Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

bu unu nerden alıyonuz kızlar benim hiç gözume çatpmadı bu tarife gore yapsak yiyebiliyozmu acaba

yağmurgözlü orası öyle bal yasak ama öksürük çok şiddetliyse denenebilir ya allah muhafaza artmasın ya(

aysun bu un tüm marketlerde var.evde ekmek makinelerinde ekmek yapmak isteyenler için satılıyor...sadece tam buğdayda değil envaii çeşit un var...dün arkadaşla tenis dönüşü üzüm çekirdeği ekstreli un bile gördük aldı arkadaş denemek için...bu tarife aebenim bişey demez sanırım.içinde çıkarılacak bir tek 1 tatlı kaşığı şeker var.onu çıkartırsanız bişey olmaz.o kolay mayalanması için koyduğum bir şey..dışına da pekmezli su yapıyoruz ama 1 tatlı kaşığı pekmez 6 simite falan yetiyor.dolayısıyle çeyrek çay kaşığı bile pekmez değmiyor bir simide. zaten sulu pekmezi emmiyor simitler olduğu gibi kalıyor tabakta...yani tek kaçamağınız çeyrekten az çay kaşığı pekmez olsun cnm ne olacak o kadarcık pekmezden...ona bakarsan mermelat yeniyor kahvaltıda..oda doğal şeker buda..kaşık kaşık yemiyceksinizki sonuçta ..yiyin gari bişeycik olmaz...ama on beş günde falan bir simiti geçmeyin....

z,ilimmm
kararsız kaldım cnm ben de keşke koysaymışım aysun karonat ve tuz ile yunurum köfteyi 1 gece bekletirsen çok gsüel oluyormuş bir dahaki severe inşş

uyku konusunada gelince yapacak bişey yok tabi büyüne kadar çok düzen degişecek artık napalım katlancaz

simittee şeker ve pekmez kısımlarını biz yapmasakta olur sanırım
benim fırındna çıkmış ve taze olması yeterli benim için ve 1 simit boyutunda yiyebiliris diye düşündüm bu hafta sonu deniycme bende inşş

yağmurgözlü geçmiş olsun...bende gebe iken idrar yolu enf.olmuştum.kendi doktorum hiç bişey vermemişti eşim halimi görüp dayanamamıştı ve kendisi ilaç alıp gelmişti..tek kullanımlık bir poşetti.akşam yatarken içiliyor.mesanede ne kadar uzun kalırsa iyiymiş.sabah kalktığımda hiç bişeyim yoktu.ve yan etkisi olmayan bişeydi...ismini unuttum...ama eczaneye sorsanız verirler...

nasılsınız kızlar
sema abla sanada geçmiş olsun
2 gunluk hastane maratonum bittim cok sukur triotlerim iyi fazla ilerlememiş ama insulın derecem tavan yapmıs ilacımın dozunu arttırdı dr bakalım fayda edicekmi bu arada muhakkak 2 saatte bir bişey yememi soyledi dr
bugunku menumu yazayım:
sabak: yarım ner yedim dr gittim gelince canım bişey istemedi kahvaltıyapmadım
öğlen:kepekli spagetti hasladım domateli yogurtlu onu yicem
ara:tarcınlı yogurt
aksam:az biraz semiz otu var yanına salata yogurt

aeben abla allah aşkı na gelde soruma cevap ver burda kimsenin tınladığı yok
Herkes kendi havasında

ABLAAA ÇITIR LEBLEBİ YENİLİYORMU?

teşekkür ederim geçmesse eczaneden alırım..simit tarifi içinde ayrıca teşekkür ilk fırsatta denicem sanırım maya yazmayı unuttunuz???

Gamzecim geçmiş olsun canımya..
saol canım
Gamze hoşgeldin geçmiş olsun aman diyim sağlık çok önemli aman
tesekkur ederim safiş saol evet saglık cok onemli kaybedilince anlasılıyor onemi
Bu arada kızlarrrr bir soru
montide çıtır leblebi yeniliyormu????

ayyy evet bende cok severim ama onun tadı hafif tatlımsı gibi oluyor dıs sarı kabugu seker varmıdır acabe

evet maya var unutmuşum yazmayı.1 paket instand maya var...
safinaz çıtır leblebinin dışında soya unu ve beyaz un var...yasak yani :96: yenmiyor...normal leblebiyle idare edeceksin artık...

selam hatunlar .......

yok güzelim kendi ahlinde bir ev hanımıyım ....
ama diyetisyen kadar bilgiye sahip olduk burda...

yaklaşık 2.5 yıldır burdayım ve bu linki açtıgım için birazda bu sorumlulugu taşıyorum ...
kendimde dahil bu güne kadar 100 aşkın kişiye monti konsunda yardımcı olduk ...arkadaşlarla ...
kendi deneyimim vede yapan arkadaşların bilgi birikimine sahibim birde kitabı defalarca okumanın ve bu beslenmenin inceliklerini biliyor olmam diyim ..
.kajucum yaza daha çok var eger diyeti uygularsan denize inceçik bir hatun olarak girersin ....

