Öğretmenler yatıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sizi bilmem ama ben dr ve avukatlarıda eleştirenleri çok görüyorum
Bilmem falanca dr da hiç birşeyden anlamiyor, onca sene okumuş ama bişey bildiği yok.... Dr.ların çıkıp yıllarca dirsek çürüttüm kolaydıda sen dr olsaydın dediğini duymadım mesela.
Neyse bu konu uzar gider.
Her meslek için var ağır eleştiriler.

Neden söyleyebilsinler?
Ben gidip bir hakimin adli tatili hakkında konuşuyor muyum?
Hangi meslek grubu hakkında olursa olsun neden bu kadar maaş alıyorlar diyor muyum?
Şunların aldığı maaş fazla kesilsin diyor muyum?
Hatta işi ileri götürüp haftasonu öğretmenler evde boş boş oturmasın çağırın okulu boyasınlar, okula temizlikçi tutmayın öğretmenler temizlesin gibi hakaret cümleleri kuruyor muyum?
Başka mesleklere yapılınca çok temiz kavga çıkaracak sözlere öğretmene söylendiğinde herkes hoşgörü istiyor.
Üstelik kendilerinde bunu hak görüyorlar.

Ayrıca sürekli yakınıyorlar dediğiniz her konuda o öğretmenlerin haklılık payı var.

Bir öğretmenin nasıl geçineceğim deyip ek işlere yönelmesi mi daha iyi yoksa oturup kendine rahatça kitap alabildiği bir maaş alabilmesi mi?
Çok yakın zamana kadar nöbete ücret almayan tek meslek grubuyduk.
Nöbetteyken aynı anda 100 çocuğu gözlememizi,koşup oynarlarken hiç birine bir şey olmamasını sağlamamız isteniyor bizden
Ücretini istemiyorum nöbette tutmayayım dediğimiz zaman kabul edilmiyor.
Bu en küçük örneği

Çünkü hiçbir mesleğe “yatıyorsunuz” diyen yok.

Öğretmenler yatıyor diyenler, boş konusuyorlar ve bence ciddiye almamak lazım.Bir öğretmen olarak hiç bu kadar yoğun oldugum bir dönem daha hatirlamiyorum.Telefona yapisik yapsiyorum resmen ve saat kavramim.yok oldu:)).Bu surecte cocuklardan kimisi bunalimda ,kimisi isteksiz.,kimisi istekli.Velilerim bunaldi onlara nasil yardim edecegimi bulmaya calismak vs derken yatmaya pek zaman kalmıyor.Ha bu arada benim calistigim bolge ekonomik anlamda sartlari iyi olmayan bir bolge (sınırlı internet olmasi , laptop vs olmamasi )o nedenle dersleri whatsapptan yönetmekten baska carem yok.Whatsapptan matematik desiyle ilgili bir problemi bile cozmek.daha dogrusu anlatmak daha da dogrusi 35 kisoye anlatmak o kadar da basit degil ornegin ki.bu dedigim sadece matrmatikteki.bir soru diger dersler ve tum konular bu sekilde yapildiginda cok zorlayici oluyor.Yasayan bilir.Keske okullar acik olsaydi da isimizi.daha iyi yapabilseydik ama isimizi yapiyoruz ve paramizi da son kurusuna kadar hakediyoruz.O.ndenle benim maasimdan neden kesilsin de baskalarina verilsin anlayamadim (boyle fikirler bile yazilmis enteresan)..Evde olmak koronadan korunmak acisindan buyuk bir nimet bunu inkar etmiyorum ama okulda ol deselerdi tum ogretmenler okulda olacaklardi.Bize sanki koronada isteyen okulda olsun , isteyen evden calissin demisler , biz ogretmenler de evi tercih etmisiz.muamelesi yapilmasa aslinda daha iyi olur..

Her gün canlı ders yapıyorum öğrencilerimle ve online eğitim sınıfta yaptığımız yüzyüze eğitimden daha zor. 120 dk aralıksız ders yapıyoruz her sınıfla.

Ama yatıyorsunuz diyene hiçbir açıklama yapmıyorum. Üniversite sınavına gir, eğitim fakültesi yaz. 4 yıl oku, KPSS'ye gir atan; sen de yatarak para kazan diyorum sadece. Orada diyalog bitiyor zaten.

Ben hem büyükşehirde kalabalık okulda çalıştım.
Hem birleştirilmiş sınıf okuttum köyde.
İkisinin de farklı zorlukları olurken farklı kolaylıkları mevcut.
Köyde birleştirilmiş sınıf ama mevcut azdır, çocuklar daha edeplidir gibi gibi..
Hizmet puanı olarak arada fark oluyor mesela.
Köy okulunda görev yapan biri daha çok puan biriktirir, tayin isterken daha avantajlıdır.
Ben köy okulunda kendi saltanatını kurmuş öğretmenler de tanıyorum.
Tayin istemek bile istemiyor.
Hizmetlisi de olsa, müdürü de olsa bütün sınıfları bir arada da okutsa mutlu şartları oluşturmuş.
Oradan emekli olmaya razı.
Bu mutluluğu belki şehirde daha iyi şartlarda bulamazdı.

