Ortak iş farklı hayatlar

O iş öyle olmuyor. Herkes eşit çalışıyorsa eşit alınır.
Doğrudur valla çok anladığım işler değil.

Ama konu şurada karışıyor bence. Krediler faturalar iş yerinden artı elden para.
İki taraf da sadece maaş alırsa hersey daha net olur gibi.

İyi akşamlar herkese uzun zamandır bu siteyi takip etsem de daha önce konu açmak nasip olmamıştı. Konu biraz uzun okuyup yorum yapacak olanlara şimdiden teşekkür ederim .
Ben 5 yıllık, eltim 13 yıllık evli eşlerimiz babalarının da başlarında olduğu ortak bir işte çalışıyolar ikimizinde evleri var ev kredileri,faturalar vb. Şeyler dükkandan ödeniyo 20 bin tlde maaş alıyolar. Buraya kadar herşey normal bizim kendimize ait 300 bin tl değerinde arabamiz var eltimlerinde 350 bin tl degerinde araçlari vardı benim 1 çocuğum eltimin 3 çocuğu var 4.ye hamile. Kendileri kredi çekip arabayı yükseltmişler 80 bin tl kredi 12 ay olaraktan aylık 10 bin tl kredi ödiceklermiş. Aylık aldığımız maaş anca bize yetiyo ki eltimler bizden daha kalabalik olmasına rağmen aylik 10 bin tl maaşla geçinceklerini söylüyolar. Gerçekten 10 bin tl geçinmek mümkün müdür lütfen bana bir akıl verin karşısındaki insanlari saf salak zannediyolar bu durumdan artık çok bunaldım

Ortak işin kötü yanlarından birtanesi.
Ortak işte çalışan kardeşlerin arasında 80% bi adaletsizlik oluyor maalesef.
Ya kendi işinize bakacaksınız yada maalesef bu böyle gider.
Bu gördüğünüz şeyler. Görmediğiniz nekadar haksızlık var kimbilir.
İşyerine ortakmısınız resmi olarakta?

Muhtemelen al-sat yapılıyor, tekel bayi gibi bir yer canlandı gözümde. Bence iş eşinizde bitiyor, eşinize yüklenin bu konuda. O rahatsız değil mi durumdan?
Esimin psikolojisi gitmis durumda babasinin kendisine inanmayisi hatta evet ben biliyoruz ben al dedim vb seyler soylemesi kayinbabami arkalarin aaldiklri icin esim tamamen cokuntude suanda

Bu arada kayıt tutulmuyorsa, yani para direkt kasaya atılıp oradan da akşam bankaya yatırılıyorsa o kasadan çok para tırtıklanıyordur kesin. Başka bir yolu var mı para kaçırmalarının? Direkt kayınpederiniz veriyor olabilir mi? Kamera var mı dükkanda?

Doğrudur valla çok anladığım işler değil.

Ama konu şurada karışıyor bence. Krediler faturalar iş yerinden artı elden para.
İki taraf da sadece maaş alırsa hersey daha net olur gibi.
Ama biz evlenmeden esimde calismis eltimelrin evini odemek icin simdi bizim evi topluca oduyolar o zamnalar 1200 iyi paraymis suanda cerez parasi tabiki ama bizimki alinali daha 1.5 yil oldu 8000 bin odemesi

Ortak işin kötü yanlarından birtanesi.
Ortak işte çalışan kardeşlerin arasında 80% bi adaletsizlik oluyor maalesef.
Ya kendi işinize bakacaksınız yada maalesef bu böyle gider.
Bu gördüğünüz şeyler. Görmediğiniz nekadar haksızlık var kimbilir.
İşyerine ortakmısınız resmi olarakta?
Yok hayir baba catisi altinda ortaklar sadece

Ama biz evlenmeden esimde calismis eltimelrin evini odemek icin simdi bizim evi topluca oduyolar o zamnalar 1200 iyi paraymis suanda cerez parasi tabiki ama bizimki alinali daha 1.5 yil oldu 8000 bin odemesi
O kadar karışmış ki mevzu.
Eşinizin o dönemde de adam gibi belli maaşı yokmuş demek ki.
Hep büyüklerin halt etmesi.

10 bin TL 4 nüfus formülü lütfen bizede versinler hatta satsinlar bu formülü para karşılığı zengin olurlar bak söyliyeyim Google dan sonra yapılan en büyük keşif bu

O kadar karışmış ki mevzu.
Eşinizin o dönemde de adam gibi belli maaşı yokmuş demek ki.
Hep büyüklerin halt etmesi.
Olaylarin icinden cikamiyorum bj yandan eltim yan tarafinda oturuyo bundan sonraki surec nasil olucak bilmiyorum bu zamana kadar aramizda asla bir sorun olmamisti surekli birbirimize git gel icerisindeydik bi isimiz oldugunda cocuklari birbirimize emanet ediyoduk ama bundna sonra nasil olucak hic bilmiyorum

10 bin TL 4 nüfus formülü lütfen bizede versinler hatta satsinlar bu formülü para karşılığı zengin olurlar bak söyliyeyim Google dan sonra yapılan en büyük keşif bu
İmkansiz buna anca kayinbabam inanir 50 tl ile 15 li yumurta sut ve sucuk alincagini saniyo hala

Dogrulari soylesinler o zaman gecen sene eltimin kizinin disini ozelde yaptirdilar esim biraz imada bulunmus eltim o gun aksami bana mesaj atti bizim dukkandan 5 kurus cebimize girmiyoda soylede boylede size ne veriliyosa bizede aynisi veriliyo tarzi cok buyutmeyip konuyu kapatmistik

Kizimin disini nerde yaptirdigimin ve nasil odedigimin hesabini verdiğim bi hayati yasamak istemezdim.

Siz istediğiniz kadar haksizlik bu deyin, esiniz adım atmadigi surece sinir olmakla kalirsiniz. Ortaklik dediginiz isin yolu yordami, payı vardır. Herkes esit orana sahipse isterse 11 cocugu olsun ayni parayi alir. Bir ortagin hissesi daha fazlaysa o daha cok kazanir. Şu an yapilan sey ortaklik degil.

Back
X