- 4 Kasım 2022
- 2.435
- 3.847
- 53
- 31
- Konu Sahibi Yavrumveben
-
Liseyi bile açıktan okusaydım diye pişmanlıkSiz bunu yazınca bende yıllarr yollar boyu okul okudunuz sandım 2 yolluk açıköğretimi okumakta ne var
Teyzemin 3 çocuğu vardı, Senelece çocuklarını okula taşıdı. Son çocuğuyla birlikte ortaokul sınavlarına girmeye karar verdi. 3 çocuğu da üniversite okudu, 2si öğretmen oldu. Büyük çocuğu 2 çocuk yaptı anane oldu derken beyninde tümör çıktı ama pes etmedi. 2022'de üniversite sınavına girdi. Yanlış olmasın 12 civarında da net yaptı.O kadar pişmanım ki neden okumadım liseyi bitirip bıraktım şimdi kendimi çok değersiz hissediyorum bi öğretmen doktor vs bi mesleğim olabilirdim şimdi bi mesleğim yok diye eksik ve değersiz hissediyorum hiçbir şey mutlu edemez gibi geliyor
Okumasaydım olcaktıLiseyi bile açıktan okusaydım diye pişmanlık
Canım benim daha gençsin okuyabilirsin açıköğretimden, benim komşumun annesi 52 yasında orta okula başlamıştı, liseyi de okudu üstüne ehliyette aldı, sende yapabilirsin en iyisini yaparsın hemde. Kendine güven yeter ki.28 artık çok gec küçük çocuğum var birde
Ayrıca benim yaşımda var, bende liseyi açıktan okudum şimdi yks için hazırlanıyorum :))Canım benim daha gençsin okuyabilirsin açıköğretimden, benim komşumun annesi 52 yasında orta okula başlamıştı, liseyi de okudu üstüne ehliyette aldı, sende yapabilirsin en iyisini yaparsın hemde. Kendine güven yeter ki.
Ben umut kırmak istemem amacım asla bu değil ama biraz gerçekçi olmak lazım .28 artık çok gec küçük çocuğum var birde
Tıbbi sekreterlik okuyup, hastanelerde ise girebilirsiniz.Bu kadar sene sonra konulara adapte olabilir miyim ve acikogretimde okunabilecek en mantıklı bölümler hangileri acaba
Ben uniyi bitirdiğimde bölüm birincisi 45 yaşında bir abla ikincisi 47 yaşında esiydi. Sadece üni de değil meslek edindirme kursları halkegitimler çıraklık eğitimleri bir çok yer var neyi sevdiğinize hangi iş sizi mutlu edeceğine karar verin ve o konuda araştırmaya girin geç değil28 artık çok gec küçük çocuğum var birde
Geç filan değil evlendikten sonra okulu 4 yıla tamamladım 31 yaşında da atandım. Ama gece gündüz demedim çalıştım. Sadece üzülseydim olmazdı. Çalıştım oldu.28 artık çok gec küçük çocuğum var birde
Maşallah annenize böyle güçlü kadınlara bayılıyorum. Bende erken bi evlilik yaptım. Evlendikten sonra önlisansı lisans a tamamladım. Sonra kpss ye hazırladım. 31 yaşında atandım. Hiç bir şey için geç değil.Gastronomi okuyor şuan
5.sınıfa kadar okumuştu sonra ortaokulu açıktan bitirdi.
Sonra dedi ki cahil kalmak istemiyorum,okumak istiyorum liseye yazıldı açıktan liseyi de bitirdi ama anlayana kadar pes etmedi.
Bu kez dedi ki üniversiteye gidecem(o ara kardeşimin sıkıntıları vardı ben yanıma tutup çektim sınava hazırlamak için yalnız kalmıştı) açık mı dedik yok bu kez yüz yüze gitçem benim neyim eksik diye zorladı baya.
Şuan okulu seviyor bölümü seviyor pastacılık kursuna gitti ayrıca,Almanca kursuna başladı.
Yaşamadığı içinde kalan herşeyi yapıyor şuan ve mutlu.Kendisi artık çok kızıyor niye okumuyorsun diye çevresindekilere.
Ayrıca bir arkadaşımın annesi iki çocuğu varken biz 12 li yaşlardaydık okul öncesi öğretmeni olmuştu.
Keza matematik öğretmenim 40 lı yaşlarda hukuk kazandı,bitirdi şuan avukatlık yapıyor.
Demem o ki çevrede örnek cidden çok var.
