cazibecim hoşgeldin ben sana benim yazdığım bir özet vardı onu yazııım kızlarda eklemede bulunurlar.
ilk sayfayıda mutlaka oku. menülerimizi takip eet benim özeti okuduktan sonra;
Sabah kalkar kalmaz bir mandalina, kuru kayısı ya da elma yenmeli onu yedikten en az yarım saat sonra kahvaltı etmeli.
Kahvaltında yumurta varsa ekmek yemiyorsun. Tek yumurta olduğu zaman menemen bile yiyebilirsin. Ben mesela iki yumurta yiyorum.
Şarküteri yok ( sucuk salam sosis vs.)
Ekmeğin tam buğday ekmeği olmalı. Migrosta doygun markanın satılıyor. Ben en çok onu sevdim. Kepekli ekmek kesinlikle yok zaten ana maddesi beyaz un o yüzden.
Kaşar peyniride yok peynirin light olmalı. Yağ oranı en fazla %6 .Ben iki ekmeği kızartıp doğanın şekersiz marmelatından az sürüp peynir ile yiyiorum. Ekmeği tost yapmıyoruz çünkü tosta peynirin suyu karışıyor ve ekmek hamurlaşıyor.
Klasik kahvaltım şöyle oluyor.
2 dilim tam buğday ekmeği peynir salatalık domates.
Öğünlerin arası en az 3.5 4 saat olmalı bu kesin. Ben ara öğün yapmıyorum çünkü kahvaltım yemeklerimi güzel yiyorum. Haftasonu 3 4 dilim ekmek yediğim oluyor.
Bunun yanında diğer öğünler;
Bakliyat karbonhidrattır. Bakliyat ile proteini kesinlikle birlikte yemiyoruz. Örneğin kuru fasülye nohut kesinlikle etsiz olacak. Pişerken et bile olmucak çünkü etin suyu bakliyata geçiyor.
Yemeklerde havuç patates kesinlikle olmucak zaten havuç patates kesinlikle yasak. Bu da aynı şekilde yemek pişerken içinde dahi olmucak o zaman yememenin bir anlamı yok.
Öğlen genellikle protein ağırlıklı beslenilmeli. Akşama bakliyat sebze gibi olabilir. Akşam en geç 6 da yenmeli. Ben yiyemedğim zaman iş yerinde iki avuç beyaz leblebi yiyorum yanında süt ya da ayran beni acaip tok tutuyor.
Bu arada mercimek çorbası da bakliyat bu yüzden yanında et türü hiçbir şey yemiyoruz. Bazı çorbalar içine bir kaşık un konulup terbiyeleniyor ben onu dahi yapmıyorum içmiyorum. Beyaz un şeker pirinç kesinlikle yok. İçinde minikte olsa.
Yemekten hemen sonra meyve kesinlikle yok. Ya yarım saat önce ya 3 4 saat sonra yenecek. Yoksa direk yağ depoluyor.
Çok dikkat gerektiren bir diyet
Siyah çay ve kahve yok. Siyah çay açık ve kesinlikle şekersiz. Meyve suyu yok. Sadece maden suyu serbest vee bu diyetin en önemli etkeni bol su ve yeşilçay ben günde 3 lt den fazla su içiyorum ve bol boş yeşilçayy..
öğleden sonrada öğrencim vardı(özel ders) ancak girebildim kıslar...
meyve uzun zamandır seni bu kadar azimli ve hırslı görüyorum cnm valla çok seviniyorum...ben babam için bir sürü diabetik tatlı yapıyorum gittiğim vakit.diabetik pudingler ve krem şantilerle ama montiye ne kadar uygundurlar bilemiyorum.diabetik ürünler uyuyor derse aebenim olur.ama mesela diet bisküviler uymuyor.ben evde irmikli sütlü yaptığımız tatlıyı tatlandırıcı ile yapıyorum.arasına diet bisküviler koyuyorum vs..
