Diyarım kolay gelsin çalışıyorsun hala....benimde sabahtan öğrencilerim vardı..bir ara boşkaldım o arada oğlumu duş aldırdım yedirdim uyuttum vs...babamızı acil çağırdılar kazalı hasta gelmiş ameliyata gitti....sonrada gene öğrenci derken bu saat oldu ancak girebildim cancağızım...
güzinciğim ben diyet yaparken bu topik falan yokmuş cnm.olsada ben ulaşamazdım internetin olmadığı bir köydeydim o zamanlar.yani hiç yardım edecek birisi yoktu,ve istediğim yiyecekleri bulmama imkanda yoktu.çok büyük zorluklar altında yapmaya çalıştım...ben monti kitabı ile başlamadım diyeti.ama ilkeleri aynı monti olan bir tür ayırma diyeti kitabıydı...muzaffer kuşhanındı kitap.proteinlerle karbonhidratları bir arada tüketmeye izin yoktu.hatta montiden daha katı kuralları vardı.esasını kaptıktan sonra işin kendimce yaptım ben diyeti...en çok yaptığım şeyleri kısaca özetleyecek olursak:
- ben birincilik sırasını spora vermiştim.(malesef bizim topiğimizde spor çok önce yer almıyor,sürekli söylememe rağmen
-her yemekte hiç üşenmeden bulabildiğim her tür yeşillki ve salata malzemesiyle bol bol salata yiyiordumyemeğe salata ve ayran başlıyordum salatayı da koca bir kase yapıyordum ve 3/2'sini tek başıma yiyiyordum.sonra karbonhidrat yada protein ne yiyeceksem onu yiyiyordum...pek yiyecek yer kalmıyordu doğal olarak o kadar salatadan sonra.o sebeple gömülerek yiyemiyordum.bu hala böyle salatasız sofraya oturamıyorum.tek başıma bile olsa bi salata yapıp içine ya bi ton balığı yada 2 yumurta doğrarım hemen birde ayran alsana bi bir monti öğünü...
-bende sizin gibi ekmeği sadece sabah yerdim...onuda evde kahvaltı edemezdim ,(tam buğday pek bulamıyordum o vakitler)çok tahıllı ekmek yada tam tahıllı ekmekleri vardı unonun onlardan iki dilimin arasına biraz peynir biraz maruldomates dilimi sıkıştırıp sandviç yapar götürürdüm.çay yada sütle yerdim.
-bazen iş yerinde dolabıma süzme yoğurt koyar tenefüslerde içim kıyıldıkça gider kaşıklardım.
-akşamları daha hafif geçirmek için bazen sadece salata yerdim,ayranla tabii.yemek yemezdim.haftada bir kere falan...
-ben o zamanlar magnumun lıght dondurmaları vardı,canım regl öncesi tatlı çekerse onlardan yarım yerdim.(Tabii bulursam)
şu anda aklıma gelenler bunlar...yine aklıma geldikçe yazarım...
yemekleri çeşitlendirmek senin elinde canım uydur uydur yap...sonuçta yağ serbest,tuz serbest...
bir arkadaşta kabaklı yumurtayı sormuştu unutmadan yazayım onuda..
kabakları küçük küçük doğra bir soğanla sotele zeytinyağında.kapağını kapatıp ymuşayana kadar pişir,sonrada üstüne kişi başına bir yumurta kır. iki üç kere daha çevir kapat.tabi tuzda atılacak...
çok baskı altında yazdım valla umarım anlaşılır..oğlum sırtıma çıktı valla..ben kaçar
selam kızlar ben geldim nasılsınız bakalım
bugün dışarı çıktım kuföre filan gittim
sonra eşimle markte gittik öle bir acıkmıştımki valla gofret tanıtımı yapılıyorduuu neredeyse 2 tane alıp agzıma atıcaktımmm
neysee ucuz atattımmm yemege gittik
önden salata ve ayranı istedimmm onları yerken yemegim geldiideee
kurtardım günü yoksammm alim allah gümleyecektim:)
güzinimmmm mutfak yolculugunda sana kolay geleeee
bende yemek yapıcam pırasalı yumurta:)
ya oje kurutucu aldım ama 1 dk kuruyor diye biliyordum ben zman alıyor onunlada gereksizmi aldım acaba?
güzinnnnnnn ne tembellesin n yawwww
biz akşammm ettik sen daha yeni kalkıyonnn:)))
bu arada bu cizelge 88 kiloymusum gibi gosteriyooo yaw, diilim, 81 kiloyum ben, yazilar ustuste gelmis
çizelgennnn doguryumu söylüyorrr aceppp,bizden mi saklıyon yogsammmmmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?