- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #31.061
Döllenme ye bakmazlar son adet tarihine göre hesaplarlar.yani 23 ünde de olsa 27 sinde de olsa SAT tarihi önemlidir.
beta hcg herkezde farklılık gösteriyor benim adetim 3 gün falan geçmişti hcg 5000 çıktı,yüksek çıkınca mol gebelik mi diye endişelenmiştik,ama bişi olmadı... Mol gebelik geçirdim daha önce.
Değerin güzel katlıyor bence,bulantıda herkezde farklı olur...dış gebeliktede mol gebeliktede normal gebelik belirtilerin aynısı oluyor...
Bulantı için erken. Sen kan değerlerini hiç kafana takma. Ve döllenme gününü de unut. Çünki hatta tüp bebek yapılmış olan gebelerde bile son adet tarihini baz alıyorlar. Önemli olan değerinin güzelce katlanarak devam etmesi. Dış gebelik olsaydı hem şiddetli ağrı, kanama verirdi. Hem de bu derece düzenli artmazdı. Kötü düşünceleri kafandan at ve bebeğine odaklan. allah tamamına erdirsin.
Bir az önce hastaneyi aradım. 7 embriodan 4-5'nin (4'nün) durumu daha iyi, diğerleri orta dediler. Ya yarın, ya da cumaertesi (büyük ihtimalle cuma ertesi) transfer olur dediler. Şimdilik son durumlar böyle.
sumeyyecim hakkında en hayırlısı neyse o olsun inşallah ama umarım bu son uğraşın olur sonu bebişli olur
Amin canım çok teşekkür ederim. Sen de gelişmeleri yaz, merak ediyorum.
sümeyyem
çok sevindim canım senin adına
5. gün embriyosu mu olucak bu durumda
benim de 3 .gün embriyosu 10 taneden hücre alındı ve pgt yapılacak
inşallah sağlıklı bulunur ve bir sonraki ay transferim olur
rabbim hepimizin yüzünü güldürsün
hayırlı haberlerini bekliyorum
sümeyyem
Canım sayı çok güzel maşallah. Allah onları sana sağlıklı evlatlar eylesin. bu embriolardab hem şimdi, hem de daha sonra evladınıza kardeş yapmanız nasip olsun.
Büyük ihtimal 5.gün transferi olacak. Hayırlısı olsun. Senin gittiğin merkez donmuş transferine üstünlük veriyor. Senin de hakkında hayırlısı olsun.
Canım benim... İnşallah güzel haberlerini alacağız.
Sümeyye 2 embriyo koyulacak di mi anladığım kadarıyla pgt siz işlem yapılacak. Hayırlı olsun canım...
Bu arada ipekokutan arkadaşım hamileymişsin inşallah sağlıkla zamanlıca doğar bebişin.
Akasya buradan da tebrik edeyim tekrar canım...
Mattika canım demek asilik dönemi başladı Ahmet Barışın. Bakıcı mı bakıyor nasıl gidiyor?
Angell canım benim yine bilgilerinle ışık oluyorsun maşallah. Canım sorun yazmışsın özel değilse önemli bir şey mi canım? Allah yardımcı olsun...
İncim canım kızın epey büyümüş. Anne sütü veriyorsun di mi? Nasıl gelişimi? Başladı mı tepkilere?
Mervişim faceden ervayı takip ediyorum maşallah ne kokoş kız olmuş öyle:))
Yeni dostları tanımıyorum . Hoş gelmişler. Eski dostlarımı da öpüyorum...
Çok geçmiş olsun canım Allah hayırlı bir şekilde en hayırlı zamanda sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucağınıza alabilmenizi nasib etsin inşallah...
Pgt den vazgeçmenin sebebini sorabilir miyim özel değilse? Birde bu söz ettiğin arkadaşlar sakat olmasını göze alarak kendi istekleriyle mi normal yoldan denediler yoksa kazayla felan mı oldu? Yani ilk kez duyuyorum bu hastalığın taşıyıcısı olup da normal yolla bebek sahibi olmayı göze alan birilerini...
Günaydın canım,inşallah en sağlıklısı,en hayırlısı olsun hakkında...
Her daim dualarımdasın. Allah yardımcın olsun.
çok teşekkür ederim heyecanla bekliyorum ilk öğrendiğimde nefes alamamıştım. sizde durum ne
Sümeyye 2 embriyo koyulacak di mi anladığım kadarıyla pgt siz işlem yapılacak. Hayırlı olsun
Amin, in şee Allah
Çok teşekkür ederim. İn şee Allah güzel haberler vere bilirim.
