Okumadigim icin cok pişmanım

Detayını bilmiyorum ama geçen sene puanlara bakarken yüzlerce kadro ve 50 gibi puanlar görmüştüm. Pek çok bölümden daha şanslı bir bölüm.
Sadece kpss üzerinden baktıgınız için öyle görmüşsünüz. Kpss pek önemli değil zaten 2 oturum olarak girdiğimiz dhbt ve sözlü mülakat önemli. Hafızlar 50 ile girebiliyor. Ama beni kapısından geçirmezler
 
Sizin değerinizi sadece bir unvan belirlemez.
Değerinizi siz belirlersiniz. İlla okumak istiyorsanız tabi ki okuyun. Okumak vizyon sahibi yapar. Ama öğretmenlik okursanız bunun 1 yıl sınav + 4 yıl okuma + kpss süreci var. Bir de her öğretmen kpssden atanamıyor. Maalesef yeterli kontenjan yok. Bazi bölümlerin kontenjani çok az. Tavsiyem öğretmenlik istiyorsanız sınıf öğretmenliği vs okumanız. Veya hemşirelik. Şu an en çok atama sağlıkta hemşirelikte var.Eğer 6 yıl bu kariyer hedefim için uğraşırım didinirim diyorsanız okuyun. Diğer bölümler iktisat fakültesi, diğer bazı öğretmenlikler( felsefe, edebiyat,coğrafya vs) maalesef çok iş imkanı yok. Bu mesleklerden iş bulanlar da özelde 10, 11 bin tl'ye çalışıyor. Iyi maaş, duygusal tatmini yüksek bir meslek ise en iyisi hemşirelik. Ayrıca yaş sınırı da yok. Sizin yerinizde olsam sınava iyice hazırlanıp hemşirelik okurdum.
 
Son düzenleme:
Kesinlikle başarırsınız insan hayalinden vazgeçmesin hayatı bir kez yaşıyoruz ömür uzun 4 sene sonra mezun olsanız 30 40 yıl bu mesleği yapacaksınız sizce geç mi kaldınız
 
Bende üniversiteyi geç bitirenlerdenim. Ama kendime hep şunu söyledim. Ben kırk yaşıma geldiğimde mesleğimi yaparken, yirmili yaşlarda mesleğe başlamış birisiyle aramda hiç bir fark olmayacak. Kırk yaşıma et geç geldiğimde hayallerimi gerçekleştirmiş olmak veya olmamak buda benim eşimde diyerek yürüdüm hep yolumu. Geçen zaman için hep keşke deriz. Siz 35e geldiğinizde keşke 28 de yapsaydım diyeceksiniz. Bu hiç bitmeyecek. Hemen hazırlanmaya başlayın. İnternet online dershane gibi ücretsiz üstelik. Ben üniversiteyi o şekilde kazandım. Belki temeli olan ve ara vermemiş bir kişi bir videoyu bir kez izler geçer ama siz olmadı iki kez izleyin. Emin olun bir noktada yerleşiyor bilgiler insanda. Yeterli o istek azim olsun içinizde. Ama emin olun gözünüzde büyttüğünğz gibi değil başlayınca anlayacaksınız çalışmaya.
 
Aslind anadolu unide ilahiyat bölümünde kaydım vardi bitirmdm kaldı öyle o kayıt silinmis mıdır yeniden kayıt yaptirmama engel olabilir mi
Silinmiş olabilir aöf bürosuna gidip sorun ama ilahiyatta iş imkanı yok çocuk gelişimi yada işletme falan okuyumin bi markete girersiniz işler iyi giderse müdür bile olursunuz
 
Detayını bilmiyorum ama geçen sene puanlara bakarken yüzlerce kadro ve 50 gibi puanlar görmüştüm. Pek çok bölümden daha şanslı bir bölüm.
İlahiyat için 2 Farklı alan var. Ya KPSSde yüksek puan alıp öğretmen oluyorsunuz. Ya KPSSde minimum 50 puan alıp sözlü mülakata ve ekstra bir sınava daha girip yine çok yüksek puanlar alarak diyanete atanıyorsunuz.
 
Lise mezunu olarak açık söylüyorum dhbt imkansız boşuna zaman harcamış olursunuz
 
2 yıklık ilahiyatla hiçbirini yapamaz malesef 4 yıl okuyacak üstüne formasyon KPSS
 
Ayy şuan çok mutlu olarak okudum yazınızı. Benimde bebeğim var ve kpss girip atanmak hedefim umarım nasip olur çünkü emeklerimin boşa gitmesini istemiyorum
 
Bi akrabamiz (erkek) emekli olduktan sonra hukuk bitirdi, 40+ idi, simdi avukatlik yapıyor.
Baska bi tanidigin yakini (kadin) 3 cocuk ve 40 yaş sonrasi hukuk okumus, o da avukatlık yapiyordu.
28 yaş ne ki? Böyle sizlanmak bi sey katmaz ama şimdiden hedef belirleyip harekete geçmek 4-5 sene sonra diploma sahibi olmayi saglayabilir. Kendimize bahanelerden duvar ormeyelim.
 
Bu saatten sonra konuşulacak konu bu değil ama okudugunuz bölüm kpss ile ufacik puanlarla bile alımı olan bir bölüm. Siz de ağlıyorsanız öğretmenler ne yapsın bilmiyorum.
Ufacık puanlarla mı,sizin 50 puan dediğiniz diyanetin en düşük kadrosu,insan ilahiyat okuyup çaycı temizlikçi olmak istemez heralde,diyanette memur olmak o kadar zor ki keşke sadece KPSS puanı yetse
 
Bence birinden yardim alin; rehber öğretmen/egitim koçu gibi. Bölümler, sinavlar, netler hakkinda net bi bilgi verir, belki bi program çıkarırsınız birlikte. Bu şekilde havada kalir tum konusmalar ve degisen bi sey olmaz.
 
Lise mezunu olarak açık söylüyorum dhbt imkansız boşuna zaman harcamış olursunuz
Keşke hafız olsaydım. Ben ilahıyat okuyacagımı önceden planlasaydım hafızlık için uğraşırdım. Annemler açıktan bişeler yaz diyince onu yazdım.
 
Okuduğum için çok pişmanım. Ona harcadıgım sürede biyere girer zanaat sahibi olurdum. Yasıtlarım kpss sözlü mülakat uğraşırken ben çoktan yoluna koymuş olurdum herseyi
Siz bunu yazınca bende yıllarr yollar boyu okul okudunuz sandım 2 yolluk açıköğretimi okumakta ne var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…