- 28 Mart 2020
- 21.328
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.747
- 598
Ben de annemin altin günlerinde davetlilerin çocuklarıyla gün bitene kadar oyun oynardim. Anneleri rahat rahat gün yaparlardı. Günün aranan yüzüydüm bu sebeple.esinin babasi nasil? belki kafasindaki baba figuru oyledir kendisinin. ya da genel olarak soguk biridir ben mesela kardeslerim dahil hicbir cocukla 5 dakikadan fazla oynayamam ama kendi cocugum nasil olur bilemiyorum.
calci bu arada senin oglanla benim nisanlimi cok acil tanistiralim. cocuklarin korkulu ruyasi resmen cocuk buldugunda direkt oynamaya basliyor ama oyun nisanlim sikilana kadar devam ediyor cocuk sikilinca birakamiyor ve oyunu da nisanlim seciyorbazen kardesimi uyandiriyor kalksana oynayalim diye ahajahah
Alanım çocuk gelişimi.Selam KK ahalisi,
Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Şu anda 4.5 yaşında.Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.
Oğlumla kesinlikle oyun oynamıyor. Kaliteli zaman geçirmiyor daha doğrusu o geçirdiğini düşünüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın vakit geçirmek olduğunu düşünüyor Topla oynamak istiyor 5 dk oynuyor yoruldum diyor eşim. Baba lego oynayalım diyor sen oyna ben izleyeyim seni diyor. Mesela yatarken kitap okuyoruz oğluma mutlaka. Eşim uyuttuğunda asla kitap okumaz istemez.
Mesela pazar günü ekmek almaya giderken çocuğu da al beraber gidin derim bir sürü söylenir illallah ettirir öyle götürür
Çok defa konuştum ama ilgilendiğini iddia ediyor kabul etmiyor bu durumu. Çocuk da bu durumdan bıktı artık babası ile bir şey yapmaktan yavaş yavaş vaz geçiyor. Uyarıyorum bak aranızdaki bağ yok oluyor yapma diye ama inandıramıyorum. Bu noktada artık çözümsüz kaldım.
Çok mu üstüne gidiyorum hiç mi karışmayayım ne yapayım bilmiyorum.
Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelince yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm. Hafta sonları beraberiz önceliğim oğlum yani. Eşim de fazla yüz verdiğim düşünüyor bu yüzden
Eşimin babası bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundaesinin babasi nasil? belki kafasindaki baba figuru oyledir kendisinin. ya da genel olarak soguk biridir ben mesela kardeslerim dahil hicbir cocukla 5 dakikadan fazla oynayamam ama kendi cocugum nasil olur bilemiyorum.
calci bu arada senin oglanla benim nisanlimi cok acil tanistiralim. cocuklarin korkulu ruyasi resmen cocuk buldugunda direkt oynamaya basliyor ama oyun nisanlim sikilana kadar devam ediyor cocuk sikilinca birakamiyor ve oyunu da nisanlim seciyorbazen kardesimi uyandiriyor kalksana oynayalim diye ahajahah
Anlıyorum üzülüyorsun, kızıyorsun ama bazı insanlar böyle. Çocukla oyun oynamayı ya da etkinlik yapmayı kısacası vakit geçirmeyi bilmiyorlar, beceremiyorlar, öğrenmiyorlar. Bazen yaş biraz daha büyütünce paylaşımları artıyor, belki sizde de öyle olur. Eşin şu an beceremiyordur öyle bir baba olmayı.
Bir arkadaşım tam eşin gibi bir anne. Çok güzel bakıyor bebelerine, yemeleri içmeleri, uykuları şahane düzenli ama iş oyuna gelince ya kendin oyna diyor ya baban gelsin onunla oynarsınız diyor. Olmayınca olmuyor işte.
Bütün gün diye bir talebi yok ki. Biraz oynasa yeter diyor.Ya bence sevmeyebilir adam kendini oynamak için de çabalıyormuş zaten bütün gün de oynayamaz ya ben biraz hak da verdim açıkçası
Evet hep aynı. Aklına eserse alır gezdirir hiç çıkarmaz hiç oynamaz değil ama sayılıdır. Sıkılıyor da olabilir oyun oynarken
Bazen anne ve babalar eski kafalı oluyor kendi çocukluğuyla kıyaslıyor olabilir.
İlk günden beri hep aynı mı?
Şöyle bi haftanın 1 günü baba - oğul günü o gün gezsinler istediklerini yesinler eşin bovling türü aktivite seviyorsa birlikte gitsinler zamanla o da alışır belki
Mahalle bisiklet sürmeye uygun değil ,Erkek oyunları gidiklasma, güreşme falan yada en basitinden çıkarıp bir bisiklet sürerken yanında olma gibi şeyleri de mi yapmıyor.
Kardeş miKardeş yapsaydınız keşke ona, benden 2 yaş küçük kardeşim var babam da annem de çok umursamaz ilgisizdi ama kardeşimle o kadar çok oyun oynardık ki sıkıldığım oyun için ağladığım sizlandığım bir gün hatırlamam
Sürekli bir plan yapma derdinde değilim ki bunun için yeterince zamanımız yok. Kreşte dediğiniz gibi oynuyor. Burada çocuğun isteğine kulak vermeden bahsediyorum. Yatarken kitap okumak zorlayıcı bir etkinlik değil benceAlanım çocuk gelişimi.
