- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #12.841
Canım selam ,
İnci de ben de tek gen hastalığından pgt yaptıracağız. Sanırım Thalesemi de tek gen hastalığı. Ama birebir thalesemi olan bir çift henüz buraya yazmadı. Yalnız benim bir akrabam var. Kadın da erkek de taşıyıcı idi. Bilmeden evlendiler ve maalesef ilk çocukları hasta doğdu.Şimdi o çocuğun iyileşebilmesi için Thalesemi olmayan bir çocuk daha yapacaklar .Onlar da Memorial'da tedavi görecekler..
Bu bir işaret olabilir mi :) Evet canım ben de öyle düşünüyorum, ilaçsız doğal ve daha kaliteli yumurta elde etmek amaç. Yumurtlama olmadığı ayı pas geçerler herhalde.
Yok canım, sanırım aranızda tedaviye başlayacak en son kişi benim.
Güle güle kullansın kuzucuğun
Canım hazadem bizler de bir gün Allah'ın izniyle sağlıkla yavrularımıza kavuşacağız. Doktor doğru demiş, ümidimizi yitirmek yok...
Canım merhaba. Ben de seni merak ediyordum. Çok sevindim adına. Hayırlı, güzel haberlerle gel inşaallah... Dualarımdasın. Bu topikte talesemili birine ben de rastlamadım ama belki geçmiş sayfalarda vardır. İnşaallah sağlıklı bulunacak, içini ferah tut. Habersin bırakma
mrb ıncıtanecım sagol canım bende senı bılgılendırmek ıstedım bakalım carsamba gunu ne dıcek dr bende kıst cıkıyodu daha oncekı drlerde ama nur hanımda hatta cıkolata kıstı gıbı demıstı ınsallah degıldır canım cıkolata kıstı dıger kısr hapla tedavı oluyo cıkolata bıraz daha zor bıde rezerv azlıgı benı bayagı bı stres yapıyo canım konaklama konusuna gelınce canım bır demırcan otel var anlasmalı sanırım nette bazı evler gordum ama mobılyalı kararsız kaldım bılmedıgım ıcın senın bılgın varsa bana yardımcı olursan sevınırım canım bende bu topıkte rastlamadım talasemı hastaısına canım senı her detaydan haberdar edıcem opuyorum grsz canımmm
Niye oyle dedn canim? En son tedaviye baslayacak kisi neden sensin?
mrb ıncıtanecım sagol canım bende senı bılgılendırmek ıstedım bakalım carsamba gunu ne dıcek dr bende kıst cıkıyodu daha oncekı drlerde ama nur hanımda hatta cıkolata kıstı gıbı demıstı ınsallah degıldır canım cıkolata kıstı dıger kısr hapla tedavı oluyo cıkolata bıraz daha zor bıde rezerv azlıgı benı bayagı bı stres yapıyo canım konaklama konusuna gelınce canım bır demırcan otel var anlasmalı sanırım nette bazı evler gordum ama mobılyalı kararsız kaldım bılmedıgım ıcın senın bılgın varsa bana yardımcı olursan sevınırım canım bende bu topıkte rastlamadım talasemı hastaısına canım senı her detaydan haberdar edıcem opuyorum grsz canımmm
İnş değildir canım, çikolata kistinin diğer kistlere nazaran daha zor olduğunu duymuştum. Maalesef konaklamayla ilgili pek bilgim yok. Hotelin fiyatları nasıl? Mobilyalı evler daha ucuz oluyor, hastaneye yakın, içine sinen bir ev bulursan kaçırma derim.
canım insallah degıldır yoksa bıde onunla ugrasmak zorunda kalırız otel 70 tl dedı bıde nette haıl rıfat pasa mah dıye gecen bı mahalle var oraada gunluk 100 tl ıstedıgın kadar kısı kalabılırısın canım 8 kıse kadar hastaneye 6 tl yazıyomus ara dolmus ve otobus varmıs memorıal de tedavı gorenler kalıyomus ama canım bılemdım işte ıstanbullu olmayınca bakalım zor bılmeyınce canımm ya(
Canım yanlış anlattım yasa yanlış anladınız bu tedavi yurt dışında uygulanıo türkiyede ise ; ilaçla 2 ay yada 3 ay ilaçla yumurta üretilio sonrasında toplanıp birlikde döllendirilio ...izmirde nasıl yok anlamıyorum ya.
