Öğretmenler yatıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Forumda ne zaman bir öğretmen konusu açılsa hemen öğretmen yatiyor çok para aliyor zaten ne yapıyordu ki çok tatili varcilar geliyordu konuya.

Şimdi bir de öğretmenin maaşından alın başka mesleklere verin de eklendi oh tamam oldu.

Ağzını açsan ay sen ne biçim öğretmensin
Ay ne terbiyesiz yorum ay Allah kimseyi yanina düşürmesin minvalinde mesajlar.

Neden?Çünkü insan psikolojisi kendini savunmak istiyor fakat haksız.dolayisiyla tek çıkış yolu olarak hakareti ve karşı tarafı yargılamayı görüyor.

Surda iki forum okuyoruz iki yorum yapıyoruz.Birbirimizden bir seyler öğreniyoruz.

Hiç tanımadığınız görmediğiniz mesleğini naısl icra ettiğini bilmediginiz insanları mesleklerinden vurmak,sen ne biçim öğretmensin bla bla yargilamak hangi kitapta yazar?

Gerçekten eğitim şart.ve öğretmen bu ülkenin bel kemiği.

Daha kendimizi yemeden hakaret etmeden kendimizi ifade edemiyoruz.

Artık kk'nin de eski tadı kalmadı.cidden kalmadı!

Esnaf zaten destek alamadı iki ay evde kaldı eşim dukksni açtığı hafta bin TL yattı,ama o iki ay cepten yedik kenarda hiç parası olmayan ne yaptı Allah dara düşürmesin kimseyi,

Online ders gereksiz degil eksik ! Kac kisiye ulasabiliyorsunuz biliyor musunuz hele ki kıyı kenarda kalmış,sosyo ekonomik duzeyi dusuk bir okulda gorev yapiyorsaniz. 35 kisilik sinifta 7 cocukla canlı ders yapacagima okullar acildiginda 35 ine birden telafi yaparim cok daha iyi diyenlerdenim ben.Bardagin 7 kisiye ulastim diyenden ziyade 28 ogrencime ulasamiyorum diyen tarafindanim. Boyle yatış yapiyor diye yaftalanacaksam aynen yatış yapıyorum.Vicdanim da zerre sızlamıyor.

Hak veriyorum.
Zamanında üniversite tercihleri yaparken öğretmenliği seçtiğimde dudak büken çok arkadaşım oldu.
Daha prestijli olduğunu düşündükleri için ekonometri, uluslararası ilişkiler falan seçtiler.
Şimdi bir arkadaşım bankada çalışıyor ama çalışma saatleri ve tatili dolayısıyla ha bire bana laf sokmaya çalışıyor.
Dediğiniz gibi bu meslek öteden beri böyleydi hatta geçmiş yıllarda daha fazla tatil yapıp o zamanki ekonomiye göre daha yüksek maaşlar alıyorlardı.
O zaman beğenmeyip şimdi kıskananlara sinir oluyorum açıkçası

Çevrem hep dolu..
Yüksek mühendisi, bankada uzman şef bilmem ne karı koca..
Tabi deli çalışıyorlar.
Maaşları da benim 2 katım hatta 3 katım.
Evleri en lüksünden, arabaları öyle..
Ben tatilin en ekonomiğini ararım onlar en konforlusunu.
Çocuklarını özel okullara veriyorlar vs..
Ben yemiycem, giymiycem, evin en küçüğü en kötüsüne razı gelir kısarsam
yavrumu özele gönderme imkanım olabilir belki.
Bırakın öğretmen olun, az çalışın az kazanın desem mümkün değil bırakmazlar.
Alıştılar tabi o şartlara. Benim gibi yaşamak zor gelir.
Ama tatilimizi konuşmadan da duramazlar.
Ohh kebap vayy hayat sana güzeeeellll!

