Öğretmenler yatıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hic bilmedigimiz,aşina olmdgmz yollarla cocuklara hâlâ ders vermeye çalışıyoruz. Uzaktan eğitim yapıyoruz. Teknolojinin bu kadar kullanldgi durumda bir cok aksaklık da oluyor. Kendimizce cozup yeni yollar buluyoruz. Çocuklarla ilgileniyoruz hâlâ. Elimde gun boyu telefon. Surekli soru cozuyorum. Velilerle iletsm kuruyorum.Onceden belli saat araliklarinda çalışıyorduk simdi saat gece 12de bile sabirla ogrencinin sorusunu cozup yolluyorum. Isteyen ezik istedigi sekilde konusabilir. Onlar ogretmn olmk isteyip olamayanlardir. Evde tek cocuguyla başedemeyip orda burda konuşanlar zerre kadar umrumda değil. Siz de rahat olun

Ya eşinize kolaylıklar diliyorum ama mantığınız yanlış. Bir meslek grubunun çektiği zorlukların sorumlusu, başka bir meslek grubunun rahatlığı olamaz. Hakkımızı arayacağımız, sorumlu tutacağımız insanları biliyoruzdur muhakkak. Gidip kum torbası gibi hiç alakası olmayan insanlara yüklenmek adil mi? O yüzden herkes kendince haklı değil bence ne yazık ki.

Belki gerçekten şaka yapıyorlardır ya :/ ablam öğretmen değil ama memur bende arada takılırım hele bu ara epey şaka yapıyorum. :/

Polisler ve polis ailelerinin tuhaf bir öğretmen kini var. Bunca yıllık öğretmenim, artık bundan net bir şekilde emin oldum. Onların maaşından kesip bize veriyorlarmış gibi davranıyorlar. Atanamayan pek çok öğretmen polis oluyor, konunun bununla alakası olduğunu düşünüyorum.
Açıklama yapmaya çalışmayın bence, gerekli yerlerden hak aramak yerine öğretmeni sorgulamak işlerine geliyor.

Şunu da söyleyeyim, çocuklarımızın iyi eğitim alması iyi öğretmene düşmesini istiyorsak, maaşlarının şartlarının iyi olmasını da talep etmeliyiz. Evini zor geçindiren, çok çalışıp düşük maaş alan kimse de öğretmenliği devam ettirmez. Sonra öğretmen bulamıyoruz diye ağlamak da var işin ucunda. İyi mesleğinde donanımlı bir öğretmen getirisine bakar. Çok düşük maaşa kalmaz. Başka bir yol bulur kendine. Ondan bu öğretmenin maaşını tatilini dile dolamadan önce çocuklarımızın geleceğini hesaba katıp helal olsun daha çok kazansın dememiz gerekiyor.

Çok ilginç, kullanıcının bir tanesi eşinin polis olmasından ve zorluklarından bahsetmiş. Diğer kullanıcı da o polislerin sorunu demiş. Kimisi de yorumu beğenmemiş. Hanımefendi polislerin yanında diğer meslek gruplarını da katmış. Yani bencilce bir yorum yapmamış. Polisleri pek sevmesem de adamlar sürekli görevde, virüsle direkt temas halindeler, hastalanıp ölseler şehit bile sayılmayacaklar muhtemelen. Siz bu adamların hakkını korumazsanız, yarın da sizin hakkınızı koruyan olmayacak. Maaşlar konusunda adil bir dağılım yok, hemşirelere de 20 lira ek ücret ödenmiş. Öğretmenler bu süre içinde evden iş de yapsa diğer meslek grupları kadar tehlike altında değiller. Herkes mesajıma beğenmedim, kızgın surat ifadesi bırakacak ama ben bu dönemde virüsle temas etmek zorunda olan meslek gruplarına daha fazla para verirdim. Para yoksa öğretmenlerden kesip verirdim.

Not: Bir öğretmen çocuğu.

Ben memurum. Haftada bir çalışıyoruz,nöbetleşe. Kimse bana kös kös yatıyorsun diyemiyor. Biliyorlar ki beynini kırarım büyük küçük ayırmam. Yani demem o ki kimseye önünüzden arkanızdan ampır ampır konuşacak lüksü vermeyin. Konuşana da lafı koyacaksınız tabi. İyi etmişsiniz enişteye lafı sokarak. Büyüklere kayıtsız şartsız saygıya karşıyım. Benden saygı bekleyen bana saygı gösterecek. Hadsizlik, saygısızlık edip yaşının arkasına sığınamaz kimse.

Eşim öğretmenlik mezunu atanamayıp polis olanlardan.
Evet o da göreve hep devam etti.
Ek işe falan da ek ücret almazlar.
Bu benim ya da başka meslek gruplarının suçu mu?

Çok şikayet etse derim ki evde sıkıntıya sok kendini, atanmak için çabala.
Öğretmen olmak için çabala madem.
Çabalamaz, kendini sıkmaz biliyor musunuz, şimdi onun tercihi neden başkalarının sorunu olsun?

Çok yanlış değerlendiriyorsunuz.
Ablam hastanede güvenlik, hep çalıştı.
Kuş kadar maaşla her gün corona oldum kesin bana da bulaştı diye panik panik gezdi.
Evi de o stresle birbirine kattı.
Bunları yaşadığı için kimi suçlayalım?

