- 3 Eylül 2012
- 21.881
- 57.682
- 798
Tamam diyoruz ki hanımefendi dirseğinizi öğretmenlik için çürütseydiniz, ve hatta zor değilAynen katılıyorum bizler de yıllarca dirsek çürüttük illaki çürüteceğiz bi yerlere gelmek kolay değil ama diğer meslek guruplarından daha rahat oldukları aşikar. O zaman doktorlar ölsün bu dönemde çocuklarının yüzünü göremiyorlar. Ben ve benim gibi arkadaşlarım bebeklerini riske atarak işe gidiyorlar gıkımız çıkmıyor ama öğretmen arkadaşlar her lafa bi alınganlık maaşallah
Aynen katılıyorum bizler de yıllarca dirsek çürüttük illaki çürüteceğiz bi yerlere gelmek kolay değil ama diğer meslek guruplarından daha rahat oldukları aşikar. O zaman doktorlar ölsün bu dönemde çocuklarının yüzünü göremiyorlar. Ben ve benim gibi arkadaşlarım bebeklerini riske atarak işe gidiyorlar gıkımız çıkmıyor ama öğretmen arkadaşlar her lafa bi alınganlık maaşallah
Bunun savunması yıllarca dirsek çürüttükmü? Dediğim gibi öğretmenliğin görev tanımı belli, 10 ay boyunca çocuklarla uğraşırsın 2ay tatil yaparsın. Çocukları hiç sevmediği halde o 2 ay yaz tatili için öğretmen olanlar yokmu sanki? Başka meslekten olup öğretmenliğe geçiş yapanlar var o tatil için.Herkes keşke vicdanlı ve hakkıyla yapsa görevini. Şu süreçte oh iyiki öğretmen olmuşum, ne güzel yattım arada öğrencilere ödev atıyorum, video yolluyorum gerisi hep keyif diyenlerde var emin olun. Online dersde neymiş ne gereksiz girsin ebadan dinlesin, okullar açılınca telafisini yaparız diyenleri tanıyorum. Bu kafada olmayanları tenzih ediyorum baştata belirtiğim gibiDaha çok tartışılan bir meslek grubu olmadığı için olabilir mi?
Her meslek grubunun hakkında atılıp tutuluyor ama en çok öğretmenlik tartışıldığına göre en çok öğretmenlerin konuşması doğal.
Bakın benim ailem öğretmen kardeşlerim babam öğretmendir ben asla öğretmenlere laf edebilecek konumda değilim zaten. Ama her meslek gurubu mesleğine emek vermişken ki bu dönemde ben dahil herkes yatıyor öğretmenlerin bu siz de öğretmen olsaydınız o zaman kıskanmayın tavrına her zaman gıcık oluyorumTamam diyoruz ki hanımefendi dirseğinizi öğretmenlik için çürütseydiniz, ve hatta zor değil
şimdiden sonra gözünüzün kaldığı rahata erişmek için çürütebilirsiniz.
Neden yapmıyorsunuz?
Doktoru, polisi, mühendisi öğretmenliği elinin tersiyle iterek bunu seçmişken
bugünkü zorlukların acısını neden öğretmenden çıkaracak?
İnanın hiç alınmıyorum sadece bu saçma tavıra sinirleniyorum haklı olarak.
Başlarda takıyoruz ama yıllar değmeyeceğini kavratıyor bize merak etmeyin..
@Khomyuk ve susuleta, ben orada sadece bir örnek verdiğim. Terbiyeyle alakası ne? Ben gayet seviyeli bir şekilde kendi fikrimi belirttim. Sizler gerçekten öğretmenseniz ücretli öğretmen olarak çalışan arkadaşlarımın dedikleri şu an daha iyi anladım. Kadrolu olarak çalışan kişilerin kendilerini ezdiklerinden, kötü muamele yaptıklarından bahsetmişlerdi. Şu an sizinle muhatap oldukça onları daha iyi anladım. Allah sizlerin yanına düşürmesin kimseyi ne iş arkadaşı olarak ne de insan olarak.
