Nişan süreci

benbence

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
505
1
116
Balıkesir
Merhabalar arkadaşlar,şu aralar çok zor bi dönem geçiriyorum. Fikirlerinize ve yardımınıza ihtiyacım var çünkü ne yapacağımı şaşırdım. Benim 6 yıllık çok mutlu giden bi ilişkim var. Bu zamana kadar hiç bir problem yaşamadım ve çok mutluydum. Ama nasıl ki aileler işin içine girdi, sanki bizim işin büyüsü bozuldu. Aralık ayında erkek arkadaşımın ailesiyle ailemi tanıştırdık. Gelip tanıştıktan sonra 2 ay ne aradılar ne de sordular. 2 ayın sonunda bi kere arayıp istemeye gelicez dediler ama gün vermediler. Aradan 15 gün geçti hala herhangi bi ses yok. Mart ayı oldu ve biz bu yaz evlenmeyi düşünüyoruz hala ortada hiç bişey yok. Ben çıldırmak üzereyim. Erkek arkadaşım ne desem hallederiz diyor. Sanki hiç arkamda dumuyor gibi...Çok zor durumdayım,yardım edin bana. Fikir verin.

canım ben seni çok ii anlıyorum...benimde 4 yıllık bi ilişkim var..1,5 ay önce annesiyle görüştüm 1 2 aya geliriz filan fişman ramazandan sonra eylül gibi de düğün yaparız dedi...1 ay geçti 2 ay da geçecek nerdeyse gelicekler daha..gelicez ilki tanışma sonrada isteme olur diolar ama yok beklemek insanı öldürüo :96: insan tarih filan verirr ona göre hareket ederiz..böle belirsizlik olunca insanın içinden bişi gelmio malesef guya ramazandan sonraya evlenicez ne zmna nişan olucakta ne zmna evleneceksek pehhh

hep sabrettik yine sabredelim canım yapıcak başka bişimiz yokki elden ne gelir...kaderimizde ne varsa onu çekicez

zor bi durum..insan beni iste artıkda diyemiyorki..ayıp kaçıyor..

benimde başıma geldi..ama tanıştıkdan sonra arama sorma beklentisine girmedim ben..

Zaten gün verseler beklerim,deseler ki 2 ay sonra gelicez tamam derim. Ben bu belirsizlikten sıkıldım. Erkek arkadaşıma da bişey demek istemiyorum ama demeden de olmuyor. İki arada bi derede kaldım resmen.Hayır göze alabilsem bugün bırakırım,alamıyorum çünkü çok seviyorum...offf ya Allah sabır versin geçsin bu süreç

benimkide öyle olmuştu kardeşim,beni görmeye geldiler bayanlar..sonra 6 ay sonra istemeye geldiler ailecek..

tabii sebebi vardı az biraz bu durumun ama kimse bana açıklama yapmadı ben kendim o durumdan kaynaklı olduğunu bilerek bekledim..hiçde demedim gelin diye diyemedim denmezki..dediğin gibi belki hiç tahmin etmedin bi sebebi vardır..ama fazla art niyet arama arkasında biraz daha bekle istersen..

olmadı söylersin bu durum garibime gidiyor diye..

Bi yandan da çevremde bir sürü nişanlı arkadaşım var hepsi harıl harıl hazırlık yapıyor, ben öyle bekliyorum,o yüzden de canım çok sıkkın

ailesi tarafından bir pürüz çıkmadığından eminseniz kesinlikle aceleci davrandığınızı söyleyebilirim.
aileler tanışmış siz yine hazırlıklarınıza ufaktan ufaktan başlayın.

erkek arkadaşınızla birlikte bir nişan tarihi belirleyin derim öncelikle söz yapacaksanız ilkin söz tarihide olabilir .
erkek arkadaşınız bu tarihi ailesine bildirdiği gibi o tarihten kısa bir süre önce istenmeye geleceğiniz haberini alacaksınızdır telaş etmeyin .

söz ile istenme genellikle aynı gün olur mesela tarihi siz erkek arkadaşınızla kararlaştırın ve bu tarihi ailesine bildirmesini söyleyin gerisini düşünmeyin .

