Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

zilimmmm ne demek cnm başımız agrırmı hiççç:))
annen için geçmiş olsunn cnm insnaın yakınları huzursuz olunca yansıyor tabikii,,

zilim
sanada daha öncede yazdım ltf ogluşun için bu kadar yıpratma kendni yazılarınd akenmi görüyorum
yemek saatleri gelince aglardım resmen çünkü biliyorum ki kayra yemeyecek dneiz yine yiyen bri bebekti kayraya nazaran ama kayra hep sorunluydu
bak 1700 gr dogdu iki kez ameliyat oldu 13 günlük ve 40 günlüktü
kilosu ise 1800 gr dı minicik yani kalbinde vsd si var üfürmüü biberonu zor veridm mememi ise zor tutmuştu çok agaldım emzirmiycem ben bunu diye
şırıngayla besledigimi bilirimmm yemedigi için hem o aglardı hem ben düşünsene ne eiyet veriyorudm ama mecburudm yemiyordu ama şimdi bu anlattıgım çocuk bana yatarken sipariş veriyor annecim kek yap puding yap mama yap diye

bu kadar uzun anlattım cnm sıktım belki ama bak ben ne zor günler geçiridm ve geçti bitti
cnm sneinkide öle olacak süt ver biberon alıyorsa tahıllı mamalrdna yap biberonla ver
puding yap ,mutlaka yiyecek dişleri çıkınca bu geçici cnm
mutlaka yiyecegi bir şeyler vardı eline ekmek ver ,büskivi ver bunlar abur cubur ama karnı doysun
önemli olan o tarhana çorbası yap belki denedin ama aklıma gelenler bunlar

ltf sıkma canınıı bak sonra benim gibi ah kafam ahh dersin ben şimdi çok üzlüyorum o günleirme
makarna yap yiyebiliyormu

canım allah dedenede annenede şifa versin..
Sıkma canını bu kadar..bence artık bakıcı bulma zamanı gelmiş bakıcıyla birlikte bakın bi süre sende rahatlamıs olursun kendine daha cok vakit ayırırsın..hem işe basladığındada ii olur kadının oğluna nasıl baktığını az cok bilirsin..
üzülme kendini rahatlatmaya calıs tatlım..

basın saolsun canım..

zilligurti canım kendini çok yıpratıyorsun.inan benim yeğenimin 3 gün sadece 1 bardak sütle durduğunu bilirim. drlar bile çare bulamadı dönemsel bişey geeçr dedielr iştah açıcı şuruplar falan nafile.
ben,m kızımda yeri geldi hiçbişey yemedi bazen sadece sütle bazende kuru kuru çubuk krakerle özellikle diş olayında bu daha çok baş gösteerdi.eşin git demişken annelerin yanına gitsen sanada motive olur hem kendini daha iyi hissedersin .

masumum canımsın bitanem.....
akşam puding yaptım çikolatalı(kendim yaptım yapay olmasın diye)yemedi.hadi onu yemedi meyve püresini çok seviyordu diş sorunu başlayana kadar muz-armut püresini onu yaptım onuda yemedi.tarhanayı çok seviyordu onu yaptım hemde sütlü onuda yemedi.yayla çornası yaptım hem yoğurtta yemiş olur diye onuda yemedi.pilav yaptım yemedi.dişlerine iyi gelir diye meyve koydum mama sandalyesinin tablesına havuç elma armut mandalina.onlarla top oynar gibi oynadı yemedi.ağlamaya başladım peçeteyle gözlerimi siliyor hınzır ama yemiyor.
uyuduktan sonra tahıllı mamayla devam sütü hazırladım hatta balda koydum biraz kuvvetli bişey içsin de azcık doysun diye normalde sevdiği bişey olmasına rağmen ağzına sokmamla tükürüp uyanması bir oldu.elimi kolumu bağladı artık yemek konusunda .ne yapacağımı şaşırdım.eşim dr. olmasına rağmen adamcağızda şaşırdı.tüm gün pedagog ve çocuk dr.ile konuşuyorum diyor.ne diyorlarsa uyguluyoruz.pedagog üstüne gitmeyin açlıktan ölen çocuk yok diyor ama 2-3 günde aç gezilmezki yaa.mideme bıçaklar batıyor bende yiyemiyorum.eşime öğlen bu çocuk açken nasıl boğazından yemek geçiyor anlamıyorum seni dedim oda yiyemedi.içim parçalanıyor ama sen çok hassassın bende üzüntümü göstersem elden ayaktan düşeceksin.kendimi işime veremiyorum hastaneden arkadaşlar bile bir sorun olduğunun farkında artık dedi..
eskiden o sağlıklı bu sağlıksız, onu yemesin bunu yesin derdm.şu anda bu ayrımı yapabilecek durumum yok.yesinde ne yerse yesin diyorum.bebek bisküvisi çok yüksek ısıda piştiği için kanselojen maddeler açığa çıkıyor verme demişti oğlumun doktoru.onu bile verdim bu gün öğlen bir ısırık aldı tükürdü. ne yapacağımı şaşırdım..umarım çabuk çıkar bu dişlerde o sorunsuz diyemiycem ama az sorunlu günlere geri döneriz....
yardımlarınız içinde gerçekten çoook teşekkür ederim....güç buluyorum yorumlarınızla....iyiki varsınız....

