Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

oy oyyy kimlerde gelmiiiş....
kızlar oku oku bitiremedim valla dündenberi yazılanları.ben okudukça sayfalar akıyor birer birer...zor yetiştim...yettim gariii çağlayanım...aman ne ettin sen tatlım yaa 7 ayda 13 kilo :26: ben 9 ayda 9 kiloyla doğuma gittim.ve 4 kilosunu son iki ayda aldım.asıl son iki ay çok kilo alınıyor.bebek 7.aydan sonra hılzı gelişim gösteriyor.benim dr.bana boyunda uzun diye 13-14 kg kadar izin vermişti ama ben o kadar alsam depresyona girerim diye almamak için son derece dikkat ettim.neredeyse birinci aşamada gittim desem yeridir.canını sıkmak istemem ama sen istediğin kadar diyetine uysanda son 2 ay alınıyor.aç dursan alacaksın demişti dr.bana.ve gerçekten yarı aç gezmeme rağmen 2şer kilo almıştım son ay.bunu bildiğim içinde ilk başlarda çok sıkı tutmuştum...sana o kadarda sölemiştim cnm keşke az dikkat etseydin.ama olan olmuş sıkma hiç canını.emzirme döneminde almamamya dikkat et.süt olsun diye sakın fazladan yeme.gebelikte almayıp emzirme döneminde alan çok arkadaşım var...şimdilik tadını çıkart.az kalmış sonrasında sıkarsın dişini biraz...
bu gün öğlende ben olsaydım tavuk ve ayran yerdim .ama sen doymam diyorsan istediklerinden azar azar ye cnm.gözün kalsın istemem o yüzden çok kısıtlayıcı bir şey yazamıyorum ..gebesin gözün kalırsa ben vicdanen rahat olamam.ben olsaydım 7.aya kadar dikkat edip kilo almazdım .sen kısıtlayamamışsın sanırım kendini canının çektiğini yemişsin sanırım,şimdi ben sana yeme desem aç kalırsın.bende bu topun altına girmek istemem.gebe olmasan yeme derdim ama gebelik söz konusu olunca dilim varmıyor yeme demeye....ama sen kendine göre ayarla cnm...doyarım sorun olmaz diyorsan tavuk ve ayranla geçiştir.imkan varsa salata olsa iyi olur...

aebenim çoook geçmiş olsun ablam,bir an evvel iyileşte gel..buralar sensiz ıssız kalıyor...
diyarım sende işten fırsat buldukça gir cnm....özleriz bak....

okurken şunada cvp yazıcam bunada yazıcam diyorum.yazmaya başlayınca hepsi uçup gidiyor aklımdan....hatırladıkça yazarım bende...

Ne desen haklısın aslında ilk 2 ay çok güzel gittim hep 1.aşamada devam ettim ne zaman ramazan girdi,yeme düzeni kalktı ortadan birde çevreden baskılar diyet olmaz ye diyet değil dedikçe yemeğe zorladılar beni bende açıkçası kaybettim kendimi ve yedim ama şimdi çok pişmanım onun içinde yüzüm olmasada geri geldim ne kadar kurtarsam kendimi kardır diye.
Açıkçası canım artık öyle herşeyde kalmıyor sanırım ilk aylarda yediklerimden sonra gözüm doydu benim (
Tavuk ve ayran salata yok maalesef onu getirmiyorlar ama ben bundan sonrada salata yapıp getiricem öğlenleri onu yerim bari ne yapıyım bir an önce kendimi toparlayıp çıkış yolunu bulmam lazım artık.
Senden son birşey istiycem ben bana bir örnek menü verebilirmisin sabah öğle ve akşam nasıl beslenebilirim.1 aşamada olsa kabulüm 2 aşama değilde 1aşamayı daha rahat yapabilirim buda bana ceza olur.

aeben ablam hastamı çok ama çok geçmiş olsun onuda çok özledim.

hah aklıma gelmeye başladılar....
ilkesu cnm hem kuru fasulye hemde spagetti olmaz cnm.birde sabah ekmek yemişsin.. olmamış şekercim...bu gün imkanın varsa öğlen protein akşamda sebzeyle geçir günü..hem kuru fasulye yemişsin gün içinde hem ekmek hem leblebi,hemde spagetti....fazla karbonhidrat yüklemesi olmuş.hatta yarın sabah bile yumurtalı kahvaltı et iyisimi sen...

aysun proteinle başka bir proteini aynı öğünde yiyebilirsin cnm.etle yumurta aynı öğün arkadaşlarında dediği gibi olur.ama montide fazla karbonhidrat alımı uygun olmadığından dolayı aynı öğüne ard arda karbonhidrat yemiyoruz tatlım...(örneğin sabah yumurtalı bir kahvaltı ettiysen gün içinde tavuk balık vs.. yesen bişiy olmaz ama ekmekli kahvaltı edip öğlende spagetti olmuyor.) ve her öğün mutlaka sit ürünü bir şey ve bol yeşillik yeniyor bunlarda olmassa olmazlarımız.yeni bir arkadaşımız daha katılmış pascaline hoşgelmiş bu arada...

