Öğretmenler yatıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben Türkiye' deyken araştırma görevlisiydim ve yüksek lisans yapıyordum. O zaman bir doktora öğrencisi vardı TÜBİTAKtan burs alıyordu ama tabii maaşlara göre oldukça düşüktü, bir türlü içine sinmiyordu biz derslere girip idari işlerde görev aldığımız halde neden benim bursumdan daha fazla para alıyorsunuz, yeterince çalışmıyorsunuz, haksızlık falan diye söylenip duruyordu. Zaten ben araştırma görevlisi olmak istemem çünkü diğer doktora öğrencilerine haksızlık oluyor falan diye üstten konuşmalar yapardı. Sonra ben istifa edip yurtdışına doktora yapmaya geldim. Ben gittiğim için açılan kadroya başvurmuş koşa koşa :)) Yani bu laf söyleyen insanlar da fırsatları olsa sizin yerinizde olmaya can atar. Hiç önemsemeye bile değmez.

Bu insanlar anca laf söylemeyi bilirler. Onlara göre sağlıkçılar hasta bakıcı insan pisligiyle uğraşıyor ( bu lafı hemsire olan anneme demişlerdi), onlara göre öğretmenler yatıyor, laf söyleyenler ne yapıyor koca bir hiç.
Yorumum uzun oldu kusura bakmayın ama şunu yazmadan geçemeyeceğim. Bir kere ilac yazdirmaya gitmiştim sira bekliyorum. Iki teyze oturmuş konusuyor. Biri digerine Ayse'nin oğlu iş beğenmedi memurluğa düştü dedi evet aynen oyle dedi. Biz memur olmak icin ne cabalar harciyoruz kadinin yorumuna bak.
Özel sektörde çalışanada memur olamadın bir türlü diyorlar. Ben şuan işsizim biri bana sen calismiyorsun sizin evde doğru düzgün yemek pismiyordur demişti. Ben eve gelince cok ağlamıştım. Ama yanlış yaptım çünkü üzülerek kendimize zarar veriyoruz sadece

Ben de kamudayım, işe gitmiyorum ama nöbet sistemi olduğu için çalışan arkadaşlarımız var. Hatta bazı arkadaşlarım ve müdürlerim tamamen kendi inisiyatifini kullanarak idari izinli oldukları halde işlerini yapmaya gidiyorlar. Ona rağmen memurlar için de çalışmadan para alıyorlar diyen var.

Üstelik şu ana kadar yapamadığımız işler dağ olup birikecek, üstümüze yıkılacak, muhtemelen hafta sonları da çalışacağız bir süre.

Öğretmenlerin meselesi corona zamanı için değil sadece, yaz tatilleri için bile kampanyalar düzenlendi öğretmenler yaz tatilinde çalışsın ya da eğitim alsın diye. :)

Sen de ders çalışsaydın öğretmen olsaydın derdim sizin yerinizde olsam konu sahibi.

Aman ne takiyosunuz ben artık böyle söyleyenleri tiye alıyorum.daha çok sinirlendiriyorum:)

Yaz tatili planlarından falan bahset onlara iyice sınır olsunlar.
Boşver naparsan yap etrafta hep öğretmen düşmanları olacak

Ben de öğretmenlikten akademisyenliğe geçtim ve İstanbul'un en kötü semtlerinden birinde ve berbat bir okulda görev yaptım ama sorsan çok rahattım ( millete göre). Burada bile öğretmenler günü kutlanmasın neden kutlanıyor diye başlık açan bir üye vardı. Ona da söylemiştim; kutlamayın efendim...istemiyorsanız sevmeyin de...yeter ki bulaşmayın...Madem çok kolay; her yerde dolu eğitim fakültesi var hem de branş branş. Gidin, okuyun, atanın ve siz de yatın!!! Ha tabii atanma işinden sonra bir de velilerle uğraşma kısmı var. Zaten bazı potansiyel okullardaki öğrenci durumu da belli. Oralara atansınlarda görsünler. Bakalım o zaman böyle konuşabilecekler mi? Her gün iyi ki diyorum iyi ki istifa etmişim öğretmenlikten. Ne öğrencisi çekilecek dert ne velisi ne idaresi...

Annemin emekli maaşı asgari ücret bile değil .neyse iban yolla bu ayki maaşını eft yapayım sana :)
Insanın gözünü anca toprak doyurur diyorum

Kadının bulduğu çözüme bak.

S susuleta , ne kadar terbiyesizce bir yorum! Sen şimdi öğretmen misin? Çok şükür paraya ihtiyacım yok. İlla bağışlamak istiyorsan valiliği ara. Yorumda kendi adıma konuştuğumu nereden anladın? Diğer meslek gruplarını savundum, hiçbirinin mesleği de benim mesleğim değil.
Bak hatta yardım etmek istersen senin için birini buldum, eksisözlükteki epilepsi hastası metecan başlığını arat.

