Oğlum ve Eşim

Plan yapma derdindesiniz demedim. Ben zorlayıcı buluyorum dedim.
Şu açıdan bakalım. Kitap okumak bence de çok güzel bir zaman geçirme yöntemi. Özellikle çocukların kendilerini ifade etmeleri açısından. Fakat eşiniz bunu isteksiz isteksiz yaparken çocuk yavrum zaten keyif alamaz ki.

Çocuk zaten kreşe gidiyormuşorda arkadaşlarıyla oynuyordum. Kendi basina oynamaya bağımsızlığını kazanması için de desteklemelisiniz. Oyun hamuruyla oynarken, resim çizerken, legolarla oynarken ikinci bir kişiye ihtiyaç duymamali. Tamamen alakayı kesmekten bahsetmiyorum ama kendi başına oynamaktan da keyif almayı öğrenmesi gerekir

Yakında benimde en büyük problemim bu olacak şu an part time çalışıyorum ama yakın zamanda 8 saate geçecem . Benim eşim bir tek kitap okur çocuklarla o da ben evde olacak da söylicem. Anam bu küçücük detayı bile illahı biz söylicez biz düşünücez.

home office çalışıyor işe git geli yok en azından evde çalışmak büyük avantaj. Günde bir saatini ayırsa yetecek aslında. Bir gün Lego günü olsun bir gün kitap okuma bir gün boyama ben şimdilik çocuklarla böyle günleri planlıyarak etkinlikler yapıyorum oyundan da sıkılmıyorlar.

Bunlara ihtiyaç duymuyor zaten. Arada sıkıldığında yanında bizi istiyor. Çok büyük bir istek olmasa gerek. Bu arada kreşi tatilde şu anda evde

Bence kendinizi üzmeyin. Çocukla bağını kaybeden kendisi, bunu da belirtmişsiniz artık kendisi bilir. Evet çocuğun da bir kaybı var ama baba ilgisinden mahrum hissetmez o, babasına yine güvenir sever (ihtiyaçlarını karşıladığı için), sadece babasını sıkıcı bulur zamanla. Çocuğunun gözünde sıkıcı ebeveyn olmayı kabul ediyorsa siz de hiç yıpratmayın kendinizi

Za
Güzel alışkanlıklar kazansın istiyorum ama bunu sadece bende görmesin. Babası da dahil olsun istiyorum.

Bazen eşimi ben bile sıkıcı buluyorum

Aynen annemle oynamak çok güzeldi ama babamla olan karanlıkta sokak saklambaç oynamalarımız veya bizi köyünü çizerken anlatması hala aklımda .

Aramız yoktu ama bu anılar aklıma gelince acayip özlüyorum

Bu noktada eşimi profesyonel destek alması için ikna ettim. Ona göre çocukla ilgileniyormuş ama öyle değil. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanında duygusal ihtiyaçlarına da karşılamalıyız. Bize ihtiyaç duyduğunda hep bir bahane üretirsek bu çocuk ne hale gelir

ya oynasa iyi olur tabide bence illa oynamasına gerek yok. zira o aradaki bağ başka şekillerde de karşılanabiliyor. bak güreşiyorlarmış bende güreşirim çocuklarla temas çok severim mıncırırım yoğururum.
bakalım doktor ne diyecek gidince yaz mutlaka.

Toplasan 4.5 yaşına kadar 10 kere güreşti her güreşin sonunda eşim ağladı

bende artık bilek güreşi yapmayı bıraktım.
küçük olanı zor yendim en son kolum 3 gün ağrıdı
daha gelmem davosa dedim öle baktı suratıma
Ben de hızlı koşarım geçen yakalamaca oynayalım dedi 4.5 yaşındaki çocuğu yakalayamadım

Babası maddı anlamda hiç sıkıntı çektirmiş ama onun dışında koruyup kollamamış
Bence bu yüzden eşin her sorumluluğu yerine getirerek babasının oluşturduğu açığı kapatmış olduğunu zannediyor. Oyundan daha önemli gördüğü şeyleri yaptığını düşünüyordur. Karakteri de oyunla örtüşen yapıda değilse çözüm zor gibi canım.

Babam aşırı ilgisiz ve sevmeyi bilmeyen bir adamdı. Çocukken ona dair güzel olan hiçbir anım yok.
Eşin kötü bir baba değil kesinlikle, yukarıda ne biçim baba demiş biri buna katılmıyorum, sadece oyun oynamayı sevmiyor ve çocukluğunda görmemiş olabilir. Birbirlerinden uzaklaşacaklarını zannetmiyorum. 24 yaşındayım, şu an arkamda babamın desteğini görmek bile bana güç veriyor, çocukluğumda hiçbir güzel anım olmamasına rağmen seviyorum onu.

Çocuğu yalvartmak yerine oynaması daha iyi olurdu tabi ama, inşallah pedagogla düzelir

Düz adam Sabri = eşim bu noktada onunla konuşmaktan vaz geçmeli miyim?

Nişanlın aynı ben çocuklar benimle hiç sıkılmıyor, bazen misafir çocukları gelirdi anneme, çocuk elimden tutup hadi oyun oynayalım derdi tabi oyun oynamak mutfak isinden daha cazip gelirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…