aysun bu diyetle mutlaka veriyorsun ,calimeram sende vereceksin duraksama olsada gidecek o yağlar başka yolu yok..burda en çok kilo veren benim şu an topikte.40'tan fazla kiloyu 14 ayda bu diyetle verdim..ve 8 yıldırda almadım...arada birde doğum yaptım ....hala eski kilomdayım.doğumdan 42 gün sonra eskisinden bile 2 kilo düşüktüm...

sizlerde vereceksiniz ..ama kaçamak yapmadan..bunuda biri sormuştu kaçamak yaptınmı diye aebene sormuşlardı sanırım.her kaçamak hedeften bir adım uzağa atar sizi ...bir küçük kaçamak bir haftaya maal oluyor.burdaki herkesin tecrübe ettiği bir şeydir.bayram kaçamaklarının ceremesini yaşıyoruz topikçe öyle değimi kızlar??

bende inş kaçamaksız ilerleyecem 3 gunum gayet iyidi bakalım ne olacak bne çok zor veriyorum inş bununla hedefe yaklaşablirim

kızlar nohut yemegi etliymiş ama et içinde arsan bulamassın sade etini yesem doymam susus nohut yesem nasıl olur sizce acil cevap yemek saatim geldide

çamlıcam yüzüm yok ne demek bitanem...burası kilosu olanların yeri zaten.sıkıntın olmasa burda işin ne değilmi?her zaman gel bekleriz..topiğe bebek kokusu getir
ben doğum yapacağım güne kadar her gün 7 km yürüyüp esneme hareketlerimi yaptım..kimse 9 aylık olduğuma inanmadı zaten.180 cm boya 9 kilo kaybolup gitt .top kadar bir göbişim vardı o kadar.yanlarım falanda hiç olmamıştı.banada iki canlısın vs.. bir çok şey dediler ama hiç birine kulak asmadım.midem almıyor dedim verdim tabağımı geri..canım çok çektiysede bir parçacık aldım bıraktım kalanını...
mesela örnek menü vercek olursakda

SABAH: mutlaka her sabah bir yumurta haşladım çok önemli bu.bool yeşillik,domates salatalık,bir dilim tam buğday ekmek(büyük bir dlimdi) zeytin peynir

ÖĞLEN : sabahı geç ettiğim için öğlen hafif geçiştirdim okulda.ama hep salata götürdüm yanımda.hiç hamur gibi bişeyler yemedim.
ARALAR: hep meyve yada ceviz taşıdım yanımda...
AKŞAM: haftada üç gün küçük balıklar(hamsi sardalye) bol salata bir gün kırmızı et(köfte yiyebiliyordum ben) bir iki gün baklagil şeklinde beslendm.

bir tek sabah ekmek yedim ben...öğlen et yemediysem akşam baklagille dengeledim...tatlıda yemedim.hatırladığım adarıyle eşimin ve kendi doğum günümde bir çatal pasta yedim o kadar....

ama her gün sporumu yaptım doğuracağım güne kadar...doğuracağım gün sabah doğuma gidicem diye akşam çıktım yürüdüm kolay olsun doğum diye..arkadaşlar yolda doğuracaksın diye gülüyorlardı:)

bizimde bgn yağlı kızatrtmalar var soslu moslu patates patlıcaaan yanında böreek bide tatlı yapmışlar snaırım

ben ne yiceimi bilmiorum bakalımmm salata olcak mı olsada doyurcakmı

kızlar selam
dünkü menüm
klasik kahvaltı
öğlen ıspanak yoğurt salata
az leblebi
akşam taze fasulye ıspanak yoğurt salata
meyve
bugun sabah klasik kahvaltı
öğlen tavuk döner salata yoğurt varmış
kabak kızartma da varmış bu cıs mıdır:))

Zilligurti canım snein şu fırında kızartma tarifini alabilirmiyim. Canım çekiyor akşam yapayım bari.

Teşekkür ederim canım çıktısını alıyorum bu söylediklerinin bundan sonra daha dikkatli olucam.Bende bugünden sonra artık yürümek istiyorum şimdi bir 15-20dk arası yürüyüp geldim hergün düzenli yürüyebilsem yemek işinide sanırım yola sokarım rahatlıkla.
Bugün seni burda yakalamam çok çok iyi oldu teşekkür ederim yeniden bundan sonra başını iyice ağrıtırım ben senin

slm kızlar ay bu havalar beni mahvetti ya kış gelse ya da yaz kayseri de aralık ayı ve herkes mevsimlik ceketle geziyor yada psikolojim bozuk havaya bağlıyorum nedenini bugün monti kahvaltısıyla başladım öğlen bir güzel patlıcan közledim bir kaşık kıyma içine yanına bir kase çorba ve yeşillik bu arada hazır çorbalar tüketiliyormu ezo gelin yayla çorbası gibi birde mercimek köftesi serbest mi acaba içine bulgur koymadan canım çok çekiyor ana öğün olarak yesek yasak mı acaba zillim bu arada aeben geçmiş olsun canım biran önce toparlan gel aramıza desteğiniz motive ediyor