genetikçiler var gelip yapıyolar, onlarla görüşsen. volkan baltacıydı heralde kızlar yazmıştı burda
allah gönlüne ferahlık versin tatlım.. işimiz çok zor..
az kaldı diyosunuz kızlar ama bana çok uzak geliyo hala, zaman geçiyo bi şekilde inş sağlıkla gelelim de sonuna..
bu tedavi şeklini ben de okumuştum.
hele bizde translokasyon dışında bi sürü sorun çıkınca araştırmıştım, yüksek doz ilaca herkes iyi cvp vermezmiş yumurtalar sorunlu olurmuş. bu bahsettiğin tedavi uygulanır duruma gelse türkiyede iyi olcak. ama maliyet, zaman vs. nasıl olcak
Canım benim inşalllahhhhhh allahımm inşallaahhh rüyan gerçekleşir en kısa zamanda hayat bu hiç belli olmazz ....Hazadecim ben tam olarak ne dedigii anlamadim , biraz daha aciklar misin?
Bu arada Allah hayira cikarsin ben dun gece bir ruya gordum. Simdi senin mesajini da okuyunca hayret dedim.
Hamileymisim , ve bana hamile oldugumu burada Kent Hastanesinde tedavi gordugum dr soyluyormus. Sessizce soyluyor bana ama cok mutlu... Gebesin diyor. Ve bir kizin olacak . Ben de diyorum ki ben adam akilli tedavi gormedim ki... Gordugum tedavi de soyleymis. Normalde biz yumurtluyoruz ya her ay. Ben normal yumurtlamisim ilacsiz, ignesiz... Ve benim bu sartlar altinda yumurta toplamam olmus. 4 yumurta toplaniyor. Neden bu kadar az diyorum. Ben de en az 7-8 tane oluyordu dedim. Merak etme ilacla olur gene ama biz dogal haline biraktik, boyle az ama kaliteli olur dedi. Ve ben soruyorum, tutar mi sizce diyorum. Tutar rahim cok gzuel gorunuyor bu ay dedi.
Allah hayira cikarsin.
Simdi senin bu soyledigii tam anlamadim ama anladigim kadari ile ruyama benzettim. Sen bir anlatsana bana , gerci anlatmissin ama ben anlamadim.
MATTIKACIM Izmire genetikci gelir evet ama bizde birde morfoloji sorunu var. Bunun icin de biliyorsun imsi gerekli ve ne yazik ki yok. Imsisiz bizim isimiz olmaz.
Ewet canım bakalım sonuç ne olucakk sen nasılsın canım vallahi hep dualarımdasınnn canımmİnci canım demedi eşim arardım yoksa. Nasılsın ?
Hazade iyi yapmışsın araştırmak bile yeni tedavi için bir adım düşünülebilir bu yöntem de...
Lave inşallah gerçek olsun rüyan bismillah de başla bence....
Akasya canım Allah yardımcıları olsun... Senin sonuçlara ne kadar var?
Arkadaşlar siz nasılsınız?
Dinlenmeye çekildim diyelim :) Manen çok yorgun hissediyorum kendimi e tabi bu tedavilerin bir de maddi boyutu var. Ben yeniden deneyene kadar hepiniz denemiş olursunuz ve umarım hepiniz hamile kalırsınız ve arkanızdan ben gelirim :)
chnb nasılsın canım iyi misin biraz daha? Okudum yazdıklarını. Rabbim yar ve yardımcın olsun... Zor zamanlar ama geçecek hepsi ve sen sağlıkla minik erkeğine kavuşacaksın. Allah'ım sana bol sabır, acılara dayanma gücü versin...
delikız hayırlı olsun bıdıkların :) Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşaallah...
mattika yalnızlığın tadını çıkar :) Yaklaşık 3,5 ay sonra dinlenmeye pek vaktin olmayacak
ben de son zamana kadar almayacağım öyle planlıyorumlaveque rüyan hayra çıksın, güzel bi rüya.
imsi dediğinin ne olduğunu bilmiyorum ama farklı bi ile gidip gelmek çok zor bizler için..
biraz zaman geçsin gücünü toplayıp başlarsın inş.
inci tşk ederim canım inş sağlıklıdır da giyer aldıklarımı.
kendimi suçlu gibi hissediyorum bişeyler aldım diye.
