- 17 Temmuz 2018
- 4.192
- 19.405
- 208
Khomyuk , ben de zaten bu düzenlemeyi devlet yapsın diyorum. Devlette para yok diyelim, kalmadı. Öğretmenlerden ya da başka bir meslek grubundan ya da emeklilerden, atıyorum 50 lira kesip bu meslek gruplarında iyileştirme yapmalı virüs süresince mesela. Hemen de beğenmedim mesajına basmışlar sırayla. Şaşırmadım, sevgili öğretmen arkadaşlar.
Emeklinin, öğretmenin maaşıma göz dikmek de terbiye içeren bir tavır değil.S susuleta , ne kadar terbiyesizce bir yorum! Sen şimdi öğretmen misin? Çok şükür paraya ihtiyacım yok. İlla bağışlamak istiyorsan valiliği ara. Yorumda kendi adıma konuştuğumu nereden anladın? Diğer meslek gruplarını savundum, hiçbirinin mesleği de benim mesleğim değil.
Bak hatta yardım etmek istersen senin için birini buldum, eksisözlükteki epilepsi hastası metecan başlığını arat.
Sen kendince haklı olabilirsin..herkes kendince haklı..benim eşimde polis ve hiç durmadan göreve gitti..e ne oldu gittiği bir görevden virüsü kapti..şu an on bir gün olcak ben eşim ve iki kızım koronayla mücadele ediyoruz..eşim sağlığından olmasının yanı sıra o kadar yoğun çalışmaya ek ücret asla hiç bir polise verilmedi..koronali KYK yurtlarının önünde bekleyenlere bile..buna ek olarak şu an evde bir hafta daha evde kalacak ve bu evde kaldığı süre boyunca maaşlarına yatan terör parası vardı o kesintiye uğrayacak çalışmadığı için..belki de insanların zoruna giden budur.. çalıştığı halde hiç bir ücret alamayıp,evde oturunca bile yapmadığı ek dersin ücretini alanları kıskanıyorlardir haklı olarak
Şimdi benim eşim polis olduğu için ben onların mağduriyetini konusurum..ama kargocular market çalışanları postacılar belediye çalışanları bunlarda bu süreçte çok yorulan ama hakkını alamayanlar dan..
Eskiden ben de savunma yapmak zorunda hissederdim kendimiBunları kafaya taktığınıza göre meslekte yeni olmalısınız
Sefam olsun deyip geçeceksiniz, savunmaya geçerseniz bir daha önünü alamazsınız.
Ayrıca gerçekten, okul var da biz mi gitmiyoruz? Ya da herkes harıl harıl çalışıyor da bir biz mi evdeyiz? Günlük online dersler, bunların hazırlıkları. Evde bir saat ders anlatmak yerine okulda 5 saat derse girmeyi tercih ederim şahsen, bu şekilde çok daha zor ve anlamsız çünkü.
Ne alaka sadece öğretmenler mi yatıyor.Ben de hakimim yatıyorum ohh diyenlere de valla ohhhh yatıyorum sefam olsun diyorum.Sen niye alınıyorsun ki.Ciddiye alırsan adın fenaya cıkar tabi sen niye kendini kötü hissediyorsun.Merhaba herkese,
Başlığım abest gelmiş olabilir ama bugünlerde sürekli bu lafı duyar oldum,aşırı gerilip üzülüyorum...
Öğretmenim ve bu hastalık sürecinde evdeyim..
Köyde öğretmenim ve branşım okul öncesi yani öğrencilerim öyle teknolojiden anlayacak yaşta değiller anlasalar da ilgili aileleri yok.(Hepsinin numarası bende, benim de onlar da var ama ne aradığımda açan ne de dönüş yapan oldu,1 2 tanesi hariç) Bunu dememin nedeni şu ki evde de olsak bi çabamız var (en azından benim gibilerinin-köy okulunda öğretmenlik yapan-vardır) ama ailenin ilgisinin olduğu yere kadar tüm çabamız.
Sorun şu akraba eş dost (adı dost) kimle görüşsem konu biz öğretmenlerin evde olmasına bu süreçte aldığımız onlara göre “haksız kazanca” (evde olmayı biz tercih etmedik keşke hastalık olmasa da okullarımızda öğrencilerimizle olsaydık) geliyor.İster istemez geriliyorum ve savunmaya geçiyorum.
Ben çok zor süreçlerden geçip öğretmen oldum (evlendikten sonra okudum atandım vs) şuanda da köyde öğretmenim,günlük 4 saat yol gidip geliyorum,üstüne üstlük ikiz bebeklerimi ilk andan itibaren bırakmak zorunda kaldım (3.yılım) birgün olsun bunları konuşmayan insanlar bugün evde olmamı ve aldığım maaşı konuşuyor.
Cevap veriyorum asla altta kalmıyorum bu defa da adım fenaya çıkıyor onlar şaka yapmış oluyor
Midem bulanıyor bu türlerden nasıl başederim bilmem ama dertleşmek istedim
Aynen katılıyorum bizler de yıllarca dirsek çürüttük illaki çürüteceğiz bi yerlere gelmek kolay değil ama diğer meslek guruplarından daha rahat oldukları aşikar. O zaman doktorlar ölsün bu dönemde çocuklarının yüzünü göremiyorlar. Ben ve benim gibi arkadaşlarım bebeklerini riske atarak işe gidiyorlar gıkımız çıkmıyor ama öğretmen arkadaşlar her lafa bi alınganlık maaşallahYanlış anlamayın ben öğretmenler yatiyor vs diye düşünmüyorum. Tam tersi şu süreçte bizim evde sabah 9-13 arası online canlı dersler var. Eminim keşke okulda olsaydık diye düşünüyordur öğretmenlerimiz.
