• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapcağımı şaşırdım

Istediklerin gayet dogal, cogu insan icin lafi olmayan istekler, giyimdi, arkadas ortamiydi.
Ben boyle baskici aileleri hic tasvip etmiyorum. Cocuguna dogruyu yanlisi ogret eyvallah da. O zorlamalar, yok her lafta bak cehenneme gidersin filan diye tehdit etmeler filan kimse kusura bakmasin da cahillik.
Sen okulunu dogru duzgun bitirip ayaklarinin ustunde durmaya bak. Sonra da kendin bir yetiskin olarak istedigin gibi yasa. Ailenden biraz uzak yasa hatta, yoksa mudahaleler devam eder. Ben kendimi senin yerine koyunca dusunuyorum, boyle yasayamazdim bir omur. Dunyaya bir kere geliyoruz sonucta.
Bende uzağa gitmek isterim ancak benim ailem onlara ben gidiyorum katlanamıyorum artık diyip gidersem beni evlatlıktan red eder yani.. babamın malında gözüm filan yok zaten gayet iyidir durumu ama ben hep varlık içinde yokluk yaşadım ama bu bir bakıma iyiydi parayı kontrol etmeyi biliyorum sayesinde ve geleceğimi babamın paraları üstüne kurmuyorum. ama çekip gidersem bir başıma kalan bir insan olurum bunu biliyorum çok kötü birşey.. bazen insanların düşünceleri değişmez ya bunlarda öyle ,psikoloğa gitmiştik psikolog annemlerin hatalı olduğunu söyleyince bu kadın para sömrüyor sadece hep kızmı haklı bulunur dediler ve gitmeyi bırakmıştık.

Bense bu konuda farklı mı dusunuyorum, empati kuramıyor muyum anlamadım. Kısıtlamalar insanların hayatındaki kelepceler gibi. bazen ben de o kadar yogun bir şekilde bunaldıgımı hissediyorum ki.. (Ailem tarafından değil, her zaman ileri görüşlü oldular. Olabildiğince serbest bırakmaya çalıstıllar. Kendi kararlarımı alabilmeye teşvik ettiler.) Gel gör ki yasadıgım cevre bir yere kadar kabulleniyordu farklılıkları. ulkemiz bir yere kadar saygı duyuyor farklılıklara. Sonra dusundugumde diyorum ki, bir donemlik bile olsa, kişiliğimi olusturmam, karsılastırabilmem için yeni ortamlar görmeli, yeni yerler gitmeli ve gözlemlemeliyim. Eğer üniversite için il dısına cıkmak istiyorsan cık. yurtdısına gitmek istiyorsan git. bunun ailene zararı olmayacağı gibi, kendini bilir, kötülükleri ayırt edebilirsen , edineceğin tecrubeler, tanısacağın yeni insanlar ve "kendi kararlarını alabilme" şansı açısından seni olgunlastırmasıyla yararı olacaktır. Ve bunu dine bağlama. Eğitim için aileni bir süreliğine terk edeceksin diye günahkar olmazsın. Hayırsız, yalancı, riyakar insanlardır günahkarlar. Sense eğitim görecek, kim bilir belki de ileride eğiteceksin. Girdiğin ortama daha hayırlı bir birey olacak, aileni gururlandıracaksın. bir cok kişiden hayır duaları alacaksın belki de.. kısaca, Üniversite senin için iyi bir deneyip olup, kendini geliştirebilme fırsatı verecektir sana.
öyle tabi ancak ailesini üzenin işi rast gitmez filan bir sürü şeyler.. bende hayliyle korkuyorum bende dediğiniz gibi yurt dışına gidip kendimi geliştirmek yeni düşünceler görmek , farklı bakış açılarına sahip olmak istiyorum ama işte durum malum tek yaptığım hayattan beze beze çalışmak.. hayattan bezincede insan dersten verim alamıyor ama işte ne yaparsın kız olarak doğmayı ben seçmedim.
Kizlarini yasadiklari bolgenin disina bile gondermeyen ailenin tutup da sehir disina, hele hele yurtdisina okumaya gonderecegini hic ama hic sanmiyorum.
Babam eğitime çok önem verir gönderir diye düşünüyorum ancak olurda göndermesse ve iyi bir universite bulursam çeker giderim part time çalışır paramıda kendim karşılarım gerekirse artık olmaz o kadarda çünkü. ben yıllarımı veriyim çaışıyım sonra yine ailemin dizinin dibinde otur tek bir bakış açısıyla yaşa. hayır bu kadarda sabırlı değilim.
Bence olay sırf dinle ilgili değil, dinleyince kulağa boğucu gelen bir kendi istediği gibi şekillendirmeye çalışma, kendi sınırları içinde tutma isteği var ailende. Giyim bunun en basit örneği, -sırf ölçülü giyinmeni istemelerinden bahsetmiyorum, hem ölçülü, hem şık, hem feminen, hanım hanımcık giyinmeni istemeleri mesela, kafalarında yarattıkları ideal kadın prototipine illa yüzde yüz uydurmaya çalıştıklarının basit bir kanıtı. Aynı şekilde yaşamayı uygun gördükleri bölgeden dışarı çıkmamanı istemeleri de öyle.