şimdi devam etsen açıktan yada normalO kadar pişmanım ki neden okumadım liseyi bitirip bıraktım şimdi kendimi çok değersiz hissediyorum bi öğretmen doktor vs bi mesleğim olabilirdim şimdi bi mesleğim yok diye eksik ve değersiz hissediyorum hiçbir şey mutlu edemez gibi geliyor
Hiçte geç değil. Avrupadayım millet 40 50 simden sonra meslek değiştiriyor. Yeni eğitimler alıyor. Hiç geç değil. Ben de 35 oldum hala devam ediyorum kurstur derstir almaya ve iki oğlum var 7 ve 5 yaşında.28 artık çok gec küçük çocuğum var birde
Kesinlikle üzülerek katılıyorum . Ben Türkiyenin en iyi okullarından birinde çok zor bir bölüm bitirdim . İş olanağı da aslında fazla ama rekabet o kadar yüksek ki ne katsam bir türlü yetmiyor. Sürekli öğrenmem gereken bir şey , bir savaş var. Tekrar üniversite okuyup otuzlu yaşlarda bu rekabete katılmak çok gerçekçi değil. Onun yerine meslek edindirme kursları çok daha mantıklı. Sırf üniversite okunmak için de okunmaz.Ben umut kırmak istemem amacım asla bu değil ama biraz gerçekçi olmak lazım .
Evet her yaşta okunur okul bitirilir ama meslek sahibi olunur mu olunsa bile bu kadar emeğe değer bir şey elde edilir mi işte orası ülkemizde sıkıntılı, bu sene sınav geçti. Şimdi küçük çocukla hazırlan seneye gir desek tabii ilk denemede tutarsa yaş etti 29
Hiç fire vermeden alttan ders almadan mezun olduğunuzu varsayalım yaş 33 ki bunlara staj+tez dahil su gibi geçtiğinizi hiç red yemediğinizi alttan tek bir dönem ders bile kalmadığını düşünerek yaş 33 diyorum
33 yaşından sonra sıfır tecrübeyle hangi iş ? Bulunmaz demiyorum ama zor ve piyasanın altında bir maaşla bulunur bu işin oturması 38-39 yaşlara gelir . Yok ben özelde istemiyorum devlet istiyorum kpss tekte tuttururum diyorsanız 34 yaş mesleğe başlangıç olacak iyi bir yaş bence .
Ülkemizde bu emeğe bu eziyete o yaştan sonra meslek sahibi olacağıma üni okuyacağım emek çaba vakitle bir meslek edindirme kursuna giderim ben olsam daha mantıklı allaha şükür ülkemizde eğitimli okumuş insanla okumamışın arasında fark kalmadı( ironidir saçma sapan saldırmayın)
İlgili olduğunuz bir alan , elinizin yatkın olduğu becerinizin olduğu herhangi bir iş var mı ? Ya da bu kadar zaman bunlarla uğraşmak yerine lise mezunu olarak kpss den iyi bir puan alıp bunu değerlendirmeyi düşünmez misiniz?
Bir kızım vardı evliydim ve çalışıyordum üniversiteye 30 yaşında başladım ve 2.ye de hamile kaldım okurken hem çalıştım hem eş hem anneydim birde bebek yaptım :)28 yaş Hiçte geç değil gayet isterseniz yapabilirsiniz. Minik bebeğiniz size güç
Verir şans getirir. Siz yeter ki isteyin
Aaaaa olur mi hiç. Bence iyiki okumadiniz. İşe yarar 2 yıllık okul bitirin kpss ile atanirsiniz... 39 yaşımdayım halen hayallerim var. Emekli olmadan okulu bitiririm diye düşünüyorum28 artık çok gec küçük çocuğum var birde
Size de maşallahMaşallah annenize böyle güçlü kadınlara bayılıyorum. Bende erken bi evlilik yaptım. Evlendikten sonra önlisansı lisans a tamamladım. Sonra kpss ye hazırladım. 31 yaşında atandım. Hiç bir şey için geç değil.
KESİNLİKLE ALTINA KAŞE İMZA MÜHÜR E-İMZA PARMAK DAMGASI ...Okuduğum için çok pişmanım. Ona harcadıgım sürede biyere girer zanaat sahibi olurdum. Yasıtlarım kpss sözlü mülakat uğraşırken ben çoktan yoluna koymuş olurdum herseyi
Banada çevremde herkes okuyup napacaksın. Çalışıp napacaksın dedi. Onlar öyle dedikçe ben daha çok çalıştım. Bi kadın isterse her şeyi başarır.Size de maşallah
İnsan hayatının iplerini her zaman elinde tutmalı kime göre neye göre geç ki?
Kamu için evet yaş sınırı var ama illa herkes kamuda çalışacak diye bir kuralda yok.
Öncelik bence içimizden ne geliyor,ne istiyorum sorusunu cevap vermek .O doyuma ulaşıp başardım demenim gururunu her kadın yaşamalı.
Şimdi anneme bakınca fabrika köşelerinde çalışıp,kendini parçalayan kadınla alakası yok gözünün feri sönmüştü.
Ha dedemler bu yaşta okuyup napacaksın dediler ama pes etmedi şuan 4 kardeşten tek üniversiteye giden,dil öğrenen,kitap okuyan bambaşka bir kadın oldu.O tutucu,korkan,kuralcı kadın gitti.
İnsan yeter ki istesin biz kadınlar çok güçlüyüz,milletin ne dediğini umursamayan hayalleri için koşan her kadına hayranım
Meslek edindirme kurslarına gidin, halk eğitim gibi. Herkes öğretmen doktor olacak değil elinizde bir beceri olsun28 artık çok gec küçük çocuğum var birde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?