Ama öğretmenlerde hep okadar okudum, dirsek çürüttüm savunması var ben o kısma takılıyorum. Yıllarca okuyup emek veren birtek meslek grubuymuş gibi hava yaratıyorlar öğretmenler. Ailesinin 1 çocuk ile zorlanırken onlar 10 larca çocuklarla uğraşıp nekadar zorlandıklarını anlatırlar devamlı. Ailemde ve çevremde çok sayıda öğretmen var, hepsinin ortak söyledikleri bu tarz şeyle.Öğretmenliğin görev tanımı belli, sürekli bunları anlatıp pohpohlanmak istediği nedir? Burda bisürü kadın var bizlerde çok emek verdik dirsek çürüttük üniyi bitirip biryerlere gelebilmek için ama başka hiç bir meslekte bukadar dile getiren yok.
Daha çok tartışılan bir meslek grubu olmadığı için olabilir mi?Yanlış anlamayın ben öğretmenler yatiyor vs diye düşünmüyorum. Tam tersi şu süreçte bizim evde sabah 9-13 arası online canlı dersler var. Eminim keşke okulda olsaydık diye düşünüyordur öğretmenlerimiz.
Ama öğretmenlerde hep okadar okudum, dirsek çürüttüm savunması var ben o kısma takılıyorum. Yıllarca okuyup emek veren birtek meslek grubuymuş gibi hava yaratıyorlar öğretmenler. Ailesinin 1 çocuk ile zorlanırken onlar 10 larca çocuklarla uğraşıp nekadar zorlandıklarını anlatırlar devamlı. Ailemde ve çevremde çok sayıda öğretmen var, hepsinin ortak söyledikleri bu tarz şeyle.Öğretmenliğin görev tanımı belli, sürekli bunları anlatıp pohpohlanmak istediği nedir? Burda bisürü kadın var bizlerde çok emek verdik dirsek çürüttük üniyi bitirip biryerlere gelebilmek için ama başka hiç bir meslekte bukadar dile getiren yok.
Çok ilginç, kullanıcının bir tanesi eşinin polis olmasından ve zorluklarından bahsetmiş. Diğer kullanıcı da o polislerin sorunu demiş. Kimisi de yorumu beğenmemiş. Hanımefendi polislerin yanında diğer meslek gruplarını da katmış. Yani bencilce bir yorum yapmamış. Polisleri pek sevmesem de adamlar sürekli görevde, virüsle direkt temas halindeler, hastalanıp ölseler şehit bile sayılmayacaklar muhtemelen. Siz bu adamların hakkını korumazsanız, yarın da sizin hakkınızı koruyan olmayacak. Maaşlar konusunda adil bir dağılım yok, hemşirelere de 20 lira ek ücret ödenmiş. Öğretmenler bu süre içinde evden iş de yapsa diğer meslek grupları kadar tehlike altında değiller. Herkes mesajıma beğenmedim, kızgın surat ifadesi bırakacak ama ben bu dönemde virüsle temas etmek zorunda olan meslek gruplarına daha fazla para verirdim. Para yoksa öğretmenlerden kesip verirdim.
Not: Bir öğretmen çocuğu.
Yok yine de o kadar değil zaten maaş batıyor birilerine,yüksek görününce hepten deli olacaklar.ha eşi çalışmayan eşi adına aile yardımı alıyorsa üç de çocuğu varsa olur
Öğretmenden kesip polise hemşireye verelim demek,siz hak etmiyorsunuz onlar hak ediyor onlara verin birazını cimri olmayın demektir
S susuleta , ne kadar terbiyesizce bir yorum! Sen şimdi öğretmen misin? Çok şükür paraya ihtiyacım yok. İlla bağışlamak istiyorsan valiliği ara. Yorumda kendi adıma konuştuğumu nereden anladın? Diğer meslek gruplarını savundum, hiçbirinin mesleği de benim mesleğim değil.
Bak hatta yardım etmek istersen senin için birini buldum, eksisözlükteki epilepsi hastası metecan başlığını arat.
Hiç sasirmadim mesajlarına
Şimdi de kime yardim edeceğime karışıyorsun
Kale almıyorum seni.
Klasik haksız olunca hakarete basvuran hakaret etmeden konuşamayan şahıs
Hadi biraz daha hakaret et.
Çizgimi asla bozmam ben istediğini söyle
Almanyada yasiyorum.Ayni sey burda da var.Ögretmenler genellikle elestirilir.Ama burdaki ögretmenlerin kazanci türkiye'ye kiyasla cok daha iyi.Bazi ögretmenler isini iyi yapmiyorlar orasi ayri ama bana göre cok zor bir meslek.Ögretmenleri kolay yoldan para kazanmakla elestirilen insanlara verilecek tek cevap sen de ögretmen olsaydin olur.Ben ögretmen degilim 20 yil önce edebiyat fakültesini birinci yildan sonra biraktim.Ögretmen olmak istemedigim icin.Bi tek bizim millette mi var bu durum anlamıyorum. Herkes kendi kazandığıyla başkasınınkini kıyaslayıp fazla para alanı aşağı çekmeye çalışıyor. Öğretmenler yaptıkları işe göre az kazanıyorlar ama ülke geneline vurunca çok oluyor gelen maaş. Asgari ücretle günde 12 saat çalışırken kendi maaşına zam isteyeceğine diğerleri benden az alsına bağlıyor. Bu insanlarla konuşmak sonuç vermez, çünkü içten gelen bir kıskançlık, çekememezlik var. Kendi hallerine bırakmak en güzeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?