- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #45.321
Cnm 46 kromozom taşıyoruz ama 24 tanesine tıp bakabiliyor. Ondan öyle yazıyodur.embriyolarda da 24 kromozoma bürden bakmışlar senin bunun daha ilerisi en son çıkan ngs yöntemiymiş. Bana doktorum onu önerdi. Sonucun ne çıktı cnm peki cgh de?Ya kızlar kafam iyice karışıyor hiç duymadığım bilmediğim şeyler sürekli bişey çıkıyor benim mesela eşimle b beraber karyotiplere bakıldı kağıtta 46 kromozom diyor ama 24 gösteriyor şimdi embriyolara pgt yapıldı array cgh yazıyorbirde 24 kromozoma bakılmış daha ilerisi ne var anlamadım gerçekten bilgisi olan paylaşsın birde ngs çıkardılar başımıza
24 une bakilma degil olay canim 22si cift zaten o yuzden aynilar diger ikisi de x ve y kromozomlariCnm 46 kromozom taşıyoruz ama 24 tanesine tıp bakabiliyor. Ondan öyle yazıyodur.embriyolarda da 24 kromozoma bürden bakmışlar senin bunun daha ilerisi en son çıkan ngs yöntemiymiş. Bana doktorum onu önerdi. Sonucun ne çıktı cnm peki cgh de?
Sağol cnm açıklaman için.24 une bakilma degil olay canim 22si cift zaten o yuzden aynilar diger ikisi de x ve y kromozomlari
Ne demek:)Sağol cnm açıklaman için.
Canım kromozom bakıldı herhangi bir sorun çıkmadı emriyoya herhangi bir inceleme yapılmadı pgt emriyonun incelenmesi mi oluyoCnm sana doktorun 2 başarısızdan sonra dna analizi önermesi lazımdı. Eşinin ve senin kanından test yapıyorlar ve 24 kromozomuda inceliyorlar. Herhangi bir kromozom bozukluğunuz varsa çıkıyor ortaya cnm. Bundan sonraki tüp bebek denemelerinizde embriyodan bir hüce alıp ngs ye gönderecekler ve embriyonun sağlıklı olup olmadığına bakacaklar. Sağlıklı ise transfer yapacaklar sana.
Eveet cnm pgt embriyonun incelenmesi oluyor, yanlız son çıkan yöntem ngs dedi doktorum. Pgt ye göre daha geniş çaplı bir rarama yöntemiymiş. Bana ngsyi önerdi doktorum.Canım kromozom bakıldı herhangi bir sorun çıkmadı emriyoya herhangi bir inceleme yapılmadı pgt emriyonun incelenmesi mi oluyo
Merhaba bir sorum olacak kardiyovasküler panel (kan pıhtılaşma testi ) yaptırdınmı acabaSvdmrl merhaba. Düşüklerin sebebi bulundu mu acaba? Sizde veya eşinizde genetik bir problem var mı yoksa hiç
birşey yok mu? Bende ve eşimde bir sorun çıkmadığı halde benim de 5 düşüğüm var
Ücret olarak ne kadar özel merkezlerde mi yapıyorlar devlet hastanelerinde veya üniversite hastanelerinde yapılıyor mu bilgin var miEveet cnm pgt embriyonun incelenmesi oluyor, yanlız son çıkan yöntem ngs dedi doktorum. Pgt ye göre daha geniş çaplı bir rarama yöntemiymiş. Bana ngsyi önerdi doktorum.
Maalesef devlet genetik araştırmayı karşılamıyor sadece hasta çocuk varsa ve yeni bebek kardeşine şifa olacaksa karşılıyormuş . Evet mecburen özel tercih ediyoruz ngs embriyo başına 350 $Ücret olarak ne kadar özel merkezlerde mi yapıyorlar devlet hastanelerinde veya üniversite hastanelerinde yapılıyor mu bilgin var mi
Cnm yaso cvp vermiş sana zaten. Ne yazık ki karşılanmıyor. Ama en azından ngsye gönderildikten sonra dondurulduğundan dolayı embriyolar maddi olarak hazır hissettiğimizde transfer yaptırabiliriz. Hepsi aynı olsa altından kalkamazdık zaten.Ücret olarak ne kadar özel merkezlerde mi yapıyorlar devlet hastanelerinde veya üniversite hastanelerinde yapılıyor mu bilgin var mi
geçmiş olsun. canım ben tüp bebeğe 30 yaşında başladım şuan 33 olucam ve benim zaten hep rezerv azlığı vardı ve bundan önceki 2 denememi özel de yaptık ve havuz oluştu devlette süreç nasıl işliyor bilmiyorum. yumurta kalitesi için bana doğal beslenmemi ve saf arı sütü önermişti doktorum ilaçlarımı zamanında içmeme ve arı sütünü de dikkatli kullanmama rağmen orta kalite olmuştu benim embriyolarım onun için kalite konusunda bilgim yok canım. sana nasıl bişey önerdiler?Merh
merhaba.bende kasim ayinda yaptirdim tup bebek kimyasal gebelik oldu.yasim 37 benimde rezerv azligi varmis dr bidaki denemede pgt yapalim dedi.ama benim bu denenemde 7 yumurtam oldu.ve sadece 1 kaliteli embriyom olustu.kalite sorunu varmis.simdi bidahaki denemede 1 embriyo olsun onu gondeririz olmazsa iptal dedi yani hic embriyo biriktirmeden soz etmedi.sizde baska problem var miydi acaba.birde dr banada yumurta kalitesi icin vitamin vericem dedi ictiginiz ilaclar hic fayda saglamadi mi..
