- 2 Ekim 2016
- 384
- 173
- 103
- 37
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #45.541
Nerede tedavi görüyorsunuz ve yaşınız kaç? Geçmiş olsun
Merhabalar,
Kadınlarkulubüne yeni katıldım. Burada bu kadar bilgi ve benim gibi bu kadar çok aynı şeyi yaşayan olduğunu bilsem çok önceden katılırdım. Kendimi yeryüzünde yapayalnız hissediyordum.Şimdi sizlerle kendimi güçlü ve daha inanmış hissediyorum. Çok sayfa var, hepsini okuyamadım elbette ama güzel şeyler de okudum aralarda.
Kısaca hikayem; bende 3 ve 7. Kromozomlarda dengeli translokasyon var. Normal yolla iki kez hamile kaldım. 1.si 7 haftalıkken düştü, kürtajla alındı. 2.si ise 20. Haftada detaylı ultrasonda anomali görülmesi ile bu translokasyon hikayesi başladı. Detaylıdan sonra Çapa'da heyete girdim amniyosentez yapıldı ve dengesiz translokasyan yapı çıktı bebeğimde, yaşamla bağdaşmaz dendi. 2 farklı ünlü perinataloğa daha gittim, teşhis aynıydı. Canım kızım 26. Haftasında terminasyon ile alındı. Pgt ile tüp bebek önerildi, pgt ile ngs yapıldı, tüm kromozomlar tarandı. (Tüm kromozomların taranması çok önemli, bunu arlamayın lütfen, size önermeseler, sadece sıkıntılı olan translokasyon kromozomlarına bakılmasını önerseler de hepsini yaptırın. Çünkü gerçekten de benim sağlıklı olmayan 6 embriyomda benim sıkıntılı kromozomlarım dışında da vardı) Bu arada 14 yumurta toplanmıştı, 9 embriyo ngs ile bakılabildi, 3 sağlam çıktı. Aralık'ta 2 embr transfer edildi, kimyasal gebelik. Şubat'ta geriye kalan tek embriyom da transfer ve maalesef yine kimyasal gebelik. Tahmin edeceğiniz üzere şu an yıkılmış durumdayım. Normal mi? Tekrar tüp bebek mi diye düşünüyoruz. Tüp bebek olursa aynı yerde mi farklı yermi denesem diyorum. Normal ise nasıl ilerlemeliyiz ve denedim, cvsveya amniyosentez yapıldı, sorun çıktı aldır. Olmadı bi daha bi daha mı olacak? Bu kısım çok kafama takılıyor. Dini, vicdani, psikolojik yönlerini kontrol edebilir miyim bilmiyorum??
Benimde 20 haftalık erken doğumum var 8haftalık kürtaj sonra öğrendik ben bu ay tekrar normal deneyeceğim aminosentez olacak yaşımda 35 çok Yorgunum beni de kimse anlamıyor
Merhabalar,
Kadınlarkulubüne yeni katıldım. Burada bu kadar bilgi ve benim gibi bu kadar çok aynı şeyi yaşayan olduğunu bilsem çok önceden katılırdım. Kendimi yeryüzünde yapayalnız hissediyordum.Şimdi sizlerle kendimi güçlü ve daha inanmış hissediyorum. Çok sayfa var, hepsini okuyamadım elbette ama güzel şeyler de okudum aralarda.
Kısaca hikayem; bende 3 ve 7. Kromozomlarda dengeli translokasyon var. Normal yolla iki kez hamile kaldım. 1.si 7 haftalıkken düştü, kürtajla alındı. 2.si ise 20. Haftada detaylı ultrasonda anomali görülmesi ile bu translokasyon hikayesi başladı. Detaylıdan sonra Çapa'da heyete girdim amniyosentez yapıldı ve dengesiz translokasyan yapı çıktı bebeğimde, yaşamla bağdaşmaz dendi. 2 farklı ünlü perinataloğa daha gittim, teşhis aynıydı. Canım kızım 26. Haftasında terminasyon ile alındı. Pgt ile tüp bebek önerildi, pgt ile ngs yapıldı, tüm kromozomlar tarandı. (Tüm kromozomların taranması çok önemli, bunu arlamayın lütfen, size önermeseler, sadece sıkıntılı olan translokasyon kromozomlarına bakılmasını önerseler de hepsini yaptırın. Çünkü gerçekten de benim sağlıklı olmayan 6 embriyomda benim sıkıntılı kromozomlarım dışında da vardı) Bu arada 14 yumurta toplanmıştı, 9 embriyo ngs ile bakılabildi, 3 sağlam çıktı. Aralık'ta 2 embr transfer edildi, kimyasal gebelik. Şubat'ta geriye kalan tek embriyom da transfer ve maalesef yine kimyasal gebelik. Tahmin edeceğiniz üzere şu an yıkılmış durumdayım. Normal mi? Tekrar tüp bebek mi diye düşünüyoruz. Tüp bebek olursa aynı yerde mi farklı yermi denesem diyorum. Normal ise nasıl ilerlemeliyiz ve denedim, cvsveya amniyosentez yapıldı, sorun çıktı aldır. Olmadı bi daha bi daha mı olacak? Bu kısım çok kafama takılıyor. Dini, vicdani, psikolojik yönlerini kontrol edebilir miyim bilmiyorum??
