günaydın kızlar...laptobu açtım açmasınada bir türlü elime alamadım o arada bile sayfalar akmış gitmiş....
Allahım kimimiz fazla yemekten kimimizde hiç yedirememekten şikayetçiyiz :)) (bu kişi ben oluyorum) bir gün topiğin ortasında kafamda huni,bacaklarımın arasında at niyetine ipinden tuttuğum bir çıtayla dehh dıgıdık dehh dıgıdık diye koşarken gören olursa şaşırmasın o benim :))
delirmeme ramak kaldı,oğlumun diş sıkntısı falan değilmişbu sabah erkenden pedagog'un yolunu tuttum,durduk yere 180 lirayı bayıldık kadına.dönemsel bişey 15.-20. aylar arası çocukların yaptığı bişey dedi.birde kişilikleri oluşmaya başladığı için ebeveynleriyle sürekli bir iddalaşma reddetme savaşı halindedileriler dedi.geçecek üstüne gitmeyin dedi.bu kadar...
ben zaten bunları biliyorumki.çözüm olarak ne öneriyorsunuz dedim.şimdilik bi çözümü yok sabredeceksiniz üstüne gitmeyeceksiniz,sinir etmeyeceksiniz dedi..içimden oooooldu başüstüne dedim çıktım geldim.bildiğimiz şeyleri anlatması için 180 lira vermemiz gerekiyormuş. eşim bir öncesinde bizim çocuğumuzda hiç bir sorun yok boşu boşuna gideceksin ama gitte bari için rahatlasın demişti doğru demiş adamcağız:))
yani ben daha bu durumu 4 ay daha çekeceğim en azından....oğlum 16.ayını bitirecek daha çünki...umarım delirmeden atlatırım bu dönemi...
meyvemin dediği gibi LCW'nin bedenleri oldukça geniş kalıplı.ben yzın 36 beden kapri almıştım beli çok boldu.norlamde 36 tam gelir.ordan aldığım kapri bol geldi.daralttırdım...oranın bedenlerine aldanmaın yani...
meyvem bu yeni kilolar yerleşmeden yollarsın sen onları cnm.detox iyi gelmişmiydi sana.geldiyse onu yapabilirsin.bende yarın yapıcam...
meyvem birde şu isteme işlerinde aileler bunu hep yaparlar cnm.bende 5 yıl çıktıktan sonra evleneceğimi çok zor söylemiştim.kendimde tayinci olmama rağmen eşimin işini sürekli bahane ederek 5 sene ertelettiler bana.onlara yokuşa sürdükçe ben bir süre ara verdim söylemedim .ama ayrılmadımda,eşimde çok sabırlı biridir 10 yılda olsa tatlılıkla halledelim dedi. aşağı yukarı her 6 ayda bir söyledim bıkıp usanmadan.annem daha babama söylemeden reddetti.ilk göz ağrısı olan ablam uzağa evlenince beni uzağa vermemek için içinden aht etmiş kadıncağız.o bastırdı olayacak oyalayıp durma alemin oğlunu yol ver gitsin kısmetini arasın diye,bende tamam tamam dedim ama bildiğimi okudum.o arada birde kardeşim askeri okula gitti o da tuz biber olduhepten yalnız kalacaklarını anlayınca dahada bastırdı annem:)) ama biz bıkmadan usanmadan yolumuza devam ettik.iyikide etmişiz..annemde babamda eşimi çook fazla seviyorlar.çocuğumun inat edip yemek yememesinden dem vurdukça annem kimlere çekmiş acaba.5 yıl direnen babasınamıııı?yoksa annesinemi diye kızdırıyor beni:)
senin yaşın daha ne ki tatlım..anneni ikna edemiyorsan yawuklunu ikna etmeye çalış....annenin babanın ilk mürüveti olacaksa ondanda bu tür huysuzluklar yapıyorlardır... ben bu beş yılın sonunda annemi babama söylemeye ikna ettikten sonra annemi sıtmalar sardı.eşim sırf uzak diye nasıl söyliycez derdinden annem çok kilo verdi stresten.babama kalabalık bir aile meclisinde birden söyleyivermiş,babamda siz ana kız bildiğinizi okumuşsunuz benden habersiz zaten.nasıl isterseniz öyle yapın demiş düşün....ablamı verirkende aynı şeyi demişti:)) ama sonra mecbur yola gliyor...yani evleneceğin insan ailene yakışan bir kişiyse sorun olmaz...başta olacaktır hep bunlar hiç sıkma canını..işler olacağına varır...su yolunu buluyor yani...
sen sıkıntıdan yeme yeterki gerisi kolay....
kızlar bu detoks dedğiniz ayran aşı çorbasıydı değil mi buğdaydan yapıyodunuz?
tatlım sadece annemle konustum babama söylemeye cesaret edemedim ..
