Oğlum ve Eşim

Yemek yedormek okuldan almak da bir faliyettir sonucta . Oyunvs. Israr etmeyin bence

senin oglana cidden benim nisanlim lazim ya. cok akilli uslu oynar gorsen en son kardesimle oynadiginda cocugun kafasina dikis attirdik oyle boyle oynamaz yani

konu ustte kalsin diye yaziyorum bu arada
Nişanlın bizim eve de uğrasın Sassy ya. Yalnız bizim kızın kafasını kırmazsa sevinirim.

Bence eşinize çok yükleniyorsunuz. Benim eşim de ben işteyken kızıma bakıyor. Yediriyor içiriyor, seviyor, kokluyor ama oyun oynamaz. Ben de ilk başlarda oyun oyna filan diyordum sonra baktım ben nerdeyse soytarılık yapıyorum onu eğlendirmek için kızım baba delisi, bıraktım peşini. Demek ki iletişim yolunu bulmuslar kendilerince :)

Baba oğul arasına çok fazla girerseniz asıl duvarı siz örersiniz aralarına. Ben oğlumda o hatayı yaptım. Daha yeni yeni düzeliyor oğlumun babasıyla arası ve ben hatanın bende olduğunu kızım doğunca anladım. Eşim defalarca aramıza girme demişti oysa ki, ama ben sürekli müdahale ediyordum. Oğlum babasını ciddiye bile almiyordu artık. Ne zamanki çıktım aralarından duzelmeler başladı.
siz annesiniz, o baba. Birakin babalığını canı nasıl istiyorsa öyle yapsın.
Sevgisizlik olmadiktan sonra duvar filan olmaz.

Ben aralarında değilim ve oğlum bana delisi değil bana düşkün çünkü isteklerine karşılık alamadığı için ihtiyaçlarını karşılayan ebeveynine yanaştı çocuk. Durumun gidişatını anlatmak mu müdahale etmek? Kendi yaşadıklarınızı benim durumumla empati etmeye çalışmışsınız ama aynı durumları yaşamıyoruz

bence cocukla her zaman birisinin oynamasi da guzel bir sey degil. boyle buyuyen cocuklar var etrafimda. anne babasi surekli bir etkinlik pesinde, her hafta sonu mutlaka bir yere gidiliyor, cocuk icin mutlaka bir aktivite bulunuyor. boyle cocuklarin buyuduklerinde kendi kendilerine eglenmeyi bilmediklerini goruyorum. mutlaka bir haz bir eglence pesinde oluyorlar. kendi baslarina, kendi dusunceleri ile basetmesini ogrenemiyorlar. ya da anne baba surekli bir aktivite bulmak zorunda. mesela piknige gidiyorlar ama 10 yasindaki cocuk piknigi "yeterince" ilginc bulmuyor. sikiliyor. bazen cocugun caninin sikilmasi bile, kendi basina bir seyler kesfetmesi icin bir firsat olabilir, genelde yaratici fikirler bu zamanlarda ortaya cikiyor..

velhasil bunlar modern zamanin problemleri, az cocuklu cekirdek aileler, ve cocugu oyalamaya calisan ebeveynler... bana genis ailede buyumek, kardeslerle etkilesim daha guzel geliyor..

bu arada sizin durumunuzu bilmiyorum, muhtemelen endiseleriniz de haklidir ama bizim zamanimizin problemlerinden bahsetmek icin yazdim.. bizim cocuklarin neslinin problemleri farkli olacak bence. mesela en basitinden bir cizgi film cikinca oturur izlerdik, bitince kapatirdik. simdi cocuklar canlari sikilinca hemen videoyu degistiriyor, kesin bir etkisi olur cocuklara...

Oğluma telefon vermedim. Televizyonu 2 yıldır izliyor o da saatli izler. Kendi başına oyun oynar sever de oynamayı. Mesela az önce dedi ki boyama yapmak istiyorum verdim boyalarını kitabını. Boyarken benimle boyar mısın dedi. Buna hayır demek doğru gelmiyor bana.

Biz mesela 4 +1 kardeşiz +1 19 yıl sonra olduğu için öyle yazdım sokaklarda oynardık bir sürü kuzenimiz vardı. Enerjimizi atardık. Şimdi dediğiniz gibi zaman çok değişti. Anneler çalışıyor çocuk sayıları azaldı ve o eski mahalle kavramı bitti. Ebeveyni olmadan bile dışarı çıkamaz duruma geldiler. Bunu tolere etmek için de birlikte etkinlik vs düzenlemeye başladılar.

Çocuğunuzun oyun oynayalım baba yalvarmaların rağmen 10 dakikasına ayırmayan eşine niye yükleniyorsun C Calcifer aşk olsun.
Çocuk yalvarıp durabilir önemli değil, gün içerisinde sizinle hiçte oynamasa olur 4 buçuk yaşındaki "koca" çocuk. Kendi kendine oynamasını bilmeli.
Konudaki yorumlardan çıkardığım bu.

Mutfağa sokup kahvaltıları da ona hazırlatacağım. Koskoca çocuk dimi bir yerden başlamalı

Ya bende hic sevmem oyun oynamayi.kizimla oynarken cok zorlaniyorum.ayni sekilde okulda cocuklarim var onlarlada oynamak bana zor geliyor.bu karakterle alakali bisey sanirim.

Yetişkin insanin da her gun her gun bebek etkinliği yapip, lego oynamak istememesi bana normal. Zaten cocuk kreşe gidiyormuş.

Ha cevap olarak her gun oynamayacaksa cocuk yapmasaymiş diyenler de olabilir. O da bir secenek tabi.
Cok sıkıcı cidden. Kızım 2 yaşında oynamama ragmen hep daha fazlasını istiyor ve inanın 5 dk sonra acayip sıkılıyorum. Kendi oynamaya baslasa sevineceği.

İkisinin de sevdiği tarzda bir şey bul bence. Tam erkek çocuk/baba aktivitesi olacak.
Ne olabilir? Mesela wii deniyor, bir doğumgünü hediyesi Wii al, içine küçük yasa da hitap eden erkek oyunlarından al. Gün içinde beraber oynasinlar. Bu Wii ekran gibi de değil, hopluyor zıplıyor falan, sağlıklı bir şey de aynı zamamda:) ay olarak biraz küçük ama kısa süre sonra o da rahat rahat oynar.
Ya da eşinin de sevdiği figür legolardan al. Mesela Harry Potter , yüzüklerin efendisi serilerinden. Esin yapar,çocuk da minik minik katılır.
Dört teker Bisiklet al, eşin öğretsin . Markapli tamir oyunlarindan al... Ne bileyim,oyuncak alırken yani oğluna değil de eşine alır gibi seç:) bence faydası olur.

ya geçen konuda gayet ciddiydim erkek olsam hayat bana daha güzeldi
her türlü vahşi aktiviteye varım.
lego oynamak kutu oyunları yokum. yok yani olmuyor benden
Sen de gel Sassy ile birlikte. Benim kızın içinden 3 yaşından sonra başka bir şey çıktı. En son eşime güreşelim diye tutturdu. Ya tamam da babayı kündeye getirmeye çalışıp, yapamayınca ağlamak nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…