Masllah yaaa. Zaman ne cabuk geciyor. Rabbim bu sayfada olan herkesin yuzunu guldursun, kolay yollardan gecirsin. Aynen bende reklamlara bile aglar oldum. Hem hormonlar hemde yillarin yorgunlugu diye dusunuyorum. Ben de 5. Aya girdim canim. Agrilarim var, hizla kilo aliyorum.. yusyuvarlak oldum. Mide yanmalarim, ayak sisliklerimde basladi.. cok sukur yinede.canım teşekkürler 4 haftayı doldurdum :) ama sulu göz oldum bebeişi her gördüğümde ağlıyorum vala.senin nasıl gidiyor gebelik umarım herşey yolundadır
Yorgunluk hepimizde var canim. Allahin izniyle olur ins. Ama birakmada mucadeleye devam et. Emeklerin karsiligi elbet bi gun gelecekBenimde 20 haftalık erken doğumum var 8haftalık kürtaj sonra öğrendik ben bu ay tekrar normal deneyeceğim aminosentez olacak yaşımda 35 çok Yorgunum beni de kimse anlamıyor
Merhaba canim hic sorun degil.. dun betahcg yaptirdik 9. Gun kanim 113 den 209 olmus doktor sorun yok dedi katlama olmus dedi 4 gun sonra tekrar yaptircaz. normal olarak hamile kalamadim tup bebegi izmir medikalpark hastanesinde yaptirdik. 1. denemede tup bebek ile hamile kaldim ama gelisimi durdu kurtaj oldum.2. Denemede esimde translokaayon cikti. Pgt tup bebek islemi yaptrdik pgt ankara muhterembahce genlabda oldu. 6 tane saglikli embriyo cikti 3 u dondurulde Bebisin gelismesini bekliyoruz bakalim Allah sanada nasip etsin.
Aramiza hosgeldin insallh rabbim yuzunu guldurur emeklerini boşa vermez oncelikle kayiplarin icin cok uzuldm ama emin ol hepimiz ayni seyleri yasadik ama umutsuzluga kapilma elbette burdaki herkes gibi seninde cocugun olacak ama yine beni dusunduren şey ngsden gecmesine ragmen gebelik olmamis hemde saglikli tutunmasi cok yuksekken kimyasal yasamissin acaba sebebi ney ?rabbim boyle istedi belkide vakit saat dolmadi canim ama sakın bu sekilde olmadi die vazgecme dogal yol bizim icin zor bak emriyolarinda baska sorunlar bile cikmis bu yuzden yinede en iyisi ngs gibi geliyo
Aramiza hosgeldin insallh rabbim yuzunu guldurur emeklerini boşa vermez oncelikle kayiplarin icin cok uzuldm ama emin ol hepimiz ayni seyleri yasadik ama umutsuzluga kapilma elbette burdaki herkes gibi seninde cocugun olacak ama yine beni dusunduren şey ngsden gecmesine ragmen gebelik olmamis hemde saglikli tutunmasi cok yuksekken kimyasal yasamissin acaba sebebi ney ?rabbim boyle istedi belkide vakit saat dolmadi canim ama sakın bu sekilde olmadi die vazgecme dogal yol bizim icin zor bak emriyolarinda baska sorunlar bile cikmis bu yuzden yinede en iyisi ngs gibi geliyo
Nerede tedavi görüyorsunuz ve yaşınız kaç? Geçmiş olsun
Can'ım benim uzakta da olsa insan içten samimi edilen bir söz bile insana umut veriyorYorgunluk hepimizde var canim. Allahin izniyle olur ins. Ama birakmada mucadeleye devam et. Emeklerin karsiligi elbet bi gun gelecek
Çok sevindim adına.Allah tamamına erdirsin inşallah. Bizlere de nasip etsin.
Bir şey daha sorabilir miyim? Pgt'de ngs mi yapıldı? Yani tüm kromozomlara mı bakıldı? Ve hamileliğinin devsmında herhangi başka kontrol yapılacak mı? Cvs veya amniyosentez gibi?
