Neden bosanmayı kabul edemiyorum

Cocukla ilgilenmiyor kismina kadar farkli bir iliski dinamiklari var diyordum ama ebeveyn sorumlulugunu yerine getirmiyorsa donup bu kisiye bakmayin bile. Siz yuva diyorsaniz o ne dedin diyor. Iyiyken iyi olan insandan uzak duracaksiniz. Belki karsiniza sizi siz olarak kabul edecek duzgun bir adamla karsilasacaksiniz. Once annesiniz. Bosanma asamasinda annelik gorevlerinizi on planda tutarak is tutmanizi tavsiye ederim. Buyuk bir ihtimalle iyice cocuktan uzaklasacak. Tek basiniza cocugunuzu buyuteceginizi dusunerek mal paylasimi,nafaka konularini halledin. Su anda dusunmeniz gereken esiniz degil cocugunuz. Artik kimseyi arabulucu yapmayin. Insanlarin size saygisi kalmaz. Cocugunuza sarilin,hayirlisi Allahtan deyin. Korktugunuzu gorebiliyorum. Ama bu evlilikte ne siz ne de cocugunuz mutlu,huzurlu olurdu. Ilk zamanlar zor olacak ama sonra dogru karar aldiginizi anlayacaksiniz. Evli kaldiginizda cocugunuz sizi ezik,pasif olarak degerlendirecektir. Ama tek basiniza onu buyuttugunuzde "benim annem cok guclu bir kadin" diyecektir. Siz hangi kadinsiniz? Oturup sakin kafayla bir de bu acidan dusunun. Inanin hepimiz az bucuk bunlari yasadik. Ama bir sinir var. O da cocugun huzuru,mutlulugu. Bunu sagladikca,kendi kararlarinizi alip corbanizi kaynattikca gucleneceksiniz. Bir erkek olmadan da hayatta kalinabilecegini goreceksiniz. Sonra araba alirsiniz. Konut kredilerini arastirirsiniz. Cocugunuza uygun etkinlikleri arastirir,birlikte eglenirsiniz. Bu asamalarin hepsinden gectim. Dedigim gibi basi zor sonrasi daha kolay olacak. Sizin su anda sadece yavrusunu dusunen yirtici bir anne gibi olmaniz gerekiyor. Aksi halde cocugunuza zarar verirsiniz.

Ailecek cocukla da ilgilenmiyorlar ve bunda da beni suçluyorlar çocuğu alıp gitmişim. Bir insan hiçbir şeyde haklı olmaz mı, olmazmış işte ben haklı değilim bütün bu yazdıklarımı da başıma ben getirdim ne bir özür dileyen var ne de haklısın diyen var

Ah bu duruma bende düştüm..sen yine gidersin diyordu bana...ne onunla ne onsuz..kendimizi küçültüyoruz onları arşa çıkarıyoruz başkada bişeye yaramıyor...sırf alışkanlık diye düzen bozulmasın diye..yanlış yapıyoruz ama işte.......

Ayrılık beni öyle zorladı ki yeter ki olsun da daha uysal davranıyım devam ettiriyim düşüncesine girdim
Bİz neyi göremiyoruz biliyor musunuz? Evlilik devam ederken mutsuz oluyoruz çoğu zaman ama mutlu olduğumuz zamanlarda oluyor..bize iyi danrandığı sevdiği yardımcı olduğu vesaire..ayrılınca sadece iyi taraflarını düşünüyoruz çnkü kendimize güvenimiz yok korkularımız var nasıl devam ederim kime güvenirim bilmemne derken ben enyisi kendimi düzelteyim görmezden geliyim alttan alıyım diyip kendimizi düşürüp onuda haklı çıkarıyoruz..Adam tabi ki aynısını yapmaya zevkle devam edicek nasıl olsa gitmez giderse de geri gelir diye zerre korku duymuyor...

Snaa ayıp ya hu, sen kimsin ki birine zeka sorunu var diyebiliyorsun. O zaman böyle cevaplar alırsın.

Evet tam olarak bunları yasıyorum. Bir insan hem cok mutlu edip hem de nasıl böyle üzebilir anlamıyorum ama ayrılınca mutlu ettiği zamanların özlemi daha cok oluyor

Bu karakter yapisindaki insanlardan hakkaniyet,merhamet, empati beklemeyin. Esiniz ailesinin kulturunu aldigi icin benzer davranislar sergilerler. Siz onlari birakin. Iyi bir avukatla gorusun. Artik avukatinizla gorusup konussunlar. Muhattap olmayin. Son olarak sizi sonuna kadar suclayacaklar. Buna sasirmayin. Hep ayni lafi soyleyin. Adam olsaydin da yuvana,esine sahip ciksaydin deyip konuyu kapatin. Bu evden gitme lafini bilerek de diline doluyor. Hakimin gozunde size kusur olacak konuyu surekli soylemesi kotu niyetini gosterir esinizin. Zaman cocugunuzun hakkini alma zamani. Davayi avukata verin,geriye yaslanip olanlari artik anlatmayin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Bir başkasına bunu yapmayacağını, yapamayacagina emin olun.

