Yemek yedormek okuldan almak da bir faliyettir sonucta . Oyunvs. Israr etmeyin benceSelam KK ahalisi,
Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Şu anda 4.5 yaşında.Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.
Oğlumla kesinlikle oyun oynamıyor. Kaliteli zaman geçirmiyor daha doğrusu o geçirdiğini düşünüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın vakit geçirmek olduğunu düşünüyor Topla oynamak istiyor 5 dk oynuyor yoruldum diyor eşim. Baba lego oynayalım diyor sen oyna ben izleyeyim seni diyor. Mesela yatarken kitap okuyoruz oğluma mutlaka. Eşim uyuttuğunda asla kitap okumaz istemez.
Mesela pazar günü ekmek almaya giderken çocuğu da al beraber gidin derim bir sürü söylenir illallah ettirir öyle götürür
Çok defa konuştum ama ilgilendiğini iddia ediyor kabul etmiyor bu durumu. Çocuk da bu durumdan bıktı artık babası ile bir şey yapmaktan yavaş yavaş vaz geçiyor. Uyarıyorum bak aranızdaki bağ yok oluyor yapma diye ama inandıramıyorum. Bu noktada artık çözümsüz kaldım.
Çok mu üstüne gidiyorum hiç mi karışmayayım ne yapayım bilmiyorum.
Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelince yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm. Hafta sonları beraberiz önceliğim oğlum yani. Eşim de fazla yüz verdiğim düşünüyor bu yüzden
Ne işi oluyormuş peki evde , zaten tum isleri siz yaparken. ?Oynamayacağım demiyor ikna etmeye çalıyor işi olduğunu daha sonra oynayacağını söylüyor
Nişanlın bizim eve de uğrasın Sassy ya. Yalnız bizim kızın kafasını kırmazsa sevinirim.senin oglana cidden benim nisanlim lazim ya. cok akilli uslu oynar gorsen en son kardesimle oynadiginda cocugun kafasina dikis attirdik oyle boyle oynamaz yani
konu ustte kalsin diye yaziyorum bu arada
EvetMerhaba eşiniz çocuk sahibi olmak konusunda istekli miydi?
Bence eşinize çok yükleniyorsunuz. Benim eşim de ben işteyken kızıma bakıyor. Yediriyor içiriyor, seviyor, kokluyor ama oyun oynamaz. Ben de ilk başlarda oyun oyna filan diyordum sonra baktım ben nerdeyse soytarılık yapıyorum onu eğlendirmek için kızım baba delisi, bıraktım peşini. Demek ki iletişim yolunu bulmuslar kendilerince :)Selam KK ahalisi,
Direk dalıyorum konuya. Sorunum eşim ve oğlum. eşim home ofis çalışıyor genelde evde olan taraf kendisi. Oğlum ise 26 aylıktan beri kreşe gidiyor. Şu anda 4.5 yaşında.Ben işte olduğum için eşim alıyor çocuğu yemeğini yediriyor ilgileniyor. Temel ihtiyaçlarını çok güzel karşılar. Şöyle söyleyeyim babasında 2 gün kalsa ne yedirdin diye bile arama gereği duymam çünkü ne yedireceğini çok iyi bilir. Bu noktada sorunumuz yok şükür ama asıl sorunumuz oyun kısmında başlıyor.
Oğlumla kesinlikle oyun oynamıyor. Kaliteli zaman geçirmiyor daha doğrusu o geçirdiğini düşünüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamanın vakit geçirmek olduğunu düşünüyor Topla oynamak istiyor 5 dk oynuyor yoruldum diyor eşim. Baba lego oynayalım diyor sen oyna ben izleyeyim seni diyor. Mesela yatarken kitap okuyoruz oğluma mutlaka. Eşim uyuttuğunda asla kitap okumaz istemez.
Mesela pazar günü ekmek almaya giderken çocuğu da al beraber gidin derim bir sürü söylenir illallah ettirir öyle götürür
Çok defa konuştum ama ilgilendiğini iddia ediyor kabul etmiyor bu durumu. Çocuk da bu durumdan bıktı artık babası ile bir şey yapmaktan yavaş yavaş vaz geçiyor. Uyarıyorum bak aranızdaki bağ yok oluyor yapma diye ama inandıramıyorum. Bu noktada artık çözümsüz kaldım.
Sen oyna diyecekseniz şöyle söyleyim işten gelince yatana kadar beraberiz. Beraber oyun oynarız kitabını okurum. İşten gelince direk alır parka götürürüm. Hafta sonları beraberiz önceliğim oğlum yani. Eşim de fazla yüz verdiğim düşünüyor bu yüzden
ona soz veremeyiz dun kardesimle judo yapicakti zor tuttuk ama ben goz kulak olurum merak etmeNişanlın bizim eve de uğrasın Sassy ya. Yalnız bizim kızın kafasını kırmazsa sevinirim.
