oy oyyy kimlerde gelmiiiş....
kızlar oku oku bitiremedim valla dündenberi yazılanları.ben okudukça sayfalar akıyor birer birer...zor yetiştim...yettim gariii çağlayanım...aman ne ettin sen tatlım yaa 7 ayda 13 kilo :26: ben 9 ayda 9 kiloyla doğuma gittim.ve 4 kilosunu son iki ayda aldım.asıl son iki ay çok kilo alınıyor.bebek 7.aydan sonra hılzı gelişim gösteriyor.benim dr.bana boyunda uzun diye 13-14 kg kadar izin vermişti ama ben o kadar alsam depresyona girerim diye almamak için son derece dikkat ettim.neredeyse birinci aşamada gittim desem yeridir.canını sıkmak istemem ama sen istediğin kadar diyetine uysanda son 2 ay alınıyor.aç dursan alacaksın demişti dr.bana.ve gerçekten yarı aç gezmeme rağmen 2şer kilo almıştım son ay.bunu bildiğim içinde ilk başlarda çok sıkı tutmuştum...sana o kadarda sölemiştim cnm keşke az dikkat etseydin.ama olan olmuş sıkma hiç canını.emzirme döneminde almamamya dikkat et.süt olsun diye sakın fazladan yeme.gebelikte almayıp emzirme döneminde alan çok arkadaşım var...şimdilik tadını çıkart.az kalmış sonrasında sıkarsın dişini biraz...
bu gün öğlende ben olsaydım tavuk ve ayran yerdim .ama sen doymam diyorsan istediklerinden azar azar ye cnm.gözün kalsın istemem o yüzden çok kısıtlayıcı bir şey yazamıyorum ..gebesin gözün kalırsa ben vicdanen rahat olamam.ben olsaydım 7.aya kadar dikkat edip kilo almazdım .sen kısıtlayamamışsın sanırım kendini canının çektiğini yemişsin sanırım,şimdi ben sana yeme desem aç kalırsın.bende bu topun altına girmek istemem.gebe olmasan yeme derdim ama gebelik söz konusu olunca dilim varmıyor yeme demeye....ama sen kendine göre ayarla cnm...doyarım sorun olmaz diyorsan tavuk ve ayranla geçiştir.imkan varsa salata olsa iyi olur...
aebenim çoook geçmiş olsun ablam,bir an evvel iyileşte gel..buralar sensiz ıssız kalıyor...
diyarım sende işten fırsat buldukça gir cnm....özleriz bak....
okurken şunada cvp yazıcam bunada yazıcam diyorum.yazmaya başlayınca hepsi uçup gidiyor aklımdan....hatırladıkça yazarım bende...
aysın yapabileceğin bişey yoksa yiyeceksin cnm...
çamlıcam yüzüm yok ne demek bitanem...burası kilosu olanların yeri zaten.sıkıntın olmasa burda işin ne değilmi?her zaman gel bekleriz..topiğe bebek kokusu getir
ben doğum yapacağım güne kadar her gün 7 km yürüyüp esneme hareketlerimi yaptım..kimse 9 aylık olduğuma inanmadı zaten.180 cm boya 9 kilo kaybolup gitt .top kadar bir göbişim vardı o kadar.yanlarım falanda hiç olmamıştı.banada iki canlısın vs.. bir çok şey dediler ama hiç birine kulak asmadım.midem almıyor dedim verdim tabağımı geri..canım çok çektiysede bir parçacık aldım bıraktım kalanını...
mesela örnek menü vercek olursakda
SABAH: mutlaka her sabah bir yumurta haşladım çok önemli bu.bool yeşillik,domates salatalık,bir dilim tam buğday ekmek(büyük bir dlimdi) zeytin peynir
ÖĞLEN : sabahı geç ettiğim için öğlen hafif geçiştirdim okulda.ama hep salata götürdüm yanımda.hiç hamur gibi bişeyler yemedim.
ARALAR: hep meyve yada ceviz taşıdım yanımda...
AKŞAM: haftada üç gün küçük balıklar(hamsi sardalye) bol salata bir gün kırmızı et(köfte yiyebiliyordum ben) bir iki gün baklagil şeklinde beslendm.
bir tek sabah ekmek yedim ben...öğlen et yemediysem akşam baklagille dengeledim...tatlıda yemedim.hatırladığım adarıyle eşimin ve kendi doğum günümde bir çatal pasta yedim o kadar....
ama her gün sporumu yaptım doğuracağım güne kadar...doğuracağım gün sabah doğuma gidicem diye akşam çıktım yürüdüm kolay olsun doğum diye..arkadaşlar yolda doğuracaksın diye gülüyorlardı:)
selam kızlar bugünki menüm
sabah:2 mandalina
30dk. sonra 1,5dilim tb ekmegi-zeytin-peynir
öglen:kurufasulye-yogurt VEYA 1avuç beyaz nohut(leblebi)yogurt
akşam:fırında balık
balıgın yanına ne yiyeyim kızlar salata olmuyodu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?