tohumu yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri, düşük oranda doymuş yağ asiti, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, az miktarlarda ise magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir. 100 gr. keten yağı 13.4 mg. E vitamini, 100 gr. keten tohumu ise yaklaşık 450 kcal. içerir daha uygun sanki. Keten tohumunun amino asit profili soya ununa benzer özellikler gösterir. İçerdiği N-3 yağ asiti oranı, (Omega-6 nın yaklaşık dört katıdır) çözünebilir ve çözünemez liflerce zenginliği ve bir çeşit bitkisel östrojen olan lignanların en zengin kaynağı olması nedeniyle keten tohumu beslenme uzmanları tarafından sıklıkla önerilir. Lignanlar, hormonlara bağlı kanser türlerinde (göğüs, prostat vb.) seks hormonlarına müdahale ederek kansere karşı koruma yapar; tümör hücrelerinin büyümesini engeller. Keten tohumunda bulunan lignanlar birer doğal SERM’dir (östrojeni seçerek alan modülatörler); östrojen kullanımının zararlarından korurken tüm diğer olumlu etkilerinden de yararlanmayı sağlarlar. Örneğin; östrojenin kemiklerde bağlantı kurup büyümeyi sağlamasına izin verirken; hasar verebileceği göğüs ve rahim içi gibi hassas bölgelere girmesine izin vermezler. Fazladan bir hücre büyümesi olmadığında kanser riski azalır. Keten tohumu 100 gramda toplam 240.6 mg. bitkisel östrojen içerirken, birçok diğer gıda maddesinde bu 100 gramda 17 mg.’ı geçmez.

İçerdiği lifin yaklaşık olacak üçte ikisi suda çözünemeyen, geri kalanıysa çözünen lif özelliğini taşır.

Suda çözünmeyen lifler dışkı yoğunluğunu arttırarak, bağırsak geçiş zamanını azaltarak kabızlığı önleyici, bağırsakları yumuşatıcı etki yaparlar.

Keten tohumunda bulunan suda çözünür lifler (mucilage zamkı/sakızı) kan şekeri seviyesini korur, kolesterol seviyesini düşürürler. Beslenmedeki yüksek lif miktarının kanser önleyici etkileri de söz konusudur.

Beslenmede ideal yağ asiti dengesini sağlamak için, ana yağımızı tekli doymamış yağ asiti oranı yüksek soğuk sıkım zeytinyağı olarak seçmeli, doymuş ve transyağları (hidrojene) minimuma indirmeli, tahıla - ekmeğe bağlılığımızı düşürmeli, bol bol yeşil yapraklı gıdalar tüketmeli ve mutfağımızı keten tohumuyla takviye etmeliyiz.

Keten tohumu içerdiği alfa-linolenik asit (N-3 yağ asitlerinin en önemli üyesi) açısından besinlerin en zenginidir. Alfa-linolenik asitin bir kısmı, vücutta uzun zincir N-3 yağ asitleri EPA ve DHA ya dönüşürler ki bunlar iyi kolesterolü yükseltir, yüksek tansiyonda düşürücü etki yapar, kanın pıhtılaşma eğilimini azaltır, plazma trigliserid düzeyini, aritmi riskini azaltır. Dolayısı ile alfa-linolenik asitin koroner kalp hastalığı riskini azalttığı tespit edilmiştir. Keten tohumu üzerine yapılan araştırmalar, düzenli keten tohumu kullanımının dolayısı ile alfa linolenik yağ tüketiminin, arterioskılerozun (damar sertliği) gelişmesini önleyebileceğini, iltahabi hastalıklarda olmalı ve otobağışıklık rahatsızlıklarında etkili olabileceğini göstermektedir. N-3 çe dengeli beslenmenin kanseri engelleyici özellikleri de tespit edilmiştir. Yağ asitleri dengesinin N-6, doymuş yağ asitleri ve trans yağlar tarafına kayması sadece daha az N-3 tüketmemiz anlamına gelmemekte aynı zamanda bu yağlar, alfa-linolenik yağ asitinin uzun zincir N-3 yağ asitlerine dönüşmesi engelleyerekte vücudumuz N-3 yağ asitlerinden gerekli faydayı sağlamasını engellemiş olurlar.

