Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

ben geldimmm
kafam çok karıştı valla ne zormuş bu ev alma degiştirme işlemlerii 1 tane evi çok begendik ama biraz aşıyor bizi 3+1 güney cephe 2 balkonlu biri çok geniş digeri okadar degil
orta genişliktebir mutfak asansörlü 5. kattaa valla ne olcak bilemiyorum 2 banyolu birdee

kafam karıştı yaaa

tamam bidaha kavun yok...elma da yeterince tatli degildi, tatlandirsin diye hurma atmistim icine
su ozel donem bi baslasa-bitse...tatli krizlerim de bitecek deee. daha baslamadi bile, hatta gecikti, surunduruyo beni boyle iste

ii akşamlar sessiz sayfam :)

bu haftasonu kendimle gurur duydum Allahım devamını getirsin azmimi köreltmesin diyorum

bugünkü menüm:
sabah: menemen,yağsız süt,kıvırcık,maydonus(yeşillikler zilim için :))))
kahvaltıyı geç yaptığım için öğleden sonra meyva yedim
erken akşam yemeğim: menemen,yoğurt
ara:bir necsafe
eve gelincede minik bir parça döner,yoğurt,salatalık ama hepsi iki kaşık yoktur

ohh be mutluyum

arkadaşlar benim kafam çok karıştı herkes farklı farklı şeyler yapıyor ve çok fazla sayfa var oku oku bitmiyor bana bir kaç tane örnek mönü yazarmısınız.mesela sabah ekmekle beraber ymurta yeniyormu? bazıları peynir var diyor bazıları yok.peynir olunca süt olmuyor sanırım.yeşil çaylı iksir ne? vs vs...
bir de şimdi kış ben domates salatalık filan yemiyorum hala kızımı emiziriyorum diye .onu yerine hangi yeşillikleri yiyebiliriz.mesela havuçda yenebilirmi yeşillik niyetine

Son düzenleme:

merhabaa ben yardımcı olmaya çalışayım sanaa

1)ekmek yiyorsak kahvaltıda yumurta yemiyoruz,yani proteinle karbonhidratı karıştırmıyoruz et ile ekmek yok ,peyniri yiyoruzz ama yag oranı %2.5 olacak bim in aknaz peynirini yiyoruz genelde ama carrefour,migros lıgyht peynirlerde uygun
2)peynir varken sütte içebiliriisn tabiki neden olmasın
3)1.5 lt kaynamış suyun içine 3 tane yeşil çay atıyoruz ve gün boyu içiyorusn içine bird elimon sık kabuklarınıda içine at buda yişil çaylı iksiir
4)emziriyoran eger sana dere otunu tavsiye etcem şiddetle çok süt yapar onun yanı sıra tere ve rokada yiyebilirisin ama maydanoz yeme süt kese maydanoz

sana kısaca montiyi anlatayım ben
et ile ekmek yemiyoruz
bakliyatları et ile yemiyoruz
her yemegin yanınd amutlaka çig sebze(salata)
ve süt ürünü tüketiyoruz (yagsız olmasını tercih ediyoruz)
ekmegimiz tam bugay ekmegii ve sadece sabahları yiyoruzz

umarım yardımcı olabildimmm takıldıgın yerde yine sorarsınn

birde süt içinnn rezene çayı iç yemekleirne kimyon at hem gaz gider hemde süütn olurrr
emzirme konusunda çok hassasımdır kesinlikle her anne yaşamalı bu olayıı
ben ikizleirmi 23 ay emzirimdimmm ve çok agladım kestigimdee
çok acıdı içimmmm ama lıştım tabi benimkisi biraz abartıydıııı :)

diyarcımmmm ne güzel cnmmm ya döndünnnn eski modunaa bende bi gelebilsem kendimeeee
ama ne motivasyon kaldı bende nedeee azimmm
biraz uzaktann izleyici olucam sizlereee

diyarcımmmm ne güzel cnmmm ya döndünnnn eski modunaa bende bi gelebilsem kendimeeee
ama ne motivasyon kaldı bende nedeee azimmm
biraz uzaktann izleyici olucam sizlereee

masumcumm yaa yapma boyle noluuurr benimde sevkimi kiriyosun yaaa, beni motive etmeniz lazim yeni oldugum icin, sen olan sevkimide kaciriyosun lutfen lutfen lutfen..
hadi beraber yapalim, bana destek lazim, cok zorlaniyorum

iki gundur nerdeyse kimseyi bulamadim, bulduklarimda coktaaaaann vazgecmis(istisnalar haric)

bugun neler yedigimide yaziyim bu arada;
sabah
3 dilim kizarmis tam bugday ekmegi
yagsiz peynir, siyah zeytin, sekersiz marmelat, domates biber sogus, az zeytinyagli,kekikli, tatlandiricili cay
ara---azicik ceviz serpilmis tarcinli pismis elma, yagsiz yogurt
oglen
soya soslu tavuk, mantar sote, peynirli salata
ara iki mandalina
aksam
az yagda kavrulmus yumurtali karnibahar, sarimsakli yogurt, peynirli omlet, cay
birsuru su ictim, soda ictim, bitki cayi ictim
herkese iyi haftalar, yarin gorusuruz kizlaarrr

monticiler ben geldiiiiiiiiiiiiimmmmmmm..........

