Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

anladım asumcum yap tekrar belki bu defa işe yarar..

zilim ben haslanmamıs tahıllardan 4 er kasık koydum nohut az oldu ama mercimekle buğday cok oldu..
bide yoğurtdu yanlıslıkla normal almısım öğlen fark ettim yağ oranı 3 içimin normal yoğurdu..

offf karıstı hersey desene ..

insanın hayatına çocuk girinceee herşeyn şkeli degişiyorr zilimm

monti gözlemeside ne bakimmm

aynen banu
hele hele birde çalışan bir anne isen işler iyice çığrından çıkıyor sorumlulukların ve üzerindeki yükler o kadar çok oluyor ki....
Rabbim onlara sağlık versin yinede....
Annelik başka birşey....

yumurtalı yaptığınız her şeyin üzerine peynirde ufalayabilirsiniz ben pırasayı altını kapatınca üzerine peynir ufalıyorum.kabağıda öyle yapıyorum .özellikle hafta sonu kahvaltıda neffis oluyor aklınızda bulunsun...
meyvem cnm kuruları 4'er kaşık olunca pişmişleri neredeyse 8'er kaşık olur canım.pek bitirmemeye çalış taneleri öyle yaptıysanda...ziyanı yok yani.ayıklayarak aldır kepçeye...ben eve tam yağlı yoğurt almadığım için hep yarım yağlıyla yapıyorum.tavsiye edilende ya yarım yağlı yada yağsız..ama yapacak bişey yok artık iç bu günlük.eve dönerken al yarım yağlı yoğurdunu yarın onunla yap...taneleride bitirme bu gün..kurusundan 4'Er kaşık olunca çok olur cnm..ben haşlıyorum baklagilleri.kek karıştırma kabımın içine önce yoğurt koyuyorum 700-800 gr kadar.çırpıyorum.baklagillerin hepsinden 4 'er kaşık alıp koyuyorum sonrda bol nane,bol pul biber atıyorum.salatalıklarıda doğruyorum incecik 2 saat arayla akşama kadar bitiyorum onu..çokta seviyorum..

monti gözlemesine gelince masumcum: tam buğday unuyla kendime kadar küçücük bir hamur yaptım.un,su tuz'dan oluşan.az hamur yemiş olmak için incecik açtım un yardımıyle.servis tabağı büyüklüğünde açtım.içinede tuzla ovup yumuşattığım ıspanak ve soğanlı harçtan booolca koydum.birde peynir ufaladım.teflonda hiç yağ koymadan önünü arkasını güzelce pişirip ayran eşliğinde mideme yolladıııım.:86: çok güzel olmuştu..tavsiye ederim.aeben aplamızda yemişti çok önceden ..yazmıştı hatılıyorum...ama yeni başlayanlar yemesin..tabii bunu sabah ekmek yediysenizde yemeyin..sabah ekmek yerine yapıp yenebilir ama ekmek yok..

ben hafta sonu bugday unu alıcammm deneyima slınd abi gün degişikli olur hem zilim

kızlar size bişiy sorcam
şimdi kayrda bir sıkıntı var analmıyorum bu çocuk kabız oluyor bişiyle yapıp içiriyorummm düzeliyor 2 ün sonra yine aynı ilk kezz kabılık görüyorum kayrada ,birde gece uyanıp agrıdan kıvrbnıyor 3 saat neredeyse acaba bagırsaklarınd abi sıkıntı var bilemedim ne derisniz

saifş bend eseneye yolluycam ama üzülüyorum şimdiidennn kaç yaşınd asneinki küçük snaırımd egilmi
ananane babanne yokmu bacımm?

2010 yılının Aşure Miladi Tarihi 16 ARALIK PERŞEMBE gününe denk gelmektedir.
Bugüne "Aşura" denmesinin sebebi, Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiği içindir. Hadis kitaplarında geçtiğine göre ise, bu güne bu ismin verilmesinin hikmeti, o günde Cenâb-ı Hak on peygamberine on değişik ikram ve ihsan ettiği içindir.
Bu ikramlar şöyle belirtilmektedir:

1. Allah, Hz. Musa'ya (a.s.) Âşura Gününde bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür.
2. Hz. Nuh (a.s.) gemisini Cûdi Dağının üzerine Âşura Gününde demirlemiştir.
3. Hz. Yunus (a.s.) balığın karnından Âşura Günü kurtulmuştur.
4. Hz. Âdem'in (a.s.) tevbesi Âşura Günü kabul edilmiştir.
5. Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan Âşura Günü çıkarılmıştır.
6. Hz. İsa (a-s.) o gün dünyaya gelmiş ve o gün semâya yükseltilmiştir.
7. Hz. Davud'un (a.s.) tevbesi o gün kabul edilmiştir.
8. Hz. İbrahim'in (a.s.) oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur.
9. Hz. Yakub'un (a.s.), oğlu Hz.Yusuf'un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır.
10. Hz. Eyyûb (a.s.) hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur.

Hz. Âişe'nın belirttiğine göre, Kabe'nin örtüsü daha önceleri Âşura gününde değiştirilirdi.
İşte böylesine mânalı ve kudsî hâdiselerin yıldönümü olan bu mübarek gün ve gece, Saadet Asrından beri Müslümanlarca hep kutlanmıştır. Bugünlerde ibadet için daha çok zaman ayırmışlar, başka günlere nisbetle daha fazla hayır hasenatta bulunmuşlardır. Çünkü, Cenab-ı Hakkın bugünlerde yapılan ibadetleri, edilen tevbeleri kabul edeceğine dair hadisler de mevcuttur.
Aşure Gününde ilk akla gelen ibadet ise, oruç tutmaktır.