Bilmiyorum ama, Allah hepimize kullanmamız için bir hayat, bir potansiyel vermişse, onu kullanmamak, hayatı, doğayı, insanları tanımaya çalışmadan bir köşede geçmesini beklemek, daha büyük bir ihanet değil mi, anne-babanın her isteğine uymayıp saygısız sayılmaya göre?
bende ondan diyorumya ne yapcağımı şaşırdım diye çünkü bazı yönlerden bana çok şey verdiler eğitimdir , ahlaktır filan bunlarıda görmezden gelemiyorum ama kısıtlamalarıda bir o kadar çok ne yapcağımı gerçekten bilemiyorum zaman göstercek hayırlısı

Canim suanda senin yasin kucuk henuz 17 yasindasin, ailen senin adina endiswleniyor olabilir. Her anne baba endiselenir evet ama seninkiler biraz seni bunaltmis sanirim, bak simdi hayatinda guzel seyler yasamayi birazcik ertele, en azindan ailenin izin verdigi kadariyla yetinmeye calis, ve inanki universiteye gelince hersey cok degisiyor, kendimden biliyorum. Bende uzerime cok dusen bi ailenin cocuguyum, ne gezme ne giyinme pek rahat yasayamadim lise doneminde, ama uniye gectim banam ne kadar para istersem verdi, istedigim kadar gezdim arkadaslarimla, yani cidden tadini cikardim :)) ama dinimdende hiicc taviz vermedim cok sukur hatta aile baskisi uzerimden kalkinca daha bi dindar oldum :) yani canim intihar filan hic bosuna takma, arkadaslarin senden farkli olabilir daha rahat yasiyor olabilirler ama bu gecici bi donem. Birde ailene hak ver malesef simdi gencler cok buyuk hatalar yapiyorlar..

Canim suanda senin yasin kucuk henuz 17 yasindasin, ailen senin adina endiswleniyor olabilir. Her anne baba endiselenir evet ama seninkiler biraz seni bunaltmis sanirim, bak simdi hayatinda guzel seyler yasamayi birazcik ertele, en azindan ailenin izin verdigi kadariyla yetinmeye calis, ve inanki universiteye gelince hersey cok degisiyor, kendimden biliyorum. Bende uzerime cok dusen bi ailenin cocuguyum, ne gezme ne giyinme pek rahat yasayamadim lise doneminde, ama uniye gectim banam ne kadar para istersem verdi, istedigim kadar gezdim arkadaslarimla, yani cidden tadini cikardim :)) ama dinimdende hiicc taviz vermedim cok sukur hatta aile baskisi uzerimden kalkinca daha bi dindar oldum :) yani canim intihar filan hic bosuna takma, arkadaslarin senden farkli olabilir daha rahat yasiyor olabilirler ama bu gecici bi donem. Birde ailene hak ver malesef simdi gencler cok buyuk hatalar yapiyorlar..