Herkes kendi şartlarında belli sıkıntılar yaşıyor.
Suçlu arayanların aklına da ilk öğretmenler geliyor.
Gerçekten bıktık, usandık.

Eködeme yapılmasın diyen yok.
Nedne benden kesilip yapılıyor.
Vergilerinizi bana ödemiyorsunuz. Siz de bizde memur olarak en yüksel vergiyi ödüyoruz. Ek ödemeyi verginizi ödediğiniz yerden talep edin. Öğretmenlerden kesilip başka bir insana verilmesi adalet değil.

Bende devlette 4 yaş grubu anaokulu öğretmeniyim. Bu evde kalma döneminde okulda çalıştığımdan daha fazla çalıştım. Her gün etkinlik hazırlayıp, youtuberlar gibi video çekiyorum, öğrencilerime yolluyorum. Onlarda izleyip, etkinliği yapıp bana video ve fotoğraflarını yolluyorlar. Sabahtan geceye kadar telefonum yanımda, sürekli irtibat halindeyiz. Evde malzemem yoktu doğru düzgün gittim aldım. Öğrencileriyle iletişim kurmayan,uzaktan ders yapmayan öğretmenler vardır ama benim içim rahat ben onlardan değilim. Sizinde içiniz rahat olsun.

Bende ogretmenim okulum evimin bitisigi haftada 3 gun gidiyorum onlarin deyimiyle yatarak kazaniyorum.kime ne bundan onlarda bu meslegi secseydi.boyle haklar verilmis tabiki kullanacagiz.ayrica atanmak icin ne zorluklar yasiyoruz kimse bunlari gormuyor.surekli veliler ariyor dayanamiyoruz okul acilsin diye hangi meslekte 40 ogrenciyle ugrasmak var.bizim meslegimizin avantajlari var ama o calistigimiz saatlerde bin saate bedel heleki kotu bi okuldaysan yandin.3 gun gidiyorum ama lisem ilin en kotu lisesi sanki haftanin her gunu gitmis gibi yipraniyorum.

Khomyuk , ben de zaten bu düzenlemeyi devlet yapsın diyorum. Devlette para yok diyelim, kalmadı. Öğretmenlerden ya da başka bir meslek grubundan ya da emeklilerden, atıyorum 50 lira kesip bu meslek gruplarında iyileştirme yapmalı virüs süresince mesela. Hemen de beğenmedim mesajına basmışlar sırayla. Şaşırmadım, sevgili öğretmen arkadaşlar.

Ayrıca göreve yeni başlayan bir polis memuru 5 900 alıyor, öğretmen 4800. Şu an dilinizde olan ekdersimiz 1000 tl. Yani şu an polisin net maaşı benim ekdersli maaşımdan hala düşük. Bir nesli eğiten, en değerli varlıklarınızı emanet ettiğiniz insanların üç kuruşunu da keselim demeyin.
Depremde kendi çocuğunu arayamadan 20 çocuğu aşağı indiren öğretmenlerimizdi hatırlayın.

Belki gerçekten şaka yapıyorlardır ya :/ ablam öğretmen değil ama memur bende arada takılırım hele bu ara epey şaka yapıyorum. :/
Şaka olmadığına eminim.Çünkü bunu ısrarla yapan kişiler üstüne “biz fakiriz biz acız biz zengin değiliz” gibi aciz cümleler kuruyor.ki hepsi de elinde iphone larla dolaşan tipler.
Konuşmasına paradan bahsedip giriyor parayla bitiriyor,paranın kulu olmuş tipler.

Son düzenleme:
Kardeşim pazar hariç her gün çalışıyor. Sokağa çıkma yasağı olduğu günler de dahil buna. Hiçbir ek ödemesi yok. O zaman herkesten kesip ona da verelim ek ücret, verir misiniz gerçekten? Bakış açınız çok ilginç. Ülkede maddi bir kriz olduğunda devlet kendi tüm maaşlara el koyup yapsın kesintiyi, emin olun herkes verir. Ama neden öğretmenden kesip polise veriliyor? Ne alaka?

Bence bu süreçte en kıskanılan meslek grubu öğretmenler oldu
Ben de fen öğretmeniyim. Hergün canlı dersim var. Gece 12 ye kadar velilerle çocuklarla Whatsup üzerinden mecburi iletişimdeyim. Okul varken 4 te işim biterdi. Bu süreçte bitmiyor. Bu koronada bence bazı branşların üzerine yıkıldı her şey.
Size gelince konu sahibi sizlik bi durum yok. Süreç bunu gerektirmiş sizin adınıza

O zaman hem gelir vergisi hem ötv hem kdv ödeyip, doğrudan dolaylı en yüksek vergileri verip nasıl ödeme yapamayacak durumda olduğumuzı sorgulayın arkadaşım.
Normalde ya doğrudan vergi alınır gelir vergisi gibi ya kdv. Bizde ikisi de var. Ama iş geri almaya gelince yok. Bunj sorgulayın emekten kesmek yerine.
Ben yurtta ayda beş gece nöbette kalıp, 40 saat ders yapıp 4000 lira ek ders aldığımda devlet direkt 3000 veriyor, 1000i kesiyor, gelir vergisi diye, sürekli yüzdeye giriyorum zira. Net aldığım dahi kırpılıp geliyor. Yapmayın. Aynı gemideyiz. Birbirimizi korumak bu değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…