Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

bugün yani 12.10.2010 da monti ye başlıyorum yanlız bu sabah beni üzen bişey oldu dün sabah 104.6 kg iken bu sabah 105.2 çıktım..yani bu kilodan geri ineceğim inş. şimdi bir bardak sıcak sirkeli suyumu içtim, üstüne 3 tane kuru kayısı 20 dk sonra da yağsız bir kase mercimek çorbası yağsız-tuzsuz..

günaydınnnn

inceliyorum cnm baskülde oynamalar oluyor cnm malesef bende hafta içi 68.5 gelirken cuma günü 69 geldim yani olabiliyorr
çorbana yag ve tuz ekleyebiliridin cnm montide abartmadan tuza ve yaga izin var
ama ekleli khvaltı yaparsan daha ii doyarsın cnm çorba ile acıkırsın ve ara yapmak zorund akalırsın montide sabah ile öglen arasınd aara yapmak çok tavsiye edilmiyor kii senn çorba ile çok acıkırsın

sabahları ekmekli kahvaltını yapabilirisnn bencee yanınd abol yeşillik peynir,zeytin,kahvaltılık soslar(kendimiz yapıyoruz biz dışardakiler şeker içeriyorlar)

Evet canım pko ve insülin direnci var (reaktif hipoglisemi) ama denicem. Başlangıçta yenmemesi gerekenler ne kadar yenmicek acaba ideal kiloya inene kadarmı?

faktor
sendemi pko lusun ne kadar çok pko lu var
bende pko luyum ve bizim için biçilmiş kaftan bu diyet biz pkoluların gl düşük beslenmemşz gerekiyor
montide böyle hem aç kamıyorusn hem zayıflıyorsun

sema abla günaydın snei görüyorummm:82:

bugün yumurtalı kahvaltımı yaptım acaba bu hafta hep öylemi yapsam yoksa 3 gün mü yumurta yesem bilemiyorum elma çayıda yaptım bu haftda böyle deneyim,
haftaya olmazsa detoks veya şok diyet yapayım diyorum:)

İlk sayfayı okudumda benim dietisyen listeme benziyor ama fark şunla bunu yemicen filan demiyo benim listede. Kafama takılan bikaçşey varda onları cevaplarsanız sevinirim:81:

Sadece kahvaltıdamı ekmek yeniyor?
Neyle neyi beraber yememek gerekiyor?
Sabahları yenen marmelat kan şekerini yükseltmiyormu?
Baklagiller karışık yenebiliyomu? (nohut , buğday , kuru fasulye karışık)
Yağlı tohumlar (ceviz fındık gibi) ne zaman yenebiliyo?
Yemekten 3 saat sonramı meyve yenilebilir?
Şimdilik aklıma takılanlar bunlar. Kusura bakmayın ben ikizler burcuyum böle incelerim , fazla ayrıntıcıyımdır :26:

masum süper bir deişim geçirmişsin kutlarım seni. Gerçekten büyük başarı. Bence artık kilon filan kalmamış korusan yeter. Sen ne kadar süredir yapıyorsun bu dieti? Birde spor veya yürüyüş tarzınla bişey yaptınmı yoksa sadece dietmi?

yeni gelen arkadaslar hosgeldini
burdakilerede merabalar bi bakıp cıkıyım dedim sayfalar akmıs gitmiş yine hızınıza yetişilmiyor masallah

1)evet cnm sadece kahvaltıda ekmek yiyoruz ama yumurta yediysen kahvaltıda ekmek yemiyorusn yanında

2)bakgagil ile et ,et ile ekmek,ekmek ile baklagil
3)evet karışık yiyebilirisn cnm baklagilleri
4)kuru yemişi yemekler ile beraber yiyebilirisin abartmadan tabi
5)meyveyi yemeklerden 3 saat sonra 20 dk önce yemelisin
6)sabah yedigimiz marmelatları kendimiz yapıyoruz cnm şekersizz sadece meyve ve meyse suyu ile

faktor
tşk ederim cnm ama fazla var 9 kilodaha versme süper olucak ama takıldım veremiyorum cnm

ben önce kalori hsb ile veridm kilollarımı keşkebnede ilk diyete başladıgımda tanışsaydım monti ile
çünkü monti ile başlayanlar çok şanslılar bence

ben hep spor ile destekleidm cnm geçen kış evd eyaptı sporumu
yazın bol bol yürüdüm şimdiide leisleye başlıycma inşş

Çok teşekkür ederim. İyice öğreneyimde başlamadan emekler boşa gitmesin

çamlıcam peynir yarıfin için gerçekden teşekürler . peki sirkeyi katınca pişiriyormusun yoksa kendimi kesiliyor .?
mönün güzel afiyet olsun ...
zeytin yiyebiliyoruz takyi özelikle yeşil zeytin 4.5. tane .

