Kavimlergocu
Beni kıskananlar çatlasın çekemeyen halat taksin🌺
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
- 25 Ağustos 2016
- 5.917
- 8.323
- 248
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #47.301
İlk sayfada bak cnmAllah razı olsun canım Rabbim sorununuzu en tez zamanda çözsün inşallah.. Nasıl bulcm o kişiyi sayfa sayısı çok fazla isim falan hatırlıyor musun
Selam canm..neden günah olsun nasıl ki hasta olduğun zaman doktora gidip care arıyorsanız bu da öyle birşey ..sadece engelli çocuk dünyaya getirmemek için değil bak ben 7 yıldır evliyim hiç gebelik olusmadi ..normal tüp bebek tutmadı ..şimdi ngs ile tüp yaptık ..hem sağlıklı hemde gebelik oluşun diye ngs deniyorum..Ayrıca dua ederken allahım hayırlı sağlıklı evlat ver diye dua ederiz günah olsa ver de nasıl olursa olsun deriz..Kızlar lütfen yardımcı olun çok zor süreçteyiz.. İki negatif tüp bebek denemem oldu.. Eşimde kistik fibrozis hastalığı var bnde de var mı diye test verdik..Bu arada 3.tüp bebek denememize başladık doktorlar embriyolara pgt yapalım dediler tabi 5. Güne kalırsa inşallah.. Ama bu pgt günah mı yada embriyoya zarar veriyor diye okudum napalım bilemedik. Bi fikir verin bazı genetikçiler yaptırın bazıları yaptırmayın diyor..
Selam pgt de aynı gün sonuç çıkmıyor muBizde se tek gen hastaligi var be pgt yaptirdik auan sonuclarini bekliyoruz bende cok arastirdim ama zararli diye bisey gormedim be gibi zarari varmis merak ettim
Ben pgt yaptırdım yine olsa yine yaptırırım. 6 taneden 2 tanesi normal kromozomlu geldi. Pgt yaptırmasaydım hasta olan 4 embriyodan 2 tanesi transfer edilebilirdi ve sonuç ya negatif olurdu, ya düşük olurdu ya da doğduktan sonra yaşamazlardı. Onun için pgt önemli bişey.Kızlar lütfen yardımcı olun çok zor süreçteyiz.. İki negatif tüp bebek denemem oldu.. Eşimde kistik fibrozis hastalığı var bnde de var mı diye test verdik..Bu arada 3.tüp bebek denememize başladık doktorlar embriyolara pgt yapalım dediler tabi 5. Güne kalırsa inşallah.. Ama bu pgt günah mı yada embriyoya zarar veriyor diye okudum napalım bilemedik. Bi fikir verin bazı genetikçiler yaptırın bazıları yaptırmayın diyor..
Bizim hastaligimiz belli suan pgt sonuclarini bekliyoruzSelam pgt de aynı gün sonuç çıkmıyor mu
Ben pgt yaptırdım yine olsa yine yaptırırım. 6 taneden 2 tanesi normal kromozomlu geldi. Pgt yaptırmasaydım hasta olan 4 embriyodan 2 tanesi transfer edilebilirdi ve sonuç ya negatif olurdu, ya düşük olurdu ya da doğduktan sonra yaşamazlardı. Onun için pgt önemli bişey.
Doktorların yapmak istememe sebeplerine gelince olay tamamen embriyodan biyopsiyi alacak olan yani tüp bebek merkezinizin laboratuvarının iyi olup olmaması ile ilgili birşey. Eğer laboratuvar başarılı ise bişey olmaz başarılı değilse pek pgt için biyopsi almak istemiyorlar çünkü genelde biyopsisi 3. Günde alıyorlar Ozamana embriyo morulla aşamasına geçmediği için embriyonun gelişiminde sıkıntı olabiliyor ama bazı tüp bebek merkezleri embriyonun 4. Günde biyopsi alıyorlar ki embriyonun hücre yapısı bozulmasın diye. Benim gittiğim yer öyleydi mesela 4. Gün biyopsisi aldılar. Embriyoya zarar vermesi olayı da dediğim gibi laboratuvar ve ve bu işiyalan ekip iyi değilse embriyonun gelişiminde sıkıntı oluyordyr biliyorum. Ben yaptırmakta yanayım. İnşallah en doğru kararı verirsiniz
Devlet yapmıyor gibi bişey engelli çocuk olacak ona donör için yapıyor ancaSlm ozelde mı yaptırdınız acaba ? Fiyatları yuksekmı bu testlerın ?
