- 6 Nisan 2015
- 924
- 893
- 103
- 37
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #45.521
çok şükürr:) gözün aydın canımmKizlar ngs sonuclarim gelmis. 1.embiryom normal.....2.embriyom monozomi 7 trizomi 21 cikmis...... 3.embriyom komplex anoploidi cikmis. Cok sukur 3 taneden 1 tanesi saglikli, 6. Gune giden 1 tane daha embriyom vardi simdi onuda gonderiyoruz ngs icin 10 sonra sonuc cikicak ona gore 1 veya 2 tane tranferim gerceklesek allahin izniyle. Ama sonuc gelen kadar öldüm öldüm dirildim
Allah razi olsun valla bende sanki senin gibi dusunuyorum icime oyle doguyo sanki saglikli gelecek allahin izniyle ama gelmesede vardir bundada bir hayir cok sukur 1 tane var. Evet ozellikle doktorumun kendisi soyledi iki tane yapalim diye.ama icimde bi tuhaf sagliklisz olanin bitanesi diwn send. Digeride kromozomda bizukluk varmis cok aglamakliyim bi tuhafim, herseyde bir hayir vardirConnet cok sevindim insallh 6.gune giden emriyoda saglikli gelir ama sanki saglikli cunki 6.gune gitmis icime oyle dogdu bu arada doktorun iyi bari iki trasfer yapiyo cunki bazilari asla yapmiyo
Gözün aydın çık sevindim sıra hayırlısıyla bebisi kucağına almaya geldiKizlar ngs sonuclarim gelmis. 1.embiryom normal.....2.embriyom monozomi 7 trizomi 21 cikmis...... 3.embriyom komplex anoploidi cikmis. Cok sukur 3 taneden 1 tanesi saglikli, 6. Gune giden 1 tane daha embriyom vardi simdi onuda gonderiyoruz ngs icin 10 sonra sonuc cikicak ona gore 1 veya 2 tane tranferim gerceklesek allahin izniyle. Ama sonuc gelen kadar öldüm öldüm dirildim
Allah razi olsun ami insalllahhh nerde varsaGözün aydın çık sevindim sıra hayırlısıyla bebisi kucağına almaya geldi
canım teşekkürler 4 haftayı doldurdum :) ama sulu göz oldum bebeişi her gördüğümde ağlıyorum vala.senin nasıl gidiyor gebelik umarım herşey yolundadır
canım aynen zaman geçmiyor bitanem, bir yandan da yokluğumda işlerin yürümesi için ofiste devir teslimler var, baya yoğun geç,yr cok takp edemiyorum sayfayı. ama 32 bi olabilseydim de evde rahatlasaydımMasalcım maşallah sona az kaldı şimdi vakitte geçmiyordur sana, bana 30 haftadan sonra çok çabuk geçmişti...sağlıkla eline al bebeğini inşallah.. Canım deep dondurulmuşu vardı sanırım onunla transfer olmayacakmıydı kaçırmadıysam ben öyle hatırlıyorum
bende görmeyi çok istiyorum kızımı, haftaya kontrol var, minnak ne yapıyor keyfi yerşnde mi? sen neden hala hamile takvimi yapmadın, emin ol sonrakilere umut olarak kalacak bu sayfada gebelik tavimlerimiz...canım teşekkürler 4 haftayı doldurdum :) ama sulu göz oldum bebeişi her gördüğümde ağlıyorum vala.senin nasıl gidiyor gebelik umarım herşey yolundadır
ben CHG yi Genetiks de yaptırdım, laboratuvarla direk anlaşmıştık. 13-14 dengeli translokasyon var bende,MERHABA HANGI MERKEZDE CHG YAPTIRDINIZ ACABA ?BIRDE NGS ILE FARKI NEDİR ?EŞİMDE 9 KROMOZOM VE 17 KROMOZOM BOLUNEREK YER DEĞİŞTİRMİŞ. DENGELI TRANSLOKASYON VAR.BAZI DOKTORLAR FISH PGT YETERLI OLUR DEDİ. KAFAM KARISTI. SİZİN SORUN NEYDİ ACABA
negüzel bir haber bu, bence de o arkadan gelen minnak sağlıklı, inşAllah onunda güzel haberini duyarız. benim minnak da arkadan gelişmişti, ilk 6tanesi koştu gitti, bu hanımefendi ağır ve emin adımlarla 1 gün sonra yetişebildi onlaraAllah razi olsun valla bende sanki senin gibi dusunuyorum icime oyle doguyo sanki saglikli gelecek allahin izniyle ama gelmesede vardir bundada bir hayir cok sukur 1 tane var. Evet ozellikle doktorumun kendisi soyledi iki tane yapalim diye.ama icimde bi tuhaf sagliklisz olanin bitanesi diwn send. Digeride kromozomda bizukluk varmis cok aglamakliyim bi tuhafim, herseyde bir hayir vardir
Allah razi olsun, rabbim seninde bebegini kucagiba almayi nasip etsin insallah. 20 gun nasil beklicem derken simdide bir 10 gun daha beklicem rabbim insallah onuda nasip eder.negüzel bir haber bu, bence de o arkadan gelen minnak sağlıklı, inşAllah onunda güzel haberini duyarız. benim minnak da arkadan gelişmişti, ilk 6tanesi koştu gitti, bu hanımefendi ağır ve emin adımlarla 1 gün sonra yetişebildi onlara
Merhaba arkadaslar beninde gecen csrsamba gunu pgtli transferim gerceklesti 17 tane embriyo pgtye gitti 6 tanesi saglikli geldi. 2 tanesi gecen carsamba transfer edildi cok sukur bugun mutlu haberi aldik kan testi yaptirdim betahcg degerim 113 cikti.Allah herkese nasip etsin cuma gunu tekrar betahcg katlamismi kontrol edilcek..
