- 8 Aralık 2016
- 250
- 88
- 13
- 40
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #45.301
Evet canim arastirdm cok iyi bi yontemmis hem emriyodan alinan biopsi sagliksiz ama emriyonunn kendisi saglikli olabiliyirmus bu yontemle onun onune gecilmiş..hem genetik hastalik hem kromozomsa anca beni bu yontem kurtarir para biriktirmeye devam
canım biz onlara baktırdık gerekli testler hem eşime hem bana yapıldı ama çok şükür bişey çıkmadı. ilk denemem tuttu fakat 8 haftalıktı kalbi durdu, 2.denemem tutmadı ve başka merkez ve doktorlarla görüşmeye başladım bana söyledikleri olumsuz denemelerden sonra pgt yada cgh önerdiler, belki embriyo oluştuktan sonra bir hasar olabilir diye söylediler ve biz bundan sonraki denemelerde bize önerilen yöntem bu oldu bilmiyoruz bizde hepimiz için hayırlısı olsun.Bu genetik testleri yaptıran DNa sperm hasarına da baktırmalı mı sizce
canım biz onlara baktırdık gerekli testler hem eşime hem bana yapıldı ama çok şükür bişey çıkmadı. ilk denemem tuttu fakat 8 haftalıktı kalbi durdu, 2.denemem tutmadı ve başka merkez ve doktorlarla görüşmeye başladım bana söyledikleri olumsuz denemelerden sonra pgt yada cgh önerdiler, belki embriyo oluştuktan sonra bir hasar olabilir diye söylediler ve biz bundan sonraki denemelerde bize önerilen yöntem bu oldu bilmiyoruz bizde hepimiz için hayırlısı olsun.
Bunun cozumu edir biliyor musun peki? Bu uyumsuzluk hep mi devam ediyor acabayumurta ile sperm döllenince de sorun olabiliyormuş aralarında uyumsuzluk belki sizinde öyle bişeydir.Testlerinde sonu yok olacak oldu mu oluyor nasipte yok ise ne yapsan olmuyor
evet olabiliyormuş bize de öyle söylediler. acaba her döllenmede bu böyle devam mı eder nasıl olur hiç anlamıyorum... aynen testlerin sonu yok rabbim nasip ettiyse her şekilde olur allahın izniyle.. bende rezerv azlığı var ve bikaç opu olduktan sonra ancak trasfere gidiliyor. yine havuz yaparız herhalde yoksa diğer türlü altından kalkamayız diğer 2 tüp bebek denememize küçük bir servet harcadık özel de. hepimizin hakkında hayırlısı olsunyumurta ile sperm döllenince de sorun olabiliyormuş aralarında uyumsuzluk belki sizinde öyle bişeydir.Testlerinde sonu yok olacak oldu mu oluyor nasipte yok ise ne yapsan olmuyor
evet olabiliyormuş bize de öyle söylediler. acaba her döllenmede bu böyle devam mı eder nasıl olur hiç anlamıyorum... aynen testlerin sonu yok rabbim nasip ettiyse her şekilde olur allahın izniyle.. bende rezerv azlığı var ve bikaç opu olduktan sonra ancak trasfere gidiliyor. yine havuz yaparız herhalde yoksa diğer türlü altından kalkamayız diğer 2 tüp bebek denememize küçük bir servet harcadık özel de. hepimizin hakkında hayırlısı olsun
Bunun cozumu edir biliyor musun peki? Bu uyumsuzluk hep mi devam ediyor acaba
canım biz yaklaşık 35 bin falan oldu üstünü bilmiyorum ilk denememizde 15 bin falan harcadık. her opudan da ekstra para alındığı için ( bir tüp bebek parasının yarısı+yine iğne ve ilaçlar) + bir de bir sürü yumurta rezervi ve kalitesi için ilaç içtim ee bir de gittiğimiz merkez iyi olsun doktoru vs falan herşey özel olunca öyle oldu canım ve biz de bittik bu arada sonuç güzel olsaydı gözümde olmazdı elde avuçta ne varsa harcadık.. o günleri bende yaşadım inan çok zor allah yardımcın olsun. ben spora giderek atlatmıştım işten sonra bir uğraş oluyor ve eve geldiğinde zaten yorgun oluyorsun sürekli kendini dinlemiyorsun.Bizde sekiz bin falan harcadık , bazen parayıda görmüyor insan kime bırakcam diyorum mesela. Bende hiç bilmiyorum canım bizde morfoloji bozukluğu var ona yoğunlaştım pozitifi gördüm yedinci haftada kalbi durdu Bazen umutlu bazen umutsuz günler geçiyor. Bende genetik testleri için devlete gidicem kısmetse kaç ayda çıkar sonuçlar bilmiyorum
