- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #14.621
Nasrettin Hoca ne demiş " Bana damdan düşeni getirin"Doktorlarınki de o hesap. Onlar için sen tıbbi bir vakasın. Normal yani. Onları da anlıyorum aslında. Sürekli bu işi yapa yapa duyguları köreliyor. İşin gerçeği duyguları körelmese bu işi yapamaz. Aksi takdirde sürekli empati yapa yapa kendisi hasta olur. Psikolojisi bozulur. Tıp eğitiminde kendini hastadan soyutlamayı da öğretiyor olabilirler. Bizim meslekte de aynısı. Ama ben bir türlü bunu öğrenemedim. Her boşananla ben de ağladım. O yüzden serbest avukatlığı yapamadım. Kuruma geçtim
Sen bence biraz daha relax ol. Çok düşünmemeye çalış. Elbette kaderde ne varsa göreceğiz. Kaderi değiştirmeye muktedir değiliz. Sen de kaderini yaşayacaksın. Hepimiz gibi.. Ama dua çok şeyi değiştirir. Rabbim istesin yeter ki.. Sen her zaman hayırlısını dile.. Allah yardım edecektir. Bak Nesrin'in bebeği ölümlerden döndü.. Sımsıkı tutundu annesine.. Onun da ihtimalleri düşüktü. Ama bebeği onu bırakmadı. Bir de istersen Melih'e de bir görün. Ben onun sitesinde down sendromlu tehşisi konan bir bebeği muayene ettiğinde sağlıklı olduğunu tespit ettiğini okudum. Sağlıklı tehşisi koyunca aile aldırmaktan vazgeçmiş. Nedense bende o adama karşı bir sempati ve güven var. Babacan sevimli bir tipi olduğu için belki de
herkese selam!
son 3 sayfayı gözden geçirdim şöyle bi, anlayamadım. hazadeee n'oldu, bir prob yok di mi?
Canım bende koromozom sorunu varya işde benim tüp bebek yaptıgımda pgt yapan genetix deki hakan beyi aradım % 80 sorunlu gebelik olur dedi bende çok üzüldüm
Umutlanmayaın felan dedii
canım inş sizde bişey çıkmaz, bebekte bi defalık oluşan bi sorundur inş.Kizlarr bise soracamm simdi genetik bolumunden randevu
Aldik en erken agustosun 15inevverdiler bukadar uzunmu suruo
Cikmasi nekadar suruo, benim bebekte cikmisti 16.kromozda bozuklu
Doktor esimden ve benden test icin tip fakultrsine yonlendirdi.
Genetik profosorlerine, peki bu test nekadar zamanda belli oluo,
Birde dielim bende yada esimde sorun cikarsa ne oluuor yada ikimizde
Bise cikmayip bebekte sadece cikmissa ne oluo, cok soru sordum galiba
canımm ben de söyledim sana hele 11-12.haftalara gel diye..Ewet canım tabikki doktorların artık duyguları körelio ki dedigin gibi ölede olmaı bi yerde ..! fakat daha ılımlı ne bilim daha anlatımı iyi olmalı ..
Düşünsene ya diorumki 11 haftada kesin yapılır deilmi ewet 11 haftaya kadar düşmezse dewam ederse gebelik yapılır dio yaaa bu nasıl bir cümledir yaniii
Canım melih beye giderim sıkıntı deil fakat 11 haftaya kadar hiçbişey yapılamıo cvs de netleşicek işde ay inanki umudum kırıldı yani ...
2li 3lü 4lü tarama yaptırmayacagım direk Cvs yaptırıcam oda 3 milyarmış biz daha negatif aldıgımız tüp bebegi ödüoruz off offf
İnşallah cnm bu yaşadıklarım hepsi boş yere olsa diyebilsemm inşallahh ama işde ne bilim ya haklısınız yapmamam lazım düşünemem lazım ama elide deilki keşke bu elimde olsa oysakibu zamana kdr ne kdr rahattım hep olumluydum taaki hakan beyle konuşana kadarbunu şak diye söylemesi iyi olmamış tabi.
hazadecim ama sen de ben de buradaki pek çok kişi de aynı durumda ve gerçekten iş matematiğe döküldüğünde kendimizi çok kaptırmamamız gerektiğini biliyoruız bu da daha sonra çok üzülmemek için.
yani sen bu ihtimalin bilincinde ol tabi ama, acaba öyle mi böyle mi tedirginliğiyle yeme kendini, hamileyken sakın yapma bunu. olumlu düşünmeye çalış ama kaptırma, ince bi çizgi var arada denir ya hep, öyle işte.
