Anne baba kendi kızlarını ve torunlarını resmen atmış başlarından, başka açıklaması yok. Ee yeni gelin de gelecek, mis gibi eli para tutan hizmetçi, faydasını görmeye geliyor görümce.Nişanı bırak evli olsam boşarım öyle birini
Bayağı saydırmak geçiyor içimden ama neyse
Ev kalabalık diye taşınıyorlar ama zaten %90 kalabalık olan kısım gidiyor, nişanlınız işe geç kalıyor çocuk sesinden. Çocuklara taşınınca susma tuşumu takılcak biyerlerine. Yada gürültüyü yaşlı anne-babasımı yapiyor? Abla tek kalmaya korkuyor, siz evlenince o korkusunda yenecek galiba? Hikmet yeni evde herhalde tüm sorunlar çözülecek. Eski eşden nafaka almayacak kadar gururlu ama kardeşi sömürecek kadar akıllı maşallah.
Evlenince 6 kişi birarada yaşarsınız artık. Oh ne güzel geniş aile olursunuz. İlerde çocukda olunca görümceniz ona bakar, geçinir gidersiniz.
Bazen ben de salak arkadaşlarıma,k korkmadan ateşlere yürüyen babayigitlere diyorum 'canim, kadınlar kulübü forumuna yaz, güzel öneriler gelir' diye.Nişanlınızla ablasını KK’ya gönderin de parçalayalım.
Kadın 30 sene yalniz durmaya korkmuş. Bir sene sonra kardeş evlenince o evde ne yapacak? Evi kapatıp anne evine mı gececek??Evde de ablası tek durmaya korkuyor, o yüzden beraber yaşayacaklar.
Biteceğini hiç ama hiç sanmıyorum.Ki bu borç harç nasıl biter de biz evlenebiliriz ki.
Ablaya yardımı ev tutup 3 çocuğuna bakmak olduğunu kim çıkarmış mesela. Yardım etmek istiyorsa ablasına iş bulmasında yardımcı olsun. Kendi kazandığı maaş zaten komik, bir evi geçindirmeye ancak yeter. Neyine güveniyor şaka gibi.Her konuştuğumda "sende aynısını yapardın,seni tanıyorum" gibi bir cevap veriyor. Bende ablama düşkünüm çünkü. Ama dediğim gibi bu kadar da değil, bu kadarını yapacak kadar değil. Evlilik hazırlığında olmasam elbette belki aynılarını bende yapardım. Kısacası içim el vermiyor, haline çok üzülüyorum, ben yardım etmezsem ne olacak ne yapacak diyor. Sonra ben bencil ve sadece kendimi düşünen biri olarak gözüküyorum sanki. Peki nikahı erteletmeyip üstelesem? çok mu küçük düşürürüm kendimi?
Biz 26 yaşındayız ablası 32 yaşındaikinizin yasları kaç acaba bir de abla kac yasında?
Cidden şaka gibi. Benim kızım olsa asla böyle bir aileye gelin gitmesine müsade etmem. Kapımdan geçirmem böyle tipleri.İ
Anne baba kendi kızlarını ve torunlarını resmen atmış başlarından, başka açıklaması yok. Ee yeni gelin de gelecek, mis gibi eli para tutan hizmetçi, faydasını görmeye geliyor görümce.
Aaaa nişanlı okuyacaksa tamam ya, o vakit o meşhur gerçeği söyleyebilirim. Aileci erkekler yatakta tam bir facia oluyor.Görümce şımarık, çıkarcı,
Aile bencil, umursuz,
Nişanlı akılsız, fikirsiz,
Konu sahibi vicdanlı, aşık.
Bu işten zarar görecek kişi belli..
Allah'ım sen iyi insanları koru..
Gerçekten üzüyor böyle durumlar beni..
Nikâhı ertelemeyelim demeye falan gerek yok.
Aç bu konuyu okuttur yorumları nisanlina.
Sonra de ki
Seviyorum ama aptal değilim.
Bu kararı alırken bizi hiç düşünmedin.
Benim fikrimi almadınız.
Insan yerine koyan da yok.
Ayrılalım bitti.
Hakedilen konuşma direk bu aslında.
Sana benim nişanlılık döneminde bir çok şeyi gözardı etmiş tam konuşmamış hatta konuşup öyle olmayacak dediği halde evlenince tam olarak öyle olduğunu söyleyeyim sen anla. Hatta boşanmayı düşünüyorum, lütfen şu nişanlılık döneminin önemini anlayın yol yakınken karşı tarafı çözmeye çalışın sonra bizim gbi pişman olmayınBilemiyorum ki ablası ne diyor bu duruma. Ablasının yerinde olsam ben kardeşime kıyamazdım açıkçası. Bende öyle düşünüyorum tüm planlar yapılmış gibi ama haberim yoktur çoğu şeyden.
Bırak Allah aşkına bulmuş enayi kardeşi sömürdükçe sömürüyor. Ayrı eve çıkmak istiyor ama yalnız kalmaktan korkuyor, çalışmak da istemiyor.. istemez tabi enayi erkek kardeş birikmişini harcayacak geçimini sağlayacak.. evlense de aynı evde yaşarsınız zaten saf karısı da sesini çıkarmaz gerekirse karısı da çalışır benim çocuklarıma bakarlar ama ben asla çalışmam diye düşünüyor..Bende buna anlam veremiyorum. Bende iş gereği ailemden ayrı tek başıma yaşadım. Bu dünyada bunu yaşayan tek o olacakmış gibi.
Ablasınınki çok büyük bir bencillik. Nişanlın gerçekten iyi bir insan ama iki iyilik aynı anda yapılamıyor malesef. 4 bin lira 3 çocuklu kira bir evin masrafı için bile az bir gelir iken bu maaşla bir de siz imkansız geçinemezsiniz. Ayrıca ablası tek durmaya korkuyorsa anne babasıyla yaşasın bi zahmet. Ben bu yükün altına giremezdim, Allah pişmanlık vermesin diyorum sanaBenim fikrimi sorduğunda da söyledim. Aynı evde ailecek yaşamaya devam edilip ablanın çalışması o arada da çocuklara annenin bakması en mantıklısı dedim. Ki o zamana kadar ablanda kendini ruhen ve maddi olarak toparlar, rahat rahat yeni eve çıkar dedim. Size yakın bir yere taşınır, annen de çocuklara yine bakabilir ablan çalışırken dedim. Ki evlerine çok yakın kiralık evler var, bugün baktık internetten. Ama onlar kararını çoktan verdiği için ben ne desem elbette ki boş. Evde de ablası tek durmaya korkuyor, o yüzden beraber yaşayacaklar. Yoksa bu nişanlımın talebi asla değil, ki istemiyor bile diyebilirim. Anne babası ve diğer ablası da nişanlımdan ricada bulundukları için aslında hayır diyemiyor.
Sizce tek çözüm ayrılık mı? işin içinden nasıl çıkacağım. daha fazla bu konu hakkında konuşursam biz çok kavga edeceğiz gibi duruyor.
Bunlar ilerde delil olarak kullanılıcak e nafaka ödemiyor kocası, ablama tabiki ben para yollayacağım diyecekNafakada ödemeyecek dedi bana. Adam öyle pislik birisi ki, hapiste yatarım daha iyi diyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?