Siz kendinizi biliyorsunuz ya bosverin, madem çok rahat sen de öğretmen olsaydın deyip geçin böylelerine, ne kadar açıklama yapsanız da ikna edemezsiniz onları.Merhaba herkese,
Başlığım abest gelmiş olabilir ama bugünlerde sürekli bu lafı duyar oldum,aşırı gerilip üzülüyorum...
Öğretmenim ve bu hastalık sürecinde evdeyim..
Köyde öğretmenim ve branşım okul öncesi yani öğrencilerim öyle teknolojiden anlayacak yaşta değiller anlasalar da ilgili aileleri yok.(Hepsinin numarası bende, benim de onlar da var ama ne aradığımda açan ne de dönüş yapan oldu,1 2 tanesi hariç) Bunu dememin nedeni şu ki evde de olsak bi çabamız var (en azından benim gibilerinin-köy okulunda öğretmenlik yapan-vardır) ama ailenin ilgisinin olduğu yere kadar tüm çabamız.
Sorun şu akraba eş dost (adı dost) kimle görüşsem konu biz öğretmenlerin evde olmasına bu süreçte aldığımız onlara göre “haksız kazanca” (evde olmayı biz tercih etmedik keşke hastalık olmasa da okullarımızda öğrencilerimizle olsaydık) geliyor.İster istemez geriliyorum ve savunmaya geçiyorum.
Ben çok zor süreçlerden geçip öğretmen oldum (evlendikten sonra okudum atandım vs) şuanda da köyde öğretmenim,günlük 4 saat yol gidip geliyorum,üstüne üstlük ikiz bebeklerimi ilk andan itibaren bırakmak zorunda kaldım (3.yılım) birgün olsun bunları konuşmayan insanlar bugün evde olmamı ve aldığım maaşı konuşuyor.
Cevap veriyorum asla altta kalmıyorum bu defa da adım fenaya çıkıyor onlar şaka yapmış oluyor
Midem bulanıyor bu türlerden nasıl başederim bilmem ama dertleşmek istedim
Bakın benim ailem öğretmen kardeşlerim babam öğretmendir ben asla öğretmenlere laf edebilecek konumda değilim zaten. Ama her meslek gurubu mesleğine emek vermişken ki bu dönemde ben dahil herkes yatıyor öğretmenlerin bu siz de öğretmen olsaydınız o zaman kıskanmayın tavrına her zaman gıcık oluyorum
Aman konuşan konuşsun bende sağlıkçıyım devlet süt izni verdi yan gelip yatarak para kazanıyorsun diyenler oldu sende atansaydın sende yatıp alsaydın arkadaş kıskanç fesatlarMerhaba herkese,
Başlığım abest gelmiş olabilir ama bugünlerde sürekli bu lafı duyar oldum,aşırı gerilip üzülüyorum...
Öğretmenim ve bu hastalık sürecinde evdeyim..
Köyde öğretmenim ve branşım okul öncesi yani öğrencilerim öyle teknolojiden anlayacak yaşta değiller anlasalar da ilgili aileleri yok.(Hepsinin numarası bende, benim de onlar da var ama ne aradığımda açan ne de dönüş yapan oldu,1 2 tanesi hariç) Bunu dememin nedeni şu ki evde de olsak bi çabamız var (en azından benim gibilerinin-köy okulunda öğretmenlik yapan-vardır) ama ailenin ilgisinin olduğu yere kadar tüm çabamız.
Sorun şu akraba eş dost (adı dost) kimle görüşsem konu biz öğretmenlerin evde olmasına bu süreçte aldığımız onlara göre “haksız kazanca” (evde olmayı biz tercih etmedik keşke hastalık olmasa da okullarımızda öğrencilerimizle olsaydık) geliyor.İster istemez geriliyorum ve savunmaya geçiyorum.