Bence sadece terör sorunu olan yerlerde görev yapan öğretmenlere terör tazminatı verilebilir
polislerde olduğu gibi. Kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum.

35 kişilik sınıfda tüm öğrencilere gerçek anlamda ulaşabiliyorsanız sizi tebrik ederim. Öğrencin fiziki anlamda sınıfda olmasını kastetmiyorum.
Online derse gelince faydasını bilmiyorum ama bizim okulumuz bu konuda çok istikrarlı başından beri. En azından ders ortamında kopmadı çocuklar. Ekrandada olsa öğretmenlerini ve arkadaşlarını görmek onları mutlu ediyor. Nasılsa okul yok boşver diye hiç salmadık biz. Sınıflarımızda salanda olmadı gördüğüm kadarıyla. Telafi gerektiren durumlar mutlaka olacaktır ama online dersler ile şu dönem en iyi şekilde atlatılıyor çocuklar.

Yaptiginiz mesleğin her platformda kucumsendigini, yatarak para kazandiginizi, aldiginiz maaşı hak etmediginizi ,sizin meslek grubunuzun yaptigi tatil,bindigi araba,gezdigi yerlerin gozr battigini bir dusunun.Yoksa ben durduk yere niye meslegimin zorlugundan bahsedeyim.Diyorum ya ister istemez bir savunma mekanizmasi gelistiriyorsun. Olay bu
Su 2 yildir ilkokudayim.15 saat derse giriyorum.Beni gören ooo yatıştasın diyor.Ama ayni kisiler 2 sene once hem h.ici hem de h.sonu 8 er saat kurs verip lisede ayda 8 gün yatili nobet tuttugumda maasimin 10 bin liraya yaklastigini dillendirmelerinin disinda cok yoruluyorsun be chelzy dediklerini bilmem.

Ilkokul 2 ve 4 te 2 çocuğun var. Ve malesef öğretmenlerimiz ölü taklidi yapıyor şu an. Ilkokul düzeyinde öğretmen olanlar canlı dersleri kendi inisiyatifleriyle mi yapıyor yoksa idare mi organize ediyor? Yorumları okuyunca merak ettim..

Valla benim babamda zabıta amiri o da belediyede arkadaşlarından kaptı ama kalkıp şu şu daha çok alıyor demiyor. Ben polis öğretmen doktor maaşlarına laf edenlerden irite oluyorum. Ancak sizin eşiniz bu mesleği bile isteye seçti yanlış anlamayın ben saygı duyuyorum. Ancak bu insanlarda kaç sınav ve mülakattan geçiyor. Veliler evde kemdi çocuklarına bile bakın dayanamıyorlar bu insanlar sınıfta 40 çocukla uğraşıyor. Yıpranıyorlar tabi ki tatilleri olucak maaşlarıda iyi olucak ki yüksek bi maaş verilmiyor tatilleri 2 ay bilinenin aksine

Gerçekten anlamadığım şeyler var. Öğretmenlik hiç yapabileceğim bir meslek değil benim, çünkü o kadar gürültü, o çocuklarla uğraşmak falan. Düşünüyorum ama düşünemiyorum bile kendimi esasen

ama öğretmenlerin bir onlar okumuş, bir onlar uğraşmış tavrına hiç anlam veremiyorum. Şimdi bu öğretmenlik mesleği yeni çıkmadı ki, biz okurken de vardı. İsteyen seçseydi. Bana da öğretmen ol 4 gün çalışırsın alırsın maaşını diyen bir ton insan vardı. Ben gittim mühendis oldum. Açıkçası karşılaştırırsam puanı da okuma zorluğu da öğretmenlikten yüksekti. Ben dirsek çürütmedim mi? Ben zorlanmadım mı sanki? Ama bile isteye bu mesleği seçtiğim için kendimi onlarla karşılaştırmıyorum.

Ben inşaatlara gidiyorum. Yeri geliyor 18.katta çatının üstünde geziniyorum. Bir gün ama ben çok zorlanıyorum diye mızıldandığımı bilmem. Ama öğretmen görümcem hep zorluğunu anlatır durur. hatta unutmuyorum bir gün görümcem 4 saat gittiği okulda ne kadar zorlandığını anlatıyordu. Ben de “ay ben de bu gün çok yoruldum” dedim diye kv hemen atlayıp “kızım senin gibi akşama kadar bilgisayar başında oturmuyor, ayakta dolanıyor” demişti

gerçekten bu öğretmenliğin zorluğunu anlatma çabası ailelere de nüksetmiş durumda. Anlamadığım herkes her mesleği bilerek seçiyor. Kamuda öğretmen olmak belki bir 10 yıldır zorlaştı. Öncesi gayet kolaydı. (Etrafımda öğretmen lisesinden direkt geçen çok insan var, bölümüne göre değişiyordur muhtemelen bilmiyorum) isteyen gidip her mesleği okuyabilir.

