tamamen benim paramla olmasada hava atmaya çalıştıkları kesin. Çeyrek takmak şart:)Benim paramla kücük geline hava mı atacaklar? Duymadıkları şeyleri duymaları muhtemel. Evleniyorsa bana mı evleniyor ne çeyreği ne mal insanlar var
Eşinde ne çeyreği baba böyle adet varsa bize niye yapılmadı desin ya da aynen sen deZaten kendim dedim eşime,davet ettiler bizi diye. Bizde yemeğe alalım diye ama çeyrek takmazsak almayın bile demiş kp,o yüzden tamamen vazgeçtim. Bu kez emrivakilerine gelemeyeceğim dedim
BBiz yokken söylemiş,ama dün görümcem bizim yanımızda yine yemeğe alacağım,bana çeyrek lazım diyince ,eşimde ben yardım ediyorum,kaç çeyrekten fazlası oluyor zaten dedi,ben hiç konuşmadım bileEşinde ne çeyreği baba böyle adet varsa bize niye yapılmadı desin ya da aynen sen de
Sizin konuşmadığınızı bildikleri için böyle yapıyorlar . Çeyrek kim oğlunu evlendiriyorsa o taksın gelinine ben Üstüme düşeni Yaptım ben evlenirken hiçbiri yapılmadı de.BBiz yokken söylemiş,ama dün görümcem bizim yanımızda yine yemeğe alacağım,bana çeyrek lazım diyince ,eşimde ben yardım ediyorum,kaç çeyrekten fazlası oluyor zaten dedi,ben hiç konuşmadım bile
Ortam olursa söylemeyi dusunuyorum,en azından ben bana yapıldığı kadarını biliyorum adetlerinizin,o yüzden bizden istemeyin derim:)Sizin konuşmadığınızı bildikleri için böyle yapıyorlar . Çeyrek kim oğlunu evlendiriyorsa o taksın gelinine ben Üstüme düşeni Yaptım ben evlenirken hiçbiri yapılmadı de.
Ayben öyle söyle .Ortam olursa söylemeyi dusunuyorum,en azından ben bana yapıldığı kadarını biliyorum adetlerinizin,o yüzden bizden istemeyin derim:)
Çok doğru dediniz. Zaten adettir gelenektir diye her şeyin dayatilmasina karşıyım,kendi aileme söz geçirebildim ama es ailesi olunca dengeler değişiyor malesef.Sana yapılmayanı sen de yapmak zorunda değilsin.Adet işlerine göre mi adet oluyor.Durumun yoksa,sana yapmıuş olsalar dahi yapmak zorunda değilsin.Herşey para pul altın değil.
Nişanlı çifti elti olarak evine çağırmak hatta altın takmak zorunda hiç değilsin.
Kaynana gelin gidip gelsinler birbirlerine.
Adet diye her uydurma şeyin dayatılmasına boyun eğmeyin.
Üzüldüm arkadaşınıza,keşke olmasaymış diyor insan ama dediğiniz gibi çok muhabbet tez ayrılık getiriyor. Bizim kızda daha aileler tanışmadan falan gelip kv temizliğini yapardı ve bu bana garip gelirdi. Yargılama amaçlı yazmadım bunu ama bana göre gereksiz bir samimiyet bu. Açıkçası işin çeyreğinde,hediyesindede değildim,ama gözüme soka soka yapılanları goruncede üzüldüm. Biraz değer vermeye alakalı,deselerdiki kızım bak sana yapmadık ama burda durum böyle, yine hoş karşılardım. Ama hem bana yapma hem de yeni geline benim yapmam içinde emrivaki yaparlarsa orda üzülüp dur derimBenim de bi arkadaşım vardı, aileyi her ziyarete gittiğinde bilezik, hediyeler, çeyrekler alıyorlardı. Hele kp bayılıyordu kızım da kızım, nerdeyse kendi evlatlarından çok seviyordu. Evlendi 1 ay sonra boşandı. Çünkü çok vıcık vıcık oldular, beklentiler karşılıklı olarak arttı ve reklamlar bitince ana haber bülteni acı oldu... o yüzden imrenmiyorum hic böyle şeylere, bana zararları olmasın da çeyrekleri kusur kalsın
Tez muhabbet gerçekten tez ayrılık getirir, bu değişmez bi kuraldır. Kimde gördüysem aynısı oldu. Siz alınmakta haklısınız, aile adaletli değil sanırım sizi üzen bu. Yoksa sanmıyorum kıskandıgınızdan böyle hissetmiyorsunuz. İnsan haksızlığa gelemiyor gerçektenÜzüldüm arkadaşınıza,keşke olmasaymış diyor insan ama dediğiniz gibi çok muhabbet tez ayrılık getiriyor. Bizim kızda daha aileler tanışmadan falan gelip kv temizliğini yapardı ve bu bana garip gelirdi. Yargılama amaçlı yazmadım bunu ama bana göre gereksiz bir samimiyet bu. Açıkçası işin çeyreğinde,hediyesindede değildim,ama gözüme soka soka yapılanları goruncede üzüldüm. Biraz değer vermeye alakalı,deselerdiki kızım bak sana yapmadık ama burda durum böyle, yine hoş karşılardım. Ama hem bana yapma hem de yeni geline benim yapmam içinde emrivaki yaparlarsa orda üzülüp dur derim