işte ben o hata yapanlardan olmak istemedim.. o erkeklerle kaçıp işler çevirenlerden yada bir sürü başka şey yapanlardan olmak istemedim ve yapmadımda ama derslerime odaklanmamı çok zorlaştırıyor zaten dikkat eksikliğim var ve böyle olunca 0 ders çalışma. derslerim buna rağmen baya iyi oda allah vergisi şükürler olsun ama çalışsam bir sürü insanı geççem belkide ama bunalımdayken olmuyor harbi olmuyor. bu sene sadece bir kere hayatımda ilk defa arkadışmla istanbul içinde bir yere gittim ve ben hayatım boyunca çalışmadığım kadar , sbs ye hazırlanırken bile o kadar çalışmadım , o gezmeden sonra öyle bir çalışmıştımki.. çünkü huzurluydum sadece 1 günlüğüne sonra zaten herşey aynı oldu.. takmak istemiyorum ama benim yapım olarak engelleyemiyorum çok konuşkan bir insanımdır insanlarla hep içiçe olan ve zorla asosyal olunca acayip kötü oluyorum. hayal edin içinizde acayip bir enerji var ve sizi bağlıyorlar ellerinizden ve ayaklarınızdan hep öyle durmanızı istiyolar o anda ne hissedersiniz? aynısını hatta daha kötüsünü hissediyorum(tabi bağlama olayı misal) çünkü hiperaktivemde var..

işte ben o hata yapanlardan olmak istemedim.. o erkeklerle kaçıp işler çevirenlerden yada bir sürü başka şey yapanlardan olmak istemedim ve yapmadımda ama derslerime odaklanmamı çok zorlaştırıyor zaten dikkat eksikliğim var ve böyle olunca 0 ders çalışma. derslerim buna rağmen baya iyi oda allah vergisi şükürler olsun ama çalışsam bir sürü insanı geççem belkide ama bunalımdayken olmuyor harbi olmuyor. bu sene sadece bir kere hayatımda ilk defa arkadışmla istanbul içinde bir yere gittim ve ben hayatım boyunca çalışmadığım kadar , sbs ye hazırlanırken bile o kadar çalışmadım , o gezmeden sonra öyle bir çalışmıştımki.. çünkü huzurluydum sadece 1 günlüğüne sonra zaten herşey aynı oldu.. takmak istemiyorum ama benim yapım olarak engelleyemiyorum çok konuşkan bir insanımdır insanlarla hep içiçe olan ve zorla asosyal olunca acayip kötü oluyorum. hayal edin içinizde acayip bir enerji var ve sizi bağlıyorlar ellerinizden ve ayaklarınızdan hep öyle durmanızı istiyolar o anda ne hissedersiniz? aynısını hatta daha kötüsünü hissediyorum(tabi bağlama olayı misal) çünkü hiperaktivemde var..

Buraya yazdigin gibi konustunmu ailenle? Yani en azindan bikac haftada bir izi verseler, nereye kimlerle gittigini bilseler.. arkadaslarinla tanistir mesela anneni.

öncelikle yaşını sormak istyorum
tüm sayfaları okuyamadım
belkiş yazmışşındır..........
ama tekrar yazar mısın?

Buraya yazdigin gibi konustunmu ailenle? Yani en azindan bikac haftada bir izi verseler, nereye kimlerle gittigini bilseler.. arkadaslarinla tanistir mesela anneni.

tabiki konuştum arkadaşlarımın hepsini bilirler kız erkek hepsini anlatırım yani birisiyle görürlerse filan arkadaşım olduğunu bilsinler diye , ama çok paranoyaklar ve gezip eğlenebileceğim tipteki arkadaşlarımla asla bir yere göndermezler zaten.. artık sormuyorum bile uğraşmaktan yoruldum artık canım bile istemiyor yani dediğim gibi uyuştum artık okul ev okul ev içimde hayat sevinci kalmadı bu haldeyken yine onlara gidipte ben gezmek istiyorum dersem şunla bunla bana vericekleri tepkiden yadan çabalamaktan yorulcam zaten ve kaldıramıyacak kadar yorgunum artık..

