mutsuz olmak geçerli bir sebep değilmi?

Birde yazan bı arkadaş gördüm, cinselliği görev olarak algılamış olabilir misiniz karı koca?

Bence biraz birbirimizin düşüncelerine görüşlerine saygı göstermeliyiz. Ozguvensiz çocuklar yetistiriyosunuz ne demek. Kim kendinde böyle bir cümleyi kurma hakkı görebilir. Yuvayı çocuk varken sudan sebeplerle yıkmanın doğru olmayacağını söylemek niye boyle bi tepkiye sebep oluyor? Kaldı ki elinden gelen her şeyi yap diyor insanlar tavsiye olarak. Neden illa boşansın diyorsunuzki valla böyle haybeye konuşmak kolay. Kadın çalışmıyor boşansa annesinin evine gidecek O zaman mutlu olacağını kim bilebilir? Bi de başka bi yazinizda sadece karnım doysun mantigindasiniz gibi cümleler kuruyosunuz ne alakaysa. Çocuk 5 yaşında. Büyüdüğünde annem kendini mutsuz hissediyodu da o yüzden boşandı iyi yaptı mi der. Yoksa babasız annesiz büyüdüm mu der. Eminim annesini suçlar. Burda sadece fikir beyan ediliyor. Ister katılırsınız ıster katılmazsınız. Millete ozguvensiz çocuklar yetistiriyosunuz demek anneligine laf etmektir. Kendinize gelin

Yani bu soylenilenlere gore cocuk yapan hic bir kadin bosanmayacak cunku babasiz buyutmemek gerek? peki kadinin ruh sagligi? Yani bizim toplumda var ya dusunce cocuklar kendini kurtarsin oyle bosan.. cocuklar buyur ee el icine cikacaksin ayip.. sonra torun torba sahibisin bosanma olmaz yasindan basindan utan.. ee bu kadin ne zaman hayatini yasayacak.. hatali bir evlilik yapti diye omru boyu cekmeli mi yani ha cocuklar evet haklisiniz ama….geri yollayacak degilsiniz cocuklari.. yarinin ne getirecegi belli degil..bugun mutlu bir evliligmiz olmasi yarinda oyle olacagi anlamina gelmez..bence her durumda ne olursa olsun evli ya da bekar mutlu olmaya calismak ve cocuklarimiza her sartta bunu ogretmemiz gerek.

Sizi mutlu eden şeylere yönelmeye çalışsanız?
Yaşam döngünüzü bilmiyorum ama o döngüyü kırmaya başlasınız size iyi gelecektir.
Çalışıyor musunuz? Ne mezunusunuz? Erken evlenmişsiniz eğitiminize devam edebildiniz mi?

Fatih Reşit Civelekoğlu' nun evlilik Kader mutluluk tercihtir diye bir kitap var mutlaka okuyun derim. Kendisi de klinik psikolog Instagram dan takip edin YouTube videoları var

Otur diyen yok. Iyi düşünün öyle kararınızı verin deniyor. Kimsenin evliliğinden haberiniz yok. El üstünde mi tutuluyor yoksa ikinci plândalar mi onu siz dahil kimse bilemez de. Herkesin kendine yeterli özgüveni vardır siz tasalanmayin. Sadece fikrinizi beyan edin. Yazık miş. Sana yazık. Bu üslupla seninle tartisamicam

Yani asla bitirin veya bitirmeyin diyemem haddime değil ama sanki yeterli değil gibi. Çünkü çocuk var. Çocuğun hayatını ikiye bölmüş olacaksınız. Düzeni değişecek. Haftasonlarını ikiye bölmek zorunda kalacak. Tabi ki her çocuğu olan mutsuz bir evliliğe katlanmak zorunda mı ? Değil tabi onu vurgulamıyorum ama eşinizin çok iyi biri olduğunu vurguladığınız için böyle söyledim. Ailemin yanında da rahat olamam diyorsunuz. Eşiniz yuvasını dağıtan kötü kalpli biri olsaydı ki bu örnekleri de burada çok okuyoruz,çocuk için zaten uygun ortam olmazdı. Ama bir yandan da siz mutsuzsunuz Gerçekten bilemedim. Sanki çocuk için çocuğunuzun düzeni için eşle oturup konuşulmalı gibi. Ama kendi içinizde olmayan birşeyler varsa da zorlamanın bir mantığı yok. Hakkınızda hayırlısı olsun

Siz 17 yaşında evlendim dediniz şimdi 5 yıl sevgili olup beraber gezdim sonra evlendim diyorsunuz. 12 yaşında mı bu adamla sevgili oldunuz? Beynim yandı

boşanma sonrası yaşanıcak şeyleride etraflıca düşünmeliyim. mutsuzluğumun somut bir nedeni olmadığı için mutlu olacakmıyım boşanınca onunda somut bir nedenini bulamıyorum. sadece sanki özgürlüğümü geri almalıyım gibi geliyor evliliği sorumlukları ağır geliyor bi erkeğin üzerimdeki sorumluluğu ağır gelmeye başladı
teşekkür ederim.
evet çok küçük yaşta tanıştığım için kolay manüpile olmuş olabiliriim onun düşüncelerini kendiminkiler gibi benimseyip yaşamış olabilirim doğru. şimdi şimdi gözümdeki perde kalkmışta sanki kendi görüşlerimin düşüncelerimin farkına varmaya başladım çerçevenin dışından bakınca nekadarda farklıymışız aslında diyorum
teşekkür ederim sağolun
Birde yazan bı arkadaş gördüm, cinselliği görev olarak algılamış olabilir misiniz karı koca?
benim için cinsellik olmasada olur şahsen sırf görev olsun diye de onunla birlikte olmuyorum yani çokta çekici gelmiyor bana artık (ki yaşına göre fit bi adam) istemediğim zaman üstelemez tamam der kendimi çok nankör gibi hissediyorum dışardan bakıldığında bukadar dörtdörtlük olabilicek bi adamın neyinden mutsuzsuz diycek insanlar var allahım bana bi çıkış yolu göstersin

kendimi bu mutsuzluğun dışına itmek için farklı şeylere yöneliyorum açıköğretim gibi kurslar gibi ama ortak birşeyler paylaşmayınca çözüm bulamıyorum

Beraber hiç mi vakit gecirmiyorsunuz

şuan çalışmıyorum çocuğum küçük olduğu için eğitim hayatına açıktan devam ediyorum üniversitedeyim bittikten sonra okuduğum bölüm üzerine çalışmayı düşünüyorum bunları hayata geçirmek belkide bana mutluluk getirir
Mutlu insan nasıl olmalı sizce?
mesela ben kitap okumayı çok severim koca bi kitaplığım var istiyorumki okuduğum kitap üzerine konuşalım onla ama kendisi o kafada değil benim için mutluluk o kitabın üzerine konuştuğumuz o dakikalar ama tabi bu sadece bir örnek bu örneği genellemeyelim.
Fatih Reşit Civelekoğlu' nun evlilik Kader mutluluk tercihtir diye bir kitap var mutlaka okuyun derim. Kendisi de klinik psikolog Instagram dan takip edin YouTube videoları var
teşekkür ederim kesinlikle okuyacağıım
teşekkür ederim
Siz 17 yaşında evlendim dediniz şimdi 5 yıl sevgili olup beraber gezdim sonra evlendim diyorsunuz. 12 yaşında mı bu adamla sevgili oldunuz? Beynim yandı
hayır 17 yaşında tanıştım dedim nezaaman evlendiğimi konuyu açarken yazmamışım 5 sene sonra evlendik.
Belkide mutsuzlugun senin kendinle ilgilidir ne dersin?
sanırım mutsuzluğumun nedeni yaş farkının getirdiği farklılıklar gibi gelmeye başladı burda konuşulunlardan sonra

içten gelen bi huzursuzluğum var benim ve bu huzursuzluk mutsuzluk bu düzeinimi bozmak için geçerlimidir mantıklımıdır bunu bilmek istiyorum
Lütfen bir psikologla görüşün, belki basit bir ilac tedavisiyle iyi hissedeceksiniz. Her seyi daha farkli göreceksiniz. Bu önemli karari vermeyi tedavi sonrasina birakın.

Ayni yasta olup ortak zevkleriniz olmayabilirdi yine..neye gore yasa bagladin mesela..

Sana ornek vereyim mesela simdi 40 li yaslarim asla 20 lere benzemiyir daha sukunet istiyorum evi seviyorum.. kafam kaldirmiyor bazi seyleri ve insanlara karsi toleransli degilim.. eskiden gezmek olsun farketmezdi yaz kis.. ama artik biraksan elimde kahve aksama kadar bir noktaya bakarim modundayim bazen yani bu gibi farklar mi?

akşamları o çay içerken ben kahve içiyorum o telefonlar oynarken ben tvye bakıyorum buna vakit geçirmek derseniz tek geçirdiğimiz vakit bu maalesef
Bizde boyleydık en sonunda herseyı beraber yapalım dıye bı kural getirdim ona uyuyoruz ıkımızde, bazen dısarda turlamak bile iyi gelır maksat bırlıkte vakit gecirmek, siz bence esınızı karsınıza alıp konusun, bunlardan memnun olmadıgınızı ve degısıklık yapmak ıstedıgınızı soyleyın eger buna da karsı cıkacaksa ayrılmayı o vakit dusunursunuz derim

Belki depresyondasin yani yediklerinden tat aliyor musun mesela? Ya da sabah kalkinca ne hissediyorsun? Depresyon baya sinsi birsey farketmeyebiliyorsun bazen..

Iyi bir babaysa, oglunuz babasini seviyor ve mutluysa bosanmayin bence. Aranizdaki sski tekrar canlandirmayi deneyin. Belki bir zamanlar esinizi neden sevdiginizi tekrar anlarsiniz.
eşimi sevdim çünkü babam gibi değildi tam tersi bir adamdı. sanırım burda hata yaptım bunları göz önünde bulundurup diğer beklendilerimi tamamen göz ardı etmişim
Lütfen bir psikologla görüşün, belki basit bir ilac tedavisiyle iyi hissedeceksiniz. Her seyi daha farkli göreceksiniz. Bu önemli karari vermeyi tedavi sonrasina birakın.
mutlaka düşünücem burdaki birçok kişişi destek almam gerektiğini söyledi sanırım doğru olan bu önce bir destek almalıyım sonrasında karar vermelyiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…