- 30 Ocak 2011
- 804
- 45
- 323
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #27.341
Ewet cnm ole derler ama ısde bellı olmuyor Mına o kdr kotu oluokı gorsen neler neler aldım yaglar ılaclar ama malesef bıtmıo sutumde yok cok fazla mamaya basladım
İyi yapmışsın canım benim.
Sorma bide bi pozisyonu var ona geçtimi ölüyorum zaten
Mide uyuşuyor resmen hissetmiyorum.nefesim sıkışıyor düz oturamıyorum
Bir yerini dayıyor mideme doğru ama neresini anlamıyuorum
Az kaldı gerçi inşallah ama günler geçmiyor heyecanlı bir bekleyiş var...
ah canım benim çok tatlı günler bunlar tekrar hamile olsam diyorum özledim o günleri...gerine gerine geziyodum,aynaya baktıkça mutluluktan çıldırıyordum..
benim oğlanda sağ kaburgamı ayağıyla oyardı resmen uyusam bile uyanırdım..güzeldi be...
iyi geceler canım sizde Allaha emanet olun
İncim bu arada Mattikanın benim ve özleminde 2 şer kaybı var
Onlarıda yaz belki birilerine umut olurMattikada özlemde kavuştu ya yavrularına çok şükür o yüzden dedim
Canım bu arada seni rüyamda gördüm Hamileydin ya hayırdır varmıyoksa öyle bişeyler
tekrar hamile olsam diyorum derken,Allahım izin veririse tabi,kardeşimiz olsun istiyoruz...hayırlısı herşeyin...
Hayırlı haberler alalım inşaallah.
Bu hafta olmazsan doktorunla bir irtibata geç bence.
Suskunada bazen kayboluyor böyle :)
Bakma şimdi çok durgun topik, tedavi zamanlarında çok coşuyor :)
Hamilelerimiz var tulip, merve
Tulip'in 15 aylık oğlu vardı maalesef 4 ay önce vefat ettiİlk denemesinde hamile kaldı çok şükür
Merve de ilk denemesinde hamile kaldı, kızını bekliyor şimdi
Annelerimiz
hituci (ikiz kızları var 4.denemesinde kavuştu, pek giremiyor artık)
mattika (iptal olan tedavisinden sonra doğal yoldan oğluna kavuştu)
hazade (geçen gün yazmıştı durumunu, 3 kürtaj 3 tedavi sonrası doğal yolla geldi kızı)
chnb (sorununu bilmeden dünyaya gelen sağlıklı 8 yaşında bir oğlu var, ardından 2 düşük ve 25 haftalık bir kaybı vargeçen yıl aynı dönemde tedavi görmüştük onun da transferi iptal olmuştu, 2 ay sonra doğal hamile kaldı ve sağlıkla oğlunu kucağına aldı çok şükür Bu arkadaşımızın bir de rahim ağzı yetmezliği problemi var, 11.haftada yanlış hatırlamıyorsam dikiş atıldı. 7. haftadan doğuma kadar hep yattı)
nazefsa (ilk denemesinde sağlıkla kızına kavuştu)
anngel (doğal yoldan oğluna kavuştu)
delikız (ilk denemesinde ikizlerini kucağına aldı)
akasya, suskunada, laveque, trkuaz, izz, sümeyye, iskorpit, bubuş, ayça, sen ve ben bekleyenler grubundayız şu an :)
Umarım kimseyi unutmamışımdır :26:
Hamilelerimiz
merve- 2 kayıptan sonra ilk denemesinde kızına kavuştu, doğum için gün sayıyor Yaklaşık 3 ay var doğuma
tulip- Tulip'in 15 aylık oğlu vardı maalesef 4 ay önce vefat etti İlk denemesinde hamile kaldı çok şükür, oğlunun gelmesi için gün sayıyor Yaklaşık 4 ay var doğuma
akide- Olumsuz sonuç veren tedavinin ardından doğal yolla oğluna kavuştu Doğuma yaklaşık 4 ay var
Annelerimiz
ozlemcano - ilk kızı pgt ile dünyaya geldi, ikinci kızı doğal yolla geldi2 kaybı var.