şunu bil, çok iyi anlıyorum seni. aynı şeyleri ben de yaşayacağım tabi halime kalabilirsem.
şu an en azından ilk kontrolüne kadar güzel bir hamilelik geçir. sonra niye boşuna üzülmüşüm yemişim kendimi deme:)
canımm ben de söyledim sana hele 11-12.haftalara gel diye..
tıbben genetik sorunlu bebekler ilk 3 ayda kaybediliyo zaten, eğer 12. haftayı geçersen çok büyük ihtimal sağlıklıdır bebeğin..
şimdi kendini çok kaptırmadan 12.haftayı bekle.. doğurunca ne olur diye düşünmek için erken..
yani eğer ben ilk haftalardan doğarsa nolur diye dertlenseydim şimdi psikolojik tedavide olurdum.
sabahlara kadar uyuyamamak fln yok öyle, allaha dua et gönlüne sakinlik iste.
bebeğin inş sağlıklı, ama bu gidişle sende sağlık kalmıcak..
sonuçta sorunumuzu bile bile normal deniyoruz,, sakin kalıp sağlığını koruyabilmelisin
İnşallah cnm bu yaşadıklarım hepsi boş yere olsa diyebilsemm inşallahh ama işde ne bilim ya haklısınız yapmamam lazım düşünemem lazım ama elide deilki keşke bu elimde olsa oysakibu zamana kdr ne kdr rahattım hep olumluydum taaki hakan beyle konuşana kadar
Ewet cnm bir çok doktor böle sölüo benim şimdi 9 haftaya girdiğim görünüo fakat 7 haftalık görünüo sen adetim 13 mayıs ...
yani 4 haftam var cvs için ay keşke beni yatırsalar 4 hafta ya ne güzel olur
Mattika içinden geçio doğru söle ne olurrr:18:
benim de adet tarihime göre geride bebeğim, geç döllenme olmuş, önemli değil bu.
allahın izniyle sağlıklı bebeğin..
ama ya cvs yaptırmaya karar ver, sakinleş ya da yaptırmıcam de kafana takmayı bırak.
hakan beyle konuşmadan da biliyoduk ihtimalleri, şimdi yeni öğrenmiş gibi kendini bırakamazsın.
kendin ve bebeğin için sakin olmalısın.
ne kendini çok kaptır ne gece boyu ağla
canım inş sizde bişey çıkmaz, bebekte bi defalık oluşan bi sorundur inş.
sonuç devlette en az 1 ayda çıkar. zaten süresi uzun bi test, özelde de 2 haftada çıkıyo.
eğer sizde bi sorun çıkarsa pgt ile tüp bebek deneyebilirsiniz veya yine doğal deneyebilirsiniz, bi dahakine sağlıklı bebek denk gelebilir.
sizde sorun çıkmazsa pgt ye gerek yok, bi defalık öyle olabilir, normal denersiniz.
canımm ben de söyledim sana hele 11-12.haftalara gel diye..
tıbben genetik sorunlu bebekler ilk 3 ayda kaybediliyo zaten, eğer 12. haftayı geçersen çok büyük ihtimal sağlıklıdır bebeğin..
