slm kızlar...masumum ablamda kabartma tozu koyuyor köfteye...içerik olarak karbonatla kabartma tozu aynı madde...hiç bir fark yok yani...
oğluşum gündüz uyumalarına göre uyuyor akşam.eskiden (yani yaz tatiline kadar)çok güzel bir uyku düzenimiz vardı.ve ben odasına yatağına koyup klasik müzikli projektörünü açıp çıkıyordum odasından o kendi kendine uyuyordu.şimdi o uyuyana kadar odasında bekliyorumyazlıkta tüm düzen alt üst oldu.ve artık aklıda eriyor.eskiden aklı ermiyordu uyuyordu...dünde ben tenisteyken babası akşam saati uyumasına izin vermiş doğal olarak çocukta 10:45 gibi yattı...ben akşam saati uykusu gelince uyutmuyorum 9:30'da uyuyor ama akşam 6-7 gibi uyumuşsa gece geç uyuyor.ne yapalım büyüyene kadar idare edeceğiz artık...
simit tarifine gelincede tam buğday unundan 5-6 simit için yaklaşık olarak 3 bardak kadar kullanmışımdır.ölçmedim ama o kadar vardı..2yemek kaşığı kadar sıvıyağ damlattım(ben tepsiyi yağlamıyorum yağlı kağıt kullandığım için o sebeple içine ekledim yağı çok yavan olmasın diye)1 tatlı kaşığı şeker koydum mayalanmasını hızlandırmak için.ama bu kısmı aebenime sorun siz.1 çay kaşığı kadar tuz attım.yarım su bardağı süt kattım.kalanınıda ılık su .yoğurdum,yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yaptım.kalorifere yakın bir yerde mayalandırdım2 saat kadar.sonrada bir parça koparddım yağlı elimle onu uzunca silindir haline getirdim elimle .ikiye katladım.burdum simitin kıvrımları gibi olsun diye.iki ucunu bir yapıp yapıştırdım.bir tatlı kaşığı pekmezi yarım çay bardağı su ile açtım bir tabağa koydum.şekil verdiğim simitleri batırıp çıkardım ve bir kısmını susama batırıp dizdim tepsiye.bir kısmınıda keten tohumuna. 200 derecede pişirdim....çok kolay yani....
yağmurgözlü geçmiş olsun...bende gebe iken idrar yolu enf.olmuştum.kendi doktorum hiç bişey vermemiştieşim halimi görüp dayanamamıştı ve kendisi ilaç alıp gelmişti..tek kullanımlık bir poşetti.akşam yatarken içiliyor.mesanede ne kadar uzun kalırsa iyiymiş.sabah kalktığımda hiç bişeyim yoktu.ve yan etkisi olmayan bişeydi...ismini unuttum...ama eczaneye sorsanız verirler...
saol canımGamzecim geçmiş olsun canımya..
tesekkur ederim safiş saol evet saglık cok onemli kaybedilince anlasılıyor onemiGamze hoşgeldin geçmiş olsun aman diyim sağlık çok önemli aman
Bu arada kızlarrrr bir soru
montide çıtır leblebi yeniliyormu????
çok sağol canım öğrenicem inşallah sayenizde
Allah kolaylık versin valla şu kilolardan kurtulayım herkese duacıyım yanii
teşekkür ederim birşey sorabilirmiyim genellikle siz yönlendirici oluyorsunuz diyetisyenmisiniz yoksa bu diyetin araştırmasını falanmı yaptınız
inşallah bende vericem bu yıl denize bile girmedim 2011 yazına zayıf giricem sayenizde
birde aralarda leblebi yenilebiliyo sanırım peki sarı leblebimi beyazmı daha iyi olur
tek bir kalimeyle özetleyim zilim kabugu yani kepegi ....masumcum meyve püresi kavanozlarının kapakları tutacak cinsten değil cnm.dikkat ette bozulmasın marmelatların.dolapta beklet yani ne olur ne olmaz diye...
reçelyap reçele kıcam veriyor cnm ve bolzulup üstünün küflenmesini,pamukçuk olmasını engelliyor....ben babama yaptığım reçellere koyuyordum....ayva çekirdeğide reçele kıvam veren bişey..aklınızda bulunsun...
aebenim bu gün evde bulgur pilavı yaparken aklıma geldi.(oğluma ve eşime yaptım ben pek yemem) şimdi tam buğday ekmeği serbest,buğday serbest...bulgurda buğdayın kırılmış hali değilmi??
içimden buğday bütün tane halinde diye serbets olabilirmi diye düşündüm ama ekmek için un haline getiriliyor diye bu düşüncemden de vageçtim..bir mantık kurmaya çalışıyorum bulamadım....:26:
monti amca bu konuyu nasıl açıklamış aebenim?buğdayın,tam buğday ekmeğinin ve bulgurun gl indexleri neden birbirinden farklılar??yarın görüşürük ,oğluş rahat bırakmıyor....gene yemek yedirme mücadelem başlıyacak az sonra,sıtma tutuu beni gene :84::84:
afiyet olsun meyvem .günaydın kızlar...
bu günkü menüm
sabah ekmek domates salatalık zeytin süt
öğlen mantarlı tavuk sote yoğurt salata
aksam meyve süt
aysun afiyet olsun ....sabah tb ekmegi+yeşillk+4 tane zeytin+yagsız pynir+bir kaşık şekersiz marmelat
ara su meyve kabuklarından kaynattıhım çay
oyle mantar sote+yogrt+salata+bir avuç beyaz leblebi montide
ara uzun oldugu için bir bardak tarçınlı süt
akşam salata melemen+yogurt
ara yattarken tarçınlı yogurt yada meyva
hastayım meyvem ölüyorum...helvamı kavurun dicem ama montide helva yasak marmelat yapar dağıtırsınız topiğe
mirayım bak kırmızıladım bunlar hangi gürupda neden kilonun artdıgını anladınmı ???(belkide sadece şişlikdir.onca kilo verdin .duraklamda olabilir . sürekli ibre aşagıyı göstermezki mirayım ... )hergün diğer günden 100 g. fazla çıkıyorum kafayı yicem artık
dünkü menümü yazııım bi de kaçamak yok yaaa
07:00 3 kuru kayısı
08.30 2 dilim tb ekmeğği, peynir, salatalık, az marmelat, az z.ezmezi süt
12:40 1 tabak mercimek çorbası çok az salata
17:00 1 mandalina 1 portakal
18:00 1 kase tarçınlı yoğurt
19:00 2 avuç leblebi
1 saat aerobik
21:30 yarım armut.
tesekkur ederim safiş saol evet saglık cok onemli kaybedilince anlasılıyor onemi
ayyy evet bende cok severim ama onun tadı hafif tatlımsı gibi oluyor dıs sarı kabugu seker varmıdır acabe
aeben abla allah aşkı na gelde soruma cevap ver burda kimsenin tınladığı yok
Herkes kendi havasında
ABLAAA ÇITIR LEBLEBİ YENİLİYORMU?
evet maya var unutmuşum yazmayı.1 paket instand maya var...
safinaz çıtır leblebinin dışında soya unu ve beyaz un var...yasak yani :96: yenmiyor...normal leblebiyle idare edeceksin artık...
evet maya var unutmuşum yazmayı.1 paket instand maya var...
safinaz çıtır leblebinin dışında soya unu ve beyaz un var...yasak yani :96: yenmiyor...normal leblebiyle idare edeceksin artık...
zilim yazmış safişim .....
normal leblebi sade zaten ama diger leblebilerin üzenende ne var tam bilmiyorum ....
alırken sorun montiye uyp uymadıgına ona göre karar veririz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?