hituci - 4.denemesinde ikiz kızlarına kavuştu, temmuzda 3 yaşında olacaklar
mattika - iptal olan tedavisinden sonra doğal yoldan oğluna kavuştuoğlumuz 5,5 aylık
hazade - 3 kürtaj 3 tedavi sonrası doğal yolla geldi kızıkızımız yaklaşık 2,5 aylık
chnb - sorununu bilmeden dünyaya gelen sağlıklı 8 yaşında bir oğlu var, ardından 2 düşük ve 25 haftalık bir kaybı vargeçen yıl aynı dönemde tedavi görmüştük onun da transferi iptal olmuştu, 2 ay sonra doğal hamile kaldı ve sağlıkla oğlunu kucağına aldı çok şükür Bu arkadaşımızın bir de rahim ağzı yetmezliği problemi var, 11.haftada yanlış hatırlamıyorsam dikiş atıldı. 7. haftadan doğuma kadar hep yattı. Oğlumuz yaklaşık 4 aylık
nazefsa ilk denemesinde sağlıkla kızına kavuştukızımız 2 aylık
anngel - 4 düşük ve 1 başarısız denemeden sonra doğal yoldan oğluna kavuştuoğlumuz 1 yaşında
delikız - ilk denemesinde ikizlerini kucağına aldıkuzular 2 aylık
Bekleyen tayfa
akasya, suskunada, laveque, trkuaz, izz, sümeyye, iskorpit, bubuş, ayça, armaan, maiumut ve ben bekleyenler grubundayız şu an
bubuş'un transferi gerçekleşti, güzel haberi bekliyoruz inşaallah.
sümeyye'nin yarın sabah pgt sonucu gelecek
Hamilelerimiz
merve- 2 kayıptan sonra ilk denemesinde kızına kavuştu, doğum için gün sayıyor Yaklaşık 3 ay var doğuma
tulip- Tulip'in 15 aylık oğlu vardı maalesef 4 ay önce vefat etti İlk denemesinde hamile kaldı çok şükür, oğlunun gelmesi için gün sayıyor Yaklaşık 4 ay var doğuma
akide- Olumsuz sonuç veren tedavinin ardından doğal yolla oğluna kavuştu Doğuma yaklaşık 4 ay var
Annelerimiz
ozlemcano - ilk kızı pgt ile dünyaya geldi, ikinci kızı doğal yolla geldi2 kaybı var.
hituci - 4.denemesinde ikiz kızlarına kavuştu, temmuzda 3 yaşında olacaklar
mattika - iptal olan tedavisinden sonra doğal yoldan oğluna kavuştuoğlumuz 5,5 aylık
hazade - 3 kürtaj 3 tedavi sonrası doğal yolla geldi kızıkızımız yaklaşık 2,5 aylık
chnb - sorununu bilmeden dünyaya gelen sağlıklı 8 yaşında bir oğlu var, ardından 2 düşük ve 25 haftalık bir kaybı vargeçen yıl aynı dönemde tedavi görmüştük onun da transferi iptal olmuştu, 2 ay sonra doğal hamile kaldı ve sağlıkla oğlunu kucağına aldı çok şükür Bu arkadaşımızın bir de rahim ağzı yetmezliği problemi var, 11.haftada yanlış hatırlamıyorsam dikiş atıldı. 7. haftadan doğuma kadar hep yattı. Oğlumuz yaklaşık 4 aylık
nazefsa ilk denemesinde sağlıkla kızına kavuştukızımız 2 aylık
anngel - 4 düşük ve 1 başarısız denemeden sonra doğal yoldan oğluna kavuştuoğlumuz 1 yaşında
delikız - ilk denemesinde ikizlerini kucağına aldıkuzular 2 aylık
Bekleyen tayfa
akasya, suskunada, laveque, trkuaz, izz, sümeyye, iskorpit, bubuş, ayça, armaan, maiumut ve ben bekleyenler grubundayız şu an
bubuş'un transferi gerçekleşti, güzel haberi bekliyoruz inşaallah.
sümeyye'nin yarın sabah pgt sonucu gelecek
günaydın kızlar nasılsınız?
inci liste süper olmuş,inşallah bekleyenler tayfası olarak bizler de hamileyiz haberi yazarız siteye,
kızlar ben haftasonu volkan hocayla görüştüm bana söylediği bu defa da array yöntemi yapalım oldu
yalnız genart ta 400 dolarmış,array yaptıran var mı?memorial da ne kadar?
bir arkadaş genlab da 275 tl yazmış,bu kadar uçurum olur mu?
siz ne dersiniz?array da sağlıklı çıkma ihtimali daha düşük değil mi?[/QUOTE
memorialda array fiyatı embriyo başına 350 euro. dolar değil. fish ise embriyo başına 150dolar. array konusunda aklın karışmasın.kesinlikle şu anda en iyi yöntem bu. ben memorialın embriyologu cumhur beyle görüştüm. fish artık çok eski bir yöntem. biz onu kullanmaktan vazgeçeli çok oldu. yıllardır sadece array yapıyoruz dedi.embriyoların sağlıklıysa arrayde de çıkar korkma. ama sağlıklı değilse fishte sağlıklı gibi çıkığ sana transfer edildikten sonra düşse yada sağlıksız doğsa daha mı iyi. bunu da bir düşün. bu ikisi ile ilgili geniş bilgiyi memorialın genetik sayfalarında bulabilirsin.ben aşağıdaki yazıyı memorialın sayfasından kopyaladım.
