Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

anladım canım çok sağol bi süre sorularla bunaltıcam sizi özürr:44:

bir haftada ögrenirisn cnmm bizde sora sora ögrendik halada ögreniyoruz sıkma canını çekinmeden sorr

yalnızz ben biraz sazannlık yaptım snaırsam aysuna dimişsin ben atladım hemannn:82:

anladım canım çok sağol bi süre sorularla bunaltıcam sizi özürr:44:

ay canım benim bende yeniyim zaten sora sora bulacaz artıkın yolumuzu bende süt içtim diye yiyip bitiriyom şu an kendimi işte bilmedigim için butun bu başıma gelenler süt yasak degil ama zamnsızdı galiba

canım siz daha deneyimlisiniz bu konularda ben daha yeni oyreniyom
bir haftada ögrenirisn cnmm bizde sora sora ögrendik halada ögreniyoruz sıkma canını çekinmeden sorr

yalnızz ben biraz sazannlık yaptım snaırsam aysuna dimişsin ben atladım hemannn:82:

aysun bu hafta senin ilk haftan dimi alışma haftası olarak gör bunu
neden yiyorsunki kendini yaska bişey yemeişsin kaçmak yapmamışsın sadece biraz zmansız olmuş okadar üzülme okadar

baktın açlık hissediyorusn ögünlerin ardından hemen kuruemiş ekle abartmadna tabi 10 fındık vya 2 ceviz gibi
leblebiyi nohut gibi düşün ve et ile birikte tüketme

evet canım ben başlayalı tam bugun bir hafta oldu bakalım cumaya kadar cuma 10 gun kaç kilo verebilecegim ara yapmasam oyleden sonra canım 5 altı sat aç kalmış olacagım onada dayanamıyorum baklagilerden yedimmi ara yapmıyorum genelde ama sebze acıktırıyor yavaş yavaş alışacagım artık

sebze acıktırır tabiki cnm
sebze oldugu ögüne sen leblebi veya kuruyemiş ekle

ben ara yapıyorum cnm ara yapmadıgım zma çok nadir acıkıyorum ben çünküü

diyarrrrrrrrrrrrrr nerelerdeisn yavrimuuu bugün rüyamd agörüdm kıs snei yazışamdık ya akşamm
yogun sanırsammmm

acaip yorgunum Allahım spora gitmek için güç kuvvet ver amin :44::44::44::44:

Teşekkür ederim aeben, ekmek yemeğe dikkat edeceğim.
Bakalım bir de öyle deneyeceğim masum.bu arada senin tarçınlı yoğurt müthiş bir şey.başlayalı bayağı kan şekeri dengem düzeldi.geceleri bile daha az acıkıyorum:)
bakliyatlarla az yağlı salata yiyebiliyoruz demiştiniz.yani bakliyatın yağlı pişmemesi gerek, yağlı pişmiş bakliyatı yiyemiyoruz değil mi (yağsız olarak seçsek bile) ?

marmelad diye diye banda yaptırdınızya ne diyim ....
tarifini sonra vereyim bu sefer dahda güzel oldu mis...
kahvaltıda ekmegine sür masumum 1 yemek kaşıgı yiyebilirsin yaklaşık 1 porsiyon meyve eder.

bak ben bu sabah nasıl kahvaltı yaptım ...

2 dl ekmek ..
marmelad ....
süt .

baharatlarda sorun yok kulana bilirsin .
yogurt çorbasına un koymuyoruz helede beyaz asla ...
yanlız senin bu mönünde sedece salata ve yogurt çorbası var oyüzden göz yumula bilir ....
mönün güzel olmuş afiyet olsun ...
herkes meşkul soru soracaktım yinede soruyum
bir avuç beyaz nohut yani leblebi yedim yarım sat sonra üstune bir bardak st içebilirmiyim acaba mantar sote yemiştim tok tutmadı nedense
aysun aranda leblebi yiyebilirsin .ama araların nın arası yarım saati geçmesin .yanı 1 aradan başka ara yapmamaya çalış .
bu konuda altta masumum yorumuna dikkat ...leblebiyi ete fazla yaklaştırma .
zevcancım nasıl aşk adlı kitap bu aralar sık sık duyuyorum ismini.elimde olumlu düşünme kitabı var bitmek üzre bitince onuda alayım eğer tavsiye edersen.
ben geçen hafta hastayken okudum demiştim 2 günde bitirdim koca kitabi... .
mevlananın şems'e aşkına aşık oldum . baya etkiledi beni bu kitap .
ama ellanın yaşantısı eleştirdim kendimce ..
Kızlar size birşey sorucam akşam için

