- Konu Sahibi tatlikedicikcik
-
Aynı durumdayım ben de. Erkek arkadaşım da ünv mezunu hatta 2 ünv mezunu ama atanmadığı için iyi iş bulamadığı için esnaflık yapıyor. Ben ise mühendisim. Ve seninde söylediğin gibi beni bunaltan tek şey ailemin ve çevremi söylediği laflar. Artık kaldıramaz hale geldim ben de.Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak
Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
Demek istediğim pismanlik, meslek disindaki baska sorunlardan olmalıHer ikiside.Şöyle söyleyim ablam öğretmen eşi lise mezunu ailem hiç karşı çıkmadı çok şükür mutlular.Ben üniv. Mezunuyum eşim lise ailem istemedi çok pişmanım.Bazen ailemiz daha iyi tanıyo bizden
Okuduk,meslek sahibi olduk diye suçlu ilan edilmemiz yakındır.Konu duyar kasacağım diye ağlama duvarına dönmüş ajsjshaj
Çalışın sizin de olsun n'apalım
Milletin mesleğine çamur atıp durmayın şurada ya.
Baskalarinin lafiyla mi hayatinizi yasayacaksiniz bu hayat sizin, sadece sizin..siz iyi bi isi olan biriyle mutsuz olsaniz kimsenin umrunda olmaz ama.. insanlar sadece konuşur.. benim bakis acim bu..Aynı durumdayım ben de. Erkek arkadaşım da ünv mezunu hatta 2 ünv mezunu ama atanmadığı için iyi iş bulamadığı için esnaflık yapıyor. Ben ise mühendisim. Ve seninde söylediğin gibi beni bunaltan tek şey ailemin ve çevremi söylediği laflar. Artık kaldıramaz hale geldim ben de.
Bana sorarsan onca kötülüğün yaşandığı bu hayatta huy suy ahlak her şeyden önemlidir. Ha bu demek değildir açta yaşarız. Tabi ki para da şart geçim için. Ama bir işi varmış garson ya da başka. Belki daha iyisini de bulur. Sen de atanırsan siz geçinirsiniz.
Ama bu düşüncede olmama rağmen çok mutsuzum ve kendimi hasta ettim. Çünkü insanların lafları Hele ki ailenin lafları insanın içine oturuyor. O yüzden anlıyorum seni
Yo meslekte dahil pişmanlığıma.Çünkü şöyle ben sevdiğimde mutlu olurum her şartta demiştim öyle düşünmüştüm ama annecim benim her şartta mutlu olmayacağımı biliyomuş ondan karşı çıkmış.Noldu eşim işimin işine saygı duysamda çok ciddiye almadım gibi bü durum oldu bi süredir işsiz kaldı sıkıntı yaşadık ve ben mutsuzum.Demek istediğim pismanlik, meslek disindaki baska sorunlardan olmalı
Tabiki öyle. Aynen öyle düşünüyorum ve bildiğimi yapacağım. Fakat insan çok fzla yıpranıyor. O psikoloji çok farkloBaskalarinin lafiyla mi hayatinizi yasayacaksiniz bu hayat sizin, sadece sizin..siz iyi bi isi olan biriyle mutsuz olsaniz kimsenin umrunda olmaz ama.. insanlar sadece konuşur.. benim bakis acim bu..
Ama burdan su sonuc çıkıyor, "cok ciddiye almadim" demissiniz..yanlış anlamayin lütfen siz de anneniz gibi dusunuyorsunuz, ayni bakis acisi çünkü.. meslek cok onemli bakis aciniz olanilir mi geri planda ( lutfen yanlis anlamayin dedigimi)Yo meslekte dahil pişmanlığıma.Çünkü şöyle ben sevdiğimde mutlu olurum her şartta demiştim öyle düşünmüştüm ama annecim benim her şartta mutlu olmayacağımı biliyomuş ondan karşı çıkmış.Noldu eşim işimin işine saygı duysamda çok ciddiye almadım gibi bü durum oldu bi süredir işsiz kaldı sıkıntı yaşadık ve ben mutsuzum.
Bu konuda çevreye karşı kulaklarınızı kapatmanız gerekiyor maddi açıdan dersek bence çok takmayın ne olacak garsonsa zamanın ne göstereceği belli olmaz sizin bakmanız gereken şey mutlumuyuz?birbirimizi gerçekten seviyor muyuz?bunların cevaplarına göre hareket edebilirinsiniz umarım doğru kararı verirsiniz.Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Her anne baba karakter ve meslek olarak cocugunun iyi bir evlilik yapmasini ister. Burasi ok ama çocuğum seviyorsa anlasiyorsa, mutlu olacagina guveniyorsa ben bi anne olarak yaninda yer alirim..toplum aa kizin boyle bi isi olanla evlenecek vs derse cevabini verir cocugumun yaninda yer alirim..Tabiki öyle. Aynen öyle düşünüyorum ve bildiğimi yapacağım. Fakat insan çok fzla yıpranıyor. O psikoloji çok farklo
Okuduk,meslek sahibi olduk diye suçlu ilan edilmemiz yakındır.
Şu devirde okumak hiççç bir şey.
Mühendisler,avukatlar asgari ücrete talim ediyor.
Kişilik ve karakter yoksa,okusan nolur?
Doktor koca,avukat eşini öldürdü.