Bizde böyle seyler hiç konuslmaz o yüzden cok koktum ters bişi söyler die..
Annem önceden biliyordu anneme dedim biz artık bazı seyleri resmilestirmek istiyoruz die ..
Ben zaten ailemden ayrı yaşıyorum.. Onların yanına tekrar dönmem için memurluktan istifa etmem gerek ama ailem secim zamanı hakalrın verileceğini ve yanlarına döneceğimi düşünüyor bu yüzden istemiyor..
Eee bide diğer tarafın tutumu var tabi onlar ocak gibi söz falan istiyorlar.. Ondan cok da erteleme sansım yok olayı..
Yeme olayına gelince sürekli yedim gecek uyandım tatlı yedim yattım sıkıntıdan sürekli azımda bişilerle dolastım şimdide ii değilim ama artık yanlızım en azından kendi evime geldim...
günaydın kızlar...laptobu açtım açmasınada bir türlü elime alamadım o arada bile sayfalar akmış gitmiş....
Allahım kimimiz fazla yemekten kimimizde hiç yedirememekten şikayetçiyiz :)) (bu kişi ben oluyorum) bir gün topiğin ortasında kafamda huni,bacaklarımın arasında at niyetine ipinden tuttuğum bir çıtayla dehh dıgıdık dehh dıgıdık diye koşarken gören olursa şaşırmasın o benim :))
delirmeme ramak kaldı,oğlumun diş sıkntısı falan değilmişbu sabah erkenden pedagog'un yolunu tuttum,durduk yere 180 lirayı bayıldık kadına.dönemsel bişey 15.-20. aylar arası çocukların yaptığı bişey dedi.birde kişilikleri oluşmaya başladığı için ebeveynleriyle sürekli bir iddalaşma reddetme savaşı halindedileriler dedi.geçecek üstüne gitmeyin dedi.bu kadar...
ben zaten bunları biliyorumki.çözüm olarak ne öneriyorsunuz dedim.şimdilik bi çözümü yok sabredeceksiniz üstüne gitmeyeceksiniz,sinir etmeyeceksiniz dedi..içimden oooooldu başüstüne dedim çıktım geldim.bildiğimiz şeyleri anlatması için 180 lira vermemiz gerekiyormuş. eşim bir öncesinde bizim çocuğumuzda hiç bir sorun yok boşu boşuna gideceksin ama gitte bari için rahatlasın demişti doğru demiş adamcağız:))
yani ben daha bu durumu 4 ay daha çekeceğim en azından....oğlum 16.ayını bitirecek daha çünki...umarım delirmeden atlatırım bu dönemi...
meyvemin dediği gibi LCW'nin bedenleri oldukça geniş kalıplı.ben yzın 36 beden kapri almıştım beli çok boldu.norlamde 36 tam gelir.ordan aldığım kapri bol geldi.daralttırdım...oranın bedenlerine aldanmaın yani...
meyvem bu yeni kilolar yerleşmeden yollarsın sen onları cnm.detox iyi gelmişmiydi sana.geldiyse onu yapabilirsin.bende yarın yapıcam...
günaydınnnn kızlarrrrrr...
kürkçü dükkanına döndük...:))
sitenin yeni halini hiç beğenmedim..
evet sitenin yeni hali berbat
ahhh zilim 3 sene bitti görüşmeye baslıyalı benim yas sorun değilde karsı tarafın yası olmus 27 sıkıstırıp duruyor düğüne kadar 28 olucak cocuk olana kadar 30diyip duruyor..
bakalım nolcak senden önce ben delirirsem sasırma
yememem gerek yedikce dahada mutsuz olucam ii biliyorum bunu
Anladım canım ne yapacaksın arada gidip gelicek her iki tarafıda tatlılıkla bir şeylere ina edeceksin.