Çocuklarımla oyun oynarım ama çok nadir. Bence birlikte zaman gecirmek illa oyun oynamak değil. Çünkü zaten okul öncesi kuruma gidiyormuş ve orada zaten legolarla oynuyordur.
Mesela çocuğun yaşına uygun birşeyler izleyip onunla ilgili konuşmakta bir etkinlik. Birlikte yemek yemek, yerken sohbet etmekte bir etkinlik. Çocuk için sürekli artı etkinlik saatleri planlamayı zorlayıcı buluyorum.
Belki biraz daha fazlasını yapabilir eşiniz fakat bence 4.5 yaşında bir çocuk bireysel birşeylere yapabilmeli diye düşünüyorum.
Kendi adıma hafta sonları çocuklarla birlikte yürüyüş yapardık mesela. Kovitte ki yasaklara kadar. Birlikte hayvan flaan severdik. Şimdilerde yaslari büyüdü yine yürüyoruz. Çevredeki değişimle ilgili konuşuyoruz.
Tabi ki her an oyun oynanmaz, yada kimi insan çocuklarla oynamaya daha yatkın olur kiminin elinden gelmez anlarım ama en azından hatirasinda kalacak baba oğul biseyler yapsa daha iyi olurdu..Mahalle bisiklet sürmeye uygun değil ,onun için araba ile gitmemiz lazım. Scooter aldık 2 yılı geçti yepyeni duruyor
Güreşiyorlar da sonunda ağlayan eşim oluyor o yüzden istemiyor. Canı yanıyormuşTabi ki her an oyun oynanmaz, yada kimi insan çocuklarla oynamaya daha yatkın olur kiminin elinden gelmez anlarım ama en azından hatirasinda kalacak baba oğul biseyler yapsa daha iyi olurdu..
En azindan guressin yahu, yattık yerden oyun daha ne olsun
Ya bence sevmeyebilir adam kendini oynamak için de çabalıyormuş zaten bütün gün de oynayamaz ya ben biraz hak da verdim açıkçası
Kendi babasıyla iletişimi nasıl eşinin? Belki o yüzdendir canım.Selam KK ahalisi,
Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Şu anda 4.5 yaşında.Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.
Oğlumla kesinlikle oyun oynamıyor. Kaliteli zaman geçirmiyor daha doğrusu o geçirdiğini düşünüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın vakit geçirmek olduğunu düşünüyor Topla oynamak istiyor 5 dk oynuyor yoruldum diyor eşim. Baba lego oynayalım diyor sen oyna ben izleyeyim seni diyor. Mesela yatarken kitap okuyoruz oğluma mutlaka. Eşim uyuttuğunda asla kitap okumaz istemez.
Mesela pazar günü ekmek almaya giderken çocuğu da al beraber gidin derim bir sürü söylenir illallah ettirir öyle götürür
Çok defa konuştum ama ilgilendiğini iddia ediyor kabul etmiyor bu durumu. Çocuk da bu durumdan bıktı artık babası ile bir şey yapmaktan yavaş yavaş vaz geçiyor. Uyarıyorum bak aranızdaki bağ yok oluyor yapma diye ama inandıramıyorum. Bu noktada artık çözümsüz kaldım.
Çok mu üstüne gidiyorum hiç mi karışmayayım ne yapayım bilmiyorum.
Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelince yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm. Hafta sonları beraberiz önceliğim oğlum yani. Eşim de fazla yüz verdiğim düşünüyor bu yüzden
Ya Noop anlatamıyorum aslında burda konuştuğum kişiler var bu konuyu uzun uzun. Ciddi anlamda tıkanma noktasındayım. 5dk oynasa zaten yakasını bırakıyor. Amaç ihtiyacını gidermek. Ha işi olduğu zaman işini bıraksın oynasın demiyorum ki bunu ben de istemem. İşin varsa söyle zaten anlar bu çocukcalci bu yoruma canı gönülden katıldım.
çünkü buradaki anne benim
yani zamanında parka götürme falan tamam da oyun kısmı yok bende.
o kısımlar babadaydı hep.
büyükle şimdi arkadaş gibiyiz konuşuruz sohbet ederiz. küçükte büyüdükçe aynı iletişimi sağlarız diye düşünüyorum.
Babası maddı anlamda hiç sıkıntı çektirmiş ama onun dışında koruyup kollamamışKendi babasıyla iletişimi nasıl eşinin? Belki o yüzdendir canım.
senin oglana cidden benim nisanlim lazim ya. cok akilli uslu oynar gorsen en son kardesimle oynadiginda cocugun kafasina dikis attirdik oyle boyle oynamaz yaniGüreşiyorlar da sonunda ağlayan eşim oluyor o yüzden istemiyor. Canı yanıyormuş
senin oglana cidden benim nisanlim lazim ya. cok akilli uslu oynar gorsen en son kardesimle oynadiginda cocugun kafasina dikis attirdik oyle boyle oynamaz yani
konu ustte kalsin diye yaziyorum bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?