çok iyiyim Allah'a şükür.

iş durumum istediğim gibi sonuçlanmadı ama buna da şükür diyorum.

perşembeden itibaren montiden epey koptum.

bugün itibariyle kaldığım yerden devam.

sabah callımı da yaptım.

hepsine zaman yetmedi ama çoğunu yapmış oldum.

güzel,huzurlu bir hafta diliyorum sizlere.

günaydın günaydın günaydınnn

dağcı sana da günaydın :)

ii haftalar şimdidennnnnnn

işler çok yoğun burasınıda açık bırakıcam ama yazamıyabilirim gün içerisinde haberiniz olaaa

kızlarcımmmm günaydıııınnn :)

neler yaıyosunuz bakalım ? dün annemle zilimin geçen gün verdiği elmalı kupu yaptıkk harika olduuu

2 tane elmayıı rendeledik tarçınla bi de doğanın şekersiz marmelatından azcık damlatıp kavurdukkk

kuplarınn altına doldurduk, tarçınlı yoğurt ve cevizzz karıştırdıkkk elmaların üstünede onu koyduk...

en üste tekrar elmaaaa sonra dolaba attıkkk dün akşam ki kasemi yerkeeeen resmeeen dibini yaladım mükeemmel olmuştu:)

kızlar günaydın nasılsınız? ben zor bir dönem geçiriyorum. geçen pzartesi lekelenmeler olunca dr gittik 1 hafta rapor versi.şimdi geçti ama şu an felaket baş dönmesi yaşıyoru.tansiyonum normal ama kan şekerim sürekli düşüyor.sürekli kayısı kuru incir meyve yiyiroummide bunatılarım had safhada.kızımda hiç bunları yaşamadım şu an kendimi çok dirençsiz güçsüz hissediyorum umarım geçer gider

tlyonl2009 geçmiş olsun. ben de çookk bulantı yaşayanlardanım Allah kolaylık versin. bi an önce geçer inşallah
ben 3 ay kadar su bile içemiyordum. sana tavsiyem mideni boş tutmamaya çalış. asıl kusmaya sebep olan boş midenin bulantısı.

kızlar ben iyi bir monti topiği okuyucusuyum. bi ara iyi bir monticiydim de. ama şimdi tekrardan motive olamıyorum. noolur bana gazlayıcı bi iki kelime edin. oruç tutuyorum bu ara. oruçluyken de oruçlu değilken de monti düzen,ne tekrar girmek istiyorum. herbi tarafım salmış durumda. bir de 1 ay kadar önce emzirmeyi de kestim. sanırım artık daha kolay kilo alıyorum.

Günaydııınnnn,
Koşuşurmayla ev temizliğiyle falan geçen bir haftasonunun ardından accık kaçamaklarla hala devam montiye:))))))))
Bu benim için gerçek bir başarı, hala ağzıma tatlı, çikolata sürmedim

Tyloncum dikkat et kendine, bulantılar geçer umarım yakında. Ben çubuk kraker kemirir dururdum, iyi gelirdi tuzlu tuzlu.. Bu velet yoracak mı anneciğini yoksa, kaç haftalık şimdi?

Eylül hoşgeldin, ben de yeniyim, çaylak montici yani. Benim en güçlü motivasyon kaynağım burası. Fırsat buldukça burada olmaya çalışıyorum. Yoksa çevremdeki herkes ''diyet de neymiş amaan ye gitsin'' modunda olduğundan, destek yok köstek çok..
Allah kabul etsin orucunu canım.

herkese günaydın ve iyi haftalar diyoruuuumm
diyarım kendini toparlayıp yeniden aramıza dönmene çok sevindim şekercim...gel bi öpem

masum ev işi konusunda kafanın karman çorman olduğunu çok iyi tahmin edebiliyorum.bende şu an oturduğumuz evi alana kadar gördüğüm her evle kafam dahada karışıyordu.hatta bir ara vazgeçelim dedim eşime,hangisini alsak diğerlerinde kalacak gözüm dedim.ama 4 odaya sığamaz olmuştuk fazla eşyadan dolayı.gözümüzü karartıp aldık en sonunda bu evi.alırkende nasıl öderiz ne yaparız diye uykularım kaçtı.eşim son derece rahattı onun rahatlığı beni dahada rahatsız ediyordu ve gözümle yiyiyordum durup duran adamı o ikide bir allah verir kolayını takma kafana bu kadar ben kendime güveniyorum öderiz boşver üzülme ,en kötü ihtimal çıktığımız evi satarız dedikçe ağlama krizleri yaşıyordum ne rahat insansın dünya borç altına giricez ben çalışmıycam bebek var diyordum.ama gerçekten allah kolayını veriyor.sandığımız gibi gerilmeden ödüyoruz çok şükür.sende gönlüne yatan bi tanesinde çok düşünme derim ben,allah gerçekten ev alanla yuva kurana yardım ediyor cnm...