Cnm nasılsın? Bugün doktorumla görüştüm. Bana dna analizi yapacağımızı söyledi. Bunun içinde trombonili testi de varmış. Temiz çıksa bile embriyolar ngs ye gönderilecekmiş. En gelişmiş yöntemmiş Ngs. Embriyo başı 350 dolarmış. Biz kaç tane istersek o kadar gönderecekmiş dedi bize. Sonuçlar 20 günde anca çıkarmış bu yüzden her halukarda dondurulmuşla yapılacakmış transferler. Bu arada kandaki hcg değeri kesinlikle sıfırlanması gerekiyormuş dna testleri için.bu yüzden kan verdim bakacaklarmış. 2 hafta sonra tekrarlayacaklarmış tekrar testi.Hiçbir fikrim yok canım herşey temizse neden pgt yapılsın diye okudumda orda öğrendim birleşmeden de uyumsuzluk olacağını
canım biz yaklaşık 35 bin falan oldu üstünü bilmiyorum ilk denememizde 15 bin falan harcadık. her opudan da ekstra para alındığı için ( bir tüp bebek parasının yarısı+yine iğne ve ilaçlar) + bir de bir sürü yumurta rezervi ve kalitesi için ilaç içtim ee bir de gittiğimiz merkez iyi olsun doktoru vs falan herşey özel olunca öyle oldu canım ve biz de bittik bu arada sonuç güzel olsaydı gözümde olmazdı elde avuçta ne varsa harcadık.. o günleri bende yaşadım inan çok zor allah yardımcın olsun. ben spora giderek atlatmıştım işten sonra bir uğraş oluyor ve eve geldiğinde zaten yorgun oluyorsun sürekli kendini dinlemiyorsun.
merhaba.bende kasim ayinda yaptirdim tup bebek kimyasal gebelik oldu.yasim 37 benimde rezerv azligi varmis dr bidaki denemede pgt yapalim dedi.ama benim bu denenemde 7 yumurtam oldu.ve sadece 1 kaliteli embriyom olustu.kalite sorunu varmis.simdi bidahaki denemede 1 embriyo olsun onu gondeririz olmazsa iptal dedi yani hic embriyo biriktirmeden soz etmedi.sizde baska problem var miydi acaba.birde dr banada yumurta kalitesi icin vitamin vericem dedi ictiginiz ilaclar hic fayda saglamadi mi..canım biz yaklaşık 35 bin falan oldu üstünü bilmiyorum ilk denememizde 15 bin falan harcadık. her opudan da ekstra para alındığı için ( bir tüp bebek parasının yarısı+yine iğne ve ilaçlar) + bir de bir sürü yumurta rezervi ve kalitesi için ilaç içtim ee bir de gittiğimiz merkez iyi olsun doktoru vs falan herşey özel olunca öyle oldu canım ve biz de bittik bu arada sonuç güzel olsaydı gözümde olmazdı elde avuçta ne varsa harcadık.. o günleri bende yaşadım inan çok zor allah yardımcın olsun. ben spora giderek atlatmıştım işten sonra bir uğraş oluyor ve eve geldiğinde zaten yorgun oluyorsun sürekli kendini dinlemiyorsun.
Cnm nasılsın? Bugün doktorumla görüştüm. Bana dna analizi yapacağımızı söyledi. Bunun içinde trombonili testi de varmış. Temiz çıksa bile embriyolar ngs ye gönderilecekmiş. En gelişmiş yöntemmiş Ngs. Embriyo başı 350 dolarmış. Biz kaç tane istersek o kadar gönderecekmiş dedi bize. Sonuçlar 20 günde anca çıkarmış bu yüzden her halukarda dondurulmuşla yapılacakmış transferler. Bu arada kandaki hcg değeri kesinlikle sıfırlanması gerekiyormuş dna testleri için.bu yüzden kan verdim bakacaklarmış. 2 hafta sonra tekrarlayacaklarmış tekrar testi.