-ama keki oğlum için için şu şekilde yapıyorum meyvem.tam buğday unu ile yapıyorum ben oğlum için yaptığım herşeyi ve hiç şekerli şeyler yedirmedim bir yaşına kadar,(dr.tuz şeker bebeklere yasak dediği için)ben mecbura kalmadıkça yine vermiyorum şekerli şeyleri,özellikle hamur işine katmıyorum mümkün oldukça.içine doğrayacağın kuru meyveleri azıcık suyla marmelat yap,çok şekerli oluyor zaten günkurukayısı ile yapılan marmelat.normal kek yapar gibi yumurtayı yoğurdu,azıcık sıvıyağı çırp.içine ceviz yada fındık kırığı ekle.vanilyayı,kabartma tozunu,unu ekle yine biraz çırp.en son marmelatını ekle1 dk. daha karıştır.kalıba dök cnm. istersen bir kısmınada kakao karıştırırsın. valla süper olur böle
yaparsan cnm.ben içine bebeklerin tahıllı toz mamaları var onlardan da ekliyorum(dr.tavsiyesiyle) eşimde bayılarak yiyiyor...
tam buğday unu ile gözlemede çok hoş oluyor aslında rengine bakmadan yesin beyaz renk sevenler.bende de tik oldu neredeyse beyaz undan yapılmış bişeyi yiyemez oldum.
aebenim işimi bırakmadım bırakırmıyım aplam..orda işi gücü bıraktım laptobu açtım demek istemiştim...
dopingmi yuttum hapımı yuttum orası belli değil.valla gece yatağıma zor gidiyorum.sabah 8 akşam 12 her gün aynı maraton.sabah 9'da öğrencilerim gelmeye başlıyor arada bi saat plates molası,gene öğrenci,ondan sonra oğluşu yedir ,içir uyut.hooop eşim yemeğe geliyor onu yedir,içir,yolla
öğleden sonra gene ya öğrenci ya çarşı pazar işleri oluyor.ve çocukla ilgile.akşamda okula koştur..artık eve geldiğimde tabanlarım sızlıyor valla...allah sonumu hayır etsin bakalım nereye kadar koşacak içimdeki atlar...
hasret cnm sen tr'ye gelince (helede kendi aracınızla gelecekseniz)tam buğday ekmeğini depola git..yada uçakla gideceksen ekmek havaleli olur diyorsan tam buğday unu al kendin ekmek yaparsın.hem az undan bir sürü ekmek çıkar.5 kilo un götürsen oooo dünya ekmek olur..
şincik bir saat kadar kendimle baş başa kalayım sülümanı izleyeyim dimi...haydin sabah görüşürüz kıslar ben kaçar...
Sabah kalkar kalmaz bir mandalina, kuru kayısı ya da elma yenmeli onu yedikten en az yarım saat sonra kahvaltı etmeli.
Canım çok erken pes ettin farkındamısın
bence yanlış yapıyorsun
yasak olan birşeyi tüketmiş olan diyete ara vermeni gerektirmezki
onu hiç yememiş gibi kaldığın yerden diyetine devam et lütfen ve sık sık buaya gel emin ol motivasyonun artar. Spor elbette yapılırsa çok iyi olur ama bende yapamıyorum mesela hiç vaktim kalmıyor ev iş çocuk derken ama en azından diyete başla kiloların gram gramda olsa gitmeye başladığını görünce gaza geleceksin inan bana.
Fakat diyeti bırakmak inzivaya çekilmek buralardan uzaklaşmak emin ol sana yarar değil zarar getirir
güzin kafan karışmasın tatlım.sen boşver siteden gelen maile.buraya bak sen,bu bilglilerle kilo veremeyen olmadı.tiroid,pko,hipo olanlar bile verdiler.sen bu gün tatil ilan et kendine yarın boşalt kafanı gel...kaçamakları ilk aşamada pek kaldırmıyor bu diyet.sen bir iki kaçamak ta yapsan kilo vermeni engelliyor.oda motivasyonunu düşürüyor.yarın toparlan gel,yeniden start ver kaçamaksız.tamammı fıstık?
GÜÜÜZİNNNNNN.. DUYMAMIŞ OLAYIM .VALLAHİ UÇAGA ATLAR GELİRİM ABD'YE.
NE OLDU İLK HAFTADAN HAVLUMU ATTIN ..BURAYA KENDİN GELİRSİN AMA GİDERKEN GÖNDERMEYİZ ..
ŞİNCİK SANA MONTİ SİTESİ MEYL GÖNDERMEYİ YASAKLIYORUM ..KENDİNİ TAMAMEN BİZE BIRAKACAKSIN ..
ŞAKA BİR YANA GİTTTMEKKK YOKKKK...
İNAN KONSANTROSYON KAYBINI ZAMAN ZAMAN HEPİMİZ YAŞIYORUZ .HİÇBİR KONUDA YANLIZ DEYİLSİN .
KİLO VERME İŞİNDEN VAZMI GEÇTİN ? ÇIKK DİMİ O ZAMAN DEVAM ...
