Ben de diyorum ki başka bir meslek grubu bu kadar eleştirilse o meslek grubundan da 'dirsek çürüttük' savunması duymamız muhtemel.
Biraz objektif olalım.
Bir ara ekşi sözlük gündem 1. sayfada 3-4 ayrı başlık oluyordu öğretmenlerle ilgili.
Herkes gülüp geçmiyor.
Ve ayrıca elbette öğretmenlikte de işini hakkıyla yapmayan var.
O tatil için öğretmen olan da vardır, o tatili gözü görmeyip başka mesleğe geçiş yapan da var.
Keşke herkes kendi işiyle ilgilense, ben kalkıp doktorluk da şöyle, avukatlar böyle demesem, komik oluyor cidden.
Neden söyleyebilsinler?Ben de öğretmenlerin bu alinganligini anlamıyorum desinler ne olacak. Haksizlar mı? Benim çevremde gördüğüm en çok yakınan meslek grubu öğretmenler. Nöbetçi olduğum günlerde teneffüste ayakta duruyorum çok zor diyen gördüm. Ne zaman bir öğretmenle otursam şikayetleniyor. Sosyal medyada da öyle. Mecburi hizmete kızan var, İstanbul'da yaşayan öğretmen daha fazla maaş alsın diyen var, öğretmenlerin mutlu olması çok önemli öğretmenler gününde bir maaş ikramiye alsın diyen var. Öğretmen sayfası falan takip etmiyorum önüme düşüyor. Öğretmenlerle ilgili bu kadar eleştiri yapılmasında onların sürekli şikayetlenmesi de çok etkili.
Bu yazıma da bir sürü beğenmedim gelecek onu da biliyorum ama olay bu. Şu an yatarak maaş alıyorsunuz bu durum beni zerre ilgilendirmiyor ama size olan var olan durum söylendiğinde niye sinirleniyorsunuz?
Çünkü hiçbir mesleğe “yatıyorsunuz” diyen yok.Yanlış anlamayın ben öğretmenler yatiyor vs diye düşünmüyorum. Tam tersi şu süreçte bizim evde sabah 9-13 arası online canlı dersler var. Eminim keşke okulda olsaydık diye düşünüyordur öğretmenlerimiz.
Ama öğretmenlerde hep okadar okudum, dirsek çürüttüm savunması var ben o kısma takılıyorum. Yıllarca okuyup emek veren birtek meslek grubuymuş gibi hava yaratıyorlar öğretmenler. Ailesinin 1 çocuk ile zorlanırken onlar 10 larca çocuklarla uğraşıp nekadar zorlandıklarını anlatırlar devamlı. Ailemde ve çevremde çok sayıda öğretmen var, hepsinin ortak söyledikleri bu tarz şeyle.Öğretmenliğin görev tanımı belli, sürekli bunları anlatıp pohpohlanmak istediği nedir? Burda bisürü kadın var bizlerde çok emek verdik dirsek çürüttük üniyi bitirip biryerlere gelebilmek için ama başka hiç bir meslekte bukadar dile getiren yok.
Siz benim ne yazdığımı anlayamadınız sanırım. Haftanın her günü derse girseniz siz de alırsınız ek ders ama köyde derse girmek Farklı olay. İleçde veya büyük okulda kalabalık ortam birlik olunur bir durumda ama dağ başındaki köyde tek başına adamla sizin girdiğiniz ders aynı olmaz. O adam aynı zamanda kaç sınıfı bir okutur, müdürlük de yapar hademecilik de vs vs ben onların kayrılması taraftarıyım. Kastım bu.
Online ders gereksiz degil eksik ! Kac kisiye ulasabiliyorsunuz biliyor musunuz hele ki kıyı kenarda kalmış,sosyo ekonomik duzeyi dusuk bir okulda gorev yapiyorsaniz. 35 kisilik sinifta 7 cocukla canlı ders yapacagima okullar acildiginda 35 ine birden telafi yaparim cok daha iyi diyenlerdenim ben.Bardagin 7 kisiye ulastim diyenden ziyade 28 ogrencime ulasamiyorum diyen tarafindanim.Boyle yatış yapiyor diye yaftalanacaksam aynen yatış yapıyorum.Vicdanim da zerre sızlamıyor.