Bence eşinize çok yükleniyorsunuz. Benim eşim de ben işteyken kızıma bakıyor. Yediriyor içiriyor, seviyor, kokluyor ama oyun oynamaz. Ben de ilk başlarda oyun oyna filan diyordum sonra baktım ben nerdeyse soytarılık yapıyorum onu eğlendirmek için kızım baba delisi, bıraktım peşini. Demek ki iletişim yolunu bulmuslar kendilerince :)
Baba oğul arasına çok fazla girerseniz asıl duvarı siz örersiniz aralarına. Ben oğlumda o hatayı yaptım. Daha yeni yeni düzeliyor oğlumun babasıyla arası ve ben hatanın bende olduğunu kızım doğunca anladım. Eşim defalarca aramıza girme demişti oysa ki, ama ben sürekli müdahale ediyordum. Oğlum babasını ciddiye bile almiyordu artık. Ne zamanki çıktım aralarından duzelmeler başladı.
siz annesiniz, o baba. Birakin babalığını canı nasıl istiyorsa öyle yapsın.
Sevgisizlik olmadiktan sonra duvar filan olmaz.
Aduket atıyor muona soz veremeyiz dun kardesimle judo yapicakti zor tuttuk ama ben goz kulak olurum merak etme
bence cocukla her zaman birisinin oynamasi da guzel bir sey degil. boyle buyuyen cocuklar var etrafimda. anne babasi surekli bir etkinlik pesinde, her hafta sonu mutlaka bir yere gidiliyor, cocuk icin mutlaka bir aktivite bulunuyor. boyle cocuklarin buyuduklerinde kendi kendilerine eglenmeyi bilmediklerini goruyorum. mutlaka bir haz bir eglence pesinde oluyorlar. kendi baslarina, kendi dusunceleri ile basetmesini ogrenemiyorlar. ya da anne baba surekli bir aktivite bulmak zorunda. mesela piknige gidiyorlar ama 10 yasindaki cocuk piknigi "yeterince" ilginc bulmuyor. sikiliyor. bazen cocugun caninin sikilmasi bile, kendi basina bir seyler kesfetmesi icin bir firsat olabilir, genelde yaratici fikirler bu zamanlarda ortaya cikiyor..Selam KK ahalisi,
spor yapmayi seviyor mu? mesela bisikletin arkasina cocugu atip bisiklete binebilirler.Düz adam Sabri = eşimbu noktada onunla konuşmaktan vaz geçmeli miyim?
bence cocukla her zaman birisinin oynamasi da guzel bir sey degil. boyle buyuyen cocuklar var etrafimda. anne babasi surekli bir etkinlik pesinde, her hafta sonu mutlaka bir yere gidiliyor, cocuk icin mutlaka bir aktivite bulunuyor. boyle cocuklarin buyuduklerinde kendi kendilerine eglenmeyi bilmediklerini goruyorum. mutlaka bir haz bir eglence pesinde oluyorlar. kendi baslarina, kendi dusunceleri ile basetmesini ogrenemiyorlar. ya da anne baba surekli bir aktivite bulmak zorunda. mesela piknige gidiyorlar ama 10 yasindaki cocuk piknigi "yeterince" ilginc bulmuyor. sikiliyor. bazen cocugun caninin sikilmasi bile, kendi basina bir seyler kesfetmesi icin bir firsat olabilir, genelde yaratici fikirler bu zamanlarda ortaya cikiyor..
velhasil bunlar modern zamanin problemleri, az cocuklu cekirdek aileler, ve cocugu oyalamaya calisan ebeveynler... bana genis ailede buyumek, kardeslerle etkilesim daha guzel geliyor..
bu arada sizin durumunuzu bilmiyorum, muhtemelen endiseleriniz de haklidir ama bizim zamanimizin problemlerinden bahsetmek icin yazdim.. bizim cocuklarin neslinin problemleri farkli olacak bence. mesela en basitinden bir cizgi film cikinca oturur izlerdik, bitince kapatirdik. simdi cocuklar canlari sikilinca hemen videoyu degistiriyor, kesin bir etkisi olur cocuklara...
Yok sevmez evde hareketli olan benim. Haftada bir maç yapar arkadaşlarıyla.spor yapmayi seviyor mu? mesela bisikletin arkasina cocugu atip bisiklete binebilirler.
Mutfağa sokup kahvaltıları da ona hazırlatacağım. Koskoca çocuk dimi bir yerden başlamalıÇocuğunuzun oyun oynayalım baba yalvarmaların rağmen 10 dakikasına ayırmayan eşine niye yükleniyorsun C Calcifer aşk olsun.
Çocuk yalvarıp durabilir önemli değil, gün içerisinde sizinle hiçte oynamasa olur 4 buçuk yaşındaki "koca" çocuk. Kendi kendine oynamasını bilmeli.
Konudaki yorumlardan çıkardığım bu.
Cok sıkıcı cidden. Kızım 2 yaşında oynamama ragmen hep daha fazlasını istiyor ve inanın 5 dk sonra acayip sıkılıyorum. Kendi oynamaya baslasa sevineceği.Yetişkin insanin da her gun her gun bebek etkinliği yapip, lego oynamak istememesi bana normal.Zaten cocuk kreşe gidiyormuş.
Ha cevap olarak her gun oynamayacaksa cocuk yapmasaymiş diyenler de olabilir. O da bir secenek tabi.
Sen de gel Sassy ile birlikte. Benim kızın içinden 3 yaşından sonra başka bir şey çıktı. En son eşime güreşelim diye tutturdu. Ya tamam da babayı kündeye getirmeye çalışıp, yapamayınca ağlamak nedirya geçen konuda gayet ciddiydim erkek olsam hayat bana daha güzeldi
her türlü vahşi aktiviteye varım.
lego oynamak kutu oyunları yokum. yok yani olmuyor benden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?