Evet belki biraz kıskandım,neden bana ve aileme bu kadar değer verilmedi diye düşündüm. Çünkü ailem bizim çevremizde zor durumda kaldı,hala anneme kızına neden hiç bir şey yapılmadı diye soran densizler var. Ben ne kadar gereksiz bulsamda sonuçta çevremiz bu konularda biraz eski düşünceliler diyeyim. Onları maddi olarak zor durumda bırakmamak için tek kuruşlarını bile almadık,düğünümde eşimin aldığı bileziği taktılar,bebeğimin doğumunda taktıkları çeyreği onları kırmamak için binbir takla atarak iade ettim. Şimdi gözüme soka soka yeni geline yapıyorlar,yapsınlar ama tutup yapmak zorundaymışım gibi birde benden istemesinler. Tek beklentim bu..Tez muhabbet gerçekten tez ayrılık getirir, bu değişmez bi kuraldır. Kimde gördüysem aynısı oldu. Siz alınmakta haklısınız, aile adaletli değil sanırım sizi üzen bu. Yoksa sanmıyorum kıskandıgınızdan böyle hissetmiyorsunuz. İnsan haksızlığa gelemiyor gerçekten
Sonuna kadar haklısınız. Kendimi yerinize koydum da ben olsam bende böyle hissederdim. Ama eger diretirlerse net bir şekilde söyleyin, kusura bakmayın adım hıdır, elimden gelen budur deyip çeyrek meyrek almayınEvet belki biraz kıskandım,neden bana ve aileme bu kadar değer verilmedi diye düşündüm. Çünkü ailem bizim çevremizde zor durumda kaldı,hala anneme kızına neden hiç bir şey yapılmadı diye soran densizler var. Ben ne kadar gereksiz bulsamda sonuçta çevremiz bu konularda biraz eski düşünceliler diyeyim. Onları maddi olarak zor durumda bırakmamak için tek kuruşlarını bile almadık,düğünümde eşimin aldığı bileziği taktılar,bebeğimin doğumunda taktıkları çeyreği onları kırmamak için binbir takla atarak iade ettim. Şimdi gözüme soka soka yeni geline yapıyorlar,yapsınlar ama tutup yapmak zorundaymışım gibi birde benden istemesinler. Tek beklentim bu..
Yok diretemezler,zaten ben yokken söyleniyor,en fazla eşimi doldururlar,onada cevabım hazır:)Sonuna kadar haklısınız. Kendimi yerinize koydum da ben olsam bende böyle hissederdim. Ama eger diretirlerse net bir şekilde söyleyin, kusura bakmayın adım hıdır, elimden gelen budur deyip çeyrek meyrek almayın
:) her ay değil ama totalde her ay sayılırO ne öyle taksitle gelin alıyor gibi her ay bir çeyrek..
Sık muhabbet tez ayrılık getirir demişler :) kötü olmazlar inşaallah. Çeyrek falan iyiymiş valla biz bir şey görmedikMerhaba arkadaşlar biraz dertleşmeye ihtiyacım var, zira son zamanlarda engel olamadığım ve bunları hissettiğim içinde kendime kızdığım hislerim var. Kaynim yakında evleniyor,daha önceki konularında bahsetmiştim maddi olarak zor durumda olduğumuz halde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama kv ve kp son zamanlarda yaptıkları üzmeye başladı. Nisan yapıldığından beri neredeyse her ay kızı ve ailesini yemeğe alıyorlar,kız geldiğinde ya da onlar gittiğinde hediyeler,çeyrekler havada uçuşuyor. Gerçi bizde elimiz boş gitmiyoruz zaten. Benim sorunuma gelecek olursak bu yapılanları gördükçe kendimi değersiz hissediyorum. Ben başka bir ildenim ve eşimle evlenirken olabildiğince iki tarafı zora sokmamak için uğraştık. Herseyi eşimle birlikte yaptık yani. Mesela geçen yaz ilk kez abim ve yengem bizi ziyarete geldi ama kv yemeğe falan çağırmadı.
Şimdi yeni geline ve ailesine yapılanları görünce sanırım kıskanıyorum ve bu durumdan hoşnut değilim. Yani böyle hissetmek istemiyorum. Elimden geldiğince olayların dışında durmaya çalışıyorum ama eşimin ailesi iç içe olmaya bayılıyor ve eşimde etkileniyor haliyle. Mesela bizimde yemeğe çağırmamiz gerektiğine dair laf çarpıtıyorlar. Halbuki ben onlardan önce eşime davet edelim demiştim. Ama kız gelince birde çeyrek takmaliymisiz. Bunu duyunca bende diğer eltimde davet etmekten vazgeçtik. Vs vs daha bir sürü gereksiz şey işte.
Beni kendime getirin yaböyle olumsuz hisler duymakta istemiyorum
Ailenin uzakta olmasıyla alakası yok canım benim eşim tek oğlan ve bir görümcem var ona aynı şekilde ona yağdırılır iftara davet ettim sofraki salatayı alıp götürdü kar diye o derece.Düğünümüzde babası param yok yemek veremem demiş gidip kızının doğmamış çocuğuna beşik almış daha doğumuna 4-5 ay vardı vicdan merhamet nerde...Malesef,ya çok kafama takmak istemiyorum ama sağolsunlar her defasında damarıma basıyorlar,ailemde uzakta olunca kötü hissediyorum iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?