Birde ben şunu merak ediyorum ben yeşilçay içmeyi çok özledim günde kaç bardak içebiliyorum yada ona alternatif olarak hangi meyve çaylarını tüketebilirim bu dönemde

selam kızlar bugünki menüm
sabah:2 mandalina
30dk. sonra 1,5dilim tb ekmegi-zeytin-peynir
öglen:kurufasulye-yogurt VEYA 1avuç beyaz nohut(leblebi)yogurt
akşam:fırında balık
balıgın yanına ne yiyeyim kızlar salata olmuyodu.

derincim yağlı kızartmalar cısss evet tatlım yenmiyor....

benim yağsız fırın kızartma tarifime gelince ....ne kızartacaksanız istediğiniz şekil ve büyüklükte dilimliyorsunuz..
ben eşime patateste kızartıyorum tepsinin bi kısmında.patatesi ve kabağı aynı usulde yapıyorum.doğrayıp derince bir kapta tuz ve bir kaç kaşık z.yağıyla harmanlıyorum.patatese baharatta ekliyorum çok lezzetli oluyor.ama siz patates yapmayacaksanız baharat koymayın diğer sebzelere..patates yaparsanızda yemeyin evdekler yesin.bu yağ ve tuzla harmanlanmış kabakları yağlı kağıt serilmiş(şok markette en uygun fiyata satılıyor bu kağıtlar diğerlerinde 3,5 -4 lira civarı şokta 1.99tl) fırın tepsisine gelişigüzel yayıyorum.tek kat olacakları şekilde.üst üste gelmesinler çok fazla ..sulanırlar yoksa.
biberleri ve patlıcanları ise biraz yağ koyduğum bir kaba elimi batırıp batırıp krem sürer gibi sürüyorum yağı az az..sonra tepsiye yerleştirip tuz serpip atıyorum fırına...200 derede 25 dakika civarında pişiyorlar..siz fırnınıza göre anlarsınız zaten onların piştiğini renkleri değişir. isterseniz sarmısaklı yoğurt sosuda yapıp afiyetle yersiniz...

kızlar birde şunu söyleyeceğim...şu tarçnşı yoğurt olayı bir haftada kan şekeri dengemi hizaya getirdi.inanın bir haftadır canım meyve bile çekmiyor.ben bir günde 2-3 meyve yemeden duramayan biriyken adet dönemim olmasına rağmen bir tek meyve temeden geçti bir hafta.istesemde yiyemiyorum.canım hiç çekmiyor..mutlaka yapın gerçekten istesenizde yiyemeyeceksiniz tatlı şeyleri...

birde abenime sorarak sizlere tarifini verebileceğim bir şey yaptım.biraz netten biraz kendimden uyarlayarak evde gerçek nutella yaptım oğlum için..son derece doğal katkısız.ve eşim içinde fruktozlusunu yaptım...walla eşim bir oturuşta yarısını yedi.elinden almasam hepsini yiyecekti.o kadar lezzetli bir şey olmuşki anlatamam...aeben izin verirse yemenize hafta bir kaç çatal yersiniz.ama başlayınca bırakmak pek mümkün görünmüyor.bir soralımda gelecek cevaba göre yaparız yada yapmayız...

ÇAGLAYANÇİÇEK canım hamilesin allah kucagında göstermeyi nasip etsin canım.sen bence bol bol taze meyve suları içsen daha iyi olur.ve yalnış anlamazsan 7 ayda 13 kilo çok almışsın asıl kilo 7 aydan sonra alınıyo.ben 7. aya kadar 7 kilo aldım 7.aydan sonra bi 7kilo daha aldım.74 kiloyla doguma gitti 66la geldim ama benim dogum sezeryanla oldu.ortalama 8-10 kilo gidiyo dogumda bebekle birlikte tabi.

çamlıcam hep gel cnm,burdayım ben sürekli..herkes kilo verene kadar en azından
hiç başım ağrımaz biraz yardımcı olabiliyorsam mutlu oluyorum cnm....yeşil çayı senin için tavsiye etmem cnm.bana doktorum demişti.içinde çok fazla uyaran var kasılmalarını arttırabilir diye...çaydan daha etkili bir içeriği var yeşil çayın ve çay bile çok açık ve bir iki bardak olmak kaydıyle serbest gebelere biliyorsun.o sebeple çaydan çok daha etkili bir şeyi içmen doğru değil. şimdilik içme istersen.emzirme dönemini atlatınca içersin ..ot vs.. bile olsa gebelik ve emzirmede serbest olmuyor cnm.arkadaş 4 aylık bebeği varken lahava çorbası içmişti.bebek ishal oldu dikkat et biraz şimdilik sen...

as canım salata yasak degilsi sanırım yoksa benmi yanlış biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…