ŞİMDİ GÜNAYDIN DİYE GELİRSİN UMARIM İYİSİNDİR ..HADİ BAKALIM BAŞTAN BAŞLIYORUZ ...
caziş hoşgeldin .....slm arkadaşlar şu diyeti bide bana anlatırmısınız nedir içeriği nasıl yapılıyor gerçekten etkilimi teşekkürler
mönün güzel hastetim .menümüde yazayim
sabah kalkamadim
11:00kahvalti-ögle
4 adet wasa
yagsiz krem peynir ( yag orani 0.2)
5 siyah zeytin
16:00
2 mandalina
1 elma
mandalinanin 2 tanesi 1 porsiyon meyve ediyor diye 2 tane yedim cokmu olmus?
18:00
kiymali kabak yemegi
salata
yogurt
20:45
tarcinli yagsiz süt ( spordan sonra)
hasret biliyorsun vucudun şeker ihtiyacı meyveden saglıyoruz ... en iyide açken yeniyor meyve oyüzden sabah kalkınca migda tamamen boş oluyor o yüzden sabah da yiyoruz amcamda böyle yazmış kitapda . sabah yemessen diger arlarında meyve yiyebilirsin senin dün yaptıgın gibi...ben bunu bilmiyordum,sartmi bu? öyleyse benim isime gelir :)
gamzem benim lastigim var .ma topum yok pek almayıda düşünmüyorum. 2 senedir yapıyorum pilates ...lastigi kesin al derim ama top sana kalmış ....plates yapan hatunlar ebru sallının plates videolarını indirdim plates yapmaya karar verdim top alıcambelli olcu varmı toplarda standartmı yoksa acep nasıl alcaz biz bu topu carfura gidinc bakıcam
.ben geldiiiiiimmmmm:78:
fazla uzak kalamiycami biliyodumhem tek dogru yolun monti (ama sizinle beraber) oldugunu bildigim icin...hem de surada 10 gun falan oldu sizi bulali... alistim yaw:78:
bi de boyle taaaaaa dunyanin bi ucunda olunca daha bi cabuk alistim sizeallahin tatli dilli seyleri siziii
eveeettt simdi bana bi silkeleme islemi lazim, bu vatandasin kafasi feci karismis durumda..dogru bildiklerim birbirine girdi(sadece meyve olayindan diil tabiiki) sanki duzenli spor yapilmazsa bu diyet bir ise yaramiycakmis gibi bir dusunce olustu kafamda..
sonra..eski sayfalari okudukca.. sizin yediklerinizin benim pek sevdigim yemekler olmadigini farkettim..mesela atiyorum..haslanmis karnibahar ve yogurt yiyemem midem bulanir, yada kiymali kabak da yiyemem:78: eeee ne yiycem ben, bu sefer seceneklerim azaliyo giderek, zaten burada herseyi kolaylikla bulamiyorum:26:
simdi anladinizmi niye o kadar allak bullak oldugumu..
safinazcim, zilicimm, aebenimm cok tesekkur ederim desteginize, aebenim dedigin gibi kendimi buraya biraktim gitti
caziş hoşgeldin .....
mimüm ayrıntılara girmiş o yüzden ben yazmıyorum ama ana hatlarıyla bu beslenme kan şekeri dengesi üzerine yani GL endesk üzerine .
kan şekerin bi seviyede olursa yag depolamaz vede vucuddaki yaglardan harcarsın .karnının doyması ve saglıgına kavuşmanda cabası ... o yüzden kısaca saglıklı beslenme diyoruz biz montiye ...
mönün güzel hastetim ... vasada sana özel olsun oldumu .
meyven çok olmamış canım merak etme hatta sen meyveyi öyle yamegi niyetine yamişin o yüzden az bile olmuş ...
bu sefer olacak hasretim ...
hasret biliyorsun vucudun şeker ihtiyacı meyveden saglıyoruz ... en iyide açken yeniyor meyve oyüzden sabah kalkınca migda tamamen boş oluyor o yüzden sabah da yiyoruz amcamda böyle yazmış kitapda . sabah yemessen diger arlarında meyve yiyebilirsin senin dün yaptıgın gibi...
gamzem benim lastigim var .ma topum yok pek almayıda düşünmüyorum. 2 senedir yapıyorum pilates ...lastigi kesin al derim ama top sana kalmış ....
kişinin boyuna göre top seçimi yapılıyor 3 boyu var topun ...