öğrendim yaşının 17.........
hayatın tam da en tehlikeli anı
ve böyle karışık duygular içinde olmanda normal

ailenin senin için korkması ise en normali
çünkü yaşadığımız devir .....arkadaşlıklar..........ve anormalinde ötesinde olmasına rağmen gayet normalleştirilen durumlar
benim sana tek bir tavsiyem olabilir öncelikle aileni al karşına konuş

ve şundan 10 sene sonrasını düşünerek hareket et
emin ol bu yaşların geri gelmeyecek
pişmanlık duyacağın herşeyden uzak dur
keşke demek zorunda kalma

eğer dinimizle ilgili birşeyler bilişyorsan
ki belliki biliyorsun
ve inanıyorsun

bu dünyaya imtihan için geldiğimizi
herkesin farklı şekillerde imtihan edildiğini
ve buranın beri geçiş olduğunu unutma canım

gençsin elbette yüreğin pır pır bir çok şeye özeniyorsun
ama senin şimdiki yaşında önelikli hedefin iyi bir ünivesite kazanıp
üniversite ortamında olabildiğince düzgün arkadaşlıklar edinip geleceğini güzel bir şekilde planlama yaşın

öğrendim yaşının 17.........
hayatın tam da en tehlikeli anı
ve böyle karışık duygular içinde olmanda normal

ailenin senin için korkması ise en normali
çünkü yaşadığımız devir .....arkadaşlıklar..........ve anormalinde ötesinde olmasına rağmen gayet normalleştirilen durumlar
benim sana tek bir tavsiyem olabilir öncelikle aileni al karşına konuş

ve şundan 10 sene sonrasını düşünerek hareket et
emin ol bu yaşların geri gelmeyecek
pişmanlık duyacağın herşeyden uzak dur
keşke demek zorunda kalma

eğer dinimizle ilgili birşeyler bilişyorsan
ki belliki biliyorsun
ve inanıyorsun

bu dünyaya imtihan için geldiğimizi
herkesin farklı şekillerde imtihan edildiğini
ve buranın beri geçiş olduğunu unutma canım

gençsin elbette yüreğin pır pır bir çok şeye özeniyorsun
ama senin şimdiki yaşında önelikli hedefin iyi bir ünivesite kazanıp
üniversite ortamında olabildiğince düzgün arkadaşlıklar edinip geleceğini güzel bir şekilde planlama yaşın

anlıyorum biliyorum.. önceliklerimide biliyorum ancak benim istediklerim çokmuki.. azcık yaşamaya değer olması için hayatım farklı şeyler yapmak istedim ama belli ne yapmam gerektiği şuan ders çalışmak .. napalım boyun bükcez çalışcaz artık..

anlıyorum biliyorum.. önceliklerimide biliyorum ancak benim istediklerim çokmuki.. azcık yaşamaya değer olması için hayatım farklı şeyler yapmak istedim ama belli ne yapmam gerektiği şuan ders çalışmak .. napalım boyun bükcez çalışcaz artık..

bak eğer üniversiteyi kazanmayı özgürlük bileti olarak kabul edersen çok hata yaparsın unutma.........
ki bu tarz örnekler o kadar çok ki.........:19:

ailen muhafazakarlık adı altında seni böyle sıkmaya devam ederse üniversite için onların yanından ayrıldığında büyük bir boşluğa düşmen ve yaşayamadıklarını yaşamaya çalışman muhtemel. örneklerini çok gördüm. kapalı iken ailesinden gizli neler yapan tanıdıklarım oldu. bu arkadaşlarım kötü müydüler?? ASLA. sadece zamanında hak ettikleri özgürlüğü verilmemişti. umarım aynı durumları yaşamazsın.

Ah canım benim gibi bir ailede olsan ne yapacaktın sana ne güzel öğretmişler. Baskı kurmalarını doğru bulmuyorum yinede. Ameller niyetlere göredir. Sen içinden gelerek yapmalısın. Ben seni anlıyorum. Sen kendin istediğin için yapmak istiyorsun ama ailen baskı kurunca ters tepiyor. Şuan yaşında epey genç etrafını sorgulama zamanın tam. Sakin olmaya çalış zaten doğru yolu bulacak bir insan olduğunu düşündüm. Ailende kendince senin iyiliğini düşünüyor. Üniversitede her çeşit insan var. Ne insanlar gördüm inanki nasıl düzgün insanlarken ne yollara saptılar. Öyle insanlar var ki tam şeytan. Dikkat et zaman kötü. Benim halimde senin tersin ailemin pek dinle alakaları yok. Ben onlara nazaran dinle daha içli dışlıyım. Kuran kursuna falan gittim. Çok şey öğrendim dinle ilgili. Evdekilere anlatınca bende evde yobaz muamelesi görüyorum:52: Anlatmamın nedenide sırf onlarda öğrensin diye. Bir müslüman olarak üzerime vazife olarak görüyorum ki anlattıklarım çok tutucu ya da zorlayıcı şeyler değil. Bir ara kapanmayı düşündüm ciddi ciddi. Gerçi hala aklımın bir kenarında ama işte ima etmem bile çok tuhaf karşılandı. Gün gelir kendimi hazır hisseder ve örtünürsem sanırım bir süre sinir bozucu konuşmalara ve davranışlara maruz kalırım.