Tavuklu mantar sote yapsam yanınada yoğurt ve bol yeşillikli salata yapsam olurmu.
süper olur .
ay aeben aplam bir yerde demişti iki besini karıştırmayın diye ne biliyim belkide ben yanlış anladım oyuzden boyle yaptım
aysunum meyveyi karışma demişimdir .
selamkızlar bende bugün montime geri döndüm
ooo nurom nedesin geçengünlerdede geliyom dedim ama yoksun ortalarda.

paskalım bakliyatı yagsız pişirmiyoruz ama fazla yaglıda deyil . ben genelde yemeklerimde zeytin yag kulanıyorum .
baklagil yani karbonhidratda aslında nekadar azyag okadar iyi ...ama bunu başarmamız zor yagsız neye benzer ...yada çalışanlar nasıl yeriz .
bu konuyu hatırlatıgın iyi oldu .

pascalll tarçınlı yogurt yaratıcısı sevgili abne ablam cnm bende çok memmunumm ve her ögünd etüketiyorum mutlaka

aben abla kahvaltın süper bende yarın öle yapayım benim mermalet şişeleir tuttumu bilemiyorumm
inş tutmuştur

benimkiler baya odu bana bikaç ay yeter herhalde .
zeytin ezmesı kavonozuyla 9 tane oldu ...

vakit bulmuşken yazayım ben malzemeleri ama siz miktar açısından azaltabilirsiniz....
birde sizin damak tadınıza kalmış başka meyvede ekleyip ,çıkarabilrisiniz.

15 .20 gün kurusu kayısı . 1 avuç dolusu yaban mersini kurusu ...
ikisini kaynar suda beklettim hem şekerleri çıktı hem yumşadı ..

3 portakal 5 mandalina .2 de limon ...(suyu)
ve 3 bardak şekersiz elma şeftali suyu ..(paketli ).
1 tane reçel yap .....
3 tane olgun soyulmuş hurma .....

meyve sularıyla dogradıgım kuru meyveleri kaynattım ...
yumşadılar ...
ardından hurmalarıda karıştırdım ....
azda böyle pişti ....
blendırla iyce ezdim .bi yandanda kaynıyor ...
buda iş size kalıyor baktınız koyu hemen meyve sıkın içine ... hatta narda ekliycekdim unutmuşum .
ardından reçel yapıda katıp bi taşımda öyle kaynattım ....

....çok hoş bir tadı oldu hem tatlı hem mayhoş.. limonla daha güzel oldu hem gl endeksinide biraz düşürür

ve kaynar kaynar kavonozlara ....
çanım çektiginde çıkarıp yiyorum . bozulma olmuyor ..

bişi demeyi umutmuşum bu marmeled konusunda .
geçengün meyveli yogurt konusunda hevesinizi kırdım ... AMA tekrar gönlünüzü alayım ..:81:
tarçınlı yogurdunza bu marmeladlardan katabilirsiniz..

pişmiş meyveler mayalanmazlar . o yüzden et yemediginiz bir ögün ardına yogurdunuza tatlı niyetinize katabilirsiniz.hatta denedim tarçınlı yogurda katıp harika bişi oldu ...
tabi bu her ögün her gün deyil ...meyvem kulakların çınlasın .

kıslar hala tarçınlı yogurdu alışkanlık haline getirmediyseniz ne diyim ben sizlere ....
dün yemedim mahsuz hemenmi fark eder iştahım . bu akşam üstü tekrar yedim inanın akşam yemegini zorla yedim ögün geçmesin diye ....

günlük 1 kereye düşürdüm ama öylede etkisi aynı yanlız yaklaşık .1 çay kaşıgı katıyorum yogurduma

