meyve
ayran detoksunu sormuşsun cnm bend eişe yaramadııı
vee ertesi günlerde hem aç hissettim ben kendimii
meyveyi ojdar çok yedimki bi açlık vardı içide hep
ama ben uygulama hatası yaptım
2 saatte degil acıkınca yeidmmm en son 7 de yeidmm
yanlış uyguladım yani
ama ocakta bende düşünüyorum cn yapmayı
slm kıslar,meyvem detox bende hep işe yaramıştır cnm.çokta kalorili değil hiç korkma.haşlanmış halleri 4'er kaşık baklagilden ne olacak.normalde bir oturuşta onların toplamı yemiyormusun zaten.ayranıda bol olunca bir seferde toplam 2 yemek kaşığı baklagil ve bir bardak ayran tüketmiş oluyorsun...hiç bişeycik olmaz o kadar baklagilden karnınıda doyuruyor çünki...ayrandan dolayı şişiriyor insanı...o şişkinlik gidincede puff diye sönmüş gibi dümdüz oluveriyor göbişin..umarım işe yara sendede..eğer soğuk içemezsen ılık yada sıcak içebilirsin...
mimu bu arada yves rocher hakkında bilgin varmı cnm?
kabaklı yumurtayı sevmeyen olmadı safinaz topikte,pırasalısınıda tavsite ederim..benin yazın çok sık yaptığım bir şeydi,topiğide alıştırdım hem hafif hem az kalorili hemde monti dostu:)yiyelim gari
kahvaltılarınızda içinde şeker içermeyen acıka tarzı ürünler içinde tat cevizli ezme(şu anda migrosta indirimde hatta) ve penguen pincur'u tavsiye ederim.tadlarıda güzel...
insanın hayatına çocuk girinceee herşeyn şkeli degişiyorr zilimm
monti gözlemeside ne bakimmm
2010 yılının Aşure Miladi Tarihi 16 ARALIK PERŞEMBE gününe denk gelmektedir.
Bugüne "Aşura" denmesinin sebebi, Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiği içindir. Hadis kitaplarında geçtiğine göre ise, bu güne bu ismin verilmesinin hikmeti, o günde Cenâb-ı Hak on peygamberine on değişik ikram ve ihsan ettiği içindir.
Bu ikramlar şöyle belirtilmektedir:
1. Allah, Hz. Musa'ya (a.s.) Âşura Gününde bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür.
2. Hz. Nuh (a.s.) gemisini Cûdi Dağının üzerine Âşura Gününde demirlemiştir.
3. Hz. Yunus (a.s.) balığın karnından Âşura Günü kurtulmuştur.
4. Hz. Âdem'in (a.s.) tevbesi Âşura Günü kabul edilmiştir.
5. Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan Âşura Günü çıkarılmıştır.
6. Hz. İsa (a-s.) o gün dünyaya gelmiş ve o gün semâya yükseltilmiştir.
7. Hz. Davud'un (a.s.) tevbesi o gün kabul edilmiştir.
8. Hz. İbrahim'in (a.s.) oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur.
9. Hz. Yakub'un (a.s.), oğlu Hz.Yusuf'un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır.
10. Hz. Eyyûb (a.s.) hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur.
Hz. Âişe'nın belirttiğine göre, Kabe'nin örtüsü daha önceleri Âşura gününde değiştirilirdi.
İşte böylesine mânalı ve kudsî hâdiselerin yıldönümü olan bu mübarek gün ve gece, Saadet Asrından beri Müslümanlarca hep kutlanmıştır. Bugünlerde ibadet için daha çok zaman ayırmışlar, başka günlere nisbetle daha fazla hayır hasenatta bulunmuşlardır. Çünkü, Cenab-ı Hakkın bugünlerde yapılan ibadetleri, edilen tevbeleri kabul edeceğine dair hadisler de mevcuttur.
Aşure Gününde ilk akla gelen ibadet ise, oruç tutmaktır.
Muharrem ayınız mubarek, dualarınız kabul olsun arkadaşlar..
ben hafta sonu bugday unu alıcammm deneyima slınd abi gün degişikli olur hem zilim
kızlar size bişiy sorcam
şimdi kayrda bir sıkıntı var analmıyorum bu çocuk kabız oluyor bişiyle yapıp içiriyorummm düzeliyor 2 ün sonra yine aynı ilk kezz kabılık görüyorum kayrada ,birde gece uyanıp agrıdan kıvrbnıyor 3 saat neredeyse acaba bagırsaklarınd abi sıkıntı var bilemedim ne derisniz
saifş bend eseneye yolluycam ama üzülüyorum şimdiidennn kaç yaşınd asneinki küçük snaırımd egilmi
ananane babanne yokmu bacımm?
slm kizlar ben henuz yeniyim kitabin turkcesini bulamadim almanyada arastiriyorum almancasini alcam artik herhalde biran oncede baslamak istiyorum cok sabirsizim anladigim kadariyla sabah bir meyve yeniliyor (muz haric) 30 dakika sonrada kahvaltini ediyorsun yediklerini sekersiz olma sartiyla
oglede yemek ara ogun meyve aksam yemegi meyve dogrumu ?
birde sunu anladim eti ve ekmegi bir arada yemek yasak degilmi protein ve karbonhidrati karistirmiyorusn yani ???
diyarım neler yapıyorsun cnm.??özlettin kendini...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?