ilk denememize 2015 ağustosta başladık ve aralıkta kürtaj oldum. 2.denemeye 2016 şubatta başladık ilk opu nisanda başladı ve ekimde negatif aldık bizim süreç zorlu ve uzun olduğu için zaman kaybetmek istemedim hemen başlayamıyoruz çünkü benim yolum uzun... biz evliliğimizin 3.senesinde başladık.Dediğine katılıyorum canım sonuç güzel olsa yine insanın gözünde olmayacak. Tedavileri sık sık mı oldun ara verdin mi mesela ben zamana bırakmıştım olmadığına takılmıyordum 5 yıl sonra ilk tüp bebek denememi yaptım ikinciye psikolojik olarak hazır değilim ama testlerim temiz çıksın genetikler morelim yerine gelecek hissediyorum.
ilk denememize 2015 ağustosta başladık ve aralıkta kürtaj oldum. 2.denemeye 2016 şubatta başladık ilk opu nisanda başladı ve ekimde negatif aldık bizim süreç zorlu ve uzun olduğu için zaman kaybetmek istemedim hemen başlayamıyoruz çünkü benim yolum uzun... biz evliliğimizin 3.senesinde başladık.
Bir ayı bulur dedi bana doktorum sıfırlansın. Bir hcg testi yaptırıp öğrenebilirsin sıfırlandığını.doktorun demesi ikisi farklı şeymiş. Dna da bişey çıkarsa öğrenicez hangi kromozonun hasarlı olduğunu. Başından bilinirse daha iyi olur heralde. Birde sanırım ngs , x ve y kromozonu birleşincede oluşan embriyoda hasar olabilirmiş onçin yapılıyor.İyiyim canım sen nasılsın?Sen kürtaj olalı ne kadar oldu benim yaklaşık 15 gün olacak sıfırlanmamış mıdır ki? Ben cuma günü yada haftaya düşünüyorum genetiğe gitmeyi. Bu embriyolor peki ngs ye gidecek olanlar beşinci güne kadar mı beklenecek canım .Genetik temiz çıkarsa neden ngs veya pgt ye gerek var ki.Ben genetikler temiz çıkarsa normal tüp bebek düşünüyordum
Ya cok zor surecler Allah yardimcimiz olsun. Yaptirmayan kimse anlamiyo bu durumu. Iyi ki bu site varHiçbir fikrim yok canım herşey temizse neden pgt yapılsın diye okudumda orda öğrendim birleşmeden de uyumsuzluk olacağını
Hanımlar 4 tane başarısız tup bebek denemem var eşimden sperm sorunu var bu 4. denememde doktor tutunmuş daha sonra düşmüş dedi emriyo sağlıklı olup olmadığını nasıl anlaşılır nasıl bir tedavi uygulanması gerekiyor bilgisi ve tavsiyesi olanlar yardım edin????
Ya kızlar kafam iyice karışıyor hiç duymadığım bilmediğim şeyler sürekli bişey çıkıyor benim mesela eşimle b beraber karyotiplere bakıldı kağıtta 46 kromozom diyor ama 24 gösteriyor şimdi embriyolara pgt yapıldı array cgh yazıyorbirde 24 kromozoma bakılmış daha ilerisi ne var anlamadım gerçekten bilgisi olan paylaşsın birde ngs çıkardılar başımıza
Cnm sana doktorun 2 başarısızdan sonra dna analizi önermesi lazımdı. Eşinin ve senin kanından test yapıyorlar ve 24 kromozomuda inceliyorlar. Herhangi bir kromozom bozukluğunuz varsa çıkıyor ortaya cnm. Bundan sonraki tüp bebek denemelerinizde embriyodan bir hüce alıp ngs ye gönderecekler ve embriyonun sağlıklı olup olmadığına bakacaklar. Sağlıklı ise transfer yapacaklar sana.Hanımlar 4 tane başarısız tup bebek denemem var eşimden sperm sorunu var bu 4. denememde doktor tutunmuş daha sonra düşmüş dedi emriyo sağlıklı olup olmadığını nasıl anlaşılır nasıl bir tedavi uygulanması gerekiyor bilgisi ve tavsiyesi olanlar yardım edin????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?