tek bir kalimeyle özetleyim zilim kabugu yani kepegi ....

bugday serbest deyil zilim çok nadir izin veriyoruz ..
ekmeginde degeri tb. olsa bile düşük deyil 40 civarında . ama ekmek öylebir besinki vaz geçilmez.bulgurunkide 50 olası lazım .pişip şiştigi için birazda ...

bulgur yapardı anemler ben küçükken .
yapımı şöyle anlatayım sorularına cevap olur ...
tarladan çıkmış bugdayı (bu pişrince hedik olur hani çoçukların diş bulgurunda yaparızya ).
sonrasında pişirilir ve kurutulur .sonrada dövülür ve kepegi alınır ... sonrada kırılır parçalara ayrılır bulgur olur ....

ekmegin içine nekadar kepek varsa gl endeksi daha düşük olur ....tb ekmeginin özeligi sadece kapegini içinde barındırmakdan öte içindeki mineral ve vitaminleri katbetmez . beyaz un bu yüzden çok sakıncalı içinde vitamin ve mineral çok azdır ..

o yüzden kepek ekmegide tb unu kadar tavsiye edilmez . belki kepekle gl endeksi düşer ama içindeki vitamin ve minerallar kaybolmuştur ..

bir küçük ayrıntı daha. konu açılmışken... nişastalıları ne kadar çok pişirirsek gl endeksi yükselir . mesela kırmızı mercimek habur gibi pişir***** gl endeksi yüksek olur ....
ben genelde az pişirirp blendırdan eziyorum aynı kıvamı buluyorum .
günaydın kızlar...

bu günkü menüm

sabah ekmek domates salatalık zeytin süt

öğlen mantarlı tavuk sote yoğurt salata

aksam meyve süt
afiyet olsun meyvem .
aysun afiyet olsun ....
artık araları tek yapmayı ögrendin ...
hastayım meyvem ölüyorum...helvamı kavurun dicem ama montide helva yasak marmelat yapar dağıtırsınız topiğe
neyin var yagmur geçmiş olsun .....
mirayım bak kırmızıladım bunlar hangi gürupda neden kilonun artdıgını anladınmı ???(belkide sadece şişlikdir.onca kilo verdin .duraklamda olabilir . sürekli ibre aşagıyı göstermezki mirayım ... )
3 ögündede karbonhidrat almaşın .
2 avuç leblebi sence nekadar nohut yemegi eder....??
sabah ekmek öylen mercimek akşam nohut ....

ben yazmakdan usanmam inanın.. ama sizde keşke yazılarımı daha dikkatli okusanız ..daha önceki gün bu konu hakkında konuştuk ...

Son düzenleme:
tesekkur ederim safiş saol evet saglık cok onemli kaybedilince anlasılıyor onemi

ayyy evet bende cok severim ama onun tadı hafif tatlımsı gibi oluyor dıs sarı kabugu seker varmıdır acabe

KESİNLİKLE ÖYLE SAĞLIK SORUNU YOKKEN KİMSE KIYMETİNİ BİLMİYOR MALESEF NE ZAMANKİ KAYBETMEYE BAŞLIYORUZ O ZAMAN AH VAH....

ay evet ben leblebi almak için gittiğimde gördüm ve orda tadına baktım süpperrr

ama şimdi aeben abla kesin yasak dicek bana

aeben abla allah aşkı na gelde soruma cevap ver burda kimsenin tınladığı yok
Herkes kendi havasında

ABLAAA ÇITIR LEBLEBİ YENİLİYORMU?

zilim yazmış safişim .....
normal leblebi sade zaten ama diger leblebilerin üzenende ne var tam bilmiyorum ....
alırken sorun montiye uyp uymadıgına ona göre karar veririz .

ben galiba yanlış yaptım çtır leblebi dediginiz hangisi ya ben beyaz leblebi diye unumu yiyorum yoksa
bizim burda nohut derler ay lütfen yanlış demeyin çok üzülurum
safinaz çıtır leblebinin dışında soya unu ve beyaz un var...yasak yani :96: yenmiyor...normal leblebiyle idare edeceksin artık...

ihi ihi ihi artık çookkk geeeeççççç :103:
ne diye bildiğim yoldan şaşayım ki dimi ama
meraktan aldım yedim oohhh sefam olsun

zilim yazmış safişim .....
normal leblebi sade zaten ama diger leblebilerin üzenende ne var tam bilmiyorum ....
alırken sorun montiye uyp uymadıgına ona göre karar veririz .

heeee şimdi gördüm yazdığını mersiiiiiii
işte sorunda orda satanlarda bilmiyorki abla ne olduğunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…