Esnaf zaten destek alamadı iki ay evde kaldı eşim dukksni açtığı hafta bin TL yattı,ama o iki ay cepten yedik kenarda hiç parası olmayan ne yaptı Allah dara düşürmesin kimseyi,Öğretmenler yatiyor evet. Kuaforlerde yatti, cafe restorant calisanlari hala yatiyor. Avm calisanlari yatti. Yani kisaca su dönem cogu kisi yatti. Cunku sartlar bunu gerektirdi. Yatan cogu kisi ya maasini tam aldi ya bir kismini devletten aldi. Ya yardim aldi. Bir sekilde cogu kisi sureci boyle gecirdi. Cunku sartlar boyle idi. O yuzden su surecte yatiyor demek ne sacma ise yatiyor diyene kizmakta o kadar gereksiz bence.
Ben en cok su surecte ucretsiz izne cikarilan sigortasız calisanlara uzuluyorum. Onlar hic bir hak talep edemedi..
Bunun savunması yıllarca dirsek çürüttükmü? Dediğim gibi öğretmenliğin görev tanımı belli, 10 ay boyunca çocuklarla uğraşırsın 2ay tatil yaparsın. Çocukları hiç sevmediği halde o 2 ay yaz tatili için öğretmen olanlar yokmu sanki? Başka meslekten olup öğretmenliğe geçiş yapanlar var o tatil için.Herkes keşke vicdanlı ve hakkıyla yapsa görevini. Şu süreçte oh iyiki öğretmen olmuşum, ne güzel yattım arada öğrencilere ödev atıyorum, video yolluyorum gerisi hep keyif diyenlerde var emin olun. Online dersde neymiş ne gereksiz girsin ebadan dinlesin, okullar açılınca telafisini yaparız diyenleri tanıyorum. Bu kafada olmayanları tenzih ediyorum baştata belirtiğim gibi
Hak veriyorum.Ama kimse durduk yere demiyor bunu.
Herkesin yattığı şu dönemde öğretmenlere laf ediliyor.
Kaldı ki biz evden gerçekten elimizden geleni yapıyoruz.
Diş hekimi görümcemi örnek verdim iki kat maaş alıp gerçek anlamda
yatarken kimse onları konuşmuyor.
Bize yapılan bu haksız saldırıya karşı elbette ee sen de olsaydın öğretmen
ne bu çirkin tartışma diyoruz.
Ne diyelim?
Bu meslekler hep vardı.
Öğretmenlik eskiden günümüzde olduğundan da daha rahattı.
Seçmedin, beğenmedin.
Onun için çabalamadın.
Bugünler benim eserim değil.
Niye muhattap olacağım bunlarla?
Artık kk'nin de eski tadı kalmadı.cidden kalmadı!
Hak veriyorum.
Zamanında üniversite tercihleri yaparken öğretmenliği seçtiğimde dudak büken çok arkadaşım oldu.
Daha prestijli olduğunu düşündükleri için ekonometri, uluslararası ilişkiler falan seçtiler.
Şimdi bir arkadaşım bankada çalışıyor ama çalışma saatleri ve tatili dolayısıyla ha bire bana laf sokmaya çalışıyor.
Dediğiniz gibi bu meslek öteden beri böyleydi hatta geçmiş yıllarda daha fazla tatil yapıp o zamanki ekonomiye göre daha yüksek maaşlar alıyorlardı.
O zaman beğenmeyip şimdi kıskananlara sinir oluyorum açıkçası
Sadece öğretmen konusunu baz almadım.eskiden daha samimi geliyordu bana .Şimdi konu bi anda dağılıyor mesela üyenin eski defterleri açılıyor gibi gibi10 küsür senedir burdayim.En az 100-150 konu bulabilirim öğretmenlere sallanan.En alevli geçen konu başlıklarındandır.
Gerçi eskiden daha korakor kavgalar olurdu. Bir nebze yumuşadi bence.
İşte o iş öyle değil. Şu an biz de gitmiyoruz işe ve aldığımız para da öğretmenlerden fazla ama kimse bana gelipte ohhh yatıyorsun demiyor. Evden çalışıyoruz evet ama bunu öğretmenlerde yapıyor. Emin olun her hafta benim de mesleğim hakkına ileri geri konuşulsa ben bu kadar sabırlı olamazdım. Kimse olamazdı. Bundan sonra yazacaklarım sizinle alakalı değil ama başlamışken devam edeyim. Önceden de söyledim mesleğim gereği akademik bir çevredeyim. Son yıllarda öğrenci kalitelisi açısından en çok zorlanan fakültelerden biri de eğitim fakültesi. Bizim zamanımızda eğitim fakültelerine giren öğrencilerle şimdikiler arasında çok fark var. Artık kimse öğretmen olmak falan istemiyor. Sebeplerinden biri de işte bu bakış açısı. Herkes kendisine saygı duyulacak bir meslek icra etmek istiyor ve bu durum öğretmenlik için artık geçerli değil. Hani şimdi o beğenmediğiniz öğretmenler var ya eğer böyle devam ederseniz mumla arayacaksınız onları. Benden söylemesi. Aramızda sosyolog vardır illa ki. Lütfen şu olayı bir de sosyolojik olarak ele alsın.Evet belki dediğiniz gibi bir algı var eskiden öğretmenler çok daha rahattı geçmişten gelen bu algıyla belki öğretmenlerin üzerine daha çok gidiliyor ama emin olun bu süreçte bana da bütün çevrem “ooh yaydın vallahi bu corona sana yaradı” gibi bi sürü cümle kurdular ama ben alınganlık göstermedim öğretmenlerimiz bu konu açılınca birden parlıyor rahatsız edici olan bu zaten.