hayırlı olsun .​

Aslında aileler arasında hiç bir problem olmadı,tanışma gayet olumlu geçti... Aslında konuyu paylaşmamdaki neden buydu,acaba herşey normal mi? yoksa anormal olan bişeyler mi var bilemedim. Şu an bakınca evet çok vakit geçmemiş ama bi de bana sorun şu son 2 ay ömrümden ömür gitti resmen

anormal olan bir şey sezinliyorsanız bu durum tabiki çok farklı
anormal bir şey olmadığından emin olmalısınız
bunun içinde ailesinin sizin ve ailenizin hakkında görüşlerini erkek arkadaşınıza sorabilirsiniz

bi problem yoksa

müstakbel eşinizle söz tarihi belirleyip o tarihte gelmelerini bekleyeceksiniz
boş boş beklemeyin tabi o tarihi siz hazırlıklarınzı yapın yavaştan çeyiz çüyüz​

yolunda gitmeyen şeyler olmalı.
yazın evlenmeyi düşünüyorsunuz ama hala istemeye gelmemişler
erkek arkadaşının ailesi bu işe olumsuz bakıyor olabilir mi ?
çok sallamışlar:26:

Olabilir tabii,ama bana yansıtılan bişey yok. Erkek arkadaşımın dedesi rahatsız belki ondanda olabilir diye düşünüyorum. Ama tabi hep tahminler üzerinden gidiyorum. Bi yandan da diyorum ki olacağı varsa olur yoksa zaten biz ne yaparsak yapalım olmayacaktır. Hepinizin yorumlarına teşekkürler

Olabilir tabii,ama bana yansıtılan bişey yok. Erkek arkadaşımın dedesi rahatsız belki ondanda olabilir diye düşünüyorum. Ama tabi hep tahminler üzerinden gidiyorum. Bi yandan da diyorum ki olacağı varsa olur yoksa zaten biz ne yaparsak yapalım olmayacaktır. Hepinizin yorumlarına teşekkürler

"bakarız,hallederiz" kelimeleri yerine "dedemin hastalığı" demek zor olmasa gerek.

hayırlısı olsun

dedesi rahatsız diye erteliyorlersa isteme işini yaşlı adam rahatsızmışta Allah gecinden versin ama ölürse dahada uzayacak en azbir yıl bence erkek arkadaşınla uygun bir dilde konuş öğrenmeye çalış tam olarak nedeni neymiş evlenmek için neyi bekliyoruz diye sor kaç yıllık ilişki artık birbirinizi yeterince tanımışsınız ben olsam aile arasında bir yüzük takıp direk düğün yaparım çok fazla uzatmanın anlamı yok konuş erkek arkadaşınla başka çaresi yok

OFFF ya çıldırıcam resmen,haklısın aslında artık birbirimizi baya iyi tanıyoruz. Erkek arkadaşımla konuşuyorum en geç bu ayın sonunda nişanın olucağını söylüyor ama yok yani içim rahat değil...Anormal olan bi durum var dimi ben abartmıyorum?

canım bi gelişme var mı sende?ben hala aynı durumdayım

madem sevgilinden hayri yok gorumcen varmi ona sor en iisi sen anasini ara deki anne ne zman geliceksiniz? bence direk sor aslinda ben esime demistim ki ( beni isteemey bayramdan sonra geldiler ramazan gecsinmis ne alakaya?) neyse ben esime dedimki tamam bosver ben isime gucume bakarim sanada ii eglenceeleer:) nasil eve gidip anasiyla konusmussa ertesi gece geldiler ( hos ayni gun kayinvalidem aradi kizim biz seni cok seviyoruz neden boyle uzuldun sen gelicez dedi bense dedimki biktim beklemekten >:) ne cesaret hos bu huyumu severler yalan yok bende gelmiyceksiniz sanirim dedim o da iste konustu bayram gecsin oyle boyle diye dedim o zaman hazirlaniyoruz biz yarin aksam :) o da tamam guzelim sen mutlu ol yeter dedi esimde aradi hemen mutlumusn canim bak hal oldu dedi ya ni biraz saalak bu erkekler sen is bitirici ol .. al aklini cocugun yoksa hal edecegi olmuoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…