Canim kucumsemiyorum tabi ki sorununu ama bi laf vardir bilir misin ELIN YUMRUGUNU YEMIYEN KENDI YUMRUGUNU BALYOZ SANIRMIS ..bence sukret,allah sagliginla sinamasin..Merhaba, uzun süreden beri moralim bozuk arkadaşlar.. Sebebi belki bazılarınıza gereksiz gelebilir ama benim için sinir bozucu olmaya başladı.. Ehliyetimi aldığım günden beri, 15 yıl olmuştur, annem babam araba alıcaz diyip duruyolar. konuşması geçiyor.. Ama Bazı konularda çok cimri bir babam var.. mesela benimle ilgili konularda. Bu yaşa geldim daha 2 sene araba kullandım. oturduğumuz yer toplu ulaşımla çok zor olan bir yer ve hala daha araba alınmıyordu bana.. neyse ben geçen sene yüksek lisansa başlayınca kampüs de çok uzak olduğundan annemin eski arabasını satmışlardı sattıkları adamın borcu mu varmış ne geri getirmiş onu da bana verdiler. 1 yıldır kullanıyorum ama 2 ayda bir sürekli bozuluyor, yolda kalıyor.. ve bu arabanın sürekli bozulmasından bir ara sinir hastası olacağımı sanıyodum.. satın bunu adam gibi araba alı dedğimde paramız yok borcumuz var diyip yine her zamanki gibi sözleirni söylüyorlar. borcumuz var diyenler 1 hafta sonra bilmem ne kaplıcasına tatile gidicez gelir misin diye soruyorlar.. bana araba almaya gelince paraları yok ama başka şeylere var.. Açıkçası bu eski arabanın şeklini seviyorum polo 2001 ama bozulmasından ve arabaya güvenmemekten bıktım.. bundan bikaç sene önce annemin arabasını ruhumuz bile duymadan değiştirip sıfır araba alındı.. benim isteklerim de hep sürekli sürekli yapılmıyor..
İstanbul neden bu kadar kötülenip duruyor bu forumda ya? Yol haricinde herhangi bir çile çekmedim çok şükür burada. İş hayatı berbat, çalışma şartları zor bilmem ne falan her yere özgü bir durum bu. Buraya özgü değil ki.
Türban konusunda ön yargılı davranan dangalaklar olduğu kadar türbanlıları özellikle kayıran dangalaklar da var. Keşke bir de onları deneseydin.
Ben 26 yaşındayım özel bir şirkette çalışıyorum, 2 bin lira maaşım var ama biriktiriyorum az da olsa. Aynı zamanda bireysel emeklilik de ödüyorum.
Siz bu yaşa kadar hiç mi çalışmadınız? Onu anlayamadım ben?
yahu bu kız çocuğu evi geçindirmek zorunda mı?? istese koca bulup giderdi o okumayı seçmiş bunun neresi kötü..okutacak tabi babası.benim çocuğum da olsa istediği kadar okusun ne var bunda....
ayrıca her okunan okul hemen bitmiyor doktorası var yüksek lisansı var var da var.
siz çok yanlış anlamışsınız.hanımefendinin derdi okula gidememek değil.yazık babacığı yıllardır okutmuş zaten.derdimiz hanımefendinin arabasının olmaması.
Ben 22 yaşındayım şu anda üniversite öğrencisiyim hatta bu arada bir evlilik bile geçirdim.... çalıştığım süre boyunca biriktirdiğim parayla araba aldım ve annemlerinki eski diye onlara verdim ben onlarınkini kullanıyorum... ayrıca tatil mi keşke ben kendi imkanlarımla onları tatile gönderebilsem.... şu anda çalıştıklarım tam olarak bana yetmiyor ve mecburiyetten ay da belli bir miktar kendilerinden almak zorunda olduğum için bile kendimi kötü hissederken sen 30 yaşına gelmişsin annem babam bana neden araba almıyor diye ağlıyorsun.... çok şaşırtıcı gerçekten.... Büyümeyi düşünüyormusun sen?
Önceden bir turizm acentasında bilet satıştaydım..... şu anda da öyle ama part time çalıştığım için yetmiyor pek... ama bunun ne gibi bir önemi var ki... konu sensin ben değil.... Ayrıca 17 yaşından beri de çalışıyorum allaha şükür şu okuduğum süre dışında ne ailemin ne de başkasının beni çekip çevirmesine gerek duymadım hatta buna izin bile vermedim....nerede çalışıyorsun?
Önceden bir turizm acentasında bilet satıştaydım..... şu anda da öyle ama part time çalıştığım için yetmiyor pek... ama bunun ne gibi bir önemi var ki... konu sensin ben değil....
E ben peki 51 yaşında daha baba evindeyim maaşını yiyorum:)Bir de olaya şu yönden bakın...25 yaşında iken, hala ailemle yaşadığımı duyduğunda, Amerika'lısından Japonuna kadar tüm arkadaşlarım, hadii ya, hala ailen sana mı bakıyor? Eve kira ödüyorsundur, mutfak alışverişini yapıyorsundur..yine de nasıl olur ya, bu yaşta?? şeklinde tepkiler alıyordum.
Bizim anne babalarımız aşırı bile fedakar aslında. Senden eve katkı beklemiyorlarsa yat kalk şükret haline bence. Belli bir yaşa kadar yedirip, içirmek, sağlıklı bir birey olarak yetiştirmek zorundalar evet. Ama ne annenin ne babanın sana araba almak gibi bir yükümlüğü yok. Ebeveynlerimiz kendi paralarını da istediği gibi harcarlar, ona da bizim lafımız ne hakla olacak ki zaten?
Keyfine bak Elif :) Baba niye maaşın az, evin niye dar diye hayıflanmıyorsan sorun yokE ben peki 51 yaşında daha baba evindeyim maaşını yiyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?