iyidir meyvenullcum hoşbuldum sen nasılsın bakalım?
harika mönü olmuş ..günaydın kızlar.yağmur gözlü geçmiş olsun canım.arkadaşlar karaturpu keip içine bal koyup bir gece bekletip sabah çıkan suyunu içince öksürüğe iyi geliyor diyorlardı.istersen dene canım.yıllardır bu yöntemi kullanıyormuş annesi nineleri falan.
kızlar dünkü menüm
sabah 2 dlm t.b.ekmeği
domates biber salatalık zeytin yeşillik
öğlen brokoli karnabahar yoğurt
akşam
nohut yemeği salata yoğurt
yagmurum saglık herşeyden önemli bişi olmaz 2 kş baldan yap o tarifi öksürüge iyi geldigini bende duydum o tarifin ....[
canım hergün tartılmak yasak
afiyet olsun canım...ballı turp tarifini bende duymuştum...özellikle bronşite çok iyi geliyormuş ama montide bal yasak canım zencefilli ballı sütte iyi geliyordu ama bal koymadan sade zencefilli yaptım...tam montim düzene girmişken yanlış yapmak istemiyorum:78::97:
meyvem bunu alışkanlık haline getir inan düzene sokuyor .....dün aksam tarcınlı yoğurt yedim koca bi kase kesmedi iştahımı :84:
bi harika mönü daha ay çok sevindin okadar yazıyoruz şükür işe yarıyor ...ünaydın arkadaşlar herkesin keyfi yerindedir umarım
bugünkü mönüm şöyle
sabah 1 armut
kahvaltı yağsız tavada az peynir ve 1 yumurta
5 ad. y.zeytin
bir bardak çok çok açık çay çay bile denemez
öğlen sebze yeneği ve yoğurt
arada bi elma
akşam
az yağlı kıymadan fırın köfte
salata
afiyet olsun meyvemben yemeğe gidiyorumm yoğurt salata ve tavuklu mantar sote mi yicem karabiberini fazla atmısım inş mideme dokunmaz...
simit güzel zilim bende deneyim bazan ....slm kızlar...masumum ablamda kabartma tozu koyuyor köfteye...içerik olarak karbonatla kabartma tozu aynı madde...hiç bir fark yok yani...
oğluşum gündüz uyumalarına göre uyuyor akşam.eskiden (yani yaz tatiline kadar)çok güzel bir uyku düzenimiz vardı.ve ben odasına yatağına koyup klasik müzikli projektörünü açıp çıkıyordum odasından o kendi kendine uyuyordu.şimdi o uyuyana kadar odasında bekliyorumyazlıkta tüm düzen alt üst oldu.ve artık aklıda eriyor.eskiden aklı ermiyordu uyuyordu...dünde ben tenisteyken babası akşam saati uyumasına izin vermiş doğal olarak çocukta 10:45 gibi yattı...ben akşam saati uykusu gelince uyutmuyorum 9:30'da uyuyor ama akşam 6-7 gibi uyumuşsa gece geç uyuyor.ne yapalım büyüyene kadar idare edeceğiz artık...
simit tarifine gelincede tam buğday unundan 5-6 simit için yaklaşık olarak 3 bardak kadar kullanmışımdır.ölçmedim ama o kadar vardı..2yemek kaşığı kadar sıvıyağ damlattım(ben tepsiyi yağlamıyorum yağlı kağıt kullandığım için o sebeple içine ekledim yağı çok yavan olmasın diye)1 tatlı kaşığı şeker koydum mayalanmasını hızlandırmak için.ama bu kısmı aebenime sorun siz.1 çay kaşığı kadar tuz attım.yarım su bardağı süt kattım.kalanınıda ılık su .yoğurdum,yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yaptım.kalorifere yakın bir yerde mayalandırdım2 saat kadar.sonrada bir parça koparddım yağlı elimle onu uzunca silindir haline getirdim elimle .ikiye katladım.burdum simitin kıvrımları gibi olsun diye.iki ucunu bir yapıp yapıştırdım.bir tatlı kaşığı pekmezi yarım çay bardağı su ile açtım bir tabağa koydum.şekil verdiğim simitleri batırıp çıkardım ve bir kısmını susama batırıp dizdim tepsiye.bir kısmınıda keten tohumuna. 200 derecede pişirdim....çok kolay yani....