Aramiza hosgeldin insallh rabbim yuzunu guldurur emeklerini boşa vermez oncelikle kayiplarin icin cok uzuldm ama emin ol hepimiz ayni seyleri yasadik ama umutsuzluga kapilma elbette burdaki herkes gibi seninde cocugun olacak ama yine beni dusunduren şey ngsden gecmesine ragmen gebelik olmamis hemde saglikli tutunmasi cok yuksekken kimyasal yasamissin acaba sebebi ney ?rabbim boyle istedi belkide vakit saat dolmadi canim ama sakın bu sekilde olmadi die vazgecme dogal yol bizim icin zor bak emriyolarinda baska sorunlar bile cikmis bu yuzden yinede en iyisi ngs gibi geliyo
Merhabalar,
Kadınlarkulubüne yeni katıldım. Burada bu kadar bilgi ve benim gibi bu kadar çok aynı şeyi yaşayan olduğunu bilsem çok önceden katılırdım. Kendimi yeryüzünde yapayalnız hissediyordum.Şimdi sizlerle kendimi güçlü ve daha inanmış hissediyorum. Çok sayfa var, hepsini okuyamadım elbette ama güzel şeyler de okudum aralarda.
Kısaca hikayem; bende 3 ve 7. Kromozomlarda dengeli translokasyon var. Normal yolla iki kez hamile kaldım. 1.si 7 haftalıkken düştü, kürtajla alındı. 2.si ise 20. Haftada detaylı ultrasonda anomali görülmesi ile bu translokasyon hikayesi başladı. Detaylıdan sonra Çapa'da heyete girdim amniyosentez yapıldı ve dengesiz translokasyan yapı çıktı bebeğimde, yaşamla bağdaşmaz dendi. 2 farklı ünlü perinataloğa daha gittim, teşhis aynıydı. Canım kızım 26. Haftasında terminasyon ile alındı. Pgt ile tüp bebek önerildi, pgt ile ngs yapıldı, tüm kromozomlar tarandı. (Tüm kromozomların taranması çok önemli, bunu arlamayın lütfen, size önermeseler, sadece sıkıntılı olan translokasyon kromozomlarına bakılmasını önerseler de hepsini yaptırın. Çünkü gerçekten de benim sağlıklı olmayan 6 embriyomda benim sıkıntılı kromozomlarım dışında da vardı) Bu arada 14 yumurta toplanmıştı, 9 embriyo ngs ile bakılabildi, 3 sağlam çıktı. Aralık'ta 2 embr transfer edildi, kimyasal gebelik. Şubat'ta geriye kalan tek embriyom da transfer ve maalesef yine kimyasal gebelik. Tahmin edeceğiniz üzere şu an yıkılmış durumdayım. Normal mi? Tekrar tüp bebek mi diye düşünüyoruz. Tüp bebek olursa aynı yerde mi farklı yermi denesem diyorum. Normal ise nasıl ilerlemeliyiz ve denedim, cvsveya amniyosentez yapıldı, sorun çıktı aldır. Olmadı bi daha bi daha mı olacak? Bu kısım çok kafama takılıyor. Dini, vicdani, psikolojik yönlerini kontrol edebilir miyim bilmiyorum??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?