10 küsür senedir burdayim.En az 100-150 konu bulabilirim öğretmenlere sallanan.En alevli geçen konu başlıklarındandır.
Gerçi eskiden daha korakor kavgalar olurdu. Bir nebze yumuşadi bence.
Sadece öğretmen konusunu baz almadım.eskiden daha samimi geliyordu bana .Şimdi konu bi anda dağılıyor mesela üyenin eski defterleri açılıyor gibi gibi

S susuleta isimli kullanıcı gerçekten çok komiksin. Bana para göndermeyi teklif etmişsin. Ben de sana hak ettiğin cevabı verdim. Bir sonraki yorumunda 'bık bık' şeklinde. Bu cümlelerin bir öğretmene yakışıp yakışmadığını meslektaşların karar versin. Çok şükür şu forumda sen ve senin dediğini onaylayacak şekilde yorum yapan sayılı kişi var. Onun dışındaki kişiler öğretmenliklerine ve hanımefendiliklerine yakışır şekilde cevap vermişler. Olur da gidersen foruma iyilik yapmış olursun.

Dipnot: Ben mesajımda öğretmenlerden alınsın verilsin şeklinde yazmıştım ama bunu bir sonrak
sayfada devletin olası durumunda, bir varsayımda bulunarak, öğretmenlerden ve diğer meslek gruplarından alınarak ön safhada görev yapanlara verilmesi şeklinde zaten düzelttim.

Ben de öğretmenlerin bu alinganligini anlamıyorum desinler ne olacak. Haksizlar mı? Benim çevremde gördüğüm en çok yakınan meslek grubu öğretmenler. Nöbetçi olduğum günlerde teneffüste ayakta duruyorum çok zor diyen gördüm. Ne zaman bir öğretmenle otursam şikayetleniyor. Sosyal medyada da öyle. Mecburi hizmete kızan var, İstanbul'da yaşayan öğretmen daha fazla maaş alsın diyen var, öğretmenlerin mutlu olması çok önemli öğretmenler gününde bir maaş ikramiye alsın diyen var. Öğretmen sayfası falan takip etmiyorum önüme düşüyor. Öğretmenlerle ilgili bu kadar eleştiri yapılmasında onların sürekli şikayetlenmesi de çok etkili.

Bu yazıma da bir sürü beğenmedim gelecek onu da biliyorum ama olay bu. Şu an yatarak maaş alıyorsunuz bu durum beni zerre ilgilendirmiyor ama size olan var olan durum söylendiğinde niye sinirleniyorsunuz?

İşte o iş öyle değil. Şu an biz de gitmiyoruz işe ve aldığımız para da öğretmenlerden fazla ama kimse bana gelipte ohhh yatıyorsun demiyor. Evden çalışıyoruz evet ama bunu öğretmenlerde yapıyor. Emin olun her hafta benim de mesleğim hakkına ileri geri konuşulsa ben bu kadar sabırlı olamazdım. Kimse olamazdı. Bundan sonra yazacaklarım sizinle alakalı değil ama başlamışken devam edeyim. Önceden de söyledim mesleğim gereği akademik bir çevredeyim. Son yıllarda öğrenci kalitelisi açısından en çok zorlanan fakültelerden biri de eğitim fakültesi. Bizim zamanımızda eğitim fakültelerine giren öğrencilerle şimdikiler arasında çok fark var. Artık kimse öğretmen olmak falan istemiyor. Sebeplerinden biri de işte bu bakış açısı. Herkes kendisine saygı duyulacak bir meslek icra etmek istiyor ve bu durum öğretmenlik için artık geçerli değil. Hani şimdi o beğenmediğiniz öğretmenler var ya eğer böyle devam ederseniz mumla arayacaksınız onları. Benden söylemesi. Aramızda sosyolog vardır illa ki. Lütfen şu olayı bir de sosyolojik olarak ele alsın.