Evet belki dediğiniz gibi bir algı var eskiden öğretmenler çok daha rahattı geçmişten gelen bu algıyla belki öğretmenlerin üzerine daha çok gidiliyor ama emin olun bu süreçte bana da bütün çevrem “ooh yaydın vallahi bu corona sana yaradı” gibi bi sürü cümle kurdular ama ben alınganlık göstermedim öğretmenlerimiz bu konu açılınca birden parlıyor rahatsız edici olan bu zaten.
Köy öğretmenleri nereyi seçsin hukuk puanıyla sınıf öğretmenliğine giden arkadaşıma açılan yerler sadece doğunun kenar köşe köyleriydi. Branşçıları her toplantıda konuşurlar hatta toplantı dışında da genelde çekiştirir müdürleri, üç gün ders yazıyoruz nöbeti boş güne yazınca tavır yapıyorlar diye. Bir branşçı arkadaşım haftanın bir günü başka şehre yüksek lisansa gidebiliyordu, diğer köy öğretmeni olan haftanın beş günü derse girdiği için başka bir şehre gidemiyordu yüksek lisans için. Ek ders almamak gibi bir şey olamaz, en az 15 saat dersiniz vardır. Nöbet 3 saat, ders planlama vs derken az da olsa vardır bir şeyler. sizin camianın sorunu bu. Onlar bilerek gitmiyor ki, 4*4 ü kim bilebilirdi. Bilseler sınıfçılar okul önceciler gitmezdi o puanlarla o bölümlere, branşçıların çoğu yenidüzen sayesinde atandı bunu da biliyoruz. Milli eğitim en politikasız kurum bu ülkedeki, ha bunları nereden biliyorsunuz diyecekseniz çevremde resimcisinden sınıfçısına okul öncesi beden eğitimi vs öğretmen dolu. Bence eşit işe eşit ücret olmamalı, köydeki mutlaka kayrılmalı zaten okulun maddi giderleri de onlardaÖgretmenim,haftanın 3 günü çalışıyorum.Çünkü okulumuzda branş hocalari tam ve gireceğim başka der yok.Okulumuz küçük.
Ha birde ek ders almıyoruz.Yani haftanın hergünü giden öğretmenler zaten hakkını alıyorlar.Bilin istedim.
3 senedir aynı okuldayım nöbet konusunda hiç sıkıntı yaşamadık.Herkesin nöbet günü dönem başında belli olur toplantıda ve herkes uyar.
Köy öğretmenlerine gelince,o konuda hak veriyorum.Ama çoguda bile isteye geliyor.Ne olursa olsun da atanayım yeterki diye geliyor.Ben tercih verirken tüm bölgeleri şartları araştirp geldim.
Birazda seçin bu..Ama köye atanıp o köye hiç gitmeyen bi sürü öğretmen tanıyorum.
Görevlendirme alıyorlar çoğu.
Her meslek gurubunda var bu durum.
Sadece ögretmenlere has bi durum değil.Tüm ögretmenlerin aynı şartlarda çalışması mümkün değil
Tamamıyla aynı durumdayım.Çevrem hep dolu..
Yüksek mühendisi, bankada uzman şef bilmem ne karı koca..
Tabi deli çalışıyorlar.
Maaşları da benim 2 katım hatta 3 katım.
Evleri en lüksünden, arabaları öyle..
Ben tatilin en ekonomiğini ararım onlar en konforlusunu.
Çocuklarını özel okullara veriyorlar vs..
Ben yemiycem, giymiycem, evin en küçüğü en kötüsüne razı gelir kısarsam
yavrumu özele gönderme imkanım olabilir belki.
Bırakın öğretmen olun, az çalışın az kazanın desem mümkün değil bırakmazlar.
Alıştılar tabi o şartlara. Benim gibi yaşamak zor gelir.
Ama tatilimizi konuşmadan da duramazlar.