Zilicimm, naçizane fikrim, senin de oğlunun da evden uzaklaşıp, biraz daha sosyal hayatın içinde yer almanız...Oğluşuna güzel bir kreş bul, sen de okuluna, master eğitimine devam et...Sana şöyle anlatayım, benim büyük kızım 1,5 yaşına kadar ağzına kızarmış patatesi, ekmeği, köfteyi (köfte sevmeyen çocuk var mıdır acaba) almadı bile, ne zaman ki, kızkardeşimin oğlu yerken gördü o da yemeye başladı...onu ilk elinde koca bi dilim ekmeği iştahla yerken gördüğümdeki şaşkınlığımı hala unutmadım...sonra anasınıfına başladı, orada da başka yiyecekleri yemeye başladı, derken okulda beslenme saatinde arkadaşlarından görüp imrendiği yiyecekler aldı sırayı...çocuklar birbirlerinden etkileşebiliyorlar çok çabuk...evde tıkılı kalmanın ne kadar sıkıntı verici ve sinir bozucu bi durum olduğunu çok iyi biliyorum ve şu anda bozulan sinirlerinin sebebini de anlayabiliyorum...canım ruh sağlığını daha fazla etkilemeden biran önce çaresine bak, insandan giden de, kaybettiği zaman da yerine konmuyor sonra...(

masumcum şubatta başlayabilirim en erken cnm .şubata kadar bulacağım bir bakıcı.aralık ocak gibi ...
tlylonl cnm ailemin yanından geleli 2 ay oldu zaten.eşim ya kktc yada antalya alanca marmaris gibi bi yerleri kastetti ama evden çıkınca düzen müzn kalmıyor çocukta.birde gece yatağını arıyacak uyumacak ben gündüz denize havuza onu bırakıp giremiycem o sebeple dahada sıkıntı yapacak bende ...sinir küpü olup geleceğim...o sebeple gitmedim...ablama gitsem akşama kadar okulda(lisede müdür ablam) eve gelmesi 6 yı geçiyor.bana çağırsam şubata kadar gelemez hem çalıştığı hemde çocuğu okula gittiği için...kardeşimi hiç çağıramam üsteğmen kardeşim eşide teğmen yıllık izinlerini yazın kullanıyorlar.ben gitsem onlar eve hepten geç geliyor.gece eğitimleri falan oluyor . o sebeplede onlara gidemiyorum ve çağıramıyorum.annemde dedemle uğraşıyor gitsem yüzünü göremiycem ve annem emekli değil bir yılı kaldı yani oda çalışıyor...
bu melankolik durumumda oğlum yemek yemeğe başladığı an geçecek ..yani bir hafta yemiyor bir hafta yiyiyor bu aralar...
bu aralar bende durumlar böyle yani....uamrım kısa sürede yoluna girer herşey...

belkide haklısın ketumcum.benim kadar (oğlum olana kadar)faal olan tipler için şu anki durumum fazla sıkıcı. ama normalde yemek yese halimden hiç şikayetçi olmayacağım.yani hemen hergün öğrencim geliyor yada ben gdiyorum ders veriyorum.her gün bir saat sporumu yapmak için evden çıkıyorum.haftada en az 2-3 gün dışarı çıkıyoruz ailece.hafta sonlarıda hiç evde durmuyoruz.yani sanırım herkes kadar aktifiz ama oğluma çok üzüldüğüm için yıprandım.benden bile yemek yemeyen bir çocuğu bakıcıya nasıl güvenip giderim onuda bilemiyorum.zaman her şeye ilaç olacak gibi geliyor...inşallah öyle olur...