Muharrem ayınız mubarek, dualarınız kabul olsun arkadaşlar..

amin nurocuğum . ben oruç tutmayı çok istedim ama regli olduğum için tutamadım . eşim tek başına tutuyor .

banucum ne zamandır bu sorunu yaşıyorsun kayrada?
Bazen sürekli yediği rahatsız etmediği gıdalar bile birden bire kabız veya ishal yapabiliyor. Diş çıkarma dönemini geçtinizmi? Ne kadarlık oldu senin keratalar....

Bizim kız henüz 18 aylık canım bir yaşına girdiğinden beride kreşe gidiyor

anane babane var ama
herkes kendi bildiğini okuyunca onların bakmasını doğru bulmuyorum
çünkü beni dinlemeyen kendi kafalarına göre hareket edip çocuğa yanlış şeyleri yapıyorlar
anneler ya çok biliyorlar
ama unutuyorlar işte 25-30 sene önceki alışkanlıklar bugün geçerli değil....
Bu yüzden kreşte kızım....

masumcum kabızlık kalıtsal olabiliyormuş cnm dr.demişti bize..biz oğlumda yaşamadık çok şükür..birde çocuklar wc eğitimine başladıklarında olabiliyormuş.dışkılarından ayrılmak istemiyorlar dedi geçen gittiğim pedagog.kendilerine ait bir parçayı wc'de bırakıp çıkmak onların vücutlarından bir şeyden ayrıldıkları hissini yaşatır onlara dedi..okuduğum kitaplardada öyle yazıyordu hep..wc alışkanlığı kazanmaya çalıştıkları dönemde kabızlık yaşayan çok insan varmış ondan olabilirmi acaba??birde az su içiyorsa ondan olabilir belki dikkat et bakalım gün içinde...geçmiş olsun yawruna...

kreş lafını duyunca bile tüylerim diken diken oluyor,karnıma bıçaklar batıyor sanki..iki hafta gezmediğim kreş kalmadı..içleri çok lüx,öğretmenler çok iyi vs..vs.. ama ben kadar iyi bakabilecek kim var orada diye üzüle üzüle geldim eve...okulumu erteleyecek payım kalmadı,güzel sanatlar hakkımı yakmak üzreyim neredeyse..bunca yıl güzel sanatlar için çalıştım tırmaladım resmen şimdi çocuğum için yanacak duruma geldi hakkım.iki yıl güzel sanatlarda ne sebeple olursa olsun çalışmassam hakkım yanıyor kıytırık bi devlet okulundada müziği dersten saymayan sistemin bir parçası olmak istemiyorum..oğlumuda bırakacak kimse yok çevremde..annem çalışıyor,kayınvalidem yok.. kreş yada bakıcıdan başka alternatifim kalmıyor.sırf denemek için kendi gözetimim altında hafta bir kaç gün 3-4 saat götürüp deneyeceğim önümüzdeki hafta...bakalım neler olacak ama gözüm hep arkada kalacak buna eminim..ama şuna eminim ki hiç anlaşamıyorda olsaydım kayınvalidemle aynı şehirde olsaydık ona hiç düşünmeden bırakırdım.çünki oğlumun şu an sevgiden başka daha fazla ihtiyaç duyacağı şey şu dönemde.üfff anne olmak zor zanaat...

canım çok kötü gitmiyor diyet ama yarın tartıdan eksi çıkmaz sanıyorum çünkü bu hafta wc ye çıkamadım pek okudum sende de aynı sorun varmış gerçi benim her zaman böyle değil senin durumun daha zor

sen nasılsın

slm kizlar ben henuz yeniyim kitabin turkcesini bulamadim almanyada arastiriyorum almancasini alcam artik herhalde biran oncede baslamak istiyorum cok sabirsizim anladigim kadariyla sabah bir meyve yeniliyor (muz haric) 30 dakika sonrada kahvaltini ediyorsun yediklerini sekersiz olma sartiyla
oglede yemek ara ogun meyve aksam yemegi meyve dogrumu ?

birde sunu anladim eti ve ekmegi bir arada yemek yasak degilmi protein ve karbonhidrati karistirmiyorusn yani ???

iyiymmm diyarcım bendeee
valla ben wc sorunumu günd eiçtigim 2 form çayla çözdüm cnm yarın alıcagım sonuçta wc nin etkisi olmayacakk bu haft proteinle beslendim hep vucudumu şaşırtmak için bakalım nasıl bir sonuç alıcam merak eidyorum

menümü yazayım

sabah : 1çb portakal suyu

kahvaltı:2yumurta,peynir,zzeytin,marmelat

öglen:tavuk haşlamm,ayran,tarçınlı yogurt,ıspanak salatası

ara:2 dilim armut

akşam:ıspanak yemegi,yogurt,1 haşlama yumrtaa

5 fincna bitki çayı ,3 lt su sporrrr yoggggg

merhaba melos bende almanyadayim ben kitabi buldum.TÜRK KITABEVI nden siparis verdim.kitabi ordan bulabilirsin.bendeki ALFA YAYINLARI YEDIKCE ZAYIFLA VE INCE KAL MONTIGNAC ve türkce eger numarasini bulamazsan onuda yazabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…