Üniversitelerin hali ortada,artık ülkemizde bir değeri yok üniversiteli olmanın.
Bunları yazan üyelerin çocuklarına eğitim
ve meslek sahibi olma noktasında nasıl yaklaştıklarını-yaklaşacaklarını merak ediyorum.
19 yaşında bir oğlum var,hangi mesleği yapacağına karışmam,bununla birlikte üniversite okusun istiyorum.
Lisans,olmazsa önlisans.
O da olmazsa bilgisayar programcılığı konusunda profesyonel hizmet veren
kurslar var ona gönderirim.
Olmadı yurt dışına dil kursuna gider,seneye dilden girer sınava veya yurtdışında sınavsız öğrenci kabul eden bir üniversiteye göndeririz.
Okurken çalışsın isterim özellikle de hizmet sektöründe,insan ilişkilerini ve hayatın zorluklarını öğrenmesi açısından.
Okuma isteği,imkanı veya kapasitesi olmayan liseden itibaren mesleki eğitime yönelebilir.
Üniversite veya yüksekokul eğitimini önemsemeyenler yakında emlakçılık,kuaförlük gibi meslekleri yapmak için bile en azından ustalık belgesi isteneceğinden habersizler sanırım.
Bunlar için sınava girme ve belge alma uygulaması başladı yakın zamanda.
Mesleğinden dolayı kimseyi küçük görmeme konusunda hemfikiriz,bunu tartışmaya bile gerek yok.
Bununla birlikte çeşitli sebeplerden üniversite eğitimi alamamış insanları savunmak adına,
eğitimli insanlara olumsuz yorum yapmayı da anlamıyorum.
Eğitimli olmaktan,üniversite sıralarında ders dinlemekten,kim,nasıl bir zarar görmüş bugüne kadar?
Biri bunu,bana izah edebilir mi?
Ailemin dediği çocuk işinde gücünde helal kazansın ne olursa olsun ayıp değil ama sen mutlu olmazsın demişlerdi.Haklılar.Şöyle ciddiye almadım açıklayım eşim bilgi işlemci ve 10 yıllık tecrübeli işini bilir belki nice üniv. Mezunlarına taş çıkaracak donanıma sahiptir hiç küçümsemedim ama akşamın 10unda patronu arayıpta işle ilgili zırt pırt daraltması, mesaiye kalmak zorundasın lafları gözümde kısmen vasıfsızlaştırdı.Çünki ben küçümsemiyorum ama patronları filan küçümsedikçe eşim kendini ezikliyo o ezikledikçe bende bi süre sonra o kafaya girmeye başladım malesefAma burdan su sonuc çıkıyor, "cok ciddiye almadim" demissiniz..yanlış anlamayin lütfen siz de anneniz gibi dusunuyorsunuz, ayni bakis acisi çünkü.. meslek cok onemli bakis aciniz olanilir mi geri planda ( lutfen yanlis anlamayin dedigimi)
Sanırım asıl problem şu. Mesela benim ailemde garson, işçi vs görünce üzülüyor, helal olsun ekmek parası işte gencecik ama ekmeğini taştan çıkarıyor vs tarzı övgüler diziyor bize. Ama o kişi koca diye getirirsek küçümserler asla olmaz derler. Dışarıdan söylemek ve üzülmek kolay sanırımHay sen çok yaşa ya.
Dönüp kendi tepsisini bile kaldırmıyorlar AVMde.
Neden? Nasılsa temizlikçi toplar o bıraktıkları leş masayı.
İnsan utanır da öyle bırakmaya.
Veya bir keresinde memura gülümsedim, "çok teşekkür ederim çok uzun vaktinizi aldı kusura bakmayın" dedim
Kadın şok + mutlu oldu
Direkt kağıdı uzatıp bunu hallet tavrında itici itici insanlar geçtiği için tabi önümden
Sen yüz yüze gelince böyle davran, bi' kibarlık bi' şey yok sonra "garson başımızın tacı" modu
Bu çalışanlar da insan değil miydi yani?
Ahh keşke bunu yapabilseler. Hep millet ne der diye yaşıyorlarHer anne baba karakter ve meslek olarak cocugunun iyi bir evlilik yapmasini ister. Burasi ok ama çocuğum seviyorsa anlasiyorsa, mutlu olacagina guveniyorsa ben bi anne olarak yaninda yer alirim..toplum aa kizin boyle bi isi olanla evlenecek vs derse cevabini verir cocugumun yaninda yer alirim..
Sonra "elalem ne der" diye bosanamiyo bir suru kadin...sonra elalem ne der diye yeni bir evlilik yapamiyorlar ve bir hayat boyle geciyor, neden, aaa elalem ne der diye bi sacmalik yuzunden..Ahh keşke bunu yapabilseler. Hep millet ne der diye yaşıyorlar
Valla benim icin sonuc ne cikar önemli degil önemli olan adam olanla evlenmek ..allah her kadina vicdanli erkek her erkege vicdanli kadin nasip etsin...Peki kadın cinayetleri ve eğitim durumuyla ilgili bir araştırma yapılsa sonuç ne çıkar sizce?
Bence sen ben üni o lise mezunu mevzusu yerine sende atanamayabilrsn sözleşmeli ögretmenler az maas alıyo ilerde gecim sıkıntısı yasarmsınız onu sorgula bırak diploma mevzusunuHanımlar merhaba
"Ama ne??"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?