Yaptiginiz mesleğin her platformda kucumsendigini, yatarak para kazandiginizi, aldiginiz maaşı hak etmediginizi ,sizin meslek grubunuzun yaptigi tatil,bindigi araba,gezdigi yerlerin gozr battigini bir dusunun.Yoksa ben durduk yere niye meslegimin zorlugundan bahsedeyim.Diyorum ya ister istemez bir savunma mekanizmasi gelistiriyorsun. Olay buBende diyorumki görev tanımı belli
Öğretmen olmak çocuklarla uğraşmayı gerektirir, bu belli bişey. Bunu bilerek isteyerek seçip eğitimi alıpda amaa bizde akşama kadar çocuklara maruz kalıyoruz çok yıpranıyoruz vs demek nedir? Madem bukadar zordu başka bir bölümde dirsek çürütselerdi, ağlananlar için diyorum bunu.
Ben öğretmenleri asla yargılamiyorum, tam tersi benim kesinlikle yapabileceğim iş değil. Çok sabır ve özveri gerektiriyor.Ne maddi anlamda ne mesleki anlamda beni tatmin etmezdi. İşin ucundaki 2-3 aylık tatiller bile öğretmenliği gözümde sevimli kılmıyor bu yüzden.
Valla benim babamda zabıta amiri o da belediyede arkadaşlarından kaptı ama kalkıp şu şu daha çok alıyor demiyor. Ben polis öğretmen doktor maaşlarına laf edenlerden irite oluyorum. Ancak sizin eşiniz bu mesleği bile isteye seçti yanlış anlamayın ben saygı duyuyorum. Ancak bu insanlarda kaç sınav ve mülakattan geçiyor. Veliler evde kemdi çocuklarına bile bakın dayanamıyorlar bu insanlar sınıfta 40 çocukla uğraşıyor. Yıpranıyorlar tabi ki tatilleri olucak maaşlarıda iyi olucak ki yüksek bi maaş verilmiyor tatilleri 2 ay bilinenin aksineSen kendince haklı olabilirsin..herkes kendince haklı..benim eşimde polis ve hiç durmadan göreve gitti..e ne oldu gittiği bir görevden virüsü kapti..şu an on bir gün olcak ben eşim ve iki kızım koronayla mücadele ediyoruz..eşim sağlığından olmasının yanı sıra o kadar yoğun çalışmaya ek ücret asla hiç bir polise verilmedi..koronali KYK yurtlarının önünde bekleyenlere bile..buna ek olarak şu an evde bir hafta daha evde kalacak ve bu evde kaldığı süre boyunca maaşlarına yatan terör parası vardı o kesintiye uğrayacak çalışmadığı için..belki de insanların zoruna giden budur.. çalıştığı halde hiç bir ücret alamayıp,evde oturunca bile yapmadığı ek dersin ücretini alanları kıskanıyorlardir haklı olarak
Şimdi benim eşim polis olduğu için ben onların mağduriyetini konusurum..ama kargocular market çalışanları postacılar belediye çalışanları bunlarda bu süreçte çok yorulan ama hakkını alamayanlar dan..
Ben de 3. Sinif okutuyorum ve canli ders veremiyorum.Canli ders zorunlu degil.Ben sadece bir kac cocukta bilgisayar laptop ve sinirsiz internet oldugu icin veremiyorum geneli imkansizliklardan dolayi katilamayacakti cunku.Acaba sizin ogretmen neden kabul etmedi canli dersi sebebine bakmak lazimIlkokul 2 ve 4 te 2 çocuğun var. Ve malesef öğretmenlerimiz ölü taklidi yapıyor şu an. Ilkokul düzeyinde öğretmen olanlar canlı dersleri kendi inisiyatifleriyle mi yapıyor yoksa idare mi organize ediyor? Yorumları okuyunca merak ettim..
Var evet ama ben size örnekle anlatayım. İsmi lazım değil bir avukat hanım var. Ekşi de ve periyodik aralıklarla hakkında başlık açılıyor ve kadın inatla sildiriyor. Sağlıkçılar ise bu konuda çok organize. En son şiddet gören sağlıkçıların haklarını korumak için iyileştirmeler yapıldı. Sizce bunlar yakınmadıkları için mi oluyor? Gayette yakınıp; haklarını savunuyorlar. Her meslek grubu yapar bunu. Eğer birileri laf işitmek istemiyorsa dillerine hakim olacak. İstediğini söyleyen istemediğini duyar. Bu kadar basit.sizi bilmem ama ben dr ve avukatlarıda eleştirenleri çok görüyorum
Bilmem falanca dr da hiç birşeyden anlamiyor, onca sene okumuş ama bişey bildiği yok.... Dr.ların çıkıp yıllarca dirsek çürüttüm kolaydıda sen dr olsaydın dediğini duymadım mesela.