Şiddeti kabul etmeyin.

Yumuşak başlı olmak için çabalamak değildir evlilik. Siz hayat arkadaşlığını çok yanlış anlamissiniz.

Üstelik hatalı olmasına rağmen baş kaldiranda o.

Ben de bir başkasına yapamayacağını düşünüyorum çünkü ayrılık sürecinde davranısları ortaya döküldüğü için mahcup oldu, o yuzden de dik durmaya çalışıyor, o kadar da sorunlu biri değildim bakın geri döndü der gibi. Bir baskası için degisecekse bunu ben ve cocugumuz için yapmasını istedim onu da kabul etmedi

İlişkiler insanlara katkı sağlamalı. En büyük sorun; hayatımızda var olanı değil de olması gerekeni düşünüp hareket etmemizden kaynaklanıyor. . hayatında biri var sevgili, eş. Hep kötü-eksik vs tarafı görüyoruz. Yahu o insanın hiç iyi yanı yok mu? niye birsin o halde o insanla? Sonra yarılık olunca da feleğimiz şaşıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun, şuan zaten ne deseniz ne yapsanız ters teper. Akışına bırakın ve direnmeyin. Su akar yolunu bulur.

Eski kocanız, ailesi, çevreniz resmen sizi el birliğiyle manipüle etmişler. Neredeyse dayak yediğiniz için özür dileyeceksiniz adamdan. Lütfen böyle yapmayın, bu kadar zayıf olursanız sadece kocanız değil hayatta herkes sizi kullanır. Güçlenmek için okumalar yapın, kendine yardım kitapları edinin. Tabi ki acı çekeceksiniz hiçbir değişim sancısız olmaz. Ama bu sancı süreci bittiğinde iyi ki bu adamdan kurtulmuşum diyeceksiniz. Lütfen şu adamı aramayı bırakın hatta muhtemelen sizi yoklayacak, siz kabul etmeyin bu sefer.

En son bana dedi ki terk edip dava acacak kadar kötü bir insandım neden bana dönüyorsun, git istediğin gibi yasa biz olamayız yine bırakır gidersin dedi. Kararlı duramadığım için hem onu haklı çıkarttım, hem geri çevrildim. Ne okuyabilirim?

deneseydiniz keşke
hadi yoluna demeliydiniz
bazı insanlar üstlerine düştükçe yumuşak davrandıkça herşeye peki dedikce bi şımarıyo ki dağları onlar yaratmış sanırsınız.
kendinize bunu yapmayın size sınırlı diye çocuğuyla bile ilgilenmeyen adamdan bi cacık olmaz

Cocuk konusunda da beni suçluyorlar, ayrılığın baslarında tepki koydum sert davrandım ama cocukla ilgilenin dedim onlara. Mesela şimdi de tepkili değilim yine ilgilenmiyor bir sey lazım olsa param yok diyor. Nerdeyse bir yıl olcak ne maddi destek sağladı ne de cocugunu gördü

onun koca ya da baba olmaya niyeti yokmuş
allah yardımcınız olsun ama bnce daha fazla boşanmayalım deyipte kendinizi zayıf gostermeyin

Snaa ayıp ya hu, sen kimsin ki birine zeka sorunu var diyebiliyorsun. O zaman böyle cevaplar alırsın.
Önce yazılan ilk mesajlara bak ben mi ilkin insanlara hakaret etmeye başlamışım.
Saygısızlaşmayalım.
Tartışma ortamı mı yaratmak istiyon konunun dışına mı çıkmak istiyon burası mahalle mi sokak ağzıyla konuşuyon

Lütfen tartışmayın canım sen kendince bana yol göstermek istedin sana göre doğrudur bize göre yanlıştır saygı duymak gerekir iyi niyetinle yazdın anasınıfı terk veya saygısız değilsin

Cevap çok açık aslında. Eşinin hayatında başkası var.

Hem yumuşak huylu hem şiddette başvuran birir nasıl olunuyor?
Yumuşak yumuşak mı dövüyor?
Yumuşak huylu yumuşak yumuşak dövmüyor arkadaşla-. Aynı bela başımda var o yüzden bu arkadaşı çok iyi anlıyorum. Bi film izlesin ağlar, bi hayvan görsün ceketinin içine sarıp eve getirir. Merhametli düzgün çok romantik bir adam ama gel gör ki sinirlenince hamile karısına vurmaya utanmaz...
Ben de dövüyorum yapacak bişe yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…