havuca gelince ilk kitapdaçig havuç yenir diyordu bizde buna uyarak ilk başlarda yemiştik.. sonra kadına özel. kitapda yasaklar arasındaydı .ve artık bayadır yemiyoruz .
o yüzden çok aski sayfaları okumayın diyorum ...
masumum kendine haksizlik etme epeydiraynı klodada deyilsin . bayramda 1 hafta gönlünce yedin vede kilo aldın onlarıda verdin hatta 68 5 la fazla bile verdin bakma şimdiki kilona ...
ama kaçamak yapmak bahane aryorsan orasını bilemiycem ..

iyi boz ozaman git patlayana kadar ye . sonrasında ne olacak tümden bırakakmıkin ki HAYIR .aldıgın artıyla tekrar başlayacaksın ve bu çıkmaz yola bir çıkmaz sokak daha ekleyeceksin .:84:

şu an ne durumdasın bilmiyorum ... madem bu kadar yoruldun 1 ögünlük küçük miktarlarda canın ne istiyorsa YE .BİR KAÇ GÜNDE TARTILMA ...AMA KAÇAMAGIN ARDINI GETİRME ..

Son düzenleme:
bende hiç saçla ilgili bir problem olmadı .zaman yayarak kilo verdigimden galiba ..kulanılan ilaçlarında etkisi olyor sanırım ... saç 2ın beslenmesindede bazı yiycekler sanırım araştırmak lazım bi ara bakmıştım .
bugünki menüm dışarda olduğumdan biraz saçma oldu
sabah
1 elma,kahve
öğleden sonra 2,30 gibi
klasik monti kahvaltısı
ara
türk kahvesi
akşam
çorba,salata
yagmurum baya karışık olmuş evet ..yinede idare eder.
geçmiş olsun diyarım ....
tabi olar güzelim .
anladım banu sen kaçamak yapmak için bahane arıyorsun .....
geçengün safiş bi laf etmişti hatırlarmısın bilmem ''.kaçamak yaparken sonraki pişmanlıgını hiçmi görmüyorsun'' demişti.

Ben şuan 104.6 kg dayım 6 ay sonra bebek düşünüyorum..en az 90 kiloya inmem lazım ama 80 e inersem çok iyi olur 70 e inersem süper olur..Kızlar sizce montignacla bu mümkün mü?
selam güzelim HOŞGELDİN ....
sana 6 ay SONRA şu kadar kiloda olursun diye bişi diyemeyizki bunu diycek kişide YANILMIŞ OLUR . burda 3lü rakamlarda ARKADAŞLARIMIZDA VAR KİMİ 300GR VERİKEN HAFTADA KİMİ 3 KİLO VERİYOR BU TAMAMEN BÜNYENE VE BU BESLENMEYİ NASIL YAPTIGINA BAGLI BİRDE ZAMANA ..

UMARIM HEDEFİNDEN DAHA ÇOK VERİRSİN VE BEKLENEN MİSAFİRE KAVUŞURSUN .
KAN ŞKERİ DENGESİ CANIM YAII GL ENDEKS.VE BİRAZDA AYRIŞTIRMA .

BANUM ...SANA İLK TAVSİYEM CuMAYA KADAR TARTILMA ...
2.si DE EVET PrOTEİNE AGIRLIK VER...
MADEM KİLOM TETİKLENSİN DİYORSUN .KARBONHİDRATI AZALTALIM CUMAYA KADAR NE DERSİN ???

GÜN BOYU ALDIGIN KARBONHİDRAT (SEBZE HARİÇ) 4 DL EKMEGİ GEÇMESİN .. EKMEK DEDİYSEM BİLDİGİN EKMEK DEYİL SADECE. MALUM 1AVUÇ LEBLEBİDE 1 DL EKMEK .
AÇIKIRIM DERSEN SIK ARA YAP AMA PROTEİNLE PEYNİR, YOGURT, SÜT TARZI ŞEYLERLE .CUMAYA KADAR DENEYLİM BAK KİLON OYNIYCAK EMİNİM ..
YAPMAK İSTERSEN YARIN DAHA AYRINTILI YAZAYIM .
FAKTOR BENDE HİPOGLİSEMİYİM CANIM BR ÇOK PİKOLU ARKADAŞTA VAR BURDA .
İNAN GL ENDEKSE DİKKAT EDERSEN İŞTAHINDA DÜZELİR AÇLIK HİSSİNDE .DAHA OLMADI ARA YAPARSIN BU SORUN OLMAZ . BENDE SIK ARA YAPIYORUM ŞEKERİM DÜŞMESİN DİYE ...
ALIŞIRŞIN OKADAR ZOR DEYİL .