aben ablaaa ben her gün kullanıyorum kten tohumunu
kabızlık için ama içerine baktım şimdi en uygun zaman ne zman bunu kullanmak için 1 tk kullanıyorum

ben okuduğumu anlamadım güzeller

slmm
son 4 gün bugün dahil 4. günüm ve sanırım acill desteğe ihtiyacım var
birazdan yatıp yarın sabah sahilde yürüyüşe gidicem
sadece can sıkıntısından yemek yiyorum aç olmadığım halde ve buna son vermek için uyucam
herkese ii geceler

ben bugün kü menümüde yazıyım kuzuşlar;

sabah 08:30

1 elma

10:30

3 tb ekmeği
peynir
salatalık
zeytin ezmesi accık acı sosda accık 1 çay kaşığı biile değildi yanii

sonra 1 gibi bir şekersiz türk kahvesi

sonraa 1 saat aerobik veeee mide bulantısı baş dönmesi

eve gliş 15:30 1 tabak kabak yemeği ve yoğurt

19:30 da

hindi döner
yoğurt

bide marketten şekersiz çilekli marmelat aldım tadına bakmak için çatalı batırdım çıkardım onun tadına baktım

2 tane günkurusu yedimm üstüne yeşil çay içtim

gece yatmadan da badem ve süt olayına girsem mi diyorum kızlarrrr çok mu olur

kızlar soda için yaska var mı

mimu gece acıkırsat süt badem tüket cnm. soda eğer şekerli değilse yasak değil cnm.meyvelilerde şeker var onlara dikkat et...diyarcım reglinmi yaklaştı tatlım.o dönemde öle oluyor..saldırganlaşıyor insan yemek içimek konusunda..
masumcum cnm keten tohumu hususunda bir şey var çok önemli olan .oda şu: keten tohumunu öğütülümüş almayacaksın cnm.aktarda bir haftada tüketeceğin kadarını öğüttürüp alacaksın.yoksa yarardan çok zararı var.keten tohumunun çindeki uçucu yağlardan eser kalmıyor ve yararı tamamen ortadan kalkıyor cnm.bundan daha önemlisi ise kendiliğinden küfleniyor okside oluyor fakat belli olmuyor.renk ve kokusundan belli olmuyor yani.paketli ürün yada açık ürün olsun farketmez öğütülmüş almayın yani...aslında en fazla 4 günlük öğüttürüp alın yada evde öğütün tüketin diyorlar ama evde nerde öğüteceğiz alsakta.diyet yaparken bir yıl bende kullanmılştım.ben sabahları bir kaşık yutup ardından bitki çayı su vs.. bir şeyle gönderiyordum mideme..
birde aebenim söğüt kabuğunu sormuştu geçen şimdi aklıma geldi.arkadaş ankaradan getirtmiş demiştim.ama onlar aktardan almamışlar ankaradan.kendileri söğütten çıkartmışlar yani...kabuk tarçın gibi bardağa koyup ıslamış içmiş.
yani temin etmek isteyenler önce bir söğüt ağacı bulacak ve bir arkadaşını gözlemci olarak bekletecek .arkadaşınız etrafı gözetlerken sizde ağacın kabuklarını soyacaksınız.birileri görürsede ordan son hız kaçacaksınız:))

zilimmm yani ben öglen kullanıyordum yanlış yapmıım öle ise eger bird eben bazne ögütülmemeiş alıyorum çigniyorum olmaz mı sence:) öyle

bu arada çok şükür üstümdeki kasvet gitti ve sporuma başladım yeniden leisle ve 400 mekik ile
ama şuan kollarım ve göbegima grıyor birass

zilim ben snen tarfii yaptım yine olmadı yaa
bu kezde şöle oldu tavanın birine küçük geldi digerine aldım onada büyük geldii
ay bi görrsen ama tadı güsleid yinede yeidm benn valla

sebze olsun çigden olsun

çok üzgünüm diyetim bozuldu bugün kaçamak yapmadan bir hafta durabildim.misafir gelmişti şam tatlısı yaptım tutum kendimi saatlerce yemedim sonra kendimi kaybetmişim ve 3 dilim yedim hadi bir dilim yesem neyse klava:klava:
sabah
buğday ekmekli tost
dom salt ıhlamur
öğle nohut yemeği salt yoğurt
akşam nohut salata
ikindide (maalesefki 3 yemek kaşığı mantı ve 3 dilim tatlı)
ziliiim ben dayağı hakettim canım alsanaalsanasmile.ben stresli anımda ne yediğimi bilemiyorum kızım çok üzdü bugün yine beni misafirler bile şaşırdı nasıl huysuz bir kız diyee hiçbirşey anlamadım .ve çığlık çığlığaydı msafir istemiyor biz eşimle çok severiz misafiri yapmadığı kalmadı .zaten her zaman gelen olmuyor.alsanaalsanasmile

gamzecim senide ayrıca tebrik ederim .
montide ilerleyen haftalarda 1 haftada 2 kilo vermek çok zordur ...