şimdi kendini çok kaptırmadan 12.haftayı bekle.. doğurunca ne olur diye düşünmek için erken..
yani eğer ben ilk haftalardan doğarsa nolur diye dertlenseydim şimdi psikolojik tedavide olurdum.
sabahlara kadar uyuyamamak fln yok öyle, allaha dua et gönlüne sakinlik iste.
bebeğin inş sağlıklı, ama bu gidişle sende sağlık kalmıcak..
sonuçta sorunumuzu bile bile normal deniyoruz,, sakin kalıp sağlığını koruyabilmelisin
mattıka ınsallah bızde bıse cıkmaz dedıgın gıbı, ben adanada yasıyurum o yuzden burda en ıyısı tıp fakultesı bu konuda o yuzden beklıcem,zaten kurtaj olalı bır ay olmadı
her kosulda hamılelık ıcın beklemem gerek, umarım sadce bunda boledır umarım normal dogum olur.cok saol canım vallahı burda bıraz rahatlıyorumm ınsallahh herkes saglıkla bebegıne kavusur.,sızlerle konusmak benı cok rahatlatıo her kafadan bır ses var cevremde,kafayı yıcem
Hazadem kuzum herşey iyi olacak Allah'ın izniyle.
İnşallah incim inşallahhh Allah bizi sınıo ama inanki artık gücüm kalmadı allah affetsin ama gerçekden psikolojim bozuldu
Canım kusura bakma ben test yaptırdık bende 16.kromozom 3lü dizilmiş deyince eşin ve sana yapılmış anladım, bebekte yapıldığını düşünmedim.
İnş sizler de bir sorun çıkmaz ama çıkarsa da umutsuz olma. Çok şükür pgt gibi bir yöntem var.
Allah yardımcın olsun.
Onemli degil canim ,evet bebekte cikti kromozom bozuklugu
Simdi esimle bana bakacaklar, arrtik sonuca gore yol izlicez bakalim,
Saol canim benim
Onemli degil canim ,evet bebekte cikti kromozom bozuklugu
Simdi esimle bana bakacaklar, arrtik sonuca gore yol izlicez bakalim,
Saol canim benim
Allah yardımcınız olsun.
Biz de yarın kan vereceğiz bir sürü tahlil için umarım hastalığımın yanı sıra diğerlerinde sorun çıkmaz :26:
İncim birşey çıkmaz Allah'ın izniyle. Çıksa bile en azından sebebini biliyorsun. Önlemini alırsın. İçin rahat eder. Acabalarla boğuşmak çok daha zor.
Allah allah cnm araştırsana neden oluo acaba vardır bir nedeni yani stresdende olabilir incimm
Keşke insanın elinde olsa canım keşkeee
Anlaşılmadı cnm sadece önceden pgt yaptıgım doktoru aradım o söledi yani bildigimiz bişeydi ama tekrar duymak üzdü beni
Canım vallahi psikolojim bozuldu ya n bilim bende kromozom sorun olması n bilim eşim benim yüzümden sıkıntılar yaşayabilir benim yüzümden sağlıksız çocuk doğabilir inanki dengem psikolojim bozuldu sewineyimmi üzüleyimmi anlamadım rabbim en iyisini bilir elbete Allahım hakkımda hayırlısını versin
Ablacım vallahi ne bilim dediğim gbi iyi deilim düşün düşün artık kafayı yiğcem hep dua ediyorum sabah ezananı kadar uyuyamıorum Allah herşeye kadir inşallah bu defa benimde yüzüme bakıcak
İnşallah canım inşallahh Rabbim yardımcımız olsunn
Canım benim ben düşünmüorum elbetteki ama ne bilim kafamda soru işaretleri var sonra ona haksızlık etmiş olurmuyum doğurarak sadece anne olabilmek için onu özürlü dünyaya getirmke ne bilim canım yaa vallahi zor durum
Bizim durumumuz çok zor biliyorum ama biraz daha sakin olsan
Takıntı haline getirmişsin sanki canım yaa kıyamam sana
Ahh ne zor valla.Allah yardımcımız olsun
Bazende akışına bırakmak lazım bence
Senin şuan yapman gereken tek şey ne biliyor musun?
Allah'a güvenip ona dua etmek tevekkül etmek
Çünkü elden başka bir şey gelmez
Özürlü konusuna gelincede öyle düşünme
Onuda veren Rabbim senin yada onun tercihi değilki engelli olmak
sonuçta hamile kalmadan önce bu riskide alarak doğal denemeye yeltendin
Dualarımdasın ya valla ben hissediyorum sağlıkla gelecek yavrucuğun bak gör sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?