MÖNÜN GÜZEL OLMUŞ NUROM AFİYET OLSUN ...ÖGÜN ATLAMIŞIN AMA ..
.
.... ŞİMDİKİ DOMATESLERIN DOMATESLİK HALİ YOKKİ NOROM .
Bu monti diyetinde sporu kaç saat yapmak gerekiyor?
SPOR OLAYI SANA KALMIŞ CANIM... İLLA ŞART DEYİL AMA YAPARSAN DAHA HIZLI KİLO VERİRSİN HEMDE VUCUDUNU TOPARLAR .
HAYIRLI OLSUN ...
yagsız tuzsuz neden ?? normaldedemi böyle yiyorsun montinin böyle bir kuralı yokki.
Evet canım pko ve insülin direnci var (reaktif hipoglisemi) ama denicem. Başlangıçta yenmemesi gerekenler ne kadar yenmicek acaba ideal kiloya inene kadarmı?
1. aşama sana kalmış faktor verecek ne kadar kilon varsa ... ama 2 ay kaçamaksız yapmanı tavsiye ederim. pankreasını düzene sokmak için .... kilon çoksa ara verebilirsin 2. aşamaya geçip kilo almassın ve ne zaman istersen tekrar 1.aşamaya dönersin ...
ama bi hatırlatmam var her 1.aşamaya döndügünde vucudun bu beslenmeye alışır ve verecegi kilo aynı düzende olmaz ....
bugün yumurtalı kahvaltımı yaptım acaba bu hafta hep öylemi yapsam yoksa 3 gün mü yumurta yesem bilemiyorum elma çayıda yaptım bu haftda böyle deneyim,
haftaya olmazsa detoks veya şok diyet yapayım diyorum:)
yumurtalı kahvaltı seni tok tutmuyordu masumum yagmurdan kaçarken doluya tutulma yumurtalı kahvaltı seni daha çok kaçamaga yönlendirmesin .

soş diyetide duymamış olayım .burda okadar tecrübe oldu hepimizde ..
ama ayran yapabilirsin 1.2. günlügüne belki teteikler kilonu . moral kazandırır sana .
hepimiz sora sora ögrendik . .
sorularına masumum yanıt vermiş ..

Son düzenleme:
ZİLİM AŞAGIDASIN İYİ PAZARLAR.....
UFAKLIGIDA ÖP AZDA OLSA YEMEK YEMEYE BAŞLAMIŞ .

aebenim ben geçmişi okurken sen çıkmışsın cnm.sanada iyi pazarlar..oğluma değişik yemek tarifleri bakmak için almıştım elime laptop'u ama buraya uğramadan edemiyorum.bağımlılık yaptınız
walla oğlum az önce yine yemek yedi nerdeyse oynayacaktım sevincimden.(içirdiğim keçiboynuzu pekmezi ve polen arısütü bal karışımları işe yarayıp biraz iştahını açtı galiba)

masumcum bu alkışlarım sana cnm ve darısı burada bu uğraşı veren bütün arkadaşların başına...
canım o kadar fark etmişsinkiiiiii.....valla inanamadım..eşime bile gel bak arkadaşım ne kadar kilo vermiş dedim.uzaktan gördü fotoshop yapmıştır belki dedi.ne fotoshop'u cnm kadın kaç aydır burda kilo vermeye çalışıyor dedim.başarmış o zaman çok incelmiş dedi...gerçekten çok değişmişsin.ve yüzüne yansımış sanki,kendinden daha emin bir halin var 2.fotoda.genç kız gibisin valla hiçte ikiz annesi gibi değilsin tatlım....
bir fotoda mimudan bekliyorum oda çok kısa sürede çok kilo verdi...inşallah bu mutlıluğu hepiniz yaşarsınız...

Son düzenleme:
herkeşlere selamlar

aramıza yeni arkaaşlar gelmişler hoşgelmişler ben biraz uzak kaldım yoksa hepisiciğini kucaklardım :)

bugün kü menüm:
hasta olduğum için annemin zoruyla yemek yedim

sabah: tb unla yapılmış yarım sebzeli gözleme,domates
öğlen: bir tabak mercimek çorbası
akşam: bir tabak etli bamya,yoğurt

tam bir monti olamadı çünkü iştahım hiç yoktu ama kaçamak yapmadım buda güzel

bolbol kuşbunu ile ıhlamur kaynatıp içtim

iyi aksamlar arkadaslar
bugunki menum
sabah 1yumurta peynirli domates 1 bardak sekersiz cay ve capuccino
ara yarim elma
oglen spagetti ve ayran
ara 1 mandalina
aksama sadece meyve (hicbisey yiyesim yokdu tam iyilesemedim ondan heralde)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…