Ben çok zor süreçlerden geçip öğretmen oldum (evlendikten sonra okudum atandım vs) şuanda da köyde öğretmenim,günlük 4 saat yol gidip geliyorum,üstüne üstlük ikiz bebeklerimi ilk andan itibaren bırakmak zorunda kaldım (3.yılım) birgün olsun bunları konuşmayan insanlar bugün evde olmamı ve aldığım maaşı konuşuyor.
Cevap veriyorum asla altta kalmıyorum bu defa da adım fenaya çıkıyor onlar şaka yapmış oluyor
Midem bulanıyor bu türlerden nasıl başederim bilmem ama dertleşmek istedim
Evet belki dediğiniz gibi bir algı var eskiden öğretmenler çok daha rahattı geçmişten gelen bu algıyla belki öğretmenlerin üzerine daha çok gidiliyor ama emin olun bu süreçte bana da bütün çevrem “ooh yaydın vallahi bu corona sana yaradı” gibi bi sürü cümle kurdular ama ben alınganlık göstermedim öğretmenlerimiz bu konu açılınca birden parlıyor rahatsız edici olan bu zaten.Ama kimse durduk yere demiyor bunu.
Herkesin yattığı şu dönemde öğretmenlere laf ediliyor.
Kaldı ki biz evden gerçekten elimizden geleni yapıyoruz.
Diş hekimi görümcemi örnek verdim iki kat maaş alıp gerçek anlamda
yatarken kimse onları konuşmuyor.
Bize yapılan bu haksız saldırıya karşı elbette ee sen de olsaydın öğretmen
ne bu çirkin tartışma diyoruz.
Ne diyelim?
Bu meslekler hep vardı.
Öğretmenlik eskiden günümüzde olduğundan da daha rahattı.
Seçmedin, beğenmedin.
Onun için çabalamadın.
Bugünler benim eserim değil.
Niye muhattap olacağım bunlarla?
Yanlış anlamayın ben öğretmenler yatiyor vs diye düşünmüyorum. Tam tersi şu süreçte bizim evde sabah 9-13 arası online canlı dersler var. Eminim keşke okulda olsaydık diye düşünüyordur öğretmenlerimiz.
Ama öğretmenlerde hep okadar okudum, dirsek çürüttüm savunması var ben o kısma takılıyorum. Yıllarca okuyup emek veren birtek meslek grubuymuş gibi hava yaratıyorlar öğretmenler. Ailesinin 1 çocuk ile zorlanırken onlar 10 larca çocuklarla uğraşıp nekadar zorlandıklarını anlatırlar devamlı. Ailemde ve çevremde çok sayıda öğretmen var, hepsinin ortak söyledikleri bu tarz şeyle.Öğretmenliğin görev tanımı belli, sürekli bunları anlatıp pohpohlanmak istediği nedir? Burda bisürü kadın var bizlerde çok emek verdik dirsek çürüttük üniyi bitirip biryerlere gelebilmek için ama başka hiç bir meslekte bukadar dile getiren yok.
Evet belki dediğiniz gibi bir algı var eskiden öğretmenler çok daha rahattı geçmişten gelen bu algıyla belki öğretmenlerin üzerine daha çok gidiliyor ama emin olun bu süreçte bana da bütün çevrem “ooh yaydın vallahi bu corona sana yaradı” gibi bi sürü cümle kurdular ama ben alınganlık göstermedim öğretmenlerimiz bu konu açılınca birden parlıyor rahatsız edici olan bu zaten.
Ben her hafta aldığı maaş ve tatil yüzünden gündem olan başka meslek grubu tanımıyorum. O yüzden artık canımıza tak etmiştir belki.Evet belki dediğiniz gibi bir algı var eskiden öğretmenler çok daha rahattı geçmişten gelen bu algıyla belki öğretmenlerin üzerine daha çok gidiliyor ama emin olun bu süreçte bana da bütün çevrem “ooh yaydın vallahi bu corona sana yaradı” gibi bi sürü cümle kurdular ama ben alınganlık göstermedim öğretmenlerimiz bu konu açılınca birden parlıyor rahatsız edici olan bu zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?