Ben de heyecanla transfer gününü bekliyorum.
Amin canım. Eğer transfer gününe kadar dayanırlarsa in şee Allah iki tane olucak. Pgt yaptırmayı başta çok istiyordum. Nur hanım hiç yanaşmadı. Embrio gelişimine bakıp tekrar konuuruz dedi. Şimdi de ben kararımdan döndüm., bu sefer pgt istemiyorum. Hakkımızda en hayırlısı ne ise o olsun.
Canım bende seni öpüyorum çok tatlısın...teşekkür ederim beni ışık olarak görmen çok güzel...bildiklerimi doğru bir şekilde paylaşmaya gayret ediyorum herkez okuyor ve faydalanıyor buradan...Zira bende çok faydalandım.
Sorun vardı ama daha iyiyim.Benim,maşallah çok tatlı bi oğlum var herşey vız gelir artık bana...uyanmış annecim neerdesin diyor ya,sonra annem fıstık diyor bana nesrin,sorun mu kalır...Allahım herkeze nasip etsin hayırlısından.
Sen nasılsın,nasıl gidiyor,Ardaya vakit ayırabiliyormusun neler yapıyosunuz...
Aminnn canım...chnb:)
ben de seni şimdi gördüm...
saolasın. Allah isteyen herkese hayırlısıyla versin
merhaba arkadaşlar benım 13 yıldır bebgım olmuyor tüm tedavılere ragmen...500 yasıne nıyetlendım yardımcı olursanız sevınırım[kım ne kadar okuyabılırse]allah razı olsun
dış gebelik geçirdiğim için onun belirtilerini biliyorum bu gebelik şu an bana göre normal insan heyeceanlanıyor işte bir an önce görsem diyor kolay değil 3 senedir bekliyoruz
Canım hayırlısı bu olsun hakkında inşallah. İkiz olup sağlıkla gelsin vakitlice: Amin...
Evet topiklerin çok faydası var. Benim de rahim ağzı yetmezliği tecrübem fazla orada daha faydalı olurum diye düşünerek orayı ihmal etmemeye çalışıyorum. :)) Maşallah oğluşuna. Bende de 2 oğlan var. Allah herkese nasip etsin...
Aminnn canım...
Canım inşallah olur Tedbir bizden takdir allahta. Tıbbi nedenleri üzerinde yoğunlaşmışsındır. Ben pazar okuyabilirim adet dönemindeyim...
sonu güzel olcak inş allah yardımcın olsun sümeyyeBir az önce hastaneyi aradım. 7 embriodan 4-5'nin (4'nün) durumu daha iyi, diğerleri orta dediler. Ya yarın, ya da cumaertesi (büyük ihtimalle cuma ertesi) transfer olur dediler. Şimdilik son durumlar böyle.
güzel haberler gelsin senden de. neden sonraki ay transfer?sümeyyem
evet evde durmaz oldu. biraz biraz konuşuyor da. okulda özlüyorum inan. komşum bakıyor canım eylülden beri şükür bi sıkıntı yok.Mattika canım demek asilik dönemi başladı Ahmet Barışın. Bakıcı mı bakıyor nasıl gidiyor?
benim oğlanın hiç arkadaşı yok görüşşek de oğlanlar arkadaş mı olsaCanım bende seni öpüyorum çok tatlısın...teşekkür ederim beni ışık olarak görmen çok güzel...bildiklerimi doğru bir şekilde paylaşmaya gayret ediyorum herkez okuyor ve faydalanıyor buradan...Zira bende çok faydalandım.
Sorun vardı ama daha iyiyim.Benim,maşallah çok tatlı bi oğlum var herşey vız gelir artık bana...uyanmış annecim neerdesin diyor ya,sonra annem fıstık diyor bana nesrin,sorun mu kalır...Allahım herkeze nasip etsin hayırlısından.
Sen nasılsın,nasıl gidiyor,Ardaya vakit ayırabiliyormusun neler yapıyosunuz...