çünkü başka hiç bir meslekle alakalı böyle karalama kampanyaları olmuyor.
ekşide herAllahın günü yeni başlık açıyorlar. Yok ateş ölçsün,maske diksin, kargo dağıtsın.
Şu an adli tatilde olan bizim 3 katı maaşımızı alan savcılar hakimler ve avukatlar için bu yorumlar var mı? Yok. Milletvekillerinin de benzer tatilleri var onlara dahi bu kadar eleştiri gelmiyor.
Sürekli tatil maaş ve tatillerde ek iş yaptırma gayretini başka hangi meslek grubunda yapıyorlar.
Düz memur arkadaşım memleketinde iki aydır işe gitmiyor, doğal olarak maaşı tam yatıyor ona böyle yorum yazan yok.
Öğretmenler de bunaldı artıl bu karalamadan linçten.

Köy öğretmenleri nereyi seçsin hukuk puanıyla sınıf öğretmenliğine giden arkadaşıma açılan yerler sadece doğunun kenar köşe köyleriydi. Branşçıları her toplantıda konuşurlar hatta toplantı dışında da genelde çekiştirir müdürleri, üç gün ders yazıyoruz nöbeti boş güne yazınca tavır yapıyorlar diye. Bir branşçı arkadaşım haftanın bir günü başka şehre yüksek lisansa gidebiliyordu, diğer köy öğretmeni olan haftanın beş günü derse girdiği için başka bir şehre gidemiyordu yüksek lisans için. Ek ders almamak gibi bir şey olamaz, en az 15 saat dersiniz vardır. Nöbet 3 saat, ders planlama vs derken az da olsa vardır bir şeyler. sizin camianın sorunu bu. Onlar bilerek gitmiyor ki, 4*4 ü kim bilebilirdi. Bilseler sınıfçılar okul önceciler gitmezdi o puanlarla o bölümlere, branşçıların çoğu yenidüzen sayesinde atandı bunu da biliyoruz. Milli eğitim en politikasız kurum bu ülkedeki, ha bunları nereden biliyorsunuz diyecekseniz çevremde resimcisinden sınıfçısına okul öncesi beden eğitimi vs öğretmen dolu. Bence eşit işe eşit ücret olmamalı, köydeki mutlaka kayrılmalı zaten okulun maddi giderleri de onlarda

S susuleta isimli kullanıcı gerçekten çok komiksin. Bana para göndermeyi teklif etmişsin. Ben de sana hak ettiğin cevabı verdim. Bir sonraki yorumunda 'bık bık' şeklinde. Bu cümlelerin bir öğretmene yakışıp yakışmadığını meslektaşların karar versin. Çok şükür şu forumda sen ve senin dediğini onaylayacak şekilde yorum yapan sayılı kişi var. Onun dışındaki kişiler öğretmenliklerine ve hanımefendiliklerine yakışır şekilde cevap vermişler. Olur da gidersen foruma iyilik yapmış olursun.

Dipnot: Ben mesajımda öğretmenlerden alınsın verilsin şeklinde yazmıştım ama bunu bir sonrak
sayfada devletin olası durumunda, bir varsayımda bulunarak, öğretmenlerden ve diğer meslek gruplarından alınarak ön safhada görev yapanlara verilmesi şeklinde zaten düzelttim.
[/QUOTE]

Yani sen şunu mu demek istiyorsun ben herkese sallayım ama herkes sussun.oyle bi dünya var mı güzelim?

Senin engin fikirlerine ihtiyacımız var mıydı da öğretmenden alınsın başka mesleklere verilsin diye bi öneri sundun?sen ekonomist misin hayırdır.sana mı kaldı milletin maaşı?

Herkes kendi hanimefendiligine yakışır şekilde konuşuyor zaten.anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.

Forum da senin kurduğunuz bi site değil yine alanıma müdahale edip gidersen iyilik yaparsın diyorsun.

Sen hep böyle her şeye karışır misin hep insanların alanlarına müdahale edip gereksiz fikirler verir misin?

Bu arada insanlardan onay almaya ihtiyacım yok.kendini bilen kişiler çekinmeden özgürce fikirlerini ifade edebilirler.