Neyse bu konu uzar gider.
Her meslek için var ağır eleştiriler.
Müthiş tespitiniz için teşekkür ederimBu konuda kimsenin yapabileceği birşey yok. Kapı kapı dolaşıp ders verecek haliniz yok ya. Boş boş oturmak kimsenin hoşuna gitmiyordur zaten.
Bu arada abest değil abes, öğretmen hanım
Ilkokul 2 ve 4 te 2 çocuğun var. Ve malesef öğretmenlerimiz ölü taklidi yapıyor şu an. Ilkokul düzeyinde öğretmen olanlar canlı dersleri kendi inisiyatifleriyle mi yapıyor yoksa idare mi organize ediyor? Yorumları okuyunca merak ettim..
Bu arada abest değil abes, öğretmen hanım
Valla ben bahsettiğim kişilerle (eşimin eniştesi ablası) aylarca görüşmem,bayramdan bayrama..Gerçekten anlamadığım şeyler var. Öğretmenlik hiç yapabileceğim bir meslek değil benim, çünkü o kadar gürültü, o çocuklarla uğraşmak falan. Düşünüyorum ama düşünemiyorum bile kendimi esasen
ama öğretmenlerin bir onlar okumuş, bir onlar uğraşmış tavrına hiç anlam veremiyorum. Şimdi bu öğretmenlik mesleği yeni çıkmadı ki, biz okurken de vardı. İsteyen seçseydi. Bana da öğretmen ol 4 gün çalışırsın alırsın maaşını diyen bir ton insan vardı. Ben gittim mühendis oldum. Açıkçası karşılaştırırsam puanı da okuma zorluğu da öğretmenlikten yüksekti. Ben dirsek çürütmedim mi? Ben zorlanmadım mı sanki? Ama bile isteye bu mesleği seçtiğim için kendimi onlarla karşılaştırmıyorum.
Ben inşaatlara gidiyorum. Yeri geliyor 18.katta çatının üstünde geziniyorum. Bir gün ama ben çok zorlanıyorum diye mızıldandığımı bilmem. Ama öğretmen görümcem hep zorluğunu anlatır durur. hatta unutmuyorum bir gün görümcem 4 saat gittiği okulda ne kadar zorlandığını anlatıyordu. Ben de “ay ben de bu gün çok yoruldum” dedim diye kv hemen atlayıp “kızım senin gibi akşama kadar bilgisayar başında oturmuyor, ayakta dolanıyor” demişti
gerçekten bu öğretmenliğin zorluğunu anlatma çabası ailelere de nüksetmiş durumda. Anlamadığım herkes her mesleği bilerek seçiyor. Kamuda öğretmen olmak belki bir 10 yıldır zorlaştı. Öncesi gayet kolaydı. (Etrafımda öğretmen lisesinden direkt geçen çok insan var, bölümüne göre değişiyordur muhtemelen bilmiyorum) isteyen gidip her mesleği okuyabilir.
Bu süreçte ben de evdeyim. Eşim de evde. Eşim esnaf, hiç para kazanamıyor cepten yiyor elemanların maaşını falan. Ben mühendisim. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyorum. Az da olsa evde çizimden para kazanabiliyorum. Keşke bir an önce bitse bu süreç de herkes işine dönse. Bu durumdan kimse memnun değil ki.
Öğretmenin az kazanması beni zengin etmez. Ha keşke bu süreçte herkese gereken destek yapılsaydı. Ben çalışanların kısa çalışma ödeneğini alamadım hala. E onlara yazık değil mi? Bana yazık değil mi? Kargocusuna, lokanta servis elemanına yazık değil mi? Ama bu durumda olmamızın sebebi öğretmenler değil. Herkes bu durumda birbirine sarıyor zaten, bu kadar büyütmeye gerek yok. Yatıyorsun diyenlere evet mecbur yatıyorum. Keşke herkes yatabilse 3 hafta, bir an önce normale dönerdik demek zor olmamalı.
Bence öğretmenlere bu kadar yatıyorsun denmesinin sebebi de her fırsatta BAZILARININ sanki zorla öğretmen olmuş gibi sürekli mızıldanması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?