Merhaba, uzun süreden beri moralim bozuk arkadaşlar.. Sebebi belki bazılarınıza gereksiz gelebilir ama benim için sinir bozucu olmaya başladı.. Ehliyetimi aldığım günden beri, 15 yıl olmuştur, annem babam araba alıcaz diyip duruyolar. konuşması geçiyor.. Ama Bazı konularda çok cimri bir babam var.. mesela benimle ilgili konularda. Bu yaşa geldim daha 2 sene araba kullandım. oturduğumuz yer toplu ulaşımla çok zor olan bir yer ve hala daha araba alınmıyordu bana.. neyse ben geçen sene yüksek lisansa başlayınca kampüs de çok uzak olduğundan annemin eski arabasını satmışlardı sattıkları adamın borcu mu varmış ne geri getirmiş onu da bana verdiler. 1 yıldır kullanıyorum ama 2 ayda bir sürekli bozuluyor, yolda kalıyor.. ve bu arabanın sürekli bozulmasından bir ara sinir hastası olacağımı sanıyodum.. satın bunu adam gibi araba alı dedğimde paramız yok borcumuz var diyip yine her zamanki gibi sözleirni söylüyorlar. borcumuz var diyenler 1 hafta sonra bilmem ne kaplıcasına tatile gidicez gelir misin diye soruyorlar.. bana araba almaya gelince paraları yok ama başka şeylere var.. Açıkçası bu eski arabanın şeklini seviyorum polo 2001 ama bozulmasından ve arabaya güvenmemekten bıktım.. bundan bikaç sene önce annemin arabasını ruhumuz bile duymadan değiştirip sıfır araba alındı.. benim isteklerim de hep sürekli sürekli yapılmıyor..
seninde tek derdin bu olsun ne diyimTakıldığın bu olsun.. Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi esas meselenin kökü haksız adaletsiz davranılmasına sinirlenmem.. Tabi konuşulunca bişey kazanılmıyacak, değişmiycek.
yaşım 30 bekarım.. şuanda yüksek lisans yapıyorum çalışmıyorum.. kpss de malum olursa çalışmayı istiyorum ama kendim çalışsam bile araba parasını kaç yılda biriktiririm?...
Bu yaşına kadar baban okutmuş, iyi kötü bir araba almış ve hala sen sana yapılanın haksızlık olduğunu mu düşünüyorsun. Iş beğenmeyip çalışmamışsınız para ne kadar zor kazanılıyor bilmiyorsun. Yapılması gereken iyi veya kötü bir iş bul çalış arabanı sen yenile ... Bu insanlar kim bilir ne zorluklara mal mülk sahibi oldu siz hiç sıkıntı çekmeden onlar hayattayken mallarına ortak olmak istiyorsunuz. Lütfen birazda siz zorluk görün ki onların kıymetini anlayın.çok üzüldüm ailenize..
30 yasindayim diyorsun ailen amma iyi amma kotu bir araba vermisler sana ve hala sizlaniyorsun
Sen metrobus/iett hic binmedin sanirim
Ben 30 yasinda olupta ailemden araba istiyecegime gider bir ise girerim alirim arabami
Ha bu arada annenizin durumunu kiskanmanizda tuhaf yani
Yok ona yeni araba alindi vs
Varsin can anneme alinsin ama bana alnmasin
Tatile giderkende size soracak degiller tabiki
İlerde evlendiginizde esiniz istefiginuz birseyi almadiginda dusunemiyorum bile[/QUOTE
Tatil değil canım sorun alamıycak durumları olsa ben de bişey demem. oturduğumuz yere otobüs 1 saate bir geçiyor.Akşam 8 30 dan sonra minibüsler bitiyor.. Tatil değilm şey bir hafta önce alamayız borcum ba
30 yasindayim diyorsun ailen amma iyi amma kotu bir araba vermisler sana ve hala sizlaniyorsun
Sen metrobus/iett hic binmedin sanirim
Ben 30 yasinda olupta ailemden araba istiyecegime gider bir ise girerim alirim arabami
Ha bu arada annenizin durumunu kiskanmanizda tuhaf yani
Yok ona yeni araba alindi vs
Varsin can anneme alinsin ama bana alnmasin
Tatile giderkende size soracak degiller tabiki
İlerde evlendiginizde esiniz istefiginuz birseyi almadiginda dusunemiyorum bile
komiksiniz ya 30 yaşındasınız bu yaşınıza kadar hep okudunuzmu? hiç yaz dönemlerindede olsa çalışmadınızmı..Bazı şeyler öyle armut piş ağzıma düş olmuyor, madem memnun değilsiniz aileniz değiştirmiyor yada değiştiremiyor part time iş bulun eskiyi satıp yenisini alın..Çok şımarıkça tavrınız.