aysun bu un tüm marketlerde var.evde ekmek makinelerinde ekmek yapmak isteyenler için satılıyor...sadece tam buğdayda değil envaii çeşit un var...dün arkadaşla tenis dönüşü üzüm çekirdeği ekstreli un bile gördük aldı arkadaş denemek için...bu tarife aebenim bişey demez sanırım.içinde çıkarılacak bir tek 1 tatlı kaşığı şeker var.onu çıkartırsanız bişey olmaz.o kolay mayalanması için koyduğum bir şey..dışına da pekmezli su yapıyoruz ama 1 tatlı kaşığı pekmez 6 simite falan yetiyor.dolayısıyle çeyrek çay kaşığı bile pekmez değmiyor bir simide. zaten sulu pekmezi emmiyor simitler olduğu gibi kalıyor tabakta...yani tek kaçamağınız çeyrekten az çay kaşığı pekmez olsun cnm ne olacak o kadarcık pekmezden...ona bakarsan mermelat yeniyor kahvaltıda..oda doğal şeker buda..kaşık kaşık yemiyceksinizki sonuçta ..yiyin gari bişeycik olmaz...ama on beş günde falan bir simiti geçmeyin....
gamzem dr ne diyorsa yap banda demiçlerdi 2 satde bişi ye diye .hatta her gitigimde veriyorlar günde 8 ögün .nasılsınız kızlar
sema abla sanada geçmiş olsun
2 gunluk hastane maratonum bittim cok sukur triotlerim iyi fazla ilerlememiş ama insulın derecem tavan yapmıs ilacımın dozunu arttırdı dr bakalım fayda edicekmibu arada muhakkak 2 saatte bir bişey yememi soyledi dr
bugunku menumu yazayım:
sabak: yarım ner yedim dr gittim gelince canım bişey istemedi kahvaltıyapmadım
öğlen:kepekli spagetti hasladım domateli yogurtlu onu yicem
ara:tarcınlı yogurt
aksam:az biraz semiz otu var yanına salata yogurt
sanırım bu beyaz leblebi ..beyaz leblebi - 67571 - itü sözlük görseller ben bundan yedim :95::95:
afiyet olsun ....selam kızlar
gelelim dünkü menüme
kahvaltı 12:00 :78: 1 dilim tambuğday ekmeği+maydonoz+light peynir+3 zeytin+şekersiz çay
14:30 1 elma
öğle 16:00 1 tabak kıymalı karnabahar+yoğurt+maydonoz
akşam 20:30 1tabak kapuskayoğurt salata
21:30 şekersiz çay
22:30 1 ayva
23:30 1 türk kahvesi
safiş bird ebunun beyazı varkii görmeeee sen hiçç
ay ben sen degilim onu yemem tabikine
ben daha salı günü 68.5 çıkarken bugün 69 çıktım
banucum bendede öyle oldu cumartesi 61.6 cıktım pazartesi 62.1 şükür bu sabah sadece 100 gr + daydım neden böyle oluyor anlamıyorum ödemde yok vücudumda..
harika mönü olmuş ..
yagmurum saglık herşeyden önemli bişi olmaz 2 kş baldan yap o tarifi öksürüge iyi geldigini bende duydum o tarifin ....
meyvem bunu alışkanlık haline getir inan düzene sokuyor .....
en azından günde 1kere ye ..ama düzenli.
bi harika mönü daha ay çok sevindin okadar yazıyoruz şükür işe yarıyor ...
afiyet olsun meyvem
simit güzel zilim bende deneyim bazan ....
seninde tahminince ; şekeri koymasın kıslar ......
gamzem dr ne diyorsa yap banda demiçlerdi 2 satde bişi ye diye .hatta her gitigimde veriyorlar günde 8 ögün .
ama ben okdar sık yemiyorum .zeten insan anlıyor şekerinin düştügünü.
sanırım bu beyaz leblebi ..