bi yandan da almaya başlamam lazım bi sürü ayrıntı var,
ben eskiler gibi düşünüyorumdoğmamış çocuğa don biçmiyorum
İyi diyelim iyi olsun canım arada geliolar kendimi kontrol edemiorum sanırım aslında iyi deilim ama iyi görünmek istiorum bilemiorum sonum n olucak((
Seninde az kaldı sağlıkla yawrunu alıcaksın kucagınaa inşallahhh
aaa ne güzel ,için ferahlamış ..Kızlar bugün boş durmadım vee Bahçeçi tüp bebek Erbil beyle görüştüm
Bana dediki translokasyonlu hastalara tek ay tedavi bana mantıksız gelio yurt dışında aldıgım bir seminerde şöle yapıolardı dedii :) her ay anneden ilaçsız olan yani tedavisiz her ay 1 yada 2 yumurta oluşuo ve onları 1 sene topluolar ve döllüolar dedi ...
Bizlerde her ay ilaç destegi ile toplamda 2 yada 3 ay yumurta üretip toplanan yumurtaları dondurup gelen göllenme yapıp pgt ye gönderioruz dedi.ve başarı şansımız daha çok artıo çünkü 8 de 1 çıkarken 30 yumurtadan 7 tane çıkabilio ve az dozajlı ilaçla dedi veeee ekledi sakın dert etme ben seni translokasyonlu hastalarla tanıştırıcam dedi sakın ümidi yitirme beni çok motive etti gerçekdenn dilerim hepimize bu tedavi şekli umut olur kızlar ...
kızlarrrrr slmmmm nasılsınız bugün dayanamadım yine hastaneye gidip bebegimin kalp atışlarını dinledim..:)1 hafta anca dayanabildim hastaneye gitmeden :)doktorum çok ii göründügünü söyledi..sonkez haftaya bidaha gidicem ondan sonra 1 ay bekleyip ikili test için gidecekmişim bu arada kuzucum da 7.7 mm olmuş çok küçük degilmi yaa :)
Mattikacım merhaba ,
ben aslında tedavı ıstıyorum ama Istanbul cok zor bu aralar.
nasıl olacak bılmıyorum.
kara kara dusunuyorum.
sen nasılsın canım?
az kaldı senın de
asıl heyecan sızlerde
Kızlar birkaç gün önce kk dan Dr Bora Cengize soru sormuştum. Cevaplamış çok sağ olsun...
Merhabalar, ben 14 haftalık gebeyim. 3 gün önce 3 saat süren bir laparoskopik serklaj oldum. Operasyon esnasında daha önceden olan (8 sene önce) sezaryen dikişine mesane yapışmış. Operasyonda ayırmışlar. Sonda ile bir hafta geçirmem gerekiyor. Çok zor bir operasyon olmuş 12. haftada rahim ağzı uzunluğum 2 cm indiği için daha önce 2 düşük bir de 25 haftalık erken doğumum olduğu için dr m bu yöntemi seçti. Ama çok zorlanıyorum hala. Bu sezaryen dikişine mesana neden yapışmış olabilir ben tekrar vakti gelince normal doğum yapabilir miyim? Artık bu acılardan sezaryen olmak istemiyorum . Serklaj dikişim vajinal alınamaz mı sezaryende mi alınmak zorunda?Bir de pıhtılaşma problemi için 0.6 cleksan kullanıyorum.
Daha önceden sorduğum soruya cevap vermiştiniz yine cevaplarsanız çok sevineceğim...
çOK GEÇMİŞ OLSUN. Yapılanlar sizi endişelendirmesin. Doktorunuzun önerileri doğru. Sezaryen sorası mesane sezaryen kesisine sıklıkla yapışmaktadır. Zor bir operasyonu başarı ile gerçekleştirmişler, tebrik ediyorum. Maalesef sezaryen ile doğum yapacaksınız. doğum yaptığınızı duymak, sağlıklı olduğunuzu duymak isterim.
Canım yanlış anlattım yasa yanlış anladınız bu tedavi yurt dışında uygulanıo türkiyede ise ; ilaçla 2 ay yada 3 ay ilaçla yumurta üretilio sonrasında toplanıp birlikde döllendirilio ...
nedendir bilmiorum ama ben bu doktora çok güvendim bana güven verdi.
Merhaba
Dun yumurtalarim toplandi 10 tane yumurtam olusmus bugun genart dan aradilar.7 si dollenmis 5 i olgunmus persembe gunu de pgt ye giricek sizce bu sayi iyi mi yeterli mi bilemedim cok tedirgin oldum.cuma gunu de cagiricaklarmis pgt den cikmasini bekliycekmisiz ona gore transfer olucakmisim.hic pgt den cikmama ihtimali varmi ki en zor kismi bu sanirim ne oldugunu bilememek ve beklemek
selam canım bence sayı süper.
inş içlerinde sağlıklısı vardır, bundan sonrası nasip. elden bişey gelmiyo dua etmek dışında.