Preimplantasyon genetik tanı 3 farklı yöntemle gerçekleştirilebilir. Polar body biopsisi, blastomer biopsisi ve trofoektoderm biopsisi.
Blastomer biopsisi, embriyoner gelişimin 3.gününde (72.saat) embriyodan alınan 1 hücrenin kromozomal olarak incelenmesiyle gerçekleştirilir. Eğer anöploidi taraması yada translokasyon tayini yapılacaksa blastomer cam lama fikse edilerek FISH tekniği ile 8,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,X ve Y kromozomları incelenir. Tek gen hastalığında (talasemi, akdeniz anemisi gibi) ise blastomer özel bir tüpe konularak PCR tekniği ile incelenerek sağlıklı embriyonun tesbiti yapılır.
KOMPERATİF GENOMİK HİBRİDİZASYON ( aCGH)
Tüp bebek uygulamalarında kromozomların değerlendirilmesinde en gelişmiş yöntem komperatif genetik hibridizasyon (array CGH) yöntemidir. Bu yöntemle embriyolardaki tüm kromozomları hem sayısal (anöploidi) olarak hem de yapısal (translokasyon, inversiyon, duplikasyon) olarak inceleyip 48 saat içinde sonuç almak mümkündür. Böylece kromozomlardaki duplikasyonlar, delesyonlar, translokasyonlar saptanarak sağlıklı embriyoyu seçmemiz mümkün hale gelir.
Klasik FISH tekniği ile yapılan PGT işleminde 5-13 kromozom incelenirken mikroarray yöntemiyle tüm kromozomları incelemek mümkündür.
Daha önceleri 5-6 gün süren mikroarray yönteminin daha da geliştirilmesi sonucunda 1-2 gün içerisinde sonuç alabilecek düzeye gelinmesiyle birlikte, klasik PGT ye göre daha sağlıklı sonuçlar elde edilebilmektedir.
Mikroçipler kullanılarak hazırlanan cam, plastik ya da silikon yüzeylerde oluşturulan DNA dizi noktacıkları sayesinde aynı anda DNA nın bir çok bölgesinin yüksek çözünürlükte incelenmesini mümkün kılar.
Mikroarray yöntemi bir hücredeki tüm kromozomları sayı bakımından inceleyip, kromozom bölgelerindeki yapısal bozuklukları saptayarak sağlıklı embriyoyu seçmek için en güvenilir yöntemdir.
Incim kusuruma bakma simdi gordum gecmisi okuyordum gorunce sayfayi kaybetmeden yazayim dedim
Ama birde baktimki sabah sabah ozetlemissin kuzum benide eklemissin sagol
günaydın kızlar nasılsınız?
inci liste süper olmuş,inşallah bekleyenler tayfası olarak bizler de hamileyiz haberi yazarız siteye,
kızlar ben haftasonu volkan hocayla görüştüm bana söylediği bu defa da array yöntemi yapalım oldu
yalnız genart ta 400 dolarmış,array yaptıran var mı?memorial da ne kadar?
bir arkadaş genlab da 275 tl yazmış,bu kadar uçurum olur mu?
siz ne dersiniz?array da sağlıklı çıkma ihtimali daha düşük değil mi?
Harikasın inci:).. coşkun hiç eksin olmasın... Allah dizi dizi çocuklarınla coşkunu arttırsın inşallah...anneler hamileler hepimizin umudu... Allah hepimize sağlıkla anne oldugumuz günleri yaşatsın inşallah...
memorialda array fiyatı embriyo başına 350 euro. dolar değil. fish ise embriyo başına 150dolar.
ben de nasip olursa yarın kontrol randevuma gideceğim. eğer herşey yolunda giderse nisan ayında bende memorial ataşehirde pgt li tedavime başlayacağım. umarım bu sefer sağlıklı embriyo bulunur ve transferim gerçekleşir. bu yolda uğraşan tüm arkadaşlarıma kolaylıklar idliyorum. mart ve nisan aylarında da şubattaki gibi güzel haberler almak nasip olur. firesiz şekilde.
incim beni de listeye eklersen sevinirim. ben ne zaman topiğe girsem kimse yok. ben çıkıyorum herkes toplanmış oluyor. beni de aranız alırsanız sevinirim. sevgilerimle...