Öncelikle böyle detaylı bir şekilde yardımcı olduğunuz için çok çok teşekkür ederim Rabbim yaşadığınız bütün kayıplar için sizi cenneti ile mükafatlandırsın... Siz doğal yolla evlat sahibi olmuş olmanıza rağmen pgt yi öneriyorsunuz anladığım kadarı ile... Ki problem eşinizdeymiş erkeklerde spermde binlerce hücre olduğu için sağlıklı olanı bulmanın daha kolay olduğunu okumuştum... Normalde pgt ye karar vermiş gibiydim fakat burda normal yolla evlat sahibi olan bu kadar çok örneği görünce tevekkülsüzlük mü yapıyorum diye tedirgin olmaya başladım ne zor bir karar allahım... Ya tevekkül edip büyük bir riske gireceğim ya da tedbir deyip zor ve meşakkatli bir sürece başlayacağım... Dua edin ne olur...Öncelikle geçmiş olsun kayıpların için üzüldüm. Ben de hikayemden bahsedeyim.
Benim 5 hamileliğim oldu.
1. hamilelik 8 haftalık kalp atışı oluşmadan düşük.
2. hamilelik düşük ve erken doğum tehdidine rağmen 38 de doğdu. Şu an 10 yaşında. (Genetik sorun yok geçen sene baktırdım)
3. hamilelik: 25 haftalık rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum (bu arada pıhtılaşma problemimi öğrendim)
4. hamilelik: 8 haftalık düşük (kalp atışı duyulmadı ve pıhtılaşma iğnesi olmama rağmen düştü)
İşte o zaman bu topikle tanıştım. Kürtaj yapıldı ve kürtaj malzemesi genetiğe gitti. Ben antakyadayım buradaki dr ler gelen sonuç 46 xx sağlıklıymış dediler. Sonra İstanbulda prof. Cemil Akgül hocaya gittim baktı dedi ki burada not var koryon villusları izlenmemiştir yazıyor bu demek ki sen düşük yapmışsın sonra kürtaj yapmışlar 46 xx sana ait bulgu dedi. Benden ve eşimden preferik kanda kromozom analizi istedi. Allah razı olsun burada yazan angell bana dedi ki 20 bantta bakınca mozaikler çıkmayabiliyor bende öyle oldu 100 bantta baktır. Ben de ısrarala 100 bantta baktırdım.Bende sorun çıkmadı eşimde sorun çıktı. Sonra İstanbula gittik memorialdeki cumhur bey yeniden bakmak istedi eşime çünkü netlik yoktu. Tekrara baktılar eşimde 100 de 50 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 de 48 xyy çıktı. Cumhur bey dedi yaşamla bağdaşan bir anomali. Ama düşük de yaptığım için ayrıca amh değerim 0.3 menopoz sınırında olduğu için biz apar topar pgt denedik.
7 yumurtam oluştu 6 döllendi 5 i 3. gün pgt ye gitti. 4 ü incelenmiş. Biri triziomi 21, birinde çok sorun vardı ikisi de sağlıklı geldi. Ama pgt de 5. gün transfer yapılacaktı ama hepsinin gelişimi durdu ve transfer olmadı.( Ben araştırdım bazen hücre alınınca embriyolar zarar görebiliyormuş. ben menopoz sınırındaydım o yüzden zaten pek de kaliteli değildi embriyolar bence. Yani kısmet olmadı. Sonra eşim dedi ki d oğal deneyeceğiz. Ben pgt den 2 ay sonra doğal hamile kaldım. Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 13. haftada laparoskopik serklajla rahimağzı dikildi. Bir hafta sonra suyum geldi hastanede tedavii gördüm suyum toparlandı çok şükür. Sonradan da 10 da 1 down riski çıktı. pgt de embriyolardan 2 sinde 21. kromozom sorunlu olunca korktum açıkçası. Amniyo sentez yaptırmaduk. Tabi düşünce olarak zor geçti. O süreçte downlu melek anneleri topiğini okudum ki böyle meleğim olursa ne yapacağımı bileyim yazılar okudum. Doğduğunda ilk şükür ettim ardından bebeğin her yerini inceledim el çizgisi tek olurmuş burnu şöyle vs. onlara tek tak baktım sezaryenden ayılınca. Çok şükür çocuk dr si sağlıklı dedi.
Şu an düşünüyorum. Yaşım daha genç olsaydı istanbulda olsaydım amh sıkıntım ve maddi imkanlar yerinde olsaydı pgt denerdim. Gerçekten düşük yapmak da hamilelik boyunca stres yaşamak da zor. Gerçi şunu da bilmek lazım nasip işi biraz da. Allah kaldıramayacağız dertlerle sınamasın. İnşallah pgt ile ilk seferde olur...
