Bende uzağa gitmek isterim ancak benim ailem onlara ben gidiyorum katlanamıyorum artık diyip gidersem beni evlatlıktan red eder yani.. babamın malında gözüm filan yok zaten gayet iyidir durumu ama ben hep varlık içinde yokluk yaşadım ama bu bir bakıma iyiydi parayı kontrol etmeyi biliyorum sayesinde ve geleceğimi babamın paraları üstüne kurmuyorum. ama çekip gidersem bir başıma kalan bir insan olurum bunu biliyorum çok kötü birşey.. bazen insanların düşünceleri değişmez ya bunlarda öyle ,psikoloğa gitmiştik psikolog annemlerin hatalı olduğunu söyleyince bu kadın para sömrüyor sadece hep kızmı haklı bulunur dediler ve gitmeyi bırakmıştık.Istediklerin gayet dogal, cogu insan icin lafi olmayan istekler, giyimdi, arkadas ortamiydi.
Ben boyle baskici aileleri hic tasvip etmiyorum. Cocuguna dogruyu yanlisi ogret eyvallah da. O zorlamalar, yok her lafta bak cehenneme gidersin filan diye tehdit etmeler filan kimse kusura bakmasin da cahillik.
Sen okulunu dogru duzgun bitirip ayaklarinin ustunde durmaya bak. Sonra da kendin bir yetiskin olarak istedigin gibi yasa. Ailenden biraz uzak yasa hatta, yoksa mudahaleler devam eder. Ben kendimi senin yerine koyunca dusunuyorum, boyle yasayamazdim bir omur. Dunyaya bir kere geliyoruz sonucta.
öyle tabi ancak ailesini üzenin işi rast gitmez filan bir sürü şeyler.. bende hayliyle korkuyorum bende dediğiniz gibi yurt dışına gidip kendimi geliştirmek yeni düşünceler görmek , farklı bakış açılarına sahip olmak istiyorum ama işte durum malum tek yaptığım hayattan beze beze çalışmak.. hayattan bezincede insan dersten verim alamıyor ama işte ne yaparsın kız olarak doğmayı ben seçmedim.Bense bu konuda farklı mı dusunuyorum, empati kuramıyor muyum anlamadım. Kısıtlamalar insanların hayatındaki kelepceler gibi. bazen ben de o kadar yogun bir şekilde bunaldıgımı hissediyorum ki.. (Ailem tarafından değil, her zaman ileri görüşlü oldular. Olabildiğince serbest bırakmaya çalıstıllar. Kendi kararlarımı alabilmeye teşvik ettiler.) Gel gör ki yasadıgım cevre bir yere kadar kabulleniyordu farklılıkları. ulkemiz bir yere kadar saygı duyuyor farklılıklara. Sonra dusundugumde diyorum ki, bir donemlik bile olsa, kişiliğimi olusturmam, karsılastırabilmem için yeni ortamlar görmeli, yeni yerler gitmeli ve gözlemlemeliyim. Eğer üniversite için il dısına cıkmak istiyorsan cık. yurtdısına gitmek istiyorsan git. bunun ailene zararı olmayacağı gibi, kendini bilir, kötülükleri ayırt edebilirsen , edineceğin tecrubeler, tanısacağın yeni insanlar ve "kendi kararlarını alabilme" şansı açısından seni olgunlastırmasıyla yararı olacaktır. Ve bunu dine bağlama. Eğitim için aileni bir süreliğine terk edeceksin diye günahkar olmazsın. Hayırsız, yalancı, riyakar insanlardır günahkarlar. Sense eğitim görecek, kim bilir belki de ileride eğiteceksin. Girdiğin ortama daha hayırlı bir birey olacak, aileni gururlandıracaksın. bir cok kişiden hayır duaları alacaksın belki de.. kısaca, Üniversite senin için iyi bir deneyip olup, kendini geliştirebilme fırsatı verecektir sana.
Babam eğitime çok önem verir gönderir diye düşünüyorum ancak olurda göndermesse ve iyi bir universite bulursam çeker giderim part time çalışır paramıda kendim karşılarım gerekirse artık olmaz o kadarda çünkü. ben yıllarımı veriyim çaışıyım sonra yine ailemin dizinin dibinde otur tek bir bakış açısıyla yaşa. hayır bu kadarda sabırlı değilim.Kizlarini yasadiklari bolgenin disina bile gondermeyen ailenin tutup da sehir disina, hele hele yurtdisina okumaya gonderecegini hic ama hic sanmiyorum.
bende ondan diyorumya ne yapcağımı şaşırdım diye çünkü bazı yönlerden bana çok şey verdiler eğitimdir , ahlaktır filan bunlarıda görmezden gelemiyorum ama kısıtlamalarıda bir o kadar çok ne yapcağımı gerçekten bilemiyorum zaman göstercek hayırlısıBence olay sırf dinle ilgili değil, dinleyince kulağa boğucu gelen bir kendi istediği gibi şekillendirmeye çalışma, kendi sınırları içinde tutma isteği var ailende. Giyim bunun en basit örneği, -sırf ölçülü giyinmeni istemelerinden bahsetmiyorum, hem ölçülü, hem şık, hem feminen, hanım hanımcık giyinmeni istemeleri mesela, kafalarında yarattıkları ideal kadın prototipine illa yüzde yüz uydurmaya çalıştıklarının basit bir kanıtı. Aynı şekilde yaşamayı uygun gördükleri bölgeden dışarı çıkmamanı istemeleri de öyle.
Bilmiyorum ama, Allah hepimize kullanmamız için bir hayat, bir potansiyel vermişse, onu kullanmamak, hayatı, doğayı, insanları tanımaya çalışmadan bir köşede geçmesini beklemek, daha büyük bir ihanet değil mi, anne-babanın her isteğine uymayıp saygısız sayılmaya göre?