Allah yardımcın olsun güzelim...
yeme işine gelince abartma yeme diyetini yap sonra yine sen üzülüyorsun sen uğraşıyorsun şekercim....
canım yaaaa boşu boşune kendini kasıyorsun valla bende kızım hasta azı dişlerini çıkarıyor diye iştahı falan gitti ne yapıcam şaşırdım bayram öncesi felaketti ama sonra iyileşince tamamen bıraktım kendi haline yemiyormu ikinciye hiç götürmedim kaşığı ağzına bıraktım tezgahın üzerine beş on dakika sonra kendisi istedi tezgaha uzanıp bende koydum mama sandalyesine koydum önüne minik porsiyonlar kendi kendisine baby tv izlerken yedi ve şimdi maşallahı var iştahı düzeldi. Bunları dene birde istersen sonuçta benim kızımda 17 ayı yeni bitirdi çok byük değil aynı sayılırlar....
Ama çokta kasma kendini dert etme çocuklar bazı dönemlerde malesef olabiliyor böyle....
Sema abla hoşgeldin nasılsın
evet bende beğenmedim alışamadım hala....
bencedeeeeeeeeee
kıs 27 yaş çokmu deliye bak dert ettiği şeye bak yaaaa nasip ne zaman ise o zaman olur sen bunun için dua et yeter. Yaş olayına takılma
hoşbuldum canım sen nasılsın...ben berbat haldeyim sabah korkudan tartıya çıkamadım...( bayram boyunca diyet miyet olmadı bu biline...:))))) pişmanmıyım..... HAYIRRRRR
evet safişim önümüzde bayram kalmadı ama üzücüadanayı özlücem:S
diyarım öğrencim vardı onu gönderdim ancak geldim.şimdi cvpliim cnm...aebenimde öyle yapıyormuş bende öyle yapıyorum.yemekten yarım saat yada bir saat önce yiyiyorum cnm.nasıl dengeliyor kan şekerimi anlatamam.eğer dün yoğurt yemeseydim ıspanaklı böreğe gerçekten yumulacaktım.çok severim kendilerinide:)) uzun süredirde yemiyordum ...tepsiyi götürecektim gibi geldi eğer yoğurt yemeseydim.ve ben tam bir tarçın delisiym.yiyebilsem kuru kuru yiycem o derece yanii..babamda diabet benim eşim yıllardır babama hep tarçınlı yağsız süt iç der.babam ne zaman şekeri yükselecek gibi olsa içmeye başlar.bir haftada düzene girer şekeri.meyveyle sütü yiyebildiğinize göre,meyveyle yoğurtta yenir zannımca:)ama aebenim bu konuyada el atar gelince...ben elma rendelendiğinde çok lezzetli olacağını düşünüyorum açıkçası....
meyvem sakın kendini az yiyeceğim psikolojisine kaptırma cnm.o zaman hiç doymuyor beyin ve ona bağlı mide de...bunu bayram süresince çok denedim.sabahları envaii çeşit yiyeceklerle donattığım kahvaltı masalarında içimden bir ses yemesene kızım dombili olacaksın bu gidişle dedi durdu.ama diğer bir seste senede bir kez abartmadan yersen bişey olmaz dedi.ben ikinci sesi dinledim ve hepsinden yeterli miktarda abartmadan yedim ve bir gram almadan atlattım bayramı...dün yediğim iki parça el büyüklüğünde bol ıspanaklı az yufkalı ve peynirli böreği telafi etmek için bu gün zeytin yağlı karnıbahar ve bol yoğurt yedim öğlen,akşamada salata ekleyerek yiycem.yarında detox yapıp yoluma devam edeceğim.bağırsaklarım temizlensin diye yapıyorum bunuda.dediğim gibi hiç kilo almadım.ama normalde yediğimin dışına çıkınca içim kirlenmiş gibi bir ağırlık geliyor ,bir an önce içim temizlensin istiyorum.
bir yere gidincede tatlı,tuzlu,hamur,çamur ne gelirse yediğimizde ben acaip raatsız oluyorum ve tüm sindirim sistemime çamur tıkanmış gibi sıkışık hissediyorum kendimi...detox çok iyi geliyor bana...(buğday ,nohut,yeşil mercimek,nane,ayran ve salatalıkla yaptığımız çorba)
isterseniz sizde deneyin.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?