Öğretmenler yatıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam diyoruz ki hanımefendi dirseğinizi öğretmenlik için çürütseydiniz, ve hatta zor değil
şimdiden sonra gözünüzün kaldığı rahata erişmek için çürütebilirsiniz.
Neden yapmıyorsunuz?
Doktoru, polisi, mühendisi öğretmenliği elinin tersiyle iterek bunu seçmişken
bugünkü zorlukların acısını neden öğretmenden çıkaracak?
İnanın hiç alınmıyorum sadece bu saçma tavıra sinirleniyorum haklı olarak.
Başlarda takıyoruz ama yıllar değmeyeceğini kavratıyor bize merak etmeyin..

Etmeyin laf o zaman.
Ya da çıkarın gıkınızı. Hakkınızı savunun. Meslek seçerken zorluklarını kolaylıklarını bilmiyor muydunuz?

Bunun savunması yıllarca dirsek çürüttükmü? Dediğim gibi öğretmenliğin görev tanımı belli, 10 ay boyunca çocuklarla uğraşırsın 2ay tatil yaparsın. Çocukları hiç sevmediği halde o 2 ay yaz tatili için öğretmen olanlar yokmu sanki? Başka meslekten olup öğretmenliğe geçiş yapanlar var o tatil için.Herkes keşke vicdanlı ve hakkıyla yapsa görevini. Şu süreçte oh iyiki öğretmen olmuşum, ne güzel yattım arada öğrencilere ödev atıyorum, video yolluyorum gerisi hep keyif diyenlerde var emin olun. Online dersde neymiş ne gereksiz girsin ebadan dinlesin, okullar açılınca telafisini yaparız diyenleri tanıyorum. Bu kafada olmayanları tenzih ediyorum baştata belirtiğim gibi

Ben artık sadece oturup sinirlenmelerini izliyorum ve tek cevapla o siniri zıplatıp tavan yaptırıyorum. "Çok özenen varsa girsin sınava kazansın bölümü, mezun olsun kpss+alan+mülakat halletsin gelsin buyursun bana meslektaş olsun." Bu kadar basit sıkmayın canınızı bosverin Allah aşkına öğretmen düşmanlığı son bulmaz yani hangi birisine sıkılacaksınız

Bakın benim ailem öğretmen kardeşlerim babam öğretmendir ben asla öğretmenlere laf edebilecek konumda değilim zaten. Ama her meslek gurubu mesleğine emek vermişken ki bu dönemde ben dahil herkes yatıyor öğretmenlerin bu siz de öğretmen olsaydınız o zaman kıskanmayın tavrına her zaman gıcık oluyorum

Terbiyesizce bir yorum diye yazan sem degil misin?evet bunun terbiye ile alakası ne

Yok sen öğretmen misin yok bidi bidi..iki yorumdan yola çıkarak nerdeyse doğum haritamızı çıkaracaksın:)

Herkes kendi işine baksin

Siz kendinizi biliyorsunuz ya bosverin, madem çok rahat sen de öğretmen olsaydın deyip geçin böylelerine, ne kadar açıklama yapsanız da ikna edemezsiniz onları.

Ama kimse durduk yere demiyor bunu.
Herkesin yattığı şu dönemde öğretmenlere laf ediliyor.
Kaldı ki biz evden gerçekten elimizden geleni yapıyoruz.
Diş hekimi görümcemi örnek verdim iki kat maaş alıp gerçek anlamda
yatarken kimse onları konuşmuyor.
Bize yapılan bu haksız saldırıya karşı elbette ee sen de olsaydın öğretmen
ne bu çirkin tartışma diyoruz.
Ne diyelim?

Bu meslekler hep vardı.
Öğretmenlik eskiden günümüzde olduğundan da daha rahattı.
Seçmedin, beğenmedin.
Onun için çabalamadın.
Bugünler benim eserim değil.
Niye muhattap olacağım bunlarla?

Aman konuşan konuşsun bende sağlıkçıyım devlet süt izni verdi yan gelip yatarak para kazanıyorsun diyenler oldu sende atansaydın sende yatıp alsaydın arkadaş kıskanç fesatlar

Baş etmeye çalışmayın bence öyle diyene az daha okusaydın öğretmen olsaydın demek en iyisi ben de bir öğretmenim ve her gün canlı dersimız var bazen bir öğrenci için hazırlanıyor ders anlatıyorum.Velilerle iletişim kurup öğrencilerle haberleşiyorum.keşke virüs olmasa da okullara gitsek

Evet belki dediğiniz gibi bir algı var eskiden öğretmenler çok daha rahattı geçmişten gelen bu algıyla belki öğretmenlerin üzerine daha çok gidiliyor ama emin olun bu süreçte bana da bütün çevrem “ooh yaydın vallahi bu corona sana yaradı” gibi bi sürü cümle kurdular ama ben alınganlık göstermedim öğretmenlerimiz bu konu açılınca birden parlıyor rahatsız edici olan bu zaten.

Zamanında çok çalıştım bugün istediğim gibi yatarım diyin . Sanki onların önüne engel koymuşlar onlarda olaymış

O pohpohlanmak istegi degil ki.Baska hangi meslek grubu var ki burada rutin bir sekilde yargilanan bana siralayabilir misiniz? Bu platformda bile araliklarla ogretmen yatiyor,yuksek maas aliyor,gunde 5 saat calisip 5000 lira aliyor,tatilleri cok minvalinde yazanlara karsi belki de artik gelistirilen bir savunma mekanizmasidir bu.Biz de ruh hastasi degiliz durduk yere cirpinarak ama biz bunlari yapiyoruz diyelim ya da sartlarimizdan bahsedelim.

Meslegimi cok seviyorum.Bu surecte ogrencilerimle olmak icin neler vermezdim ki ,universiteye hazirlaniyorlardi.Uzaktan elimden ne gelirse yaptım.Surecte bize düşen gorev bu oldu.Bu rahatsız olanlarin icten ice bi sikintısi var bu meslekle.İmamlari falan degil direkt bizi hedef aliyorlar.Cevabini veriyormuşsun gec arkanda birak.Istediklerini düşünsünler.

Çünkü bu bize hep yapılıyor.
Corona öncesi de yapılıyordu.
Yarım günümüz, kar tatilimiz, yaz tatilimiz.
Hepsi her zaman tartışma konusuydu.
Tatillerimiz kadar emeklerimiz konuşulmaz.
Buna da alıştık zamanla Allah bilsin demeyi öğreniyoruz.
Ama zaten herkesin gergin olduğu, sağlıkla imtihan olduğu şu dönemde bile
söz konusu bizim aldığımız maaş olunca insan patlıyor.
Emin olun ''ee siz de öğretmen olsaydınız madem ne bu kıskançlık'' diyen parlayarak söylemiyor.
Bu gayet sakin bir tepki artık.
Hani puanları düşük, olması kolay eee yapması kolay, tatili olay!
Eee sen de ol kardeşim tutan mı var?:)

Niye rahatsız olunuyor bu tepkiden..
Yalan mı?

Ben her hafta aldığı maaş ve tatil yüzünden gündem olan başka meslek grubu tanımıyorum. O yüzden artık canımıza tak etmiştir belki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…