mimum ben yakında monti tarifleri kitabımı yazayım barim...tariflerim yok satıyor ben birde bunu süzme yoğurdu azıcık sütle açarak(seyrelterek) krema gibi yapıyorum .normal yoğurttan bin kat daha güzel oluyor.valla eşim bile yoğurt olduğunu anlamadı...oğlumun küp yoğurtlarından yaptım sanmış.çocuğa kaldımı bari dedi.
dün akşamda masumun geçen sorduğu çikotopları yaptım kendime,eşim nöbetçiydi.toplam 2 bisküviden yapmıştım zaten 10 tane falan top oldu.yedim yedim en son 2 tanecik(nezaketen) eşimede bıraktım.dolabı açıp açıp onlarıda yememek için zor tuttum kendimi valla. şekersiz bisküviydi zaten.tatlandırıcılı.sabah ekmek yemeyeceğiniz bir günde ekmek hakkınızı bu tatlının içindeki bisküviden yanada kullanabilirsiniz.valla süperdi.çikolatalı toplara bayıldım ben... bu gün yine yapıcam...
tylon çok geçmiş olsun.o lekelenme bebeğin keseye yerleştiğininb belirtisi...bebek sağlama aldı yani kendini. ama dikkatli ol yinede sen.benim gebeliğimde olmadı ama arkadaşlarımın neredeyse hepsinde oldu.şu an bebekleri çok sağlıklı.bulantıda çok zordur.ben çok çektim.klozetle kanka olmuştum 2 ay boyunca...öğürmelerim 2 alt kattan bile duyuluyormuş.midem parçalandı sandığım oluyordu.boğazım kanamıştı kaç kez.mide kanaması geçiriyorum diye eşimi aradım.adam eve (naaaaniii naaaniiii) ambulansla zor yetişti... meğer boğazımda zorlanmaktan dolayı damar kanamışiçimden allahım benden ne çocuğuma hayır gelecek ne kendime...beni nasıl biliyorsan öle yap diyordum artık bezginlikten.bir arkadaşım 9 ayı böyle geçirdiğini söylemişti bende hiç bitmeyecek ve hep böyle kalacağım 9 ay sanmıştım ama 6.hatadan itibaen 2 ay çok çekmiştim bende..(özellikle 8.hafta en arttığı dönemdir 12.haftaya kadar) seninde en yoğun olduğu döneme girdin sanırım artık.biraz daha artacak ama 2 ay sonra bişeyin kalmayacak diye teselli et kendini...anne olmak malesef gerçten çok zor...şimdi çocuğu büyüyen arkadaşlar dur bakalım daha bir büyüsün birde karşı gelmeye başlasın dedikleri an sırtıman soğuk sular dökülüyor şu anda bile...onlar öle dedikçe keşke hep karnımda kalsaydıda hep bulantım olsaydı bile diyorum içimden...

güzin daha ilk haftadan postu sermek yok.bırakmak için bahane arama sakın.girdin bi kere bırakmak yok.hiç bi yere kaçamassın.yakaladık paçandan bi kere...

yeni gelen arkadaşımız eftelyaa, hoşgeldin...hayırlısı olsun..biz yardım için burdayız her zaman...ne istersen sor..aklında kalmasın...

arkadaşlar hepiniz toparlanın bakalım yahu neler oluyor size yılmaya başladınız gibi geliyor bana...bir tek diyet yapmayan ben ve aebenim var.ama her daim giren ve hiç yılmayanda biz kaldık size neler oluyor,en başta masumişko ve diyoş....toparlanın hadiiiiii...yoksa montinin oklavasını yiyeceksiniz...

zilimm ben çikolata olayına hiç girmiyimm ama yarınnn elma suyunu sıkıp ayva tatlısı yapıcaz:)

tarçın çubuğu atıp kaynatalım diyoruz:)

selam güzeller ...

pc'ye format atıldı şükür ...
ama tüm videolarımda gitti tekrar yükleyim çallve lessi hatununu ....

sizler nasılsınız bakem .?

hoş geldin eylül ....
aynanın karşısına geçerek kendini istedigin gibi hayal etmekle işe başlaya bilirsin ...
tlyonum aç kalma şekerinin düşmemesi için 2 saatde bişiler atıştır en azından .
afiyet olsun mimüş...
Günaydın montinin güzellerrriiiiiii

aeben ablaa o tatlı güzel değil mi yoğurdu biraz fazla yapmışızda akşamları yiyeb,ilir miiyim o şekilde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…