Bu süreçte ben de evdeyim. Eşim de evde. Eşim esnaf, hiç para kazanamıyor cepten yiyor elemanların maaşını falan. Ben mühendisim. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyorum. Az da olsa evde çizimden para kazanabiliyorum. Keşke bir an önce bitse bu süreç de herkes işine dönse. Bu durumdan kimse memnun değil ki.
Öğretmenin az kazanması beni zengin etmez. Ha keşke bu süreçte herkese gereken destek yapılsaydı. Ben çalışanların kısa çalışma ödeneğini alamadım hala. E onlara yazık değil mi? Bana yazık değil mi? Kargocusuna, lokanta servis elemanına yazık değil mi? Ama bu durumda olmamızın sebebi öğretmenler değil. Herkes bu durumda birbirine sarıyor zaten, bu kadar büyütmeye gerek yok. Yatıyorsun diyenlere evet mecbur yatıyorum. Keşke herkes yatabilse 3 hafta, bir an önce normale dönerdik demek zor olmamalı.

Bence öğretmenlere bu kadar yatıyorsun denmesinin sebebi de her fırsatta BAZILARININ sanki zorla öğretmen olmuş gibi sürekli mızıldanması.

Ben de 3. Sinif okutuyorum ve canli ders veremiyorum.Canli ders zorunlu degil.Ben sadece bir kac cocukta bilgisayar laptop ve sinirsiz internet oldugu icin veremiyorum geneli imkansizliklardan dolayi katilamayacakti cunku.Acaba sizin ogretmen neden kabul etmedi canli dersi sebebine bakmak lazim

Var evet ama ben size örnekle anlatayım. İsmi lazım değil bir avukat hanım var. Ekşi de ve periyodik aralıklarla hakkında başlık açılıyor ve kadın inatla sildiriyor. Sağlıkçılar ise bu konuda çok organize. En son şiddet gören sağlıkçıların haklarını korumak için iyileştirmeler yapıldı. Sizce bunlar yakınmadıkları için mi oluyor? Gayette yakınıp; haklarını savunuyorlar. Her meslek grubu yapar bunu. Eğer birileri laf işitmek istemiyorsa dillerine hakim olacak. İstediğini söyleyen istemediğini duyar. Bu kadar basit.

Eba'ya 3. sınıftan itibaren canlı ders imkanı geldi.
Kopmalı, donmalı, binbir sıkıntılı elbette.
Yeni bir sistem, oturması zaman alır.
Ancak öğrencilerin internet imkanları olmadığında bir anlamı yok.
20 kişilik sınıftan 1-2 kişi derse katıldığında o dersin bir anlamı da yok.
Kalan 18 öğrencinin suçu ne? Eğitimde fırsat eşitliği olmalı.
Diğer öğrencilerime haksızlık edemem diyen öğretmenler mevcut.
Bence çok da haklılar..

Belki yazan olmuştur ama hiç siyasete girmeden şöyle bir not düşeyim ;

Bir yerlerde 589 kişi ve ayda 25.000 TL alıyor. 5 yıl görev yaptıktan sonra ömür boyu emekli maaşına hak kazanan bu gurup varken siz içinizi rahat tutun....

Lütfen mesajımı alıntılamayın ve rica ediyorum bu konuda yorum yapmayın. Ben mesajı verdim....

Valla ben bahsettiğim kişilerle (eşimin eniştesi ablası) aylarca görüşmem,bayramdan bayrama..
Telefon görüşmeleri esnasında laf atar ortaya enişte bey ya da ablası ben de tabii ki üzülüyorum ve son görüşmede cevabımı verdim,saygıyı falan bıraktım..
Ben hem karakterim gereği sessiz sakin biriyim hem de çok çok kafa dengim olmadığı sürece kimseye selam vermek dışında muhatab olamıyorum,nasıl mızıldanmış olabilirim ki Sizin deyiminizle..

Ben de araştırma görevlisiyim neredeyse komple evdeyim ama daha yoğunum vallahi. Sınavlar ödeve döndü hep ben okuyorum. Sürekli departman toplantıları. Online eğitim. Tez. Kendi akademik çalışmalarım... Millet bana da yatıp 6000 küsür maaş alıyor diyor. Başta kendi babam. Okusaydın sen de alsaydın diyorum. Hadsizler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…