Devlet yapmıyor gibi bişey engelli çocuk olacak ona donör için yapıyor anca
Devlette pgt yi karşılamıyor canım Türkiye gov dan cimer e yazdık çoğumuz ama sonuç yokÖzellerde sozde 2. 3. Ve sonra ki denemeleri indirimli yapıo ama iş yaptırmaya gelınce ben 2 denemede aynı parayı odedım sorunca da zam geldi dediler Eee zam bana niye ne zaman baslamıs ben yazık iştr her yerde sömürü şu halimize bile
Pgt ıcın 5. Gune mi gtmesi gerekıyor?Bizim hastaligimiz belli suan pgt sonuclarini bekliyoruz
Ücreti ne kadar peki asagı yukarı ?Pgt ıcın 5. Gune mi gtmesi gerekıyor?
Bizimki 3 embriyomuz oldu biri 5.gun ikisi 6.gun gitti ve donduruldu tek embriyonun fiyati 750 tl demislerdi intergendeÜcreti ne kadar peki asagı yukarı ?
Tüp bebek merkezi kendi anlaşmalı olduğu genetik laboratuvarlara gönderiyor ve fiyatıda onlar belirliyor, her merkeze göre fiyat değişiyor. Mesela ben ilk denememi yaptığım merkezde 10 embriyo için 1600 tl ödemiştim, son denememi yaptığım tüp bebek merkezinde 6 embriyo için 3000 tl ödedim.Slm ozelde mı yaptırdınız acaba ? Fiyatları yuksekmı bu testlerın ?
Tüp bebek merkezi kendi anlaşmalı olduğu genetik laboratuvarlara gönderiyor ve fiyatıda onlar belirliyor, her merkeze göre fiyat değişiyor. Mesela ben ilk denememi yaptığım merkezde 10 embriyo için 1600 tl ödemiştim, son denememi yaptığım tüp bebek merkezinde 6 embriyo için 3000 tl ödedim.
Kizlar ilk tup bebek denemem tutmadi 1.5 yil once normal yolla gebe kalmistim kalbi durdu.doktor ilk denemeden beri pgt yapalim diyor.ilk denemede 3 embriyo 5. Gune gitti ama 1 transfer yapildi.donmusum yok
Sizce pgt yaptirmalimiyim
Bende 1,5 yıl once dogal gebelıkle 8 hftalık bebek kaybettım kalbı durdu ocakta tup bebek denedık ilk deneme basarısız oldu 2. Deneme tuttu 17 haftalık ama maalesef bebegım yapılan testler ( dna ve amnıyosentez) sonucnda down sendromlu(( eger beni doktorum uyarsaydı kesınlıkle yaptırırdım lutfen sende yaptır sonra benim gibi cok zor bir karar vermek zorunda kalma ... (
Bende 8 haftalik kaybetmistim.kan pihtilasmasi cikmisti.bu testler yaniltici olabiliyor belki de bebegin sagliklidir.Bende 1,5 yıl once dogal gebelıkle 8 hftalık bebek kaybettım kalbı durdu ocakta tup bebek denedık ilk deneme basarısız oldu 2. Deneme tuttu 17 haftalık ama maalesef bebegım yapılan testler ( dna ve amnıyosentez) sonucnda down sendromlu(( eger beni doktorum uyarsaydı kesınlıkle yaptırırdım lutfen sende yaptır sonra benim gibi cok zor bir karar vermek zorunda kalma ... (
Çok uygunmuş canım ilk sayfada fiyatları araştırıp yazmıştım intergen o de yazarım teyit alayım ordan belki fiyatları değişmiştir.Bizimki 3 embriyomuz oldu biri 5.gun ikisi 6.gun gitti ve donduruldu tek embriyonun fiyati 750 tl demislerdi intergende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?