.
güzünim canım benım, canım benim, seni ben, pek çok ,pek çok severim ...
karnı bahar yemek zorunda deyilsin yavvvvvv....
et sevmezmisin yada balık yada sebze .... ee daha ne olsun karnı baharda yemessin . sen kaytarmayamı çalışıyon ne bakim ...
sen neler seversin ne yarsin yaz bakem ...anlaşıldı sana monti koçu olacaz....
spor konusuda şöyle ŞART deyil ama yaparsan bilki daha iyi kilo verirsin .. ama yapmassam kilo veremem diye bişi YOKKKKK... ÖZELİKLE MONTİDE ...
ŞİMDİ BÜTÜM MAZERETLERİNİ ÇÜRÜTTÜGÜM İÇİN SİLKELENMİŞSİNDİR UMARIM ....
sevindim hesret..evet ozamana kadar aç durman zaten hata . meton harekete geçer en azından ..:81:sagol abla ya,moral verdin :)
sabah meyve yemek benim icn iyi cünkü 7.30 kalkiyoruz cocuklari hazirla krese götür gel diyene kadar kahvaltim 9 u buluyo,böyleikle evden cikmadan bir meyve yemis olurum hemde cok ac kalmamis olurum
tabiki çavdarla karışık olanı al hasretim . sana şöyle sıralayım ...bi soru daha,
bu sabah bi ekmek aldim icinde tam bugday unuyla beyaz un var,abla sence hangisini alayim cavdarla karisik olanmi,beyaz unla karisik olanmi baska yok cünkü,hangisi daha az zararli :)
pilatesi canlı yapmak bana dahaiyi geliyor kayıtdan yapmasını sevmiyorum nedense...günaydın herkese ,aebenim kuzuna geçmiş olsun(pardon koçuna diyelim:)bende pilatesimi yaptım geldim.bu sabah kalça günüydü ,kalçamın içi yırtıldı resmen...harika bir spor şu plates yahu...iyiki var ve iyiki yapıyoruz....
şimdide kociş gelecek yemeğe,o yerken aldanırda belki keçi oğlumda yer.ben mecburen kaçar...
tünaydın safişş sultannn ..
mönün harika olmuş meyvem .....günaydın kızlarr..
zilim bu defa sonucuma dahada yaklastığım için heycanlıyım onun verdiği bir azim var inş bu defa basarırım 5 li rakamları görmeme cok az kaldı o kadar heycanlanıyorum kikek tarifi için teşekkür ederim.. yumurta koymadan yapabilirim bunu 1 dilim yememde sakınca yoktur heralde
bu günkü menümü yazayım
sabah
yumurta peynir zeytin domates salatalık süt
öğlen
tazefasulye salata tavuk yoğurt
aksam
tazefasulye balık salata yoğurt
3 litre su (fazlada olabilir) plates kalca+ leslie(nekadar olur bilmiyorum dizimi incilttim)
günaydın herkeseee
dün evdeydim uğrayamadım buraya
ama karar verdim işte olmak evde olmaktan çok daha iyi benim için
yine kaçamaklar yaptım ve çookkk mutsuzum
vücudum da beni teselli etmek ister gibi kilo vermiş görünüyor
ama kanmadım tabi
bu sabah yine bool bol yazılanları okudum ve daha sıkı diyete sarılmaya karar verdim
ya işin acı yanı
ben yıllardır diyet halinde kompleksli bi tipken, hiiçç rejimle ilgisi olayan kocam şimdi rejim yapıyor veee benden çok daha iradeli
bugünkü menümü yazamıyorum çünkü dünkü o moral bozukluğumdan sonra işyerinde yemek için hiçbişey hazırlamadım kendime
sabah poğaça simit falan yememek için iki tane altın ekmek yedim
tam buğday unu, fındık, zencefil ve üzüm var içinde
üzümlerini çıkartmaya çalıştım
tabi biliyorum yenmemesi lazım ama poğaçalardansa en masumu bu olur diye yedim :26:
öğlene de bi şekilde başımın çaresine bakmaya çalışıcam inşallah
safişim sultanım sakatatları fazla yeme özeliklede cigeri ...Kahvaltı 06.00
2 tane haşlanmış yumurta
domates salata 3-4 adet siyah zeytin
bir-iki çatal beyaz peynir
Bir kupa çay
Öğle 12.00
Tavada Ciğer
Bir bardak ayran
Akşam 18.30
bir tabak kıymalı ıspanak
bir kase yoğurt
ve koca bir tabak salata
Yine ve yeniden gün boyu sınırsız çay
1.5 lt. kadar su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?