Canım ben de tam senin yaşlarındayken aynı ruh halindeydim.Özellikle annem eve biraz geç kalsam ağzımdan burnumdan getirirdi.
Arada arkadaşlarımla çıkardım ama onda da gözüm hep saatte olurdu artık arkadaşlarım benimle dalga geçerlerdi:)Yani hep huzursuzdum
Hatta sırf bu yüzden bir keresinde arkadaşlarıma "keşke ailemi değiştirme şansım olsaydı "bile demiştim gençlik işte:)
En yakın arkadaşımda aksine bana çok özenirdi keşke benim ailem de beni biraz merak etse,ne kadar şanslısın diye bana özenirdi.
Şimdi dönüp baktığımda iyiki de öyle yapmışlar diyorum,tabi bir de kız çocuk sahibi olunca anlamaya bile başladım annemi:)
Senin yaşın daha çok küçük canım hayatımı yaşamadım diyorsun ama zaten genç kız olduğunun,benliğinin farkına vardığın yani ergenliğe
girdiğin yaşı düşünürsek en fazla 2-3 senedir,bu da hayatının boşa geçtiği anlamına gelmez merak etme:)Hemen karamsarlığa kapılıp intiharı filan düşünmek te neyin nesi öyle .Allah korusun canım benim.
Daha yeni başlıyor hayatın,sen büyüdükçe ailenin sana olan tavrı değişecektir merak etme sen.Hele bir de inşallah üniversiteyi kazanırsan o zaman daha farklı olur.Sen kendine yakışanı yaptığın sürece ailenin de sana olan güveni artacak,gezmen giyinmen o kadar gözlerine batmayacaktır merak etme.
Aklı başında bir kızsın belli ki,sana başarılar diliyorum canım..

Genç kızlık dönemlerim de senin yasadıklarının benzerlerini yaşadım , babam yurt dışında çalışırdı. Kapanmamı isterdi , o geldiğin de başımı kapatır , izni bitip döndüğün de açardım , o geldiğin de uzun etek giyer o gittiğin de pantolonumu giyerdim. Yıllarca bu böyle gitti.
Bir gün babamı karşıma aldım konuştum , baba bu şekil de kendimi ihanet etmiş hissediyorum hem sana hem Allah karşı , sanki Allah'tan çok senden korkuyorum , bir açılıp bir kapanıyorum , ne olur bunu bana bırak sevabı ile günahı ile dedim.

Tamam dedi...
sen bilirsin dedi.
Biliyordum ki babam sadece benim dini bütünn allah inancı kuvvetli maneviyatı yüksek birisi olmamı istiyor. Zaman geçti istediği gibi biri oldum. Sadece kapalı değildim. Hep gurur duydu benimle.

Sekiz yaşında bir kızım var , bakıyorum bende ona karşı korumacı olabiliyorum yeri gelince, büyüyüp genç kız olunca belki kendi yaşadıklarım kadar ağır olmasa bile bende karışacağım giyimine , arkadaşlarına , eve geliş saatlerine..
Ama bunu onu çok sevdiğim , önemsediğim , onan zarar gelmesin diye yapacağım.
Belki bu sefer o alacak beni karşısına anne ben büyüdüm bana güven diyecek.. ben güven duyacağım.

Senin yaşadıkların da geçecek... sende aileni karşına alacak ve konuşacaksın , umarım onlar seni anlayacak...güven duyacak.. üç noktalar da değilsin ailenle anladığım kadarıyla , aslında çok yakınlarındasın yaşam tarzlarının zor olmayacak..

Sevgiler.

