Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Aa hayret masal giriyorsun cvp yazmıyorsun birilerine mi kızdın burda noldu ki cvp vermiyorsun anlamadım instrmdan da yazmıştım cvp vermedin

çok çok geçmiş olsun allah sabır versin size canım. bebeğinizin başına bunların gelmiş olması sizde bir genetik problem olduğu anlamına gelmez tabiki. net sonuç için senin ve eşininin kanından genetik tarama yapılınca anlaşılabilir sadece. sizin genetik testinizin sonucuna göre ne yapılması gerektiğini tekrar doktorunla görüşürsün. sizde yine hiç bir problem olmayıp bebeğinizinde problem olması da normal bunu yaşayan çok insan var maalesef. önce volkan hocayla görüş sen mutlaka genetik tarama testi yapmak isteyecek size. sonrasında inşallah kötü günleri arkanda bırakırsın canım . allah sabır versn

Amin inşallah şüphe ile yaşamakta çok zor iyi yada kötü bir sonuç almak istiyorum az önce Halk sağlığı merkezini aradım kistik fibrozis değeri ne kadar yüksek çıkmış diye 2. Şüpheli 3. Sonuç 316 dedi ya ilk alınan dedim ilk alınanda bu değere bakılmıyo dendi

Cnm dr.banuciftci
Merhaba sizin biraz hikayenizi okudumda ben 2 pgt tüp bebek denemesindede malesef sonuç alamadım normalden denemeye korkuyorum benim 11 ve 22 kromozomlarımda dengeli translokayson var acaba bu farkediyomu sayısı normal yoldan denesem daha önce 2 düşüğüm oldu kafam çok karışık ne yapsam bilemiyorum.

Canım dene bence aminosentez yaptırırsın ben denedim ama tutmadı
Öğrenmeden öncede 2 kaybım var biliyorsun benimde eşim de translasyon yaşın genç

Allah yardimcin olsun, bende translokasyon oldugundan bidaha cesaret edemedim, cünkü hamile kaldigimda bundan haberim yoktu, ve bana engelli bi cocugun olcak dediginde cok kötü oldum, bana doktorlar aldirmami istediler, ama ben o cana kiyamadim, engelli cocuk büyütmek cok zor ama tabiikii size kalmis bisey insAllah sagliklisi tutunur

Arkadaşlar Merhaba, 2 yıldır bu forumları çok okudum,bu nedenle yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum .
İlk gebeliğim spontan oluştu ve 6. haftasında hiç kalp atışı duyulmadan maalesef düşükle sonuclandı kürtaj oldum.
İkinci gebeliğim de spontan oluştu ,kalp atışlarını duyduk 7. haftasında kaybettik maaelesef ve yine kürtaj oldum.
Bu gebeliklerimin arasında 2 kere kimyasal gebelik yaşadım. Son düşükte olduktan sonra artık çok umutsuzdum.
Daha temkinli ve garantici yaklaşmak istiyordum .Bu arada eşim ve ben bütün genetik,kromozom ,benim bağışıklık sistemime bağlı olabilecek tahlilleri devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yaptırdık .Herşey sağlıklı oldugumuzu gösteriyordu .Bunları yaptırmak icin sakın birden fazla düşük yapmayı beklemeyin. İlk düşükten hemen sonra araştırın herseyi .
İkinci gebeliğimde tanıştığım Sevgili Bilgi Gökcan(Memorial Hastanesi) ile PGT yöntemi ile tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdim . Tüp bebek hele birde yöntem PGT ise hakikaten cok ama cok yıpratıcı ,lütfen düşünen arkadaşlar biraz psikolojik olarak kendilerini hazırlasınlar. Neyse biz tedaviye basladık,igneler ilaclar vs. 17 tane yumurta toplantı .Sonra bunların 9 tanesi döllendi ve sadece 3 tanesi 5. güne ulaştı. Bu 3 embriyo NGS ile genetik incelemeye gitti. 2 embriyo saglıklı olarak bulundu . Maalesef yumurtalıklarım fazla uyarıldıgı icin ilk ay transfer olamadım sonuclar gelir gelmez.
Bir ay daha bekledim. Sonra transfr icin rahim kalınlastırıcı ilaclar kullandım .Ve sonunda rahim uygun bulundu 27 mart 2017 de iki adet embriyo transfer edildi. İlk sonuclarda ikiz gebelik olusmus ve 6. haftasında ikisininde kalp atışlarını duymustuk. Ne yazıkki 7. haftada bir tanesinin gelişimi durdu. Simdi saglıklı olanla yola devam ediyoruz. Cok sükür 13. haftamıza girdik.Arada kanama ,lekelenmeler bize korku dolu anlar yaşatsada ,icimde bi canlı yasatabiliyor oldugum icin cok mutluyum. Bunları anlattım cünkü hicbiri kolay sürecler değiller ne kadar yıprattıgını cok iyi bilirim ,lütfen pozitif olun ve bol bol dua edin.
Memorial Ataşehir tüp bebek ücreti neredeyse 7 bin TL
Embriyo basına PGT ücreti 350 USD
İlaclar 2-3 bin TL arası değişiyor
Sevgiyle kalın .