Yanlış anlamayın ben öğretmenler yatiyor vs diye düşünmüyorum. Tam tersi şu süreçte bizim evde sabah 9-13 arası online canlı dersler var. Eminim keşke okulda olsaydık diye düşünüyordur öğretmenlerimiz.
Ama öğretmenlerde hep okadar okudum, dirsek çürüttüm savunması var ben o kısma takılıyorum. Yıllarca okuyup emek veren birtek meslek grubuymuş gibi hava yaratıyorlar öğretmenler. Ailesinin 1 çocuk ile zorlanırken onlar 10 larca çocuklarla uğraşıp nekadar zorlandıklarını anlatırlar devamlı. Ailemde ve çevremde çok sayıda öğretmen var, hepsinin ortak söyledikleri bu tarz şeyle.Öğretmenliğin görev tanımı belli, sürekli bunları anlatıp pohpohlanmak istediği nedir? Burda bisürü kadın var bizlerde çok emek verdik dirsek çürüttük üniyi bitirip biryerlere gelebilmek için ama başka hiç bir meslekte bukadar dile getiren yok.

Emeklinin, öğretmenin maaşıma göz dikmek de terbiye içeren bir tavır değil.
Emekliler zaten zor geçiniyor.
Neden milletvekili, danışman, bakan gibi yüksek para kazananlara değil de hayat mücadelesi veren emekçilerin emeğine göz dikiyorsunuz? Tepkiler buna.

Geçmiş olsun.
Ama bu zihniyet çok kötü. Bana verilmiyor ona da verilmesin demek yerine bana da verilsin diye mücadele etmek lazım. Yani sizden kesip öğretmenlere vermiyorlar. Başkasının hakkına göz dikmek, gıpta etmek vrya kıskanmak yerine kendi haklarınız için mücadele etmelisiniz.

Eskiden ben de savunma yapmak zorunda hissederdim kendimi
Şimdi evet ya çok rahat, günün yarısı da bana kalıyor diyorum.
Okuldan çıkınca iş bitti sanıyorlar, sansınlar

Ne alaka sadece öğretmenler mi yatıyor.Ben de hakimim yatıyorum ohh diyenlere de valla ohhhh yatıyorum sefam olsun diyorum.Sen niye alınıyorsun ki.Ciddiye alırsan adın fenaya cıkar tabi sen niye kendini kötü hissediyorsun.

Aynen katılıyorum bizler de yıllarca dirsek çürüttük illaki çürüteceğiz bi yerlere gelmek kolay değil ama diğer meslek guruplarından daha rahat oldukları aşikar. O zaman doktorlar ölsün bu dönemde çocuklarının yüzünü göremiyorlar. Ben ve benim gibi arkadaşlarım bebeklerini riske atarak işe gidiyorlar gıkımız çıkmıyor ama öğretmen arkadaşlar her lafa bi alınganlık maaşallah

Daha çok tartışılan bir meslek grubu olmadığı için olabilir mi?
Her meslek grubunun hakkında atılıp tutuluyor ama en çok öğretmenlik tartışıldığına göre en çok öğretmenlerin konuşması doğal.

Khomyuk ve susuleta, ben orada sadece bir örnek verdiğim. Terbiyeyle alakası ne? Ben gayet seviyeli bir şekilde kendi fikrimi belirttim. Sizler gerçekten öğretmenseniz ücretli öğretmen olarak çalışan arkadaşlarımın dedikleri şu an daha iyi anladım. Kadrolu olarak çalışan kişilerin kendilerini ezdiklerinden, kötü muamele yaptıklarından bahsetmişlerdi. Şu an sizinle muhatap oldukça onları daha iyi anladım. Allah sizlerin yanına düşürmesin kimseyi ne iş arkadaşı olarak ne de insan olarak.

Ben de öğretmenim,biz calisirken bile bizim yaptigimiz işi kucumseyen bir çok kişi var.Bazi öğretmen arkadaşlarımı gorunce hak versemde yine de bilmeden eleştiri yapmaları çok densiz.Bu meslekte ne kadar yiprandigimi kimse tahmin bile edemez.
Yıllar içinde öğrendiğim bir cevap var 'umarim çocuğunuz da büyüyünce öğretmen olur 'diyorum.Genelde beddua ettiğimi düşünüyorlar,ama ilk söyledikleri ile celismemek için far görmüş tavşan gibi kalıyorlar.Niye öyle söyledin derlerse de e siz çok beğeniyorsunuz diyorum.
Şunu da söyleyeyim , evet bu dönem için en şanslı gruptaniz,çok mutluyum,bunu da kabul ediyorum .

Birine hakkını vermek için başkasının hakkını kesmeyi meşrulaştırırsanız yarın öbür gün sizin hakkınızı da gasp ederler. Koskoca ülkede polislere hakkını vermenin tek yolu öğretmen maaşı kesmek olmamalı.

Alakasız Da her ay cebinize 4800 girmiyor mu gerçekten (maaş artı agi arti ek ders Ve diğer ıvır zivirlar)

A Almanyada yasiyorum.Ayni sey burda da var.Ögretmenler genellikle elestirilir.Ama burdaki ögretmenlerin kazanci türkiye'ye kiyasla cok daha iyi.Bazi ögretmenler isini iyi yapmiyorlar orasi ayri ama bana göre cok zor bir meslek.Ögretmenleri kolay yoldan para kazanmakla elestirilen insanlara verilecek tek cevap sen de ögretmen olsaydin olur.Ben ögretmen degilim 20 yil önce edebiyat fakültesini birinci yildan sonra biraktim.Ögretmen olmak istemedigim icin.

isini seven, hakkiyla yapan ögretmenlerin saygi ve sevgiyle ellerinden öpüyorum.Hele ki Anadoluda Co zor kosullar altinda görev yapan ögretmenlerin hakki ödenmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…