- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.454
- 198
Plan yapma derdindesiniz demedim. Ben zorlayıcı buluyorum dedim.Sürekli bir plan yapma derdinde değilim ki bunun için yeterince zamanımız yok. Kreşte dediğiniz gibi oynuyor. Burada çocuğun isteğine kulak vermeden bahsediyorum. Yatarken kitap okumak zorlayıcı bir etkinlik değil bence
Yakında benimde en büyük problemim bu olacak şu an part time çalışıyorum ama yakın zamanda 8 saate geçecem . Benim eşim bir tek kitap okur çocuklarla o da ben evde olacak da söylicem. Anam bu küçücük detayı bile illahı biz söylicez biz düşünücez.Selam KK ahalisi,
Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Şu anda 4.5 yaşında.Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.
Oğlumla kesinlikle oyun oynamıyor. Kaliteli zaman geçirmiyor daha doğrusu o geçirdiğini düşünüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın vakit geçirmek olduğunu düşünüyor Topla oynamak istiyor 5 dk oynuyor yoruldum diyor eşim. Baba lego oynayalım diyor sen oyna ben izleyeyim seni diyor. Mesela yatarken kitap okuyoruz oğluma mutlaka. Eşim uyuttuğunda asla kitap okumaz istemez.
Mesela pazar günü ekmek almaya giderken çocuğu da al beraber gidin derim bir sürü söylenir illallah ettirir öyle götürür
Çok defa konuştum ama ilgilendiğini iddia ediyor kabul etmiyor bu durumu. Çocuk da bu durumdan bıktı artık babası ile bir şey yapmaktan yavaş yavaş vaz geçiyor. Uyarıyorum bak aranızdaki bağ yok oluyor yapma diye ama inandıramıyorum. Bu noktada artık çözümsüz kaldım.
Çok mu üstüne gidiyorum hiç mi karışmayayım ne yapayım bilmiyorum.
Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelince yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm. Hafta sonları beraberiz önceliğim oğlum yani. Eşim de fazla yüz verdiğim düşünüyor bu yüzden
Bunlara ihtiyaç duymuyor zaten. Arada sıkıldığında yanında bizi istiyor. Çok büyük bir istek olmasa gerek. Bu arada kreşi tatilde şu anda evdeÇocuk zaten kreşe gidiyormuşorda arkadaşlarıyla oynuyordum. Kendi basina oynamaya bağımsızlığını kazanması için de desteklemelisiniz. Oyun hamuruyla oynarken, resim çizerken, legolarla oynarken ikinci bir kişiye ihtiyaç duymamali. Tamamen alakayı kesmekten bahsetmiyorum ama kendi başına oynamaktan da keyif almayı öğrenmesi gerekir
Güzel alışkanlıklar kazansın istiyorum ama bunu sadece bende görmesin. Babası da dahil olsun istiyorum.Yakında benimde en büyük problemim bu olacak şu an part time çalışıyorum ama yakın zamanda 8 saate geçecem . Benim eşim bir tek kitap okur çocuklarla o da ben evde olacak da söylicem. Anam bu küçücük detayı bile illahı biz söylicez biz düşünücez.
home office çalışıyor işe git geli yok en azından evde çalışmak büyük avantaj. Günde bir saatini ayırsa yetecek aslında. Bir gün Lego günü olsun bir gün kitap okuma bir gün boyama ben şimdilik çocuklarla böyle günleri planlıyarak etkinlikler yapıyorum oyundan da sıkılmıyorlar.
Bazen eşimi ben bile sıkıcı buluyorumBence kendinizi üzmeyin. Çocukla bağını kaybeden kendisi, bunu da belirtmişsiniz artık kendisi bilir. Evet çocuğun da bir kaybı var ama baba ilgisinden mahrum hissetmez o, babasına yine güvenir sever (ihtiyaçlarını karşıladığı için), sadece babasını sıkıcı bulur zamanla. Çocuğunun gözünde sıkıcı ebeveyn olmayı kabul ediyorsa siz de hiç yıpratmayın kendinizi
Aynen annemle oynamak çok güzeldi ama babamla olan karanlıkta sokak saklambaç oynamalarımız veya bizi köyünü çizerken anlatması hala aklımda .Seni üzmek istemiyorum ama çocukluğuma dair aklımda kalan en güzel sahneler babamla oynadığım oyunlar, bana anlattığı anıları ve hikayeleri .