Son düzenleme:

Sporda dahil yazdıkların sanki biraz görevmiş gibi zili...insanın yaşıtı arkadaşları ile olan paylaşımları daha farklı bunu zaten biliyorsun, altta yatan, başka sorun değilse oğluşun yemiyor diye bu kadar yıpratma kendini, muhakkak düzelecektir...benim küçük kızımda çok iştahsız, yemekle arası hiç yok denecek kadar az ama çok şükür sağlıklı ve derslerinde de oldukça başarılı...bizim evde iki durum var küçüğe yeeeee, büyüğe yemeeee tarzı (büyük kızım da küçüğü nazaran ne bulsa yiyen bi tip) yani anlayacağın sıkıntısız bi hayat hiçbirimiz için mümkün değil, önemli olan minimuma çekebilmek, azcık geniş olmanı tavsiye ederim tatlım, yoksa nereye kadar sabır gösterebilir ki insan

Son düzenleme:
çok haklısın ketumum,ancak benim tüm çevrem öğretmen eşiminde dr.şu an ben hariç tüm tanıdıklarım çalışıyor.bu durumdan aslında şikayetçi değilim uzun yıllardır oku,işe başla derken hiç kendime zaman ayırmadığımı farkettim ve banada iyi geldi.allaha şükür oğlumun sıkıntısından başka bir derdim yok.mutlu bir evliliğim,gerçekten çoook iyi olan bir eşim var.(haddinden fazla sabırlı ve olgun bi insan yoksa benim bu kaprislerimi kimse çekmezdi walla)anneme göre rahat dürtüyor beni,yediğim önümde yemediğim ardımda,elde etmek istediğim bir şey kalmadığı için mıkırdıyorsun.Allah gerçek dert verip derman artmasın diyor.sanırım haklıda...
okuldan arkadaşlarımlada aşağı yukarı her hafta görüşüyoruz.ya onlar çıkışta geliyor yada ben gidiyorum.ama şu master olayını gerçekleştiremedimya birde oğluş sorun çıkarınca biraz gerildim galiba...sizin gibi tecrübeli annlerden alacak daha çok dersim var.yolun başındayım.yazdıklarınız beni gerçekten motve ediyor ve rahatlatıyor.bazı şeyler okuyarak değil yaşayarak öğreniliyor ,çocukta bunlardan biri ve ben bunu yaşarak ve sizlerden öğrenecek tecrübe edeceğim...yardımlarınız için sonsuz teşekkürler .walla rahatladım gamım dağıldı.(bu arada oğlum uyudu ve bir biberon dolusu ballı ve tahıl karışımlı sütü çaktırmadan içirdim sıpaya)şimdi kafam azcıkta olsa rahatladı...

zilligurticim zaman herşeye çaredir.bence biraz rahat tut kendini inan herşey düzelecektir.anllattığına göre herşeye de sahipsin.allah dert veripta derman aratmasın tek sıkıntıla böyle olsun canım.

Zilicim, güzel bi aileye sahipsin, allah nazarlardan sakınsın, bence dünyanın en büyük servetine sahipsin... insanın huzurlu, mutlu bir yuvası varsa gerisi faso-fiso gelir de geçer de...rahatlamış olmana sevindim canım

Ben de kaçtımmm....kızlarıma yaptığım ıspanaklı börek içini akşam kendime ana yemek mi yapsam acabaaa..beyaz peynir de çok yakışmış hani...doyurur mu acep, aç kalırsam 1-2 avuç leblebi atıştırırım olmazsaa :))) şimdilik hoşçakalın...

Son düzenleme:
bugünki menüm...
sabah
tiroid ilacım,2 bardak iksir ( içim yanmış ):76:
kahvaltı
tb ekmek,peynir,zeytin,tere,çay
öğle
kıymalı taze fasulye,fırında karnıbahar kızartması,ayran
ara
elma
akşam
mantarlı tavuk sote,salata,yoğurt

su,yeşilçay,çay,

spor
45 dk bantta yürüyüş

selamm kimse yok diycektim sema abla seni görüyorum

aben ablam bugün gelmedi hiç
kızlar annem geçen gün gittigimde turşu koydu bana yememizde sakınca varmı ödem yapıyor biliyorum ne kadar yemeliyiz haftada bi,r filanmı

aben ablam birde şunu sorcam şimdi biz yemele meyve yemiyoruz ya
ama marmelat yiyoruz?

bugunku menum kızlar
sabah:kalkınca 3 kayısı ve su
tb ekmek yeşil zeytin domates salatalık peynir
öğlene doğru oglumu parka göturdum banda hareket olmus oldu (bu arada 5 6 t6ane cubuk kraker oğlum saolsun)
öğle:mantar sote salata yoğurt
akşam:buharda karnıbahar yogurt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…