Tatil değil canım sorun alamıycak durumları olsa ben de bişey demem. oturduğumuz yere otobüs 1 saate bir geçiyor.Akşam 8 30 dan sonra minibüsler bitiyor.. Tatil değilm şey bir hafta önce alamayız borcum var derken, 1 hafta sonra borcum var diyenler sadece o gidilecek yeri görmek için kaplıcadan bahsediyorlar. parası olmayıp borcu olan kişinin sürekli tatilde ne işi var. babam senede 2 kere antalyada müşterilerine fuar düzenliyor otelde kalma masrafları ve uçak masraflarını da karşılıyor. şimdi nisan ayında da yapıcakmış. parası yoksa herkesin uçak masrafını bile niye karşıyor? bazıları gelmiyormuş bile ödenen para boşa yanıyor.. ben bi yere uçakla gitmeye kalksam kıyamet kopar neymiş otobüsle gidicekmişim.. arabayı da bu kadar sene konuşup konuşup almıorlar alacak durumları olduğu halde.
Benden 10 yaş küçük erkek kardeşim İzmir'de okuyor ve Passat 'a biniyor.. rahat bir durumda benim öğrencilik zamanlarımdaki sıkıntıları hiçbir kardeşim yaşamadı. Annem arabayı benim sayemde cesaretle kullanıyor 2. sıfır arbası. şimdiki arabanın yenilenmesi de araba bozuk filan olduğundan değil, neymiş araba küçükmüş.. Benim şikayetim bu arabanın bozulup yolda kalması.. Geçen frenleri de tutmadı bilmiyorum kar olduğundan mı. Geldiğinden ber 2-3 ayda bir bozuluor ve sinirlerim bozulup sinir hastası olucaktım. Bana öğrenciyken değil araba bisiklet bile vermez.. değil almak olanı istesem de vermez abartmıyorum.. bikaç sene önce biraz kilo vermem lazım diye konsiyon bisikleti aldım eve. hem de sırf kendim için de değil. hem annem hem babam da kullanır diye adam gibi bişey aldım 100 küsür tl. abartmıyorum. 2 saat konuştu bişey oldu mu hakaretler.. bunlar hep bana. bunlar yaşadığın sıkıntıların milyonda biri bile değil.
Tatil değil canım sorun alamıycak durumları olsa ben de bişey demem. oturduğumuz yere otobüs 1 saate bir geçiyor.Akşam 8 30 dan sonra minibüsler bitiyor.. Tatil değilm şey bir hafta önce alamayız borcum var derken, 1 hafta sonra borcum var diyenler sadece o gidilecek yeri görmek için kaplıcadan bahsediyorlar. parası olmayıp borcu olan kişinin sürekli tatilde ne işi var. babam senede 2 kere antalyada müşterilerine fuar düzenliyor otelde kalma masrafları ve uçak masraflarını da karşılıyor. şimdi nisan ayında da yapıcakmış. parası yoksa herkesin uçak masrafını bile niye karşıyor? bazıları gelmiyormuş bile ödenen para boşa yanıyor.. ben bi yere uçakla gitmeye kalksam kıyamet kopar neymiş otobüsle gidicekmişim.. arabayı da bu kadar sene konuşup konuşup almıorlar alacak durumları olduğu halde.
Anladim canim seni aciklayici olmus
Ama su var hani 30 yasindayim deyince
İnsanlarda su mantik oluyor
Hic mi para biriktirmedin hrp okudun mu
Ben mesela universiteden sonra ailemdenbir lira almadim
Yeri gekdi standlarda calistim yeri geldi anketorluk yaptuim
Derken guzel bir is denk gekdi
Biriktirdim parami sifir arabami kendim aldim
Ailemde alabilirfi ama istemek aklima bile gelmedi
Okuttular beni daha ne yapsinlar diye dusundum
Ve su an babam hep der benim erkek kizim diye
Ovunur hep benimle
Birde yeminle oturdugumuz yerde otobus durmazdi
Ablamla ise giderkem kendimizi otobusun onune atardik
O kadar kalabalikti ki sabahlari adam ancak oyle dururfu
Hatta birgun size carpicam basi. Belaya gircek demisti
3 sene gittim geldim ohalde
Ve o otobusu jacirfin mi ise1 saat gec gitmen demek
Yani ben seni cok iyi anladim canim
Amacim polemik yapmak degildi
Kirdiysam kusura bakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?