Hani bilmiyorum ama hafızamı yitirsem o an hissettiğim mutluluk yine içimde bir yerlerde diri kalacak biliyorum.
Ama tek farkla benim annem senin gibi bir anne değildi. Tek tutunduğum dal sığındığım limandı babam.
Merak etme ne bir travma ne de bir sorun olmayacak. Zaten eli eteği çekmiş bir baba değil. Sadece senin kadar ilgili, sabırlı ve çocuk oyunlarına hevesli değil.
Bu noktada eşimi profesyonel destek alması için ikna ettim. Ona göre çocukla ilgileniyormuş ama öyle değil. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanında duygusal ihtiyaçlarına da karşılamalıyız. Bize ihtiyaç duyduğunda hep bir bahane üretirsek bu çocuk ne hale gelirPlan yapma derdindesiniz demedim. Ben zorlayıcı buluyorum dedim.
Şu açıdan bakalım. Kitap okumak bence de çok güzel bir zaman geçirme yöntemi. Özellikle çocukların kendilerini ifade etmeleri açısından. Fakat eşiniz bunu isteksiz isteksiz yaparken çocuk yavrum zaten keyif alamaz ki.
Ya Noop anlatamıyorum aslında burda konuştuğum kişiler var bu konuyu uzun uzun. Ciddi anlamda tıkanma noktasındayım. 5dk oynasa zaten yakasını bırakıyor. Amaç ihtiyacını gidermek. Ha işi olduğu zaman işini bıraksın oynasın demiyorum ki bunu ben de istemem. İşin varsa söyle zaten anlar bu çocuk
Toplasan 4.5 yaşına kadar 10 kere güreştiya oynasa iyi olur tabide bence illa oynamasına gerek yok. zira o aradaki bağ başka şekillerde de karşılanabiliyor. bak güreşiyorlarmış bende güreşirim çocuklarlatemas çok severim mıncırırım yoğururum.
bakalım doktor ne diyecek gidince yaz mutlaka.
Toplasan 4.5 yaşına kadar 10 kere güreştiher güreşin sonunda eşim ağladı
Kız cidden ağlıyor mu ?Toplasan 4.5 yaşına kadar 10 kere güreştiher güreşin sonunda eşim ağladı
Utanmasa ağlar eminim. Ağlarsa dalga geçeceğini bilir. İçine içine ağlıyor kesinKız cidden ağlıyor mu ?
Ben de hızlı koşarım geçen yakalamaca oynayalım dedi 4.5 yaşındaki çocuğu yakalayamadımbende artık bilek güreşi yapmayı bıraktım.
küçük olanı zor yendim en son kolum 3 gün ağrıdı
daha gelmem davosa dedim öle baktı suratıma
Bence bu yüzden eşin her sorumluluğu yerine getirerek babasının oluşturduğu açığı kapatmış olduğunu zannediyor. Oyundan daha önemli gördüğü şeyleri yaptığını düşünüyordur. Karakteri de oyunla örtüşen yapıda değilse çözüm zor gibi canım.Babası maddı anlamda hiç sıkıntı çektirmiş ama onun dışında koruyup kollamamış
Ben de hızlı koşarım geçen yakalamaca oynayalım dedi 4.5 yaşındaki çocuğu yakalayamadım
Düz adam Sabri = eşimBence bu yüzden eşin her sorumluluğu yerine getirerek babasının oluşturduğu açığı kapatmış olduğunu zannediyor. Oyundan daha önemli gördüğü şeyleri yaptığını düşünüyordur. Karakteri de oyunla örtüşen yapıda değilse çözüm zor gibi canım.
Nişanlın aynı benesinin babasi nasil? belki kafasindaki baba figuru oyledir kendisinin. ya da genel olarak soguk biridir ben mesela kardeslerim dahil hicbir cocukla 5 dakikadan fazla oynayamam ama kendi cocugum nasil olur bilemiyorum.
calci bu arada senin oglanla benim nisanlimi cok acil tanistiralim. cocuklarin korkulu ruyasi resmen cocuk buldugunda direkt oynamaya basliyor ama oyun nisanlim sikilana kadar devam ediyor cocuk sikilinca birakamiyor ve oyunu da nisanlim seciyorbazen kardesimi uyandiriyor kalksana oynayalim diye ahajahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?