Kızlar selam ;
Bugün biraz yoğunluğum var. Okudum ama tek tek alıntı yapamadım. Yeni gelen arkadaşlarımız hoşgelmişler. Tedavileri hayırlı olsun. Fısh Array yöntemini konuşmuşsunuz. Benim de hala karar veremediğim bir konu bu. Tek gen hastalığım dışında diğer genlere baktırsam mı bilemiyorum. Embiryodan iki parça alınması riskini almak da istemiyorum. İki parça alınması tutunma ihtimalini düşürüyor diyorlar. Bakalım hayırlısı..
Hazadem inşallah Mina'nın gaz sorununu en kısa sürede halledersin canım. Özlemişiz seni. Arada fırsat bulursan yaz.
İncim, Merve canlar ben bu hafta sonu eşimin memleketine gitmek zorundayım.Geçen hafta bizimkilere gittik hak geçmesin 23 mart haftasına Memorial'a randevu almak istiyorum. Cumartesi günü için. Cumartesi sabaha randevu alırsam hastaneden direkt geçebilirim. Bir bakayım duryma. Ama pazar giderseniz Hazademe kısmetse gelirim inş..Ya da 30 mart haftası ??? :26:
incim maşallah ne güzel herkesi yazmışsın. seviyorum bu topiğiHamilelerimiz var tulip, merve
Tulip'in 15 aylık oğlu vardı maalesef 4 ay önce vefat ettiİlk denemesinde hamile kaldı çok şükür
Merve de ilk denemesinde hamile kaldı, kızını bekliyor şimdi
Annelerimiz
ozlemcano (ilk kızı pgt ile dünyaya geldi, ikinci kızı doğal yolla geldi)
hituci (ikiz kızları var 4.denemesinde kavuştu, pek giremiyor artık)
mattika (iptal olan tedavisinden sonra doğal yoldan oğluna kavuştu)
hazade (geçen gün yazmıştı durumunu, 3 kürtaj 3 tedavi sonrası doğal yolla geldi kızı)
chnb (sorununu bilmeden dünyaya gelen sağlıklı 8 yaşında bir oğlu var, ardından 2 düşük ve 25 haftalık bir kaybı vargeçen yıl aynı dönemde tedavi görmüştük onun da transferi iptal olmuştu, 2 ay sonra doğal hamile kaldı ve sağlıkla oğlunu kucağına aldı çok şükür Bu arkadaşımızın bir de rahim ağzı yetmezliği problemi var, 11.haftada yanlış hatırlamıyorsam dikiş atıldı. 7. haftadan doğuma kadar hep yattı)
nazefsa (ilk denemesinde sağlıkla kızına kavuştu)
anngel (doğal yoldan oğluna kavuştu)
delikız (ilk denemesinde ikizlerini kucağına aldı)
akasya, suskunada, laveque, trkuaz, izz, sümeyye, iskorpit, bubuş, ayça, armaan ve ben bekleyenler grubundayız şu an :)
hayırdır inş mervemCanım bu arada seni rüyamda gördüm Hamileydin ya hayırdır varmıyoksa öyle bişeyler
incim maşallah ne güzel herkesi yazmışsın. seviyorum bu topiği
sizlerin bebekleri de gelicek az kaldı allahın izniyle. pgt topiği insan başta umutsuzluğa kapılıyo ama baksana bebeğine kavuşanlar hiç de az değil. umutlu olmak lazım
hayırdır inş mervem
daha adet bile olmadım doğumdan sonra. emzirdiğim için bi seneye kadar olmaması normalmiş.
bana kalsa ben isterim, allah nasip eder inş. ahmet de abi olurhayırlı zamanda hayırlısıyla ve sağlıkla inş.
geçen gün arkadaşlar yazmış burda trizomi 13 hakkında, doğarsa yaşıyo birkaç yıl, belki daha fazla ve çok hayati engelleri oluyo falan diye. aldığım risk bu muymuş dedim insan bebeğine kavuşunca yok sayıveriyo riskleri. bi an kötü oldum. bitti sanıyosun doğumdan sonra ama kardeş isteyince yine aynı şeyler.. Allah istesin yeter ki olur elbet.. her aşaması zor.
mattika
izz
akasya
hazadee
nazzz
Burayı kalabalık görmeyi özlemişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?