Aileniz sizi kucukten alıstırmaya calısmıs ama bi yandanda yanlıs yapmıs cunku dinde zorlama yoktur ancak dogru olan anlatılıp kisinin takdirine baglıdır onu uygulayıp uygulamamak.. siz ne güzel yapmıssınız böyle devam edin iste ahirette bunun kat be kat güzelligini alırsınız ama ıcınızden gelerek yapmaya calısın
ailen inançları doğrultusunda seni günahtan uzak tutuyor ve bunu yapmak zorundalar çünkü evladına bu konuda eğitim vermez ve bu doğrultuda çabalamazsan buda islam dinince günahtır.... onlarda kendileri günaha girmemek için seni bu doğrultuda yetiştirmeye çabalıyorlar ve seninde günaha bulaşmamanı istiyorlar ancak bu ters teper bende tepti... ben arapçayı ana dilim gibi bilirim ve kuranı defalarca rapça olarak okudum türkçe okumadım asla çünkü cidden türkçe çevirilerde saçmalamalar var... herneyse islamı çok iyi bilirim lakin boşluğa düştüm üniversite zamnı ve olmayacak şeyler yaptım... şuan duruldum pişmanlıklar yaşıyorum... ama eğer seninde yaşayacağın varsa yaşarsın ama sana tek diyeceğim şu ki sıcak evini bırakma üç kuruş paçavra kıyafetler için.....
Zaten ben öyle evimi bıraksam bile yapıcağım şey bellidir çalışmak.. en iyi üniversiteleri düşünüyorum yabancı dilimide baya geliştirdim gerekirse yabancı ülkelerde okurum ,beni rahat bıraksalar kötü şeyler yapıcak birisi değilim zaten.. Allah razı olsun onlardan en azından bir terbiye verdiler. utanma duygusu denen birşey var en azından .. ama şuanki durumum ne biliyim gerçekten uyuyup uyanmak istemiyorum çünkü her yataktan çıktığımda yatağa geri yüzü asık dönüyorum.. ben kardeşlerimden farklıolduğum için ben hep dürüst olduğum için içimden geçenleri olduğu gibi söylediğim için hep sorunlarımız var ve kıyafet olayında bu sefer şık giyinmiyorum diye kavga ediyoruz , şık giyinsem açık diye kavga ediyoruz ben neyapıyımki ya..erkeklerle iyi anlaştığım için neredeye erkek gibi giyindiğim için tartışıyoruzz böyle olmak istiyorum çünkü kız gibi olunca daha fazla tartışıyoruz her zaman bir sorun..
Merhaba canım.
Kendini çok güzel ifade etmişsin.
Seni anlıyorum.
Hissettiklerin normal, istediklerin çok doğal.
Yani belli sınırların olduktan sonra giyim seçimini sana bıraksalar, arkadaşlarınla
gezmene, bir yerlerde oturmana anlayış gösterseler çok iyi olur.
Bunları yaşamak senin hakkın.
Yine eve giriş saatin olsun mesela, yine onların izni ile çık dışarı.
Bunlar güzel şeyler.
Seni korumak istiyorlar.
Ama senin de bu yaşında bu duygularla depresif takılman hoş değil.
İki tarafında gönlü olmalı diye düşünüyorum.
Sana dinimizce doğru olanı öğretmek aile olarak onların görevi ama
sen doğru olanı bileceksin, seçimlerini kendin yapacaksın.
Ailenle de aynen burada ifade ettiğin gibi konuşsan tepkileri ne olur acaba?
Çok gençsin istediklerin çok normal şeyler, ayrıca yazında kendisini ifade etme yeteneği çok iyi , aklı başında bir genç kız gördüm
Ailen seni günahtan uzak tutmaya çalışarak doğruyu yapıyor, İslamı sana öğretmek ve ona uygun yaşaman için çabalamak ailenin görevi, çünkü bizim dinimiz aileyi bundan sorumlu tutuyor
Yaşın gereği çevreni gördükçe yaşadığın hayat seni bunaltıyor, böyle hissetmen normal ama içini ferah tut. Sana kendi hayatımdan örnekler vermek isterim, benim ailemde inancı olan ama ibadeti olmayan bir aileydi. Bana haramı helali öğrettiler ancak düzenli namaz kılmak,oruç tutmak gibi farz ibadetlerin üzerinde hiç durmadılar, giyim konusunda, arkadaşlarımla ilişkilerim konusunda bana fazla bir kural koymadılar. Hep istediğim gibi yaşadım, rahmetli annem arkadaşım gibiydi, her şeyimi bilir. Bu dünya için çok aklı başında, ayakları sağlam basan bir kadın yetiştirdi. Ama bu hale gelene kadar çok şey yaşadım, bir sürü günah biriktirdim. Bu yaştan sonra değiştiremeyeceğim sabit düşüncelerim oldu. İbadette zorlandım çünkü küçüklükten alışkanlığım yok, namaza bir başladım bir bıraktım, oruç tutmayı sürekli ve zamanında yapılan bir ibadet olarak hayatıma yerleştiremedim. Yani yapmak istemekle bir türlü rayına oturtamamak arasında gidip geldim. Halen öyleyim ancak ailem bunların üzerinde duran bir yapıda olsaydı hayatım bambaşka olabilirdi.
O yüzden seni şanslı gördüm, dünyada hoşumuza giden şeyleri yaşamıyorsun belki ama bu dünyada kalıcı değiliz, ailenden ayrılma fikrin böyle olmasın. İyi bir öğrenciymişsin bunu devam ettir, meslek sahibi ol, vakti gelince umarım karşına hayırlı biri çıkar yuvanı kurarsın. Dünyada aklının almayacağı kötülükler var, ailenden sakın uzak kalma, onlara dua et, seni hem günahtan hem dünyadan koruyarak çok güzel bir iş yapıyorlar. Çok şey istemediğini biliyorum, zaten aşırı bir tip değilsin biraz nefes almak istiyorsun anlıyorum ama ailen böyleyse böyle olsun bu kötü bir şey değil. Ayrıca depresif olmamaya çalış, Allah a canımı al diye dua edilmez, konu çok uzun bende bayağı yazdım, madem inancı biliyorsun, ferahlamanın yolu da duadır, kalbine huzur iste Allah tan. Ama ailenden ayrı olmayı düşünme, inan bana anne baba bir arada bir çatı, dünyada yaşanabilecek her şeyden daha büyük bir nimet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?