Okumadigim icin cok pişmanım

Bu kadar sene sonra konulara adapte olabilir miyim ve acikogretimde okunabilecek en mantıklı bölümler hangileri acaba
Kızlar o konuları parçalarsınız bile. Bilgisayar mühendisliğini bıraktım 25 yaşındayım tekrar hazırlanıyorum 2 gün sonra sınava giricem yaş önemli değil…

Okuduğum için çok pişmanım. Ona harcadıgım sürede biyere girer zanaat sahibi olurdum. Yasıtlarım kpss sözlü mülakat uğraşırken ben çoktan yoluna koymuş olurdum herseyi
Okuduğum için demek yerine yanlis bölüm Okuduğum icin desen keşke. Okuyan herkes işsiz güçsüz degil. Okul yalnizca meslek de vermiyor insana. Bir sürü artısı var.

Kaç yaşındasın yine açıktan okuyabilirsiniz

28 artık çok gec küçük çocuğum var birde
Hiç geç değil ben üniversiteyken 40 yaşında 3 çocuklu bı abla bizim alt sınıfta okuyordu sonradan öğrendim ki bölüm birincisi olarak mezun olmuş

hiç bı şey için geç değil asla olumsuz dusunme. zamanim çok yok dersen 2 yıllık güzel bı bölüm araştır en kötü ihtimal açıköğretime kayıt ol. Bazı şeyler zor ama imkansız değil.

Hatta lise kpss sinavina bile girebilirsin sanırım çift yıllarda oluyordu denemekten zarar gelmez.

Hangi bölüme girdi ne güzel annenize helal olsun
Gastronomi okuyor şuan
5.sınıfa kadar okumuştu sonra ortaokulu açıktan bitirdi.
Sonra dedi ki cahil kalmak istemiyorum,okumak istiyorum liseye yazıldı açıktan liseyi de bitirdi ama anlayana kadar pes etmedi.
Bu kez dedi ki üniversiteye gidecem(o ara kardeşimin sıkıntıları vardı ben yanıma tutup çektim sınava hazırlamak için yalnız kalmıştı) açık mı dedik yok bu kez yüz yüze gitçem benim neyim eksik diye zorladı baya.
Şuan okulu seviyor bölümü seviyor pastacılık kursuna gitti ayrıca,Almanca kursuna başladı.
Yaşamadığı içinde kalan herşeyi yapıyor şuan ve mutlu.Kendisi artık çok kızıyor niye okumuyorsun diye çevresindekilere.

Ayrıca bir arkadaşımın annesi iki çocuğu varken biz 12 li yaşlardaydık okul öncesi öğretmeni olmuştu.

Keza matematik öğretmenim 40 lı yaşlarda hukuk kazandı,bitirdi şuan avukatlık yapıyor.

Demem o ki çevrede örnek cidden çok var.

19 yaşında üniversiteye başlamıştım, bazı sorunlar oldu okulu bıraktım. 32 yaşımda afla yeniden döndüm ve 33 yaşında mezun oldum. Geç değil, açıköğretim bile olsa okuyun.
Ayrıca okuduğum okulla evim arasında 800 km vardı.

Bu şekilde pişmanlık yaşayan çok
Hayıflanarak bir yere varamazsınız ama
Ağladınız diye kimse elinize diploma vermez
Kalkın ve harekete geçin

Bu arada illa üniversite okumak değil kastettiğim kendi işinizi kurabilirsiniz. Yol çok çeşit çok yeterki kendinize güvenin

Benim arkadaşımın annesi biz lise bire giderken açıktan liseyi okuyordu. Bizimle üniversite kazandı. Hatta o dönemde sadece okuma yazma öğrenme kursları çok biliniyordu bu yüzden arkadaşıma "aa annen liseyi açıktan bitirince devam mı etti?" demiştim. Çok rastladığım bir şey değildi. Bilgim yoktu süreçle ilgili. Şaşırmıştım.
O da başta sadece lise mezunu olmak istediğini 4 çocukla (biri okurken evlendi gitti) zor olacağını düşündüğünü sonradan öğrenciliğe çok ısınınca lisansa kadar devam ettirdiğini söylemişti. 4 senelik bitirmişti ama bölümünü hatırlayamadım şimdi.

28 artık çok gec küçük çocuğum var birde
Siz mi söylüyorsunuz gercekten? ben 21 yasimda iken benim sinifimda 32 yasinda ablamiz üniyi bizimle beraber bitirdi üniyi hemde ikiz cocukariyla buna ragmen okudu. hatta sevgilimin is arkadasi 32 yasinda bile dis hekim üniyi 1 sinifta basladiydi o da suanda 40yasinda devlet memurudan dr olarak calisiyor daha ne sayayim? Ben bu yasimda(29) ekpss calisiyorum ondan sonra bi daha üni okumak istiyorum sansimi deneyebilirsem kimya mühendisi veya dis hekimi hala yasin gec degil. Önemli olan sizin isteginiz..

Hiçbir şey için geç değil eminim herkesin sınıfında yaşı 40-50 olan abiler ablalar vardır. Azmedip okuyorlar torun torba sahibi insanlar 28 asla geç değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…