Canım ben de tam senin yaşlarındayken aynı ruh halindeydim.Özellikle annem eve biraz geç kalsam ağzımdan burnumdan getirirdi.
Arada arkadaşlarımla çıkardım ama onda da gözüm hep saatte olurdu artık arkadaşlarım benimle dalga geçerlerdi:)Yani hep huzursuzdum
Hatta sırf bu yüzden bir keresinde arkadaşlarıma "keşke ailemi değiştirme şansım olsaydı "bile demiştim gençlik işte:)
En yakın arkadaşımda aksine bana çok özenirdi keşke benim ailem de beni biraz merak etse,ne kadar şanslısın diye bana özenirdi.
Şimdi dönüp baktığımda iyiki de öyle yapmışlar diyorum,tabi bir de kız çocuk sahibi olunca anlamaya bile başladım annemi:)
Senin yaşın daha çok küçük canım hayatımı yaşamadım diyorsun ama zaten genç kız olduğunun,benliğinin farkına vardığın yani ergenliğe
girdiğin yaşı düşünürsek en fazla 2-3 senedir,bu da hayatının boşa geçtiği anlamına gelmez merak etme:)Hemen karamsarlığa kapılıp intiharı filan düşünmek te neyin nesi öyle .Allah korusun canım benim.
Daha yeni başlıyor hayatın,sen büyüdükçe ailenin sana olan tavrı değişecektir merak etme sen.Hele bir de inşallah üniversiteyi kazanırsan o zaman daha farklı olur.Sen kendine yakışanı yaptığın sürece ailenin de sana olan güveni artacak,gezmen giyinmen o kadar gözlerine batmayacaktır merak etme.
Aklı başında bir kızsın belli ki,sana başarılar diliyorum canım..
biliyorum ergenlik ilerde anlıycam filan ama durmadan oturup ailem farklı olsaydı nasıl olurdu hayelleriyle yaşamakta.. universitede ne olcak bilmiyorum ancak geçen ailemle bir konuşma yapmaya çalıştım heralde artık birazdaha yumuşak olurlar bilemiyorum bakalım..
Genç kızlık dönemlerim de senin yasadıklarının benzerlerini yaşadım , babam yurt dışında çalışırdı. Kapanmamı isterdi , o geldiğin de başımı kapatır , izni bitip döndüğün de açardım , o geldiğin de uzun etek giyer o gittiğin de pantolonumu giyerdim. Yıllarca bu böyle gitti.
Bir gün babamı karşıma aldım konuştum , baba bu şekil de kendimi ihanet etmiş hissediyorum hem sana hem Allah karşı , sanki Allah'tan çok senden korkuyorum , bir açılıp bir kapanıyorum , ne olur bunu bana bırak sevabı ile günahı ile dedim.

Tamam dedi...
sen bilirsin dedi.
Biliyordum ki babam sadece benim dini bütünn allah inancı kuvvetli maneviyatı yüksek birisi olmamı istiyor. Zaman geçti istediği gibi biri oldum. Sadece kapalı değildim. Hep gurur duydu benimle.

Sekiz yaşında bir kızım var , bakıyorum bende ona karşı korumacı olabiliyorum yeri gelince, büyüyüp genç kız olunca belki kendi yaşadıklarım kadar ağır olmasa bile bende karışacağım giyimine , arkadaşlarına , eve geliş saatlerine..
Ama bunu onu çok sevdiğim , önemsediğim , onan zarar gelmesin diye yapacağım.
Belki bu sefer o alacak beni karşısına anne ben büyüdüm bana güven diyecek.. ben güven duyacağım.

Senin yaşadıkların da geçecek... sende aileni karşına alacak ve konuşacaksın , umarım onlar seni anlayacak...güven duyacak.. üç noktalar da değilsin ailenle anladığım kadarıyla , aslında çok yakınlarındasın yaşam tarzlarının zor olmayacak..

Sevgiler.

sizinkide kötüymüş benim ailemde az kalsın bir ara o konuda zorlama yapıcaklardı ama karakterim nedeniyle öyle birşeye kalkışamadılar kalkışamazlarda.. onlara söylenebilcek en uygun şeyleri söyleyince beni bu konuda zorlamamaları gerektiğini anladılar en azından.. bu arada kızınızı lütfen çok zorlamayın , onla konuşun en güzel ahlakı verin ancak lütfen bu kadar sıkmayın oraya buraya gitmesine kızmayın en azından bir yaştansonra..:( çünkü bana olanın olmasını istemem başkasınında benim hissettiklerimi hissetmesini istemem

Back
X