Tamamıyla aynı durumdayım.
Benim 3 katım kadar maaş alıyorlar, gitmedikleri yurtdışı ülkesi yok ailece üstelik masrafları şirketler tarafından karşılanıyor.
İyi hoş gezsinler Allah daha çok versin.
Ama bu insanların bunları görmeyip 2 aylık tatilime laf etmesi sinir bozucu oluyor.
Her nimetin bir külfeti vardır.

siz iyimisiniz? zaten eşit ücret almıyor ögretmenler. 3 gün giden ögretmen düz maaşını alır diğerleri maaş artı ek ders alır.Hatta kurslardan etutlerdende gelirleri olur.Ama o 3 gün gelen ögretmenin bu kazancı olmaz.Kimse eşit almıyor.
Branş ögretmenlerinden ne istiyorsunuz siz resimcilerden bendencilerden müzikçilerden.
Yatarak buralara geldik zaten
Ayrica boş güne nöbet yazılmadi benim okulumda hiç.
Yazılirsa buna sorun çıkaran ögretmende haklıdır.Hiç dersi yoksa sadece tenefüsler için gitmesi haksız.Üstelik o güne ait ek ders kazancıda yok.ama ek ders alan ögretmenler hergun gittigi için nöbet günleri sorun olmaz.
Ama 3 gün gidip ek ders kazancı olmayan ögretmene yapılan bi haksızlık olur bu

Son düzenleme:
Hakime savcıya bir desinler de görsünler dünya kaç bucak. Adamdan kan alırlar kan. En kolay kime sallayabiliyorlarsa onlara sallıyorlar.

Sizde öğretmen olsaydınız da sizde yatsaydınız o zaman de
Kolaysa evlendikten sonra 4 sene okuyup üstüne KPSS çalışıp atansınlar ondan sonra konuşsunlar.

Siz benim ne yazdığımı anlayamadınız sanırım. Haftanın her günü derse girseniz siz de alırsınız ek ders ama köyde derse girmek Farklı olay. İleçde veya büyük okulda kalabalık ortam birlik olunur bir durumda ama dağ başındaki köyde tek başına adamla sizin girdiğiniz ders aynı olmaz. O adam aynı zamanda kaç sınıfı bir okutur, müdürlük de yapar hademecilik de vs vs ben onların kayrılması taraftarıyım. Kastım bu.

Bende diyorumki görev tanımı belli
Öğretmen olmak çocuklarla uğraşmayı gerektirir, bu belli bişey. Bunu bilerek isteyerek seçip eğitimi alıpda amaa bizde akşama kadar çocuklara maruz kalıyoruz çok yıpranıyoruz vs demek nedir? Madem bukadar zordu başka bir bölümde dirsek çürütselerdi, ağlananlar için diyorum bunu.
Ben öğretmenleri asla yargılamiyorum, tam tersi benim kesinlikle yapabileceğim iş değil. Çok sabır ve özveri gerektiriyor.Ne maddi anlamda ne mesleki anlamda beni tatmin etmezdi. İşin ucundaki 2-3 aylık tatiller bile öğretmenliği gözümde sevimli kılmıyor bu yüzden.

Ben de diyorum ki başka bir meslek grubu bu kadar eleştirilse o meslek grubundan da 'dirsek çürüttük' savunması duymamız muhtemel.
Biraz objektif olalım.
Bir ara ekşi sözlük gündem 1. sayfada 3-4 ayrı başlık oluyordu öğretmenlerle ilgili.
Herkes gülüp geçmiyor.
Ve ayrıca elbette öğretmenlikte de işini hakkıyla yapmayan var.
O tatil için öğretmen olan da vardır, o tatili gözü görmeyip başka mesleğe geçiş yapan da var.
Keşke herkes kendi işiyle ilgilense, ben kalkıp doktorluk da şöyle, avukatlar böyle demesem, komik oluyor cidden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…