Amin canim insallah sadece pgt islemi yapildi butun kromozonlara bakilmadi sorunlu kromozonlar zaten belliydi. Hamilelikten sonra baska ekstra bisi yapilmicak cunku transfer edilen embriyolar saglikli embriyorlardi betahcg degerleri ve e2 progestronlari takip ediyor doktor suanlik.
Anladımkose4545 hayırlı olsun, sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah. Bizi mutlaka süreçle ilgili bilgilendir buradan. Buradaki her iyi giden süreç bizim için umut. Ve mesela şu an benim yaşadığım gibi her olumsuz süreç de diğer kişiler için tecrübe ve bilgi.
Burada yazılan çizilen herşeyi hepimiz tek tek tecrübe edecek zamanımız yok. Birbirimizin tecrübe ve bilgilerinden de yararlanmalıyız. Ben şu anda tüp ya da normal deneme neye karar verirsem vereyim kontrolü doktorlara değil, kendim alacağım. Evet güveneceğim bi doktor bulacağım ama Açık nokta kalmayacak şekilde şu anda yol haritamı ve listemi yapıyorum. Bu nedenle burada yazılan her yaşanılmış tecrübe, öneri, uyarı çok çok önemli.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ben CHG yi Genetiks de yaptırdım, laboratuvarla direk anlaşmıştık. 13-14 dengeli translokasyon var bende,
aslını sorarsan benim genetik rapor geldiğinde embriyolar hep 13 ve 14. genlerden sorunluyu sadece 1 tanesinde 4. kromozomda da sorun vardı ama zaten onun da gene 13 ya 14 sorunluydu. fish yeterli olurmuş bizde aslında, hatta buradaki arkadaşlar bilir, biz normalde fish istemiştik toplamda 6 gene akılacaktı her embriyoa, daha uygundu fiyatı, ama örnek alınırken chg için alınmıştı ve chg yapılmak zorunda kaldık, ama daha iyi oldu içimiz rahatladı, cüzdanımız zayıfladı :)
ahhhhhh ne güzel şeymiş bu belirtiler gerçekten hamd olsun rabbime.....Masllah yaaa. Zaman ne cabuk geciyor. Rabbim bu sayfada olan herkesin yuzunu guldursun, kolay yollardan gecirsin. Aynen bende reklamlara bile aglar oldum. Hem hormonlar hemde yillarin yorgunlugu diye dusunuyorum. Ben de 5. Aya girdim canim. Agrilarim var, hizla kilo aliyorum.. yusyuvarlak oldum. Mide yanmalarim, ayak sisliklerimde basladi.. cok sukur yinede.
canım gerçekten insan merak ediyor bebeğin durumu.ben hala hareketlerini hissedemiyorum amabende görmeyi çok istiyorum kızımı, haftaya kontrol var, minnak ne yapıyor keyfi yerşnde mi? sen neden hala hamile takvimi yapmadın, emin ol sonrakilere umut olarak kalacak bu sayfada gebelik tavimlerimiz...
Canım ben çok zor bir hamilelik geçirdim hem çok stresli hemde aşırı şiştim kaburgam batti falan filan birsuru şey ama hepsi geçiyor sonra o günler özleniyor keyfine bak . İnşallah sağ salim kucağına alişin.Masllah yaaa. Zaman ne cabuk geciyor. Rabbim bu sayfada olan herkesin yuzunu guldursun, kolay yollardan gecirsin. Aynen bende reklamlara bile aglar oldum. Hem hormonlar hemde yillarin yorgunlugu diye dusunuyorum. Ben de 5. Aya girdim canim. Agrilarim var, hizla kilo aliyorum.. yusyuvarlak oldum. Mide yanmalarim, ayak sisliklerimde basladi.. cok sukur yinede.
nasıl yapıldığını bilmiyorumbende görmeyi çok istiyorum kızımı, haftaya kontrol var, minnak ne yapıyor keyfi yerşnde mi? sen neden hala hamile takvimi yapmadın, emin ol sonrakilere umut olarak kalacak bu sayfada gebelik tavimlerimiz...
bizim de sonunda 1 tane sağlıklı çıktı Allaha bin şükür .bir haftadır yerimde duramıyorum 6. gün embriyosu bu ay transfer istiyorum hayırlısıyla inşallah siz transfer öncesi yada sonrası özel birşey yapmışmıydınıznegüzel bir haber bu, bence de o arkadan gelen minnak sağlıklı, inşAllah onunda güzel haberini duyarız. benim minnak da arkadan gelişmişti, ilk 6tanesi koştu gitti, bu hanımefendi ağır ve emin adımlarla 1 gün sonra yetişebildi onlara
Verdi canim uygun olmayan ve saglam olan embriyolarin listesi varPgt yaptıran arkadaşlar transfer günü embriyolog size embriyonuz ile ilgili bir rapor verdi mi üzerinde kromozomlar ile ilgili bilgi olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?