Merhaba
Dun yumurtalarim toplandi 10 tane yumurtam olusmus bugun genart dan aradilar.7 si dollenmis 5 i olgunmus persembe gunu de pgt ye giricek sizce bu sayi iyi mi yeterli mi bilemedim cok tedirgin oldum.cuma gunu de cagiricaklarmis pgt den cikmasini bekliycekmisiz ona gore transfer olucakmisim.hic pgt den cikmama ihtimali varmi ki en zor kismi bu sanirim ne oldugunu bilememek ve beklemek
inş. temiz çıkacaktır
bir tane çıksa o bile yeter sana
kendini ferah tut
evet zor bir süreç
bu tedavinin en zor dönemi bu süreçte beklemek ama inş. hayırlı haberlerini bekliyor olacağız
az kalmış gün ola hayrola
Ahh ahh cnm biliorum zordur tabikki keşke kafana göre iş bulabilsen n güzel olur ...Günaydın hazadem
Bu 2-3 seferde yumurta toplama tekniğini bazı merkezler yapıyor. Hatta bu topikte de vardı yanlış hatırlamıyorsam o şekilde tedavi olacak biri.
Ah canım sadece borçlar değil ki belimizi büken. Şu an çalışmıyorum o da ayrı bir sıkıntı maalesef
Merkeze karar verebildin mi?
Ewet cnm farklı yöntem bakalım hayırlısı n zaman başlarım bilemiorum ama tatail sonrası düşünüorummteşekkür ederim inci darısı başına inş
ben de son zamana kadar almayacağım öyle planlıyorum
son ay alırım inş.diyorum
daha onları düşünmek benim için çok erken
hazadeeeee lütfen yaaa
aaa ne güzel ,için ferahlamış ..
bu yöntemi ben de tvde izlemiştim
kendi kendine yumurta üretiyorsun
aslında yeni ve başarılı bir yöntemse neden olmasın değil mi?
belki şifanız bu yöntemdedir
sen bunu iyice araştır bakalım daha neler çıkacak bu konuda
sen de bi alemsin
bugün ben de progestan yazdırmak için kadın doğumcuya gittim
gitmişken baktırayım dedim sonra vazgeçtim
ilacı yazdırdım döndüm
iyice psikopata bağlamak istemiyorum
yerinde baktırmak zamanında baktırmak istiyorum
yoksa alışırsam hergün doktor kapısını arşınlarım
bu arada gözünaydın yeniden maş.. diyelim
ben de cumartesi dinlerim artık inş.bıdıklarımı
ya bismillah deyin başlayın hepiniz birden
ben burdan takip etmek istiyorum yaaa
ikili test temiz çok şükür hiç korkma cnm içini ferhahh tut herşey çok güzel olucak ben inanıorumm.Hazade canım çok sağ ol... Şimdi bu sorunlarla uğraşmaktan bebeğim sağlıklı mı diye düşünmüyorum inşallah sağlıklıdır. Benim dr m amniyo önerdi ama biz kabul etmedik. Şükür ikili test de çok güzel gelince rahatladım biraz. Benim embriyolarımdan biri down çıkmıştı ya. Çok korkmuştum. Ama 47 meselesi tabi belli değil. umarım sorun yoktur...
Ben de inci ve senin yine başlayıp hemen hamile kalmanızı istiyorum...
Ewet ilaçsız çok daha sağlıklı ve iyi bakalım cnm işde bana ilaçlı deniycek ama sanırım 2-3 ay topluycak tabi maliyet n olur bilemiorum :18::18::18:yanlış anlamadım canım, türkiyede bikaç ay yumurta toplayıp biriktirme var ama ilaçsız olanı yok henüz.
ilaçsız çok mantıklı geliyo bana.
pgt de hiç sağlıklı çıkmayınca dr daha önceki düşüklerinizin nedeni bu, sakın doğal denemeyin yine düşük olur demişti.
ama doğal yolla 3. hamile kalışımda gebelik oluşurken pgt ile kaçıncıda olucaktı allah bilir.
ilaçsız tedavi olsa ihtimal çok yükselirdi.
Merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?