Ben de orayi aradim bugun ucretleri ogrendim. Iyi yorumlar da var kotu de.Ya ben de bu sırada tvlerde sürekli Mustafa Bahçeci ti duyuyorum oraya giden bilgisi olan varmı
Ben bahceci ye gidiyorum ama Dr um mustafa bahceci değil arkadasım memnun kaldığı için önerdi. Şu ana kadar bi sorun olmadı muayenelerde opu da ilgi iyiydi. Çok yoğun bir yer tavsiye ederim.Ya ben de bu sırada tvlerde sürekli Mustafa Bahçeci ti duyuyorum oraya giden bilgisi olan varmı
amin canım hepimizin inşallah gerçekten çok zorlu bir süreç stresi yetiyor zaten. ilk denemede biz kimseye söylemedik olumsuz olduğunda söyledik 2.denemede anneme söyledik ama bunda yine kimseye bişey söylemek istemiyoruz çünkü diğer türlü süreç zaten zorlu stresli bir de aileler öğrendi mi bilmedikleri bir konu eee ne oldu ne dedi ne olacak vs vss bazen öyle anlar oluyor ki eşin bile seni anlamıyor anlıyorum desede malesef olmuyor çünkü bütün yük sende. muayeneler , hastaneye git gel, yok opu yok histo yok şu bu derken iğneler ilaçlar olan sana oluyor çok fazla duygu değişimi yaşıyorsun ve ne kimseyi görmek ne konuşmak canın hiçbirşey istemiyor. eşin ve sen bildikten sonra kafan rahat daha iyi oluyor bilmiyorum bizde en azından öyle. kürtajdan sonra çok üzüldüm günlerce ağladım eve kapandım gerçekten çok zor günlerdi ilk bebeğim ilk kalp kıpırtıları vs. rabbim sabır verdi belki de öyle olması gerekti bilemiyoruz nasipte ne varsa onu yaşıyoruz. neyse eşim benim çok üzüldüğümün farkındaydı ve ikinci tedaviye onun için fazla ara vermeden başladık hemen de olmuyor bizim 2.deneme de olumsuz oldu ve yaklaşık 45 gün sonra adet oldu. tabi ilaçlardan dolayı yumurtalık kisti oluştu ve lekelenme tarzında adet görmeye başladım 10 gün oldu geçmedi eşimin ısrarı üzerine doktora gittim (artık doktor falan görmek muayene olmak istemiyordum) ve maşallah kocaman bir kist nerdeyse rahmi kapatmış bana doktorun söylediği sen tedaviyi bırakma. sonra ünv. hocaya gittim o da aynı şeyi söyledi tabi eşimde aklın yolu birdir dedi ve 3.deneme için doktor ve merkez araştırmaya başladık bizim süreç öyle canım. biz izmir de oturmuyoruz başka İl dışından geliyoruz bulunduğum yerdeki farklı yer ve doktorun fikrini alarak 3.denemeye karar verdik yoksa ben yaz'a kadar dinlenmek istiyordum hayırlısı bakalım henüz başlamış değilizAllah emeklerinin karşılığını versin inş canım. Buda bir imtihan. Bakalım bizi neler bekliyor benim eşim sanmıyorum bu kadar mücadele etsin ikinci tüp bebek bile zor..
Bende ozelde oldum.kist olusmustu bende 1 ay ilac kullndim adet olunca gel dedi.vitamin fln vericem dedi.sonrada tekrar tedavi yumurta sayim yeterli sayilir ama 1 kaliteli embriyo olunca iste kaliteyi artirmak icin biseyler vericem dedi henuz gitmedim dr a.geçmiş olsun. canım ben tüp bebeğe 30 yaşında başladım şuan 33 olucam ve benim zaten hep rezerv azlığı vardı ve bundan önceki 2 denememi özel de yaptık ve havuz oluştu devlette süreç nasıl işliyor bilmiyorum. yumurta kalitesi için bana doğal beslenmemi ve saf arı sütü önermişti doktorum ilaçlarımı zamanında içmeme ve arı sütünü de dikkatli kullanmama rağmen orta kalite olmuştu benim embriyolarım onun için kalite konusunda bilgim yok canım. sana nasıl bişey önerdiler?
Selamlar, inşallah hepsi sağlıklı çıkar testten. Sayıyla pek alakalı değil bence bazen 1 tane gönderilip sağlıklı çıkıyor bazen 10 tanede 1 tane bile sağlıklı çıkmıyor. Zor olsa da olumlu düşünmeye çalış. Benim 8 taneden 2 tane sağlıklı geldi. İnşallah işe yarar da az çok artık seçebilecek durumda değilizLutfen cevap verin19 yumurta toplandi. mikrocip yontemiyle 2.gune 11 tanesi dollendi ama sadece 3 tanesini pgt'ye gonderebilecegiz, saglikli gelmesi kucuk bir ihtimalmi yasadiklarinizu paylasin lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?