Son düzenleme:
aeben ablaya da teşekkür ederim tarçınlı yoğurt için o zaman :)
aeben ablamı hazır yakalamışken yağsız süt-peynir i de sorayım.süt ve peynir yağsız tercih edilecek değil mi kesinlikle?proteinli bir öğünde yoğurt yerine yağlı süt-peynir olmaz sanırım.doğru mu?

paskalım bizler biliyoruz sizlerde tabi sorak ögreneceksiniz ...
ögünlerde illa yogurt deyil yagsız süt ürünü olmalı . bu yagsız peynirde olur yagsız yogurtda sütde....hepsi aynı hangisini istersen ...

ben öylen
balık ...salata vede peynir yedim .....

tabi süt ürün yagsız olmalı özeliklede karbonhidratlarla yediklerin (ekmek spagetti baklagil .)
bunların olmadıgı mönüde y.yaglı yiyebilirsin süt ürününü.

bir küçüm ayrıntıdaha süt evet protein ama önemli miktardada karbonhidrat içerir . peynirde . o yüzden en masumu yogurt vede ögünlerde en kolay yenen buyüzden yogurdu mönülerde çok görüyoruz ......

bu gün mönümü bende yazmış oldum akşamıda yazayımda tam olsun

akşamda bagetli pırasa ve yogurt ......

Son düzenleme:

çok sağol canım öğrenicem inşallah sayenizde
ay canım benim bende yeniyim zaten sora sora bulacaz artıkın yolumuzu bende süt içtim diye yiyip bitiriyom şu an kendimi işte bilmedigim için butun bu başıma gelenler süt yasak degil ama zamnsızdı galiba

Allah kolaylık versin valla şu kilolardan kurtulayım herkese duacıyım yanii

teşekkür ederim birşey sorabilirmiyim genellikle siz yönlendirici oluyorsunuz diyetisyenmisiniz yoksa bu diyetin araştırmasını falanmı yaptınız
inşallah bende vericem bu yıl denize bile girmedim 2011 yazına zayıf giricem sayenizde

birde aralarda leblebi yenilebiliyo sanırım peki sarı leblebimi beyazmı daha iyi olur

Son düzenleme:
aben ablammm ben valla getirdim alışkanlık haline
hatta ben mutfakta ve masada görüntüye önem veririm ve reçel tabaklaırm var minik onlara hazılrıyoum tarçınlı yogurdumu ve yemek üsütüne tatlı niyetine yiyorum hem gözüm hem gönlüm doyuyor
haftda 2 günde marmelta atarım artıkk sebze yeidigm ögündee

bend eısrarla söylüyorum valla bu tarçın olayınııı

eşim benim marmelatlara güle güle öldüü
minik kavanozlara yaptımben bebeleirn meyve püreis kavanozlarına ama 1 tutmuş digerleir tutmaşım sanıırm ortaları çökük durmuyor

ama çok komik minik minik ya

masumcum meyve püresi kavanozlarının kapakları tutacak cinsten değil cnm.dikkat ette bozulmasın marmelatların.dolapta beklet yani ne olur ne olmaz diye...
reçelyap reçele kıcam veriyor cnm ve bolzulup üstünün küflenmesini,pamukçuk olmasını engelliyor....ben babama yaptığım reçellere koyuyordum....ayva çekirdeğide reçele kıvam veren bişey..aklınızda bulunsun...

aebenim bu gün evde bulgur pilavı yaparken aklıma geldi.(oğluma ve eşime yaptım ben pek yemem) şimdi tam buğday ekmeği serbest,buğday serbest...bulgurda buğdayın kırılmış hali değilmi??
içimden buğday bütün tane halinde diye serbets olabilirmi diye düşündüm ama ekmek için un haline getiriliyor diye bu düşüncemden de vageçtim..bir mantık kurmaya çalışıyorum bulamadım....:26:
monti amca bu konuyu nasıl açıklamış aebenim?buğdayın,tam buğday ekmeğinin ve bulgurun gl indexleri neden birbirinden farklılar??yarın görüşürük ,oğluş rahat bırakmıyor....gene yemek yedirme mücadelem başlıyacak az sonra,sıtma tutuu beni gene :84::84:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…