- 9 Kasım 2021
- 716
- 1.350
- 63
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Kendi evlerine gelecek olsalar bence derdi. Anne evi diye mi rahat anlamadım ki?Yani kocaman kadın nasıl, telefon açıp benim ailemde kalmanız mümkün değil, ona göre plan yapın diyemez ya.
Kendi evlerine gelecek olsalar bence derdi. Anne evi diye mi rahat anlamadım ki?
Karsinizda gayet hirt insanlar varken ,neden hala kibarlik yapip musait degiliz falan diyorsunuz?Evladim senin anan baban bizi kac kere aramis sormusta,sen benim evime gelmeye kalkiyrsun diyemiyor musunuz acik acik?Ben, eşim, 2 yaş bebemiz benim memleketimdeyiz. Anne ve babamın yanında tatil dolayısıyla. Eşimin abisi 1,5 saatlik başka bir şehirde. Yeğeni üniversite sınavına girdi.çocuk benim memleketime kafayı takmış. Bütün tercihlerini orası yaptı. Ama hiçbiri olmadı. En sonunda evde kapıları çarpmış. Ben üniversiteyi kazanamasam da oraya gideceğim, iş bulup çalışacağım diye. Yakın arkadaşı da burayı yazmış. O kazanmış. Bugün bizi aradı. Haftaya arkadaşıyla gelip benim annenlerin evinde kalmak istiyormuş. İş bulacakmış, kiralık ev bulacakmış. Annem babam yaşlı. Annem zaten oldukça zor yürüyor. Bi de 2 yaş sendromlu bebe var. Ev küçük. Ben annemlere diyemem bile gelmek istiyorlar diye. Bi de ufak bir tadilat var evde. Eşim, ben de misafirim burda, ev müsait değil dedi. Ne zaman müsait olur diye mesaj atmış . Kalp kırmadan nasıl söylenir bilemedik. Anne babasının onayladığı bir durumda değil. Annesi ile çok iletişimimiz yok. Mesela bizim bebeğimiz oldu, 29 aylık şu anda. Ne abisi ne eşi mesaj bile atmadı. Biz zaten hediye vs istemeyiz. En azından WhatsApp hayırlı olsun yazabilirdi. Ya da gelmek isteyen yeğeninin ben hiç hatırlamıyorum şimdiye kadar bizi aradığını. Bayram vs de aramadı hiç. Hatta anne babam şimdiye kadar hiç görmediler bu çocuğu. Müsait değiliz dedik. Hatta şehirdışına gitme durumumuz var onu da söyledik.Ama sürekli ne zaman müsait olur diye soruyorlar.
Gayet mantıklı bir süreç işlettik aslında.Siz gerçekten inanıyor musunuz burada resti çekin, ağzınıza geleni söyleyin yazanların gerçekten başlarına benzer bir olay gelse kardeşlerine bu kadar sert tepkiler göstereceklerine? Ergenlerin tarzı saçma, düşüncesizce ama inanın ki hiç kimse kanlı bıçaklı değilse kardeşine, abisine, ablasına böyle bir olay için yazılanlar kadar sert tepki koyamaz. Zaten bizim amacımız anne babayı kırmadan olayı engellemekti. kendimi onların yerine koyduğumda zaten zor bir durumdalar. Evde kapıyı çarpan bir ergen, ekonomik sıkıntılar, gelecek kaygısı vs. İnanın ki burada asan kesen çoğu kişi müsait misin kahve içmeye geleceğim diyen komşuya bile müsait olmadığı halde hayır diyemiyorum . Şu anda kimse kırılmadı. Oldukça politik bir çözüm olduKonu nerede sacmalasacak diye takipteydim, yine yaniltmadiniz. Bu kadar hakliyken ve onlarca argumana ragmen net bir sekilde refuze etmeyip kacak dovusme yolunu secmissiniz.
Esiniz mi kendisine, siz mi kendinize benzettiniz bilemem. Gerci uyumuyor diye bebege kosu bandı alip bebek arabasiyla uzerinde uyutmaya calismaniz tum zamanlarin 1 numarasidir.
Ağzınızı bozun, küfür savurun demedik. Ayrıca ergen falan da değiliz çoğumuz, tanıdığım üyelerin geneli 30 yaş üstü.Gayet mantıklı bir süreç işlettik aslında.Siz gerçekten inanıyor musunuz burada resti çekin, ağzınıza geleni söyleyin yazanların gerçekten başlarına benzer bir olay gelse kardeşlerine bu kadar sert tepkiler göstereceklerine? Ergenlerin tarzı saçma, düşüncesizce ama inanın ki hiç kimse kanlı bıçaklı değilse kardeşine, abisine, ablasına böyle bir olay için yazılanlar kadar sert tepki koyamaz. Zaten bizim amacımız anne babayı kırmadan olayı engellemekti. kendimi onların yerine koyduğumda zaten zor bir durumdalar. Evde kapıyı çarpan bir ergen, ekonomik sıkıntılar, gelecek kaygısı vs. İnanın ki burada asan kesen çoğu kişi müsait misin kahve içmeye geleceğim diyen komşuya bile müsait olmadığı halde hayır diyemiyorum . Şu anda kimse kırılmadı. Oldukça politik bir çözüm oldu
Size ergen demedim ki. Bize gelmek isteyen ergenlerden bahsettim.Bizimkiler biraz alıngan işte yapacak bir şey yok. Bebeğimiz olduğunda hayırlı olsun diye aramadılar mesrla. Sebebi de biz bebek doğdu diye onları özellikle aramalıymışız. Ben sezeryandn çıkınca eşimin ablasına tek kare fotoğraf göndermiştim. O an kimseyi aramamıştık zaten. Düşünün ki buna alınıp 29 aydır kızımla ilgili herhangi bir kelime konuşmadılar. Hatta biz uzağız. Eşimin ablası onlara yakın oturuyor, o fotoğrafını göstermiş, ona bile bakmamışlarAğzınızı bozun, küfür savurun demedik. Ayrıca ergen falan da değiliz çoğumuz, tanıdığım üyelerin geneli 30 yaş üstü.
Birini evine kabul etmemek ağzına geleni söylemek demek değildir ki. Annem 50 yaşında kadın, 30 senelik de evli, yeri geldi mi her şeye herkese dur demeyi bilir. Hiçbir akrabamızla da kanlı bıçaklı değiliz.
Yıllar önce benim sınav senemde hiç misafir almadı mesela eve, kız ders çalışıyor, kusura bakmayın dedi geçti. Kimseyle düşman olmadık yani.
Yani demem o ki bazen sesiniz çıkmalı, hayır demeyi bilmek gerekli.
Hızlı okuduğumdan kelime seçerek yanlış anlamışım. Ama onun dışında hayır demenin kabalık olduğunu düşünmüyorum.Size ergen demedim ki. Bize gelmek isteyen ergenlerden bahsettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?