çıtır olan ayrı ....
afiyet olsun ....
hoşgeldin norom hadi hayırlı olsun montin ....
şanslısın zaten montiye uyumlu bunyen tek yapman gerken kayınvalidenle küsmennn .
aysunum kahveden ne kadar uzak durusan okadar iyi ama tiryakisiysen arada izin var ....aeben apla burdayken soruyum nes kahve alışkanlık olmuş bende gunde bir fincan içsem sade bişey olurmu acaba
ah yagmurum geçmiş ola .....aebencim hoşgeldinboğaz enfeksiyonum ve idrar yolu enfeksiyonum öksürük ve şiddetli başağrım var ölecekmiyim doktor
:94:
şaka bir yana çok fena mide bulantım var
meyvem bende sen gibiydim inan nasılmı çare buldum . kendime söz vererek ....aeben ablam tartılma işinden kurtulamıyorum malesefki nasıl bir takıntı olduysa bende annemlere gidince bile cıkıyorım o tartının üstüne..
tarcınlı yoğurt olayını dediğin gibi her aksam yapsam ii olucak inş düzene girer bu aksam süt yerine tarcınlı yoğurt yiyeyim ben
hahahahhahakopardın kız beni alemsin heee doğru diyon o faktörü unutmamak lazım akşam bize geldi gelirkende kapuska getirmiş 1 tabakonu menümdeki kapuska işte aslında diyetime pazar günü başlamıştım yine tatlı falan yapmış börek çörek falan hadi dedim bugün başlamayım..
dün başladım ama çokçok çok iddialıyım.. bu arada kilomu hiç sormayın
aebenim bu arada bu sözünü ezberleyip sürekli tekrarlıcam "şanslısın zaten montiye uyumlu bunyen tek yapman gerken kayınvalidenle küsmennn " aklıma bişey takıldıkcatekrarlıcam güzel söz
hahahahhahakopardın kız beni alemsin heee doğru diyon o faktörü unutmamak lazım akşam bize geldi gelirkende kapuska getirmiş 1 tabakonu menümdeki kapuska işte aslında diyetime pazar günü başlamıştım yine tatlı falan yapmış börek çörek falan hadi dedim bugün başlamayım..
dün başladım ama çokçok çok iddialıyım.. bu arada kilomu hiç sormayın
safiş aslınd auzun süredir çıkmıyorudmm ama bu ara yine başladı baskül ile aşkımı
imdi ben yeme hazırlarken minik tarçınlı yogurdumuda hzırlaıdm içinede yarım cevizi minik minik parçaladımm
sütlü tatlı babındaaa
aebenim bu arada bu sözünü ezberleyip sürekli tekrarlıcam "şanslısın zaten montiye uyumlu bunyen tek yapman gerken kayınvalidenle küsmennn " aklıma bişey takıldıkcatekrarlıcam güzel söz
aysunum kahveden ne kadar uzak durusan okadar iyi ama tiryakisiysen arada izin var ....
birde kahvenin içindeki kafein bize uymayan eger kafeinsiz bulursan içebilirsin ...
ah yagmurum geçmiş ola .....
bugun bende dr gittim kızımın rporlarını görtermeye ....
sol böbrek çıkışında genişlik varmiş .geri su kaçması varmı diye tarara zorbir film daha çkeçekler 1 ay sonra ...
gelirken eczaneden serum vs istediler korkdum vallahi nasıl film bu ..
meyvem bende sen gibiydim inan nasılmı çare buldum . kendime söz vererek ....
bende tam onu soracaktım . 85 aştınmı .??
... 72 yi görmüşken ...:84:
:90:..
zeynebinide öptüm şimdiden ....çabuk gelsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?