evet abencim genelde yorumlara bakıyorumda sonrada kilodurması yasayan arkadaslar bakalım yavas yavas olsun ama garanti olsun verdiğim kilolar sabraderim artık opuyorumnanaktan

masumum spora yoğun bir şekilde geri dönüş yapmışsın tatlım tebrikler.iyice hırslandın walla sen..bir kaç aya kalmaz mezun olur gidersin.ama bizi unutma bari:)) burda yeni gelenleri motive edersin sende artık tatlım....
derincim yemişsin gitmiş artık cnm,olsun naaplım önümüze bakalım yolumuz uzun..kaçamkalr olacak elbette insanız sabrımız zorlanıyor bazen ve yeniliyoruz nefsimize.ama daha yolun başındayken kaçak yapman bir yada iki haftana mal olacak ve buda senin motivasyonunu etkilyecek diye korkuyorum cnm.
umarım bir daha yenilmessin nefsine..ve haftaya tartıdan hoplaya zıplaya inersin...ben misafire ikram yapınca eğer az kişi geleceklerse yarım tariften yapıyorum çünki evdede kalabalık yaşamıyoruz kalanını ev halkı yemesi gibi bir durum söz konusu değil.diyelim bir aile geliyor ve ben tatlı türü ne yapacaksam yarım ölçüden yapıyorum ve arkalarından kalanı hemen eşime yediriryorum bitirtiyorum.birde ben tatlıyı sevmem mesela akşam eşime knefe yaptım bir çatal onun isteği üzerine tattlım.bende hamur işine hayır diyemiyorum.ama yinede azıcık yiyiyorum ..

masumcum tarif neden olmadı düşündüm bulamadım cnm ben hep yapıyorum...?
bu arada montiye uygun acuka yaptım nefis oldu...

zilicimmm cnmm umarımmm bend einsanları snein gibi motive debilirim snein beni motive edip oo kimsenin olmadııgı dönemd emontiye bagaldıgın gibi
cnm evet spora keisn dçmü yaptım çünkü 6 lı rakamları gördüm ama vücut olarak begenmiyorum kendimi göbek ve mide hala var sırtımd avar
o yüzdne spor şart oldu seviyorum spor yapmayı ama evde zman ayırmayordum şimdi
akşamdan yemegimi yapıp sabah evi topluyorum ve çocuklar ögle uykusnda iken bende leisle abla ile sporumu yapıyorum bir güzel yaglanıp lahana yagı ve biberiye yagı ile

cnm sorun snein tarfişte degil ben tutturamıyorum
bu kezde uygun boyunta tavam yoktu birine çok geldi birine azz ama 3. keisn yapıcam
ya aslınd amutfakta elim hızlıdır becerikliyimdir ama olmayınca olmuyor işte
tek kişilik için 2 kabak çokmu birde onu sorayım cnm?

bende kayra yı kıramaıdm ve mozaik pasta yaptım çocuklara bugün sabahtan beri pasta diyorlar çünkü en kolay ve pratik yaptıgım pastayı yaptım

ama yemiycme tabiki ben bi şeyi kafa koydummu tamamm kimse yediremez bana onu
bayarama kadar 66 olamam belki ama çalışıcma en azından

brawoo sana masumun.vallahi çok azimlisin bitanem..yeme sakın pastadan,bu güne kadar yediklerine say..bayrama kadar bu şekilde devam edersen olursun istediin kiloda.bayramdada dikkat edin ama .etler tatlılar derken onca emeğinizi heba etmeyin.yağsız tarafından yiyin eti ve bol satayla ayranla.ekmek, tatlı yok...
ben iki kişiye iki kabaktan yapıyorum cnm.ama kabakların küçükse iki taneden olur.yada büyükse yine bir tane yeter.ölçü sana kalmış bir şey...
spora alışan vücut sürekli istiyor sporu ve yapamayınca rahatlayamıyorsun zaten tatlım..bayrama kadar bırakma kendini sakın..hazrı bu kadar hırslanmışken....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…