Canım dene bence aminosentez yaptırırsın ben denedim ama tutmadı
Öğrenmeden öncede 2 kaybım var biliyorsun benimde eşim de translasyon yaşın genç
Aminosentez nedir canm..Normalde doktorlar transkolaoyon vqr ise normal sağlıklı normal gebelik şansı çok şükür dedi..
Engelli olma durumu ..
Düşük durumu
Dogunce ölme durumu
Olur demsiti

Merhaba
Bende atasehır memorial cem demirele gidiyorum ve ngs karar verdık.
Siz sebepsiz infertilite mıydı? Yasınız kaçtı?
Tup bebektn farkı sonucları beklıyor olmak mı ? Bıraz endişeliyim bahsedersenoz cok sevınırım.
İnş saglıkla kucagınıza alırsınız evladınızı.

Allah hayirli bi sekilde kucagina almayi nasip eder insAllah, transfer icin ne gibi hazirlik yaptin?

Burcucos evet zor şeyler yaşıyoruz burda hep bunu yaşayanlar anlar igne ilaç en önemlisi de ruhsal yorgunluk .inşallah Rabbim bizimde yüzümüzü güldürecek ve evlat sahibi olmanın ne kadar değerli olduğunu biz herkesten çok hissederek kucağımıza alıcaz yavrularımızı .Bu arada gebeliğimiz aynı seyirde ben transferim de 23 martta oldu

Benim yaşım 29 ,toplamda 4 düşüğüm oldugu ve son düşük nedeni 47 kromozom olarak geldiği için genetik inceleme yaptırmaya karar verdik. cünkü erken dönem düşüklerinin cogu genetik nedenlerden ötürü son buluyor.Tüp bebekten farkı birde işin icine NGS sonucu beklemek oluyor tabiki .Cem bey inde cok iyi bir dr oldugunu duydum.Umarım güzel sonuclar alırsın .

Benimde ilk düşüğüm 47 kromozom geldi. Tum tetkıkler normal . Bır sebep bulunamamak cok can sıkıcı dılerım guzel sonuclanır zira cok yoruldum

Çok sevindim ,umarım sende sağlıkla alırsın kucagına bebegini . Evet cok haklısın biz değerini cok daha iyi bilerek alacagımız cocuklarımızı kucaklarımıza insallah .

Allah hayirli bi sekilde kucagina almayi nasip eder insAllah, transfer icin ne gibi hazirlik yaptin?
Merhabalar,insallah cok teşekkürler.Allah size de nasip etsin . Ben zaten 3 sene önce sigarayı bırakmıs biri olarak sürekli dengeli ve düzenli besleniyordum. O nedenle transfere özel bişey yaptım diyemem .

merhaba arkadaşlar geçmiş olsun...
genetik test nasıl yapılıyor, hem erkeğe hem bayana mı. ben de 2 kez mikro denedim. olumsuz oldu. 3. tedavimde doktor pgt yapalım dedi. hakkımızda hayırlısı bakalım
Canım 3.ve 4.Denemelerimde yapılmıştı PGT embriyolara yapılıyor. Embriyoları 5. Gün blostakist aşanasına getiriyorlar ve PGT yapıyorlar sağlıklı çıkan embriyoyu size transfer ediyorlar...

Aminosentez nedir canm..Normalde doktorlar transkolaoyon vqr ise normal sağlıklı normal gebelik şansı çok şükür dedi..
Engelli olma durumu ..
Düşük durumu
Dogunce ölme durumu
Olur demsiti
1/4 normal yolla sağlıklı çocukta olabiliyor eğer doğal yolla olursa özürlü mü vs bebekten sıvı alarak bakıyorlar ultrason bulgusu vermiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…