Yardımcı olduğun için çok çok teşekkür ederim canım Rabbim kayıplarının mükafatını ne güzel iki sağlıklı evlat ile vermiş... Peki sen şimdi ki aklım olsaydı ilkinde pgt yaptırmazdım mı diyorsun? Bide diğer arkadaşla aynı şekilde senin de eşinde imiş problem.. Erkekler de olunca sağlıklı planı bulma ihtimali daha yüksek diye okumuştum... Bende de birinci ve onuncu kromozomlarda dengeli translokasyon bulundu... Memorial da ki cumhur bey birinci kromozomun genelde düşüğe sebep olmasıyla bilindiğini söyledi ve yüzde doksan zaten hamileliklerin ilk üç ayı geçemeyecek dedi fakat onuncu kromozomun neye sebep olacağıyla ilgili bilgilendirme yapmadılar... Eşinin de onuncu kromozommuş sizin bu konuda bilginiz var mı?Merhaba gecmis olsun diyerek bende hikayeme basliyayim
Sumeyye nin de dedigi gibi benimde iki dusuk sonucu da ogrenildi ilk bebegim 8 haftalik dustu ikinci bebegim 12 haftalik iken kalp atisi durdugu icin kurtaj yapildi
Bu arada tahlillerimiz yapimsti sonuclari beklerken ikinciye hamile oldugumu ogrenmistik ve hatta pgt icin Randevumuzun oldugu gunden bir gun once test yaparak ogrenmistim hamile oldugmu yinede gorusmwye gitmistim ve esime ertesi gun soylemistim hamile oldugumu maalesef ki kaybettim
Daha sonra esimde 2.ve 10. Numarali kromozomlarda dengeli tranlokasyon oldugunu ogrendik ve basladik pgt seruvenine
14 yumurtam toplandi 8 i dollendi 6 si pgt ye girdi ve sadece 1 tanesi saglkkliydi sukurler olsun o tek 1 tane 5. Gun yerlestirildi su anda kizim 2 yasinda
Buyuk kizim 6 aylik iken icimden bir his test yap dedi yaptim ve buyuk mucizem benimleydi ha dustu dusek dedik sukur dusmedi kalbi durdu duracak dedik sukur durmadi dogarken problem oldu olacak dedik olmadi ve kucuk suprizim suan 1 yasinda Allah ima hamd olsun ki benimle beraberler iki kizimda Allah im insallah tez zamanda sanada yasatsin ve buarada isteyen herkese yasatsin bu duygulari hergun bu duayi ediyorum evlat hasreti ceken butun anne ve babalarimiza bu duyguyu yasat ya Rabbim birgun sizlerde anne olacaksiniz insallah ama sabir ve dua
O kadar tedirginim ki tevekkül ve tedbir arasında gidip geliyorum sürekli... Senin eşinde miydi genetik problem yoksa sende miydi?sağol canım iyiyiz ne olsun inatlaşmalar başladı uğraşıyoruz. çok şükür halimize
sen nasılsın erva nasıl
translokasyonun çeşidi ve hangi kromozomlarda olduğu da etkili ama translokasyon normal yolla bebek sahibi olmaya engel değil. tüp bebek doktorları asla normal denemeyin. tutana kadar pgt diyorlar ama tarafsız bi genetikçi ihtimal olduğunu anlatıyor.
benim normal yolla gelen oğlum uyuyor şimdi. allah en kısa zamanda hayırlı güzel sonuçlar versin sana ama pgt denemek de kolay değil. her türlü yoldan denemek istiyor insan. tabi taşınan hastalıklar da önemli.
pgt de 7 embriyodan hiç sağlıklı çıkmamıştı. dr asla normal denemeyin demişti.
Ne güzel öyle imrendim ki inan okuyunca... Peki genetik problem senin eşinde miydi sende miydi? Nasıl ortaya çıktı seninde daha önce düşüğün ya da kaybın olmuş muydu?Merhaba,geçmişler olsun...
Ne kaza nede başka birşey Allahım bize bu mucizeyi nasip etti...Elhamdülillah.
Normal yolla deneme isteğininde Allahtan geldiğine inanıyorum..
bu gün kontrolüm vardı şimdilik her şey yolunda Allaha şükür. En büyük yumoşum 14 olmuş. 2 gün sonra çatlatmayı yapıcam gibi gözüküyor.
Şimdilik durum bu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?