Ohh kebap vayy hayat sana güzeeeellll!
siz iyimisiniz? zaten eşit ücret almıyor ögretmenler. 3 gün giden ögretmen düz maaşını alır diğerleri maaş artı ek ders alır.Hatta kurslardan etutlerdende gelirleri olur.Ama o 3 gün gelen ögretmenin bu kazancı olmaz.Kimse eşit almıyor.Köy öğretmenleri nereyi seçsin hukuk puanıyla sınıf öğretmenliğine giden arkadaşıma açılan yerler sadece doğunun kenar köşe köyleriydi. Branşçıları her toplantıda konuşurlar hatta toplantı dışında da genelde çekiştirir müdürleri, üç gün ders yazıyoruz nöbeti boş güne yazınca tavır yapıyorlar diye. Bir branşçı arkadaşım haftanın bir günü başka şehre yüksek lisansa gidebiliyordu, diğer köy öğretmeni olan haftanın beş günü derse girdiği için başka bir şehre gidemiyordu yüksek lisans için. Ek ders almamak gibi bir şey olamaz, en az 15 saat dersiniz vardır. Nöbet 3 saat, ders planlama vs derken az da olsa vardır bir şeyler. sizin camianın sorunu bu. Onlar bilerek gitmiyor ki, 4*4 ü kim bilebilirdi. Bilseler sınıfçılar okul önceciler gitmezdi o puanlarla o bölümlere, branşçıların çoğu yenidüzen sayesinde atandı bunu da biliyoruz. Milli eğitim en politikasız kurum bu ülkedeki, ha bunları nereden biliyorsunuz diyecekseniz çevremde resimcisinden sınıfçısına okul öncesi beden eğitimi vs öğretmen dolu. Bence eşit işe eşit ücret olmamalı, köydeki mutlaka kayrılmalı zaten okulun maddi giderleri de onlarda
Hakime savcıya bir desinler de görsünler dünya kaç bucak. Adamdan kan alırlar kan. En kolay kime sallayabiliyorlarsa onlara sallıyorlar.çünkü başka hiç bir meslekle alakalı böyle karalama kampanyaları olmuyor.
ekşide herAllahın günü yeni başlık açıyorlar. Yok ateş ölçsün,maske diksin, kargo dağıtsın.
Şu an adli tatilde olan bizim 3 katı maaşımızı alan savcılar hakimler ve avukatlar için bu yorumlar var mı? Yok. Milletvekillerinin de benzer tatilleri var onlara dahi bu kadar eleştiri gelmiyor.
Sürekli tatil maaş ve tatillerde ek iş yaptırma gayretini başka hangi meslek grubunda yapıyorlar.
Düz memur arkadaşım memleketinde iki aydır işe gitmiyor, doğal olarak maaşı tam yatıyor ona böyle yorum yazan yok.
Öğretmenler de bunaldı artıl bu karalamadan linçten.
Siz benim ne yazdığımı anlayamadınız sanırım. Haftanın her günü derse girseniz siz de alırsınız ek ders ama köyde derse girmek Farklı olay. İleçde veya büyük okulda kalabalık ortam birlik olunur bir durumda ama dağ başındaki köyde tek başına adamla sizin girdiğiniz ders aynı olmaz. O adam aynı zamanda kaç sınıfı bir okutur, müdürlük de yapar hademecilik de vs vs ben onların kayrılması taraftarıyım. Kastım bu.siz iyimisiniz? zaten eşit ücret almıyor ögretmenler. 3 gün giden ögretmen düz maaşını alır diğerleri maaş artı ek ders alır.Hatta kurslardan etutlerdende gelirleri olur.Ama o 3 gün gelen ögretmenin bu kazancı olmaz.Kimse eşit almıyor.
Branş ögretmenlerinden ne istiyorsunuz siz resimcilerden bendencilerden müzikçilerden.
Yatarak buralara geldik zaten
Bende diyorumki görev tanımı belliO pohpohlanmak istegi degil ki.Baska hangi meslek grubu var ki burada rutin bir sekilde yargilanan bana siralayabilir misiniz? Bu platformda bile araliklarla ogretmen yatiyor,yuksek maas aliyor,gunde 5 saat calisip 5000 lira aliyor,tatilleri cok minvalinde yazanlara karsi belki de artik gelistirilen bir savunma mekanizmasidir bu.Biz de ruh hastasi degiliz durduk yere cirpinarak ama biz bunlari yapiyoruz diyelim ya da sartlarimizdan bahsedelim.
Ben de diyorum ki başka bir meslek grubu bu kadar eleştirilse o meslek grubundan da 'dirsek çürüttük' savunması duymamız muhtemel.Bunun savunması yıllarca dirsek çürüttükmü? Dediğim gibi öğretmenliğin görev tanımı belli, 10 ay boyunca çocuklarla uğraşırsın 2ay tatil yaparsın. Çocukları hiç sevmediği halde o 2 ay yaz tatili için öğretmen olanlar yokmu sanki? Başka meslekten olup öğretmenliğe geçiş yapanlar var o tatil için.Herkes keşke vicdanlı ve hakkıyla yapsa görevini. Şu süreçte oh iyiki öğretmen olmuşum, ne güzel yattım arada öğrencilere ödev atıyorum, video yolluyorum gerisi hep keyif diyenlerde var emin olun. Online dersde neymiş ne gereksiz girsin ebadan dinlesin, okullar açılınca telafisini yaparız diyenleri tanıyorum. Bu kafada olmayanları tenzih ediyorum baştata belirtiğim gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?