Olumsuz duygularim

Benim paramla kücük geline hava mı atacaklar? Duymadıkları şeyleri duymaları muhtemel. Evleniyorsa bana mı evleniyor ne çeyreği ne mal insanlar var
tamamen benim paramla olmasada hava atmaya çalıştıkları kesin. Çeyrek takmak şart:)

Eşinde ne çeyreği baba böyle adet varsa bize niye yapılmadı desin ya da aynen sen de
BBiz yokken söylemiş,ama dün görümcem bizim yanımızda yine yemeğe alacağım,bana çeyrek lazım diyince ,eşimde ben yardım ediyorum,kaç çeyrekten fazlası oluyor zaten dedi,ben hiç konuşmadım bile

Sizin konuşmadığınızı bildikleri için böyle yapıyorlar . Çeyrek kim oğlunu evlendiriyorsa o taksın gelinine ben Üstüme düşeni Yaptım ben evlenirken hiçbiri yapılmadı de.

Sizin konuşmadığınızı bildikleri için böyle yapıyorlar . Çeyrek kim oğlunu evlendiriyorsa o taksın gelinine ben Üstüme düşeni Yaptım ben evlenirken hiçbiri yapılmadı de.
Ortam olursa söylemeyi dusunuyorum,en azından ben bana yapıldığı kadarını biliyorum adetlerinizin,o yüzden bizden istemeyin derim:)

Sana yapılmayanı sen de yapmak zorunda değilsin.Adet işlerine göre mi adet oluyor.Durumun yoksa,sana yapmıuş olsalar dahi yapmak zorunda değilsin.Herşey para pul altın değil.
Nişanlı çifti elti olarak evine çağırmak hatta altın takmak zorunda hiç değilsin.
Kaynana gelin gidip gelsinler birbirlerine.
Adet diye her uydurma şeyin dayatılmasına boyun eğmeyin.

Çok doğru dediniz. Zaten adettir gelenektir diye her şeyin dayatilmasina karşıyım,kendi aileme söz geçirebildim ama es ailesi olunca dengeler değişiyor malesef.

Benim de bi arkadaşım vardı, aileyi her ziyarete gittiğinde bilezik, hediyeler, çeyrekler alıyorlardı. Hele kp bayılıyordu kızım da kızım, nerdeyse kendi evlatlarından çok seviyordu. Evlendi 1 ay sonra boşandı. Çünkü çok vıcık vıcık oldular, beklentiler karşılıklı olarak arttı ve reklamlar bitince ana haber bülteni acı oldu... o yüzden imrenmiyorum hic böyle şeylere, bana zararları olmasın da çeyrekleri kusur kalsın

Üzüldüm arkadaşınıza,keşke olmasaymış diyor insan ama dediğiniz gibi çok muhabbet tez ayrılık getiriyor. Bizim kızda daha aileler tanışmadan falan gelip kv temizliğini yapardı ve bu bana garip gelirdi. Yargılama amaçlı yazmadım bunu ama bana göre gereksiz bir samimiyet bu. Açıkçası işin çeyreğinde,hediyesindede değildim,ama gözüme soka soka yapılanları goruncede üzüldüm. Biraz değer vermeye alakalı,deselerdiki kızım bak sana yapmadık ama burda durum böyle, yine hoş karşılardım. Ama hem bana yapma hem de yeni geline benim yapmam içinde emrivaki yaparlarsa orda üzülüp dur derim

Tez muhabbet gerçekten tez ayrılık getirir, bu değişmez bi kuraldır. Kimde gördüysem aynısı oldu. Siz alınmakta haklısınız, aile adaletli değil sanırım sizi üzen bu. Yoksa sanmıyorum kıskandıgınızdan böyle hissetmiyorsunuz. İnsan haksızlığa gelemiyor gerçekten

Evet belki biraz kıskandım,neden bana ve aileme bu kadar değer verilmedi diye düşündüm. Çünkü ailem bizim çevremizde zor durumda kaldı,hala anneme kızına neden hiç bir şey yapılmadı diye soran densizler var. Ben ne kadar gereksiz bulsamda sonuçta çevremiz bu konularda biraz eski düşünceliler diyeyim. Onları maddi olarak zor durumda bırakmamak için tek kuruşlarını bile almadık,düğünümde eşimin aldığı bileziği taktılar,bebeğimin doğumunda taktıkları çeyreği onları kırmamak için binbir takla atarak iade ettim. Şimdi gözüme soka soka yeni geline yapıyorlar,yapsınlar ama tutup yapmak zorundaymışım gibi birde benden istemesinler. Tek beklentim bu..

Sonuna kadar haklısınız. Kendimi yerinize koydum da ben olsam bende böyle hissederdim. Ama eger diretirlerse net bir şekilde söyleyin, kusura bakmayın adım hıdır, elimden gelen budur deyip çeyrek meyrek almayın

Sonuna kadar haklısınız. Kendimi yerinize koydum da ben olsam bende böyle hissederdim. Ama eger diretirlerse net bir şekilde söyleyin, kusura bakmayın adım hıdır, elimden gelen budur deyip çeyrek meyrek almayın
Yok diretemezler,zaten ben yokken söyleniyor,en fazla eşimi doldururlar,onada cevabım hazır:)

Sık muhabbet tez ayrılık getirir demişler :) kötü olmazlar inşaallah. Çeyrek falan iyiymiş valla biz bir şey görmedik

Haklısınız hissettiklerinizde kıskançlıkta olabilir bu, gördüklerinizin karşısısında yaşattırdıkları değersiz hissettirme durumuda olabilir, ki her iki durumda da haklısınız. Yemeğe davet tamam da çeyrek nedir yemekte ya yine iyi dayanıyorsunuz ben açık açık söylerdim biZden sonra adetler değişti herhalde biz göremedik derdim.Nişanda takılır hediye düğünde takılır yemekte de çok saçma.

Sonra yeni gelin düğünden sonra burda konu açacak eltilerim beni çekemiyor diye

Malesef,ya çok kafama takmak istemiyorum ama sağolsunlar her defasında damarıma basıyorlar,ailemde uzakta olunca kötü hissediyorum iste
Ailenin uzakta olmasıyla alakası yok canım benim eşim tek oğlan ve bir görümcem var ona aynı şekilde ona yağdırılır iftara davet ettim sofraki salatayı alıp götürdü kar diye o derece.Düğünümüzde babası param yok yemek veremem demiş gidip kızının doğmamış çocuğuna beşik almış daha doğumuna 4-5 ay vardı vicdan merhamet nerde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…