Nasıl aşabilirim ?

Özendim şu an
Ben fena gaza geldim şu an biraz trendyoldan falan alışveriş yapayım kızçeme kendime
Yap kız durdugun kabahat.
Erkeklerin bir çoğu para konusunda yönetimi gerçekten bilmiyor, harcıyor da pervasızca.
Bize de bu tutum annemden miras kaldı maalesef.
Yıllarca aşamadım.
Ama 5 ay önce totoma öyle bir kazık daha girdi ki artık resmen acımıyorum.
hıncını çıkarıyorum.
Sebebsiz salak borçlara gidecegine kendim yerim.
Kendi maaşımı bile yiyemeyen koca bir salaktım ben.
Çok pişmanım çok.
Ben ettim sen etme :)

Ha bendeki eş para konusunda aşırı tutarsız bir adam oldugu için artık iplemiyorum.
Sizin eşiniz daha iyidir bu konuda belki.

Evet ben de sizin gibiyim annem de aynı böyleydi ona kızardım bekarken şu an ben de onun gibiyim
Ama annem babamın cimriliğinden harcayamazdı biz de öyle.

Eviniz kira mi? Harcamama sebebiniz anlamak açısından soruyorum
Evet kira ama cüzi bir miktar
Ayrıyeten kendi evimiz var istanbulda
Yani dediğim gibi bir arabamız olsun istiyorum belki araba olsa biraz daha rahatlıcam

Benim arkadaşımın eşi de paraları iddiada kaybetti kız şuan hiç harcayamiyor.
Ve iyiki bekarken hep harcamisim diyor.
Allah korusun eşim çok şükür öyle birşey şimdiye kadar olmadı iddia kumar vs kredi bile çekmez faiz olduğu için

Kuzum işte bendeki şu an temel sorun herhalde arabamızın olmaması
Ve dediğim gibi yetişme tarzım
Para harcamayı bilmiyor oluşum
Yok canım benim almak değil.

Birşey almadığın için içten içe rahatsızsın onun sebebini soruyorum ben alma mesela bu senin tercihin neden sorun gibi görüyorsun?

Ben yemezsem, kocam arabasına pahalı parçalar alıyor. Onun yerine ben yiyorum parayı

Yok canım benim almak değil.

Birşey almadığın için içten içe rahatsızsın onun sebebini soruyorum ben alma mesela bu senin tercihin neden sorun gibi görüyorsun?
Alıyorum aslında ama nadir
Yani bilemiyorum bana cimri olduğumu düşündürüyor fazla alışveriş yapmamak
Mesela ayakkabı
2 tane kalitelisinden spor ayakkabım var
Bunlar bana yetiyor genelde zaten spor giyinen bir insanım
Ama eşime bakıyorum belki 20 çift ayakkabısı var

Eskiden esim de öyleydi ne kavgalar ettik ben o zaman calismiyordum kizim ufakti ya cizik tavalarla yemek yapardim camasir bile aldirmazdi adam altin biriktirme derdindeydi boğazlama noktasina gelmistim artık.Sonra ise girdim araba aldik daha sonra ben sade yasamı siyar edindim fazla esyalari ihtiyac sahibine anneme k.valideme vs verdim kendime az ve öz seyler aldim dolabimi sadelestirdim derken problem cözüldü ihtiyacim varsa aliyorum sadece.Siz tam olarak neye ihtiyaciniz oldugunu bilmeden mi cimrilik ediyorsunuz yoksa dolabi tıka basa görüp gerek duymayarak mi

Arabamız yok şu anda biraz da onu düşünüyorum birikim yapalım araba alalım vs
Birikimle araba alınacak zaman geçeli çok oldu maalesef. Her ay yemeden içmeden 30 bini de koysanız iyi bir araba almak çok çok zaman alır. Sizin aldığınız bir elbiseyle bir ayakkabıyla araba hayali suya düşmez yani. Alın kullanın lütfen .

Sen şimdi harcamadığında eşin senin o haline alışacak, ilerde harcamak istediğinde adamın gözüne batacak